על הפקרת רכוש צבאי יש משפט-

dariayaari

New member
היי צלף,

האם כוונתך לכתוב את זה בשלט? כי קודם כל זה ארוך מדי, וחוצמזה שלצערי משפטים כאלה, על אף שסופר נכונים, לא מזיזים לו. במקום זה אפשר: שחרר את שליט !!

רק זרקתי רעיונות, תעשי מה שאת חושבת שיועיל

בעיקר כי זו שאת היא שעושה. אני עייפ ממאבקים בנושא השבויים, מיואש מהמובילים ומנהיגים את העם. מודה כל יום מחדש שיש עוד אנשים שאיכפת להם, ויש אנשים שמוכנים ליזום ולעשות למען מטרה שעומדת בבסיס הערכי של החברה שלנו. לא רואה צבא לוחם ללא ערכי הערבות ההדדית, ערך אי הפקרת פצועים בשדה הקרב,וערך" אחרי"- כל אלא דהו באור הפוליטיקאים ומנהיגים שרק על מושבם חושבים ולא על עתידה של החברה שלנו. אז , עלי והצליחי, אני שם בצל כל שישי שני (אם יכול). ומעריך מאוד את איתי פישר ויותם אלמגור שככ משקיעים להמשך הפעילות ליד מעון רוה"מ.

dariayaari

New member
היי צלף,

היי, מוכן עוד קצת? כלומר....עוד לא לגמרי התעייפת..כי אנחנו חייבים להם. תיהייה צודק אם תגיד שלי יש כוחות כי רק התחלתי, ואתה כבר עמוק בפנים וזה מייאש. כי אם בכל זאת נשאר בך עוד קצת כוח, אשמח גם לעזרתך. אני אגב אבוא מתל אביב בימי שישי, יש לי אוטו, וכמובן "אמלא" אותו. ואם גם אתה מגיע, אז אולי תצטרף לקבוצה שלנו? אשמח, דינה.

בלי נדר אהיה שם

בדרך כלל אני שם, הייתי שם (בשבי), אני עדיין שם, כי הוא לא עוזב אותי, הייתי בין אלה שהתחילו את המשמרות בשבוע של לקיחת החיילים בשבי, במשך חודשים עמדתי עם חברים מעמותת ערים בלילה- כשכל העולם ניסה להניא אותנו מלעמוד (החל מאלופי צהל בדימוס, וכלה במשפחות שפחדו שאנחנו מרחיקים את השיחרור) שם ליד לשכתו של אולמרט, יונה ועוד קומץ של אנשים עמדו שם בימים שטופי שמש, ובימי גשם קרים. בדיעבד הניסיון שלנו במשא ומתן בנושא השבויים הוכיח כי אם לא מכים בברזל בעודו לוהט- הימים יחלפו, ואף השנים תעבורנה. אין לי טירוניה לאיש (כולל למשפחות של השבויים), אני רק נושא את ביזיון גרירת הרגליים ושלא השכלנו אנחנו פדויי השבי לסחוף את דעת הקהל בניסיון שאנו חווינו. כאילו זה כישלון אישי שלנו. ולגבי המדבקה- קיבלתי אותה באדיבות בני, קצין ביחידה קרבית שינק את חשיבות הנושא מיום לידתו. אני מוצא במדבקה- משום מיעוט המילים , את חידודו של המסר- הוא מעלה שאלות של אנשים שאולי בעקבות כך יצטרפו למעגל התומכים בעשייה מיידית ולא בהשהיית הפתרון, ובחיפוש מחירים נוחים לפוליטיקאי זה או אחר.

ועוד מילה לך דינה

אנחנו לא חייבים להם........אנחנו חייבים לנו- לחברה שיש בה ערכים ולא פושטת את הרגל מערכייה, אנחנו חייבים לכל חייל שיצא למשימה בשם המדינה את חירותו המיידית. כמו שאני כאשר ישבתי בצינוק, לא הייתה לרגע מחשבה של ספק בנעיניין המאמצים שיעשו עי המדינה , כך חובתינו לכל חייל שיוצא בשמינו להגנתינו. אני בוש על מעשה רון ארד, על נעדרי סולטן יעקב - צביקה פלדמן, זכריה באומל, ויהודה כץ, על גיא חבר ומגדי חלבי, ועל זאב רוטשיק שנעדר מאז מלחמת יוה"כ, כן מי זוכר אותו בכלל? אז היה לוחם כזה שנעדר מהמלחמה ההיא. על כל אלה אני בוש, שהם נעלמו כענן מתפוגג בשדות הלחימה שלנו ואנחנו הנחנו לממשלות ישראל ולא טרחנו כנראה מספיק לגרום להשבתם. אני בחברה כזו מתבייש. ששוכחת את לוחמיה ומפקירה אותם.

dariayaari

New member
כל כך נכון, כל מילה ומילה

כמובן שזו הפתעה בשבילי שאתה עצמך היית שבוי. משום מה, ראיתי אותך פה כבחור צעיר בסביבות השלושים, מעניין למה..... הכל נכון כמובן, כל מה שכתבת. אני חושבת שישנם לא מעט אנשים שהיו רוצים לעשות למען, אלא שלא מאמינים שביכולתם לעשות את זה. גם אני אמרתי לעצמי: "את?!". אבל יש לי ניסיון ב"בולדוזריות", ויש לי זיכרון של חלומות בהקיץ שהייתי חולמת בילדותי בקיבוץ, בזמן שהאחרים שקדו על גיאוגרפיה וחשבון. וחלומות אלו נסובו תמיד סביב נושא אחד: הייתי מצילה אנשים ממחבלים, שרפות וכאלה. הייתי כל כך גאה בעצמי אז, והתמלאתי בהתרגשות ששום גיאוגרפיה לא יכולה היתה להחזיר אותי למציאות האפרורית. נסחפתי קצת, אבל למה לא. מכל מקום, אני מאד מאמינה שבהכוונה נכונה, בידיעה מה הוא שמניע אנשים לפעול, נוכל היום ובעתיד להשתמש באוצרות החבויים בנפשותיהם של ידידינו, ולרתום אותם/אותנו למאבק. ואני לא מתביישת. יודע למה? כי מה שקרה הפעם שלא קרה בעבר, לימד אותי שישנם הרבה מאד אנשים נפלאים. אנשים עם ערכים נעלים, כאלו שרואים ושומעים אותם {כמו בפורום הזה}, וכאלה שלא רואים ולא שומעים, אבל יודעים שישנם. בדיוק כמו שהתגלו בפנינו במלחמת לבנון השניה. אולי אף המנהיגים שלנו, שרמתם המוסרית מידרדרת מיום ליום, דוקא הם מבלי להתכוון, מוציאים מאיתנו את הטוב. חבל כל כך שהבנים השבויים, הם אלו שעל גבם זה קורה. אבל אנחנו נעשה הכל. אנחנו חייבים להחזיר את גלעד, ואחר כך להמשיך הלאה אל נעדרי סולטן יעקב ורון ארד. {בתקווה שאודי ואלדד כבר יהיו פה בשבוע הבא או בשבוע שלאחר מכן}.

יונה1

New member
צלף חמוד

זה מזכיר לי את הסטודנטיות שכתבו בפורום ערים בלילה שהן רוצות לראיין פדו"ש בן 30

באדיבות צה"ל...

זהו שלט קצר, קולע שמביע את הכל. אני אישית הייתי מוסיפה לו כותרת: ראש ממשלת ישראל.... והמשך הכתוב במדבקה שהגיעה באדיבות צה"ל,( למרות שאני תוהה מי החייל האמיץ שהחל לחלק סטיקר כזה בקרב בחבריו בצבא.)

ושלא תהייה אי הבנה

אני מוכנה לקבל אישור כניסה לבסיסים ולעזור בחלוקת המדבקה.

יונה1

New member
לא נכון!

זו מודעה שהתפרסמה כבר לפני שבועיים בעתון "הארץ".

dariayaari

New member
האם את מתכוונת ....

לעניין הפקרת רכוש צבאי וכו'? כי לא ראיתי שום מודעה עם הכותרת" באדיבות צהל. ובכל מקרה, הרעיון הוא להניע את אולמרט לפעול, זה מה שעומד לנגד עיני, לא משפטים מתוחכמים ויהיו נכונים ככל שיהיו. צריך כל הזמן לראות את המטרה, ולכוון אליה את כל הפעולות. צריך להיות מאד מאד תכליתיים. עלינו לחשוב מה עשוי להניע את האיש. מקווה שהובנתי. דינה.

יונה1

New member
התכבנתי למודעה שהעלה הנה הצלף

זו מדבקה שהופקה בעקבות מודעה שהתפרסמה לפני כשבועיים בעתון הארץ והיא מאד חזקה. להפוך את זה למדבקה זה רעיון נהדר.

זהו שבכרזה- "עד מתי" אין שום דבר מתחכם אלא

משפט שכולל בתוכו הכל ואומר הכל.

למעלה