על הגברים "אוכלי העשב" כבר שמעתם?

tweedle dee

New member
על הגברים "אוכלי העשב" כבר שמעתם?

נתקלתי בספרות על יפן בימים האחרונים בביטוי שלא הכרתי קודם - 草食系男子 - そうしょくけいだんし
פירוש הביטוי הוא גברים "אוכלי עשב" (אוכלי עשב באותו המובן של חיות אוכלות עשב, ובניגוד ל-"טורפים" או "קרניבורים")

מסתבר שהביטוי, שהפך לפופלרי בתקשורת בשנים האחרונות משמש כדי לתאר סוג חדש של גברים שלא מתאימים לדגם המקובל של הגבר היפני - הם לא תחרותיים, ולכן נמנעים מהמירוץ אחרי עבודה מכניסה בתאגידים הגדולים, והתקדמות במעלה הדרגות. הם מעדיפים עבודות זמניות או חלקיות (freeters, בשבילכם), והשקעה בתחביבים ובחיים האישיים שלהם במקום להיות אובססיביים לעבודה.

במקביל יש להם דימוי די מטרוסקסואלי - עדיניים, מטופחים (על פי תיאורים מסוימים עד כדי שימוש בקוסמטיקה ואיפור), מקפידים על אופנתיות, אוהבים מתוק, צמודים לנייד וכו'. הם פאסיביים בכל הקשור למערכות יחסים ולמעשה מתוארים כלא מתעניינים בסקס או במערכות יחסים בכלל.

התופעה היא לא זניחה. סקרים אחדים הצביעו על כך שכחצי מהגברים הרווקים היפנים ואף יותר מגדירים את עצמם כ-"אוכלי עשב." המדיה מאשימה את הגברים האלו, כצפוי, בשיעור הילודה היורד (במקום לדבר על היחס של הממשל לנשים). וגברים מבוגרים יותר מאשימים אותם בכך שהם לא "גבריים מספיק." במדיה המערבית מקשרים אותם עם מנגה ואנימה (אבל במדיה מקשרים כל דבר יפני כמעט לסמוראים, גיישות או אוטקואים).

אגב, גם במדיה היפנית הפופולרית שאני נתקלתי בה - וגם בשתי הדרמות שאנחנו בפורום צופים בהן, יש גברים עם חלק מהמאפיינים שמיוחסים ל"אוכלי העשב".

Mondsee

New member
שמעתי גם שמעתי

בעיקר בהקשר של גברים שלא מעוניינים בסקס.
אגב, אנקדוטה מעניינת, למי שמשחק את סאיג'י בפריטר היתה תדמית של "אוכל עשב" עד שאיזה מישהי שהייתה איתו באה וסיפרה לאיזה צהובון שהוא בעצם "חיית סקס", אבל נדמה לי שהוא עדיין מנסה לטפח את תדמית אוכל העשב. מסיבה לא ברורה נראה שזה מה שהמעריצות מחפשות.

tweedle dee

New member
LOL יכול להיות שהוא משחק את התפקיד

ממש ממש טוב. אבל באמת שקשה לי לראות אותו כ"חיית סקס" בכל מקרה. D:

ketty the sheep

New member
ענק.

אני באמת מכירה את נינו בתור הדימוי של החנון שנשוי ל-DS שלו. ברור לי שאיידולים צריכים לשחק את הדימויים שלהם (או להגזים תכונות אופי מסויימות שכבר יש להם), אבל זה עדיין משעשע אותי.

זה שם אותו באור... מעניין.

Hinamori

New member
OMG מאמר מהמם

והתגובות עוד יותר!
"we all knew what that neen peen had in store"

fighterisr

New member
אני חושב שהתקשורת מגזימה

מה זאת אומרת לא מתעניינים בסקס? זה לא הגיוני אלא אם יש להם בעיה הורמונלית.

herouth

New member
אמממ....

יש כאן בתפוז פורום א-מיניים. אין להם שום בעיה הורמונלית, הם פשוט א-מיניים. יש לסקס תדמית כאילו הוא איזה הכרח כמו אוכל או נשימה. זה לא נכון לכל האנשים ואפילו לא לכל הגברים. אבל תגיד שלא בא לך סקס ויאכלו לך את הראש.

tweedle dee

New member
זה גם נכון

אבל אני באמת לא חושב שזה עד כדי כך שחצי מאוכלוסיית הרווקים היפנית לא רוצה סקס אף פעם. אם זה היה נכון שיעור הילודה היה הרבה יותר קטסטרופלי ממה שהוא גם ככה.

אני כן חושב שהתקשורת והתרבות הפופולרית מגזימות ומקצינות תוך כדי יצירת דימויים כאלו (שהם לעיתים סותרים) .

סתם ככה לצורך הדגמה, תראי את התמונה שצירפתי להודעה הראשונה, שלקוחה מבלוג כלשהו ומכילה מאפיינים של הגבר "אוכל הצמחים." הקטגוריה האחרונה היא:
ホテル代も割り勘に
כלומר מבקש לחלק את חשבון המלון חצי חצי - אני מניח שהכוונה היא למלון אהבה, ואני מנחש שהם לא משחקים שם דומינו.

