על הקשר בין סינפלד למשרד

על הקשר בין סינפלד למשרד

מאז שסינפלד ירדה מהאויר ב 14 למאי 1998, לא נמצאה מחליפה ראויה בקטגורית הסיטקום (להוציא סימפסונס אבל זה לא חוכמה כי מדובר במצוירים). כך או אחרת המשרד נותנת פייט טוב וזה לא רק בגלל שהיא מצחיקה (וזה די ברור) אלא בגלל שבדומה לסינפלד היא מאווררת מוסכמות חברתיות נפוצות, ופועלת על הצופה במספר מישורים. אני אסביר: למעשה הסידרה במובנים רבים נכתבה ברוחו של ג'ורג קוסטנזה, ראו למשל הפרק הראשון של העונה השלישית אוסקר והיציאה מהארון, או נושא איסוף הכסף במשרד למטרות שונות (לא זוכר פרק ספציפי...) בנוסף לכך הצפייה בסידרה לא פעם, גרמה לי למבוכה. וזו גדולתה שהיא לא רק מצחיקה, או גורמת לצופה להיקשר לדמויות ולרצות שיקרה משהו (ג'ים ופאם למשל...). הסידרה פועלת על הצופה ברמה אחרת, אולי אפילו גורמת לצופה לא להסכים עם מה שהוא רואה, וכל זה במסגרת מתקתקה של סיטקום מוקומנטרי גם הגירסה המקורית מאנגליה, ריקי גארוויס (היוצר והדמות המקבילה של מיקל סקוט) מצליח לא רק להביך, אלא ממש לגרום לצופה לסלוד ממנו, לכן לדעתי הגירסה האנגלית פחות מוצלחת (מישהו אמר בלונדון יש טלביזיה טובה יותר...). מישור אחר חשוב בסידרה הוא דמויות המשנה, כמו למשל קריד או קווין, למרות שהתפקיד שלהן ממש קטן, הרעיון שעומד מאחוריהן והביצוע כל כך מוצלחים, מה שממש לא מאפיין סיטקומים אחרים, במובן זה מיקל סקוט (סטיב קארל) שבדרך כלל מוצלח בפרויקטים אחרים פחות חשוב לסידרה. לסיכום ה"חפירה הארכיולוגית" שלי, צפוי שאמצא הסכמה לחלק מהדעות שלי פה בפורום זה, מה שניתן לאחל למעריצי הסידרה הוא שלא תהיה גירסה ישראלית, כי אז באמת יהיה מדובר במשהו מביך (כמו למשל החברים של נאור, או פאזל הישנה יותר). שאלת תם לסיום, מי יכול להסביר מדוע הגירסה שמיובאת לארץ (בהוט 3) אינה זהה למה שמשודר בארה"ב?

dan the man

New member
אל תגיד דבר כזה בכלל

בישראל יהרסו לגמרי את הקונספט... אני אפילו לא רוצה לחשוב על איך תיראה הגרסה הישראלית.. ואני מסכים עם מה שאמרת לגבי הדמויות המשניות... חלק גדול מהסדרה זה הדברים הקטנים ולדעתי זה מה שהופך את הסדרה לכל כך טובה... וזה הוכח כבר שאנשים אוהבים סדרות שאתה לא סתם יכול להתחיל לראות מהאמצע אלא כדי להנות מהם אתה חייב לראות את כל הפרקים

XxShai10xX

New member
תשובה לשאלה.

מצפייה שלי בפרקים בטלויזיה וברשת, הם היו זהים. הבדל יחידי היה שערוץ 3 קנה גרסאות מפוצלות של פרקים כפולים, כמו למשל פרקים 24-25 של העונה השלישית(סיום העונה) שבארה"ב שודרו ברצף ובארץ שודרו בהפרש של שבוע ביניהם. אם שמת לב לדברים אחרים, אשמח לשמוע.

mikmik000

New member
היי יוסקה ../images/Emo140.gif

אז ככה.. אני חייבת להודות שאני לא חובבת כ"כ את סיינפלד, אבל אני מסכימה עם חלק מנקודות הדמיון שציינת [בעיקר לגבי דמויות המשנה]. מה שכן, בדבר אחד אתה כן קצת טועה-"המשרד" אינה סיטקום. סיטקומים הינן קומדיות המוכנסות לז'אנר ה"אולד-אייג' קומדי". כלומר, קומדיות בעלות צחוקים מוקלטים, בד"כ מצולמות מול קהל חי, לרוב מצולמות באולפן סגור, וכדומה. דוגמאות לסיטקום הן חברים, סיינפלד, וויל וגרייס, ועוד רבות. לפני שנים אחדות יצא סוג חדש של קומדיה אל האוויר, והוא מכונה ה"ניו-אייג' קומדי". המשרד נכנסת לקטגורית הניו אייג' קומדי, שכן היא אינה עונה על תנאים של סיטקום. היא קומדיה במצלמה אחת, ללא צחוקים מוקלטים, יש בה את אלמנט המוקומנטרי (הדמויות מדברות ישירות למצלמה) שלעולם לא יכול לבוא לידי ביטוי בסיטקום, היא מצולמת במגוון של מקומות חיצוניים, ואינה מצולמת מול קהל. עוד דוגמאות ל"ניו-אייג' קומדי" הן- פילדלפיה זורחת, ווידס, סקראבס, וכו', שאפילו שהן נורא שונות במסר ובתוכן שלהן, מבחינת מאפייני הצילום והעריכה הן כולן נכנסות לאותה קטגוריה, ואינן נכנסות לקטגוריית הסיטקומים. בנוגע ליצירת גרסא ישראלית לסדרה, אני ממש ממש ממש [ממש] מקווה שלא יעשו דבר כזה. הטלויזיה הישראלית, איך להגיד את זה בעדינות, שוחטת כל פורמט שהיא "גונבת" מהטלויזיה האמריקאית. [וכן, זה היה בעדינות]. מה שכן, אני לא חושבת שזה יקרה, בגלל שהטלויזיה הישראלית בד"כ מעתיקה רק פורמטים של סדרות ריאליטי או שעשועונים, ופחות מרבה להעתיק פורמטים של סדרות עלילתיות. ולגבי שאלת התם, הגרסא שמיובאת לארץ זהה לחלוטין למה שמשודר בארה"ב. תוכל לשתף אותנו במה שראית שונה בין הגרסאות? כי כמו ששי אמר, ההבדל היחיד הוא שפרקים ארוכים במיוחד מחולקים לשניים בכדי להתאים למשבצת השידור. בכל מקרה, ברוך הבא לפורום, ואני מקווה שתשאר גם מעבר לשאלה אחת.

afterglow1

New member
|שמאלה|

אישית, אני חושבת שאתה צודק בזה ש"המשרד" היא המחליפה הראוייה של סיינפלד אבל זה רק מבחינת החידוש של הסדרה (סיינפלד הציגו סדרה שהיא בעצם "על שום דבר", שבזמנו נחשבה לגישה מאוד מעניינת ו"המשרד" היא מוקומנטרית- ז'אנר שהוא לא מאוד נפוץ) המשרד בגרסתה האנגלית היא מביכה בהרבה, אמנם ראיתי רק מספר פרקים אבל ריקי ג'רווייס באמת גרם לי להפנות את המבט מהמסך מרוב רגעים מביכים. . את זה אני יכולה להגיד גם על סטיב קארל רק שהמבוכה שהוא גורם היא בגלל ההתנהגות הילדותית המיוחסת לו (מה שרואים היטב בפרק החתונה של פיליס) ומעצם העובדה שהוא מנסה לשמר תדמית שרק הוא הדביק לעצמו ואף אחד לא חושב שהוא כזה... מבחינת הדמויות המשניות, זה פשוט דבר גאוני... כל אחד נותן משהו ואפילו שהתפקידים הם קטנים כביכול, הם אלה שעושים את הסדרה בין היתר... אם זה הגיחוכים של קווין או הרשעות והצדקנות של אנג'לה. אני מ-א-ו-ד מקווה שלא תהיה גרסה ישראלית כי זה יהיה מאוד פתטי. גם לאמריקאים לא חסרות פשלות בתחום הזה. אבל פה בארץ צריכים ללמוד את הלקח ממקרים קודמים. אין לי מושג במה הגרסה שמיובאת לארץ שונה חוץ מחלוקת פרקי השעה ל-2 חצאים.

על מה דיברתי ב"שאלת התם"

האמת היא שביססתי את שאלתי בדיוק על אותם פרקים מפוצלים, שסוגרים את העונה השלישית. בגירסא המלאה (רברשת או בארה"ב) מופיעות לפחות שתי סצנות שלא הופיעו בארץ: האחת בה אנג'לה מדברת על כך שהבגדים בגאפ נוצצים לה מידי, ושהיא קונה בגדים בחנות אחרת, נראה לי שהבדיחה היתה זה שהיא קונה בעצם תחפושות (כמו להאלווין) ולא בגדים "אמיתיים", הסיבה לכך היא שהיא שאנג'לה קטנה במידותיה ואז רואים אותה עולה על כיסא כדי להוריד משהו. הנקודה היא שמאוחר יותר יש בדיחה שמתכתבת איתה. השניה היא הנסיעה באוטו של מרדית' (עוד דמות משנה טובה) עם כל בנות המשרד ומייקל, שם מרדית' זורקת שקית מהחלון וזוכה לביקורת משאר הבנות, בתגובה היא אומרת משהו כמו: זה האוטו שלי אני אעשה מה שאני רוצה... עכשיו חזרה לעינינו, מצד אחד אם באמת חותכים בעריכה בגירסא שמשודרת בארץ זה ממש מעצבן, במרבית הפרקים שראיתי, חירחפה ההרגשה שהסדרה כל כך קצרה, ולכן אם עוד מקצצים בה משהו הפגיעה מורגשת. מצד שני הפרקים הראשונים של העונה הרביעית אין פה ספוילר הם באורך של 45 דקות, שם לדעתי ללא כל קשר לעלילה המומנטום ירד, לסיכום יש לי רק "ראיה" אחת שמקצצים את הפרק שמשודר בארץ, כמו כן לדעתי על הסידרה לחזור למתכונתה הקצרה של 25 דקות. נושא אחרון בעינין של סינפלד (שזו אבן דרך תרבותית שדומה בהשפעתה לסרטים של קוונטין טרנטינו, ולא בגלל האיכות אלא בגלל השינוי שהם חוללו),בשתי הסדרות אפשר למשוך את העלילה לאורך זמן רב, משום שאין כל חשיבות לזמן ולהתקדמות הדמויות.

afterglow1

New member
הסצינות שאתה מדבר עליהם...

הם מפרק שהוא גרסה אחרת... יש פרק עם סצינות שהוספו/נחתכו. זה לא הפרק היחיד שבו זה קורה. ערוץ 3 מסיבה כלשהי משדרים גרסה אחת לפרקים כאלה. ראיתי את הסצינה שאנג'לה מדברת על הבגדים מגאפ אבל לא ראיתי את הקטע עם הכסא...

RYaniv

New member
גם בביץ' גיימס חתכו סצנה

בסוף הפרק, כשכולם באוטובוס שרים את השיר מהפלינסטונס (אחרי הנאום של פאם).

mikmik000

New member
מוזר..

לא ידעתי שבארץ חותכים סצינות.. אני מכירה את כל הסצינות שדיברת עליהן, אבל זה כנראה בגלל שאני רואה את הפרקים שיש לי על דיסקים בגרסא האמריקאית. זה ממש מוזר לי שחתכו אותם בגרסא הישראלית. מילא היה מדובר בצנזור סצינות פרובוקטיביות במיוחד שלא מתאימות למשבצת השידור, אבל אלו סצינות רגילות מן השורה, ואני לא מבינה למה חתכו אותן. לגבי הפרקים הראשונים של העונה הרביעית, לדעתי הם היו מצויינים, כמה מהפרקים הכי טובים בסדרה, והעובדה שהם היו באורך של 45 דק' עשתה אותם אפילו יותר מצויינים. היה יותר זמן בכל פרק להעמיק קצת את הדמויות, להתחבר יותר לעלילה לפני שהפרק נגמר כ"כ מהר, ולהתייחס יותר לקשרים שבין הדמויות ולא רק לקומדיה [למרות שכמובן הקומדיה לא הוזנחה בתהליך]. מה שכן, אם אהבת את הפרקים הקצרים יותר מהארוכים, אין לך מה לדאוג. לאחר הפרק הרביעי של העונה הרביעית הסדרה חזרה למתכונת רגילה של 25 דקות [בגלל שובה של סקראבס למשבצת השידור שלה ב"ערב הקומדיות" של NBC], ושאר הפרקים בעונה (אולי מלבד הפרק האחרון) יהיו באורך הרגיל.

dan the man

New member
זה לא עניין של צנזור

ותאמת אני לא יודע מה העניין...אני לא יודע איך ביס כי יש לי הוט אבל אני יודע שזה בעיה רצינית שהחברות צריכות לתת עליה את הדין.. אני זוכר שרק בשנה שעברה הוט 3 חתכו מעל ל20 דקות!! בפרק הסיום של העונה ה6 של "המגן" ושמעתי על עוד מקרים..ואחרי זה הם עוד מתלוננים שיש רייטינג נמוך לסדרות מחו"ל בגלל הורדות וכו'..

RYaniv

New member
יש רעיון לגרסה ישראלית

נדמה לי שהשם שלה כרגע זה "הבנקאים" (מן הסתם יהיה בסניף בנק). אני מניח שזה עדיין בשלבים ראשוניים מאד, אבל זה קיים. הבנאדם היחידי שאני יודע שאמור להיות קשור לזה הוא עידן אלתרמן.

dan the man

New member
אני מקווה שאתה צוחק...

זה יהיה פשוט אחד הדברים היותר עלובים שקראו לטלויזיה הישראלית.. למה לקחת משהו כל כך מושלם ופשוט להרוס אותו?!

RYaniv

New member
אני מניח שיש כאלה

שאמרו אותו דבר כש NBC קנו את הפורמט הבריטי בזמנו. למה לשפוט משהו לפני שהוא יצא? אז נכון שאנחנו טובים בעיקר בשעשועונים, אבל למה ישר לשלול? אף אחד לא ימות מזה. יצירה זה דבר טוב, ועדיף שיתעסקו בסדרות מהסוג הזה ויתפתחו לכיוון הזה, מאשר ליצור עוד טלנובלה מיותרת.

dan the man

New member
זה שונה

אל תשווה גרסאות אמריקאיות-לסדרות בריטיות וגרסאות ישראליות-לכל דבר אחר... אני לא מבין למה, אבל האנשים שקובעים איזה תכוניות לצלם עדיין לא הבינו שאי אפשר לחקות את התוכניות! עובדה שכל סדרה שאי פעם הצליחה בארץ הייתה סדרה מקורית שלא חשבו עליה לפני ולא הייתה העתק וברגע שהם מנסים לעשות משהו בסגנון סיינפלד (דוגמא הכי קלה) אז יוצא להם גרוע וזול וזה סתם הורס.. תבין אני לא מזלזל בקונספט שיעשו לזה גרסה ישראלית אני מזלזל באופן שבו הולכים לעשות את זה...כל הנסיונות עד עכשיו גורמים לי לחשוב שזה הולך להיות עלוב..תמיד אותם השחקנים,אותם הכותבים,אותם הצלמים...ובתוך כל זה מנסים לדחוף רעיונות "אמריקאיים" *אגב לא שאני בעד טלנובלות אבל טלנובלות (או דרמות מוזיקליות,קומית או איך שלא תקראו לזה) מוכרות..והמון זה נוסחה בדוקה..נכון שזה תמיד הכל אותו דבר וכמו שכבר אמרתי מקודם אותם השחקנים והדמויות אפילו אבל יש לזה הרבה צופים ועושים מזה הרבה כסף ובגלל כמות השחקנים יש חשיפה גדולה ורייטינג טוב ברגע שעושים סדרה בפורמט אמריקאי גם מבזבזים על זה הרבה כסף על הזכויות והצילום ועל הכל....בלי בכלל לדעת אם יש סיכי לסדרה...צריך לבנות קהל לתוכנית ולהשקיע בפרסום ושיווק כך שאפשר להבין למה טלנובלות זה פתרון קל בדיוק בגלל זה אני לא רוצה שהטלויזיה הישראלית תכניס את המשרד אל תוך כל הבלאגן הזה.. יצא לי חפירה רצינית....

RYaniv

New member
צריך להתחיל ממשהו

וואלה, גם לא נהיינו כאלה מומחים בבטחון לפני שהתחלנו להתעסק בזה, לגנוב רעיונות ממדינות אחרות ולהיכשל לא מעט. ככה בונים יכולות ואיכויות. כן, אפילו אם זה אומר כשלונות פה ושם. המאמץ ישתלם בסופו של דבר. טלוויזיה רב-ערוצית יש לנו פחות מ 20 שנה, בארה"ב בזמן הזה הסימפסונס רק בנו את עצמם, שלא לדבר על כל שאר רשתות הטלוויזיה. תראו את נבחרת הכדורגל שלנו. לפי ההישגים (או ליתר דיוק, לפי הכשלונות) כבר מזמן היה אפשר לחסל את העסק, אבל כל עוד יש קהל, יש רצון וכמובן יש אמונה, לא חראם ?

dan the man

New member
צודק..

אני לא נגד זה שיעשו סדרה להפך זה דווקא מעניין מאוד ואני קצת מצפה אפילו לראות מה ייצא... פשוט אני נגד איך שהסדרה רוב הסיכויים הולכת להראות... אני נגד שחקנים מפורסמים בסדרה..ונגד אותם הכותבים אותם הפאנצ'ים כמו בכל הסדרות(באמת כבר מוגזם..מה אין לכם יותר כותבים?!) תראה למשל ב"המשרד" לא משחיקם שחקנים מפורסמים בכלל..סטיב קארל זה היחידי והוא סוג של תגלית ...הוא היה בהרבה פחוות מפורסם כשסדרה רק התחילה ברגע שבגרסה הישראלית ישימו שחנקים מפורסמים כמו עידן אלתרמן(שום דבר נגדו באמת אחלה בנאדם אחד המצחיקים שיש), זה כבר לא יהיה אותו דבר וכבר יתן תחושה שונה

RYaniv

New member
היה כתוב שעידן אלתרמן בין הכותבים

אבל בכל זאת, גרסה דומה אחד לאחד לאמריקנית לא יהיה בשום מצב, כי זה בלתי אפשרי. כמה שלא ינסו, תמיד יהיו בזה ניואנסים "ישראליים". אבל שוב, עצם זה שאתה קוטל משהו שעדיין לא נוצר... לא חבל ?

למעלה