על הגברים "אוכלי העשב" כבר שמעתם?

Mondsee

New member
חיפשתי בשבילך סרטון שראיתי פעם

ולשמחתי מצאתי. זה ראיון עם גיי יפני שנאלץ לעבור לאוסטרליה בגלל חוסר הקבלה.
לדבריו רב הגייז ביפן בארון, הם מתחתנים וחיים חיים כפולים ובהחלט יש אפליה נגד גייז.
זה הסרטון:
http://www.youtube.com/watch?v=RKsKlRaiWPU

Simbbam

New member
כן ראיתי אותו. ראיתי כל פיסת מדיה שיש באינטרנ

ט על זה

ortolan

New member
זה מין משהו כזה שאפשר לעשות בתור תחביב

כמו 緊縛 או 生花 או קוספליי. אבל באופן כללי הציפיות הן, כמו שכבר ענו, שזה לא משהו שתדבר עליו בעבודה. האופציות הן לא בין זוגיות הטרו והומוסקסואלית, אלא בין זוגיות הטרו או כאילו-רווקות.

אין רדיפה בסגנון רוסיה אבל יש אפליה - למשל אם מישהו רוצה להיות מקודם לכל רמה מעל 部長 עדיף שימצא אישה לכאורה (לרוב ביבוא אישי מסין) וכמובן שאי אפשר להגיד במקום העבודה שאתה גיי אם זה מקום עבודה מהסוג שיש בו מבנה ניהול יפני. באותו אופן, פשוט לא תמצאי טראנסג'נדרים בתור עובדים במשרה מלאה בחברות יפניות מסורתיות ואלא אם תחום העיסוק שלהם הוא כזה שיש בו חברות מאד פרוגרסיביות (אופנה, עיצוב, חלק מההיי-טק) הם נאלצים להיות מועסקים כיועצים/פרילאנסרז (יש כאן לפחות 4 סטטוסים שונים של עבודות כאלו ששומרות אותך במרחק בטוח מהחברה) ועדיף שיעבדו מהבית. כל זה למרות שבטוקיו יש חוק נגד אפליה בתעסוקה על רקע זה.

אני חושב שבשלב זה, אחוז כל כך קטן של האוכלוסיה גר באינאקה, שפשוט לא משנה מה קורה שם.

התחושה הכללית היא דומה למצב שהיה בישראל בסביבות מצעד הגאווה הראשון, שבו הצליחו המארגנים להעלות רק פוליטיקאי אחד זוטר ונבוך במיוחד על הבמה (אני אפילו לא זוכר מי זה היה, נדמה לי שהוא מצא את דרכו לכנסת ברשימת מר"צ בסופו של דבר?) ושבסופו הגיעו שוטרים (עם כפפות גומי, כדי לא להידבק באיידס, בחיי) כדי לסגור את הבאסטה. האמנציפציה ביפן תמשיך להיות קצת איטית יותר כי הדור המבוגר גדול ושולט בכסף ולכן בפוליטיקה, אבל זה עניין של זמן.

tweedle dee

New member
אני לא מומחה לנושא

אבל ממה שאני קראתי. חשוב לזכור שהדרך שבה הומוסקסואליות נתפסת - ונתפסה ביפן באופן היסטורי, היא מאוד שונה מזו של מקומות אחרים כולל מדינות המערב.

קודם כל, כי היו תקופות מסוימות שבהן המשיכה אדם לבני אדם אחרים מאותו המגדר/מין לא נתפסה כסממן של הזהות שלו.

ושנית כי היחס כלפי אנשים שלא היו הטרוסקסואלים היה קשור מאוד לתפיסות מגדר. כך באופן היסטורי, הומוסקסואליות של גברים נתפסה לאורך תקופות ארוכות כמקובלת לחלוטין. אגב, כך גם היה לגבי זהות מגדרית - סוגים מסוימים של טרנסג'נדריות התקבלו אף בחיוב - כמו שחקני הקבוקי (האונגטה) שנתפסו כמודל לחיקוי עבור "נשים" ביולוגיות.

מצד שני, נשים שהעזו לגלות סימנים למיניות לא הטרוסקסואלית ועד רבה לאימוץ מאפיינים גבריים - לרוב סבלו מסנקציות קשות. כך שאפילו בתקופות ובמקרים שבהם הייתה קבלה חלקית של צורות מסוימות של הומוסקסואליות נשית, למשל בתחילת המאה כאשר רומנים בין תלמידות בית ספר נחשבו נסבלים (ובעיקר כ"שלב חולף"), הייתה דרישה שהן יתקיימו בצורה אפלוטונית - כי פעלתנות מינית היא תכונה "גברית," והאישה צריכה תמיד להיות פסיבית בהקשר הזה.

בהקשר הזה - יש שטוענים שהז'אנרים של שונן איי ויאוי - שפותחו (לפחות במקור) עבור קהל נשי, הם בעצם רק כלי שדרכו הנשים יכולות להזדהות עם דמויות של "זכרים נשיים" וכך לתת ביטוי למיניות שאסור להן להביע כנשים לכן הדמויות בקומיקסים האלו הן מאוד אנדרוגניות. לפי הטענה הזאת המנגה/אנימה האלו לא מקדמות קבלה של הומוסקסואליות אלא דווקא מחזקות את הרעיונות ההטרוסקסואליים.

זה נכון שבמקביל לאימוץ של רעיונות אחרים מהמערב, החל מהרסטורציה של מייג'י, היפנים גם אמצו את המוסגים המערביים של סטייה - ואגב כך הפכו להרבה פחות סובלניים לגבי כל הפרקטיקות של ההומוסקסואליות. ממה שאני מבין, לפחות ברמה הרשמית יפן היא יחסית שוויונית ביחס שלה לנושא (כך למשל בזמן שבו בארצות הברית ובבריטניה עדיין התקיים הכלל של "לא נשאל, אל תספר" לגבי גיוס של הומוסקסואלים לצבא, בכוח ההגנה היפני קיבלו הומוסקסואלים בצורה גלויה).

מצד שני, ברמה של הנורמות וסריאוטיפים - נראה שעדיין יש הרבה מה לשפר אבל ארגוני להט"בים ביפן עובדים קשה למטרה הזאת. כך למשל קראתי לאחרונה כתבה על ספריה עירונית שנעלצה עקב לחץ התושבים להסיר כותרים של שונן איי מהמדפים, בטענה שהם פורנוגרפיים, גם אם בכלל לא הכילו תיאורים מיניים. לאחר לחץ משמעותי לא פחות של ארגונים לזכויות האדם, וארגונים להט"בים הספריה החזירה בסופו של דבר את הכרחים למדפים.

tweedle dee

New member
אני חושב שהקישור

בין מין - מגדר - מיניות.

הוא מלאכותי. זה שאנשים מאמצים תכונות שמשויכות למגדר אחר, לא אומר שהמיניות שלהם צריכה ליישר קו עם הסיפור הזה.

יכול להיות שחלקם הומוסקסואלים, ויכול להיות שאם לא היו סנקציות קשות נגד זה הרבה יותר מהם היו מגדירים את עצמם ככאלו. אבל זה נכון לכל מקום בעולם ולכל האנשים - בלי קשר לנשיות או גבריות. אם זה מסביר חלק מהתופעה אני לא חושב שזה יהיה גורם מרכזי בה.

אם אני מבין נכון, ממה שקראתי, וגם מהסרטונים והתיאורים שהובאו פה למעלה - אני מניח שהמקור של הדימוי של אוכלי העשב כ"לא מיניים" נובע יותר מהביישנות שלהם, מהעובדה שהם לא מרגישים צורך להיות תוקפניים ובוטים במרדף שלהם אחרי בני זוג או שהם לא מרגישים צורך להוכיח את הגבריות שלהם על ידי "כיבוש" של נשים, יותר מאשר מליבידו נמוך יותר או מיניות שאינה מקובלת במיינסטרים.

למעלה