יש גם נטייה מסוימת לזרוק את כל הצרות של החברה או של קבוצות מוסימות בה על סוג מסוים של אנשים. אבל הקיום של המושג הזה הוא עדיין מעניין.

fighterisr

New member
אני לא יודע איך זה אצל נשים

אבל זה בהחלט כמו אוכל ונשימה רק לא באותה תדירות ולא שאם לא עושים את זה אז מתים בניגוד לאוכל ונשימה.
אני יכול להגיד לך שבהחלט יש צורך מהתת מודע שאומר לבנאדם: אתה צריך לעשות סקס פעם בכמה זמן, זה לא כמו לצפות בסדרה או לשחק במשהו סתם כי בא לו.

tweedle dee

New member
אין לי ספק שהתקשורת מגזימה

זו המומחיות שלה אחרי הכל.

אני גם לא חושב שזה כזה אסון שמגדר אחד מאמץ מאפיינים ששייכים לאחר. וכמו שאמרתי אני בטח לא חושב שזו הסיבה לירידה בשיעורי הילודה.

אבל הדימוי הזה כבר מבוסס בדמיון של היפנים - ובמובן הזה הוא משמעותי.

ortolan

New member
למרות שהנבואה ניתנה לשוטים

אני חושב שאפשר לחזות שבתוך כמה שנים, כשהגישה הפרוגרסיבית להומוסקסואליות תהיה קצת יותר רווחת ביפן, יתגלה שהרבה מאוכלי העשב דווקא כן מתעניינים בסקס.

herouth

New member
מה באמת הגישה המקובלת להומוסקסואליות ביפן?

המסרים שמתקבלים משם די מבלבלים. מצד אחד, יאוי. מצד שני, שמרנות כללית. מצד שלישי, מצעד הגאווה בטוקיו הוא השני בגודלו באסיה, אבל בפער ניכר מאוד (אחרי תל-אביב, כמובן). מצד רביעי, פדרסטיה היתה מקובלת בתקופת הסמוראים, ומצד חמישי, נעלמה עם רסטורציית מייג'י. בקיצור, מה אומר הורה ביפן כשהבן שלו יוצא מהארון? (אני מנחשת שאם יש סובלנות אז היא בעיקר בעיר הגדולה ולא באינאקה, אבל לא יודעת בוודאות). האם אפשר להגיד במקום עבודה שאתה גיי? יש סלבים גאים פופולריים? האם יש איזושהי רדיפה של גאים בסגנון רוסיה? ומה לגבי לסביות?

(השאלות לא ספציפית אליך - לכל מי שיודע).

Simbbam

New member
אני מנסה למצוא תשובה לשאלה הזו כבר שנתיים

וזה אכן, מאוד מסובך.
קודם כל, אין הומופוביה שנובעת מטאבו תרבותי דתי על הנושא כמו שיש בעולם המערבי, מן מסך של שנאה שבו נאלצו להט"בים (לסביות הומוסקסואלים ביסקסואלים וטרנסג'נדרים) להילחם.
מה שכן יש, זו בורות כללית בנושא, וחוסר מודעות לתופעה. כמובן שהם רואים את זה בטלויזיה, תכניות הבידור מלאות בהומואים ודראגיסטיות וטרנסג'נדרים, אבל הם לא מודעים לזה כתופעה יומיומית, רחבה, של זוגות רגילים לחלוטין שחיים חיים רגילים לחלוטין, רק של שני גברים או נשים. זה ממש מפתיע אותם, מניסיוני.
עד כה, גם אצל כאלה שהופתעו מזה, לא יצא לי להיתקל בתגובות שליליות, אלא רק בסקרנות ומין פליאה כללית כזו (כמו שהם מגלים על כל מיני דברים שלא נפוצים ביפן ומקובלים במערב).
מה שכן, העניין קצת שונה אצל יפנים נוצרים, שבקרב כאלה כבר יצא לי לקרוא טוקבקים והודעות מאוד הומופוביות, בסגנון הידוע והטוב של מיטב השנאה הדתית כלפי הנושא.
אין שום רדיפה של גאים whats so ever, יפן לא חברה אלימה ותופעות של gay bashing אין ולא יהיו, לדעתי, ביפן.
לגבי ההורים - אין לי מושג. מעט ההומואים היפנים שאני מכיר אמרו לי שההורים שלהם קיבלו אותם. זה משהו מאוד סובייקטיבי ואינדיוידואלי. כמו בכל חברה, יש הורים שמקבלים יותר טוב ויש כאלה שפחות טוב.

בטוקיו ובעוד ערים גדולות יש פאבים ואיזורים שיש בהם חיי לילה של הומואים ולסביות (בעיקר הומואים יש לציין), הם תוססים מאוד, ולא שמעתי או ראיתי מקרה שבו היתה היתקלות או הטרדה של המבלים מצד אנשים אחרים.
לגבי לסביות -אין לי מושג. אני חושב שבאופן כללי החברה פחות שיפוטית כלפי המיניות הנשית (גם במערב ובמידה כזו או אחרת גם ביפן). אבל ללא ספק הנוכחות שלהן בתרבות חיי הלילה ההומואית של יפן קטנה.
אני לא מכיר לסביות יפניות אז יותר קשה לי לדעת.

Simbbam

New member
אה ועוד משהו

הומואים ביפן לא יוצאים מהארון בעבודה בד"כ, וברוב המקרים גם לא מספרים לחבריהם, אולי לטובים ביותר אבל לא מעבר לכך.
כמובן שיש יוצאי דופן אבל מעשרות פעמים ששאלתי, זו התשובה שקיבלתי.

שוב, אני לא חושב שזו נובע מפחד מהומופוביה, אלא מחשש כללי ביפן להיות שונה ולהתבלט, ולצאת מהארון זה מעשה שמאוד מבדיל אותך מהשאר, לפחות בהתחלה עד שכולם מתרגלים.

למעלה