על הקשר בין סינפלד למשרד

dan the man

New member
חבל..

אבל יש דרך לעשות דברים...אני לא אומר שלא צריך לעשות..פשוט יש דרכים לעשות את זה ויש דרכים לא, ולוקח זמן להבין את זה..הדוגמה הכי טובה זה ערוץ ביפ בכבלים..אחד מהערוצים שמספקים הכי הרבה יצירות מקור לטלויזיה..זה ערוץ חדש יחסית ויש לו תקציבים נמוכים ולמרות כל זה הוא גידל דור שלם של קומיקאים ישראלים.. אז נכון שכולם יורדים עליו ואף אחד לא באמת סופר אותו וכולם הדביקו לו את התויות "זול" (כולל הוא עצמו) אבל הם ניסו והצליחו ועשו הרבה מאוד טעויות במיוחד בעונה שעברה אבל הם לומדים ומתפתחים.. למה? כי זה ערוץ לא מסחרי..חוץ מכמה חסויות פה ושם לא תראה פרסומת..אז בלי תקציב, ותמיכה רק מהוט הם בנו משהו.. לעומת זאת בערוצים מסחריים כל מה שחשוב זה כסף ורייטינג אף אחד כבר לא מסתכל על התוכן...הם לא יושבים בבית וצופים בתוכניות ונותנים צ'אנס..זה הכל על הנייר..אחוז אחד יותר? סבבה. אחד פחות? התוכנית עוד רגע יורדת.. קשה מאוד לייצר יצירה מקורית בכזאת אוירה תסכים איתי

RYaniv

New member
אוקיי...

קודם כל, ביפ זה קשת. קשת מודעים מאד ל"מגרש המשחקים" הזה ותאמין לי שהם גוזרים עליו קופון בהחלט יפה. ומכאן גם התקציבים שהערוץ הזה מקבל, עם או בלי קשר לרייטינג ולהצלחה שלו. דבר שני, "המשרד" האמריקאית משודרת ב NBC. שזה בהחלט ערוץ מסחרי שפונה להמונים, לא ערוץ אזוטרי בכבלים שרק מי שמודע לאיכויות שלו רוכש אותו. וגם להם כל מה שמשנה זה הרייטינג. מה שקרה הוא שלאחרונה צצות יותר ויותר סדרות שמזלזלות פחות בצופים שלהן ומתייחסות אליהן כאל אנשים אינטילגנטים והצופים יודעים לגמול להן על זה ברייטינג גבוה. כל שנותר לחכות הוא שגם בארץ יפנימו את זה, ואפשר בהחלט לראות מגמה חיובית ("בטיפול" היא אחלה דוגמה). לא חובה שהיצירה תהיה מקורית לגמרי, הרי המוצר שנראה בסופו של דבר הוא כחולבן, ואם השקיעו בו מחשבה ורצון להיות איכותי, אין סיבה שהוא לא יהיה כזה. בכל מקרה, תסכים איתי שעם ביקורות וקטילות לא נגיע לשום מקום, ונמשיך לבכות על מבול הטלנבולות שנוצרות חדשות לבקרים? אם כולם יתלוננו אז לא ישאר הבנאדם שינקוף אצבע וינסה לעשות את השינוי. הכל לטובה.

mikmik000

New member
באמת טוב שיתפתחו לכיוון הזה..

אבל לא בצורה הזו. לקחת פורמט שמצליח טוב בארה"ב ולעשות לו גרסא ישראלית, רק נותן מקום להשוואות, ומראה עד כמה שהגרסא הישראלית לא טובה ביחד למקור [וכמובן שהיא לא תהיה טובה ביחס למקור]. זה לא בידיוק אותו דבר כמו שNBC קנו את הפורמט הבריטי, כי לאמריקאים אין הסטוריה ב"חיקויים עלובים" כמו שיש לנו, ואצלהם גם יש הרבה [הרבה] יותר סדרות מקוריות מאשר סדרות "מועתקות", בעוד שבארץ 99% מהפקות ה"מקור" הן העתקה של פורמטים אמריקאים. לדעתי יש מקום לשפוט את הסדרה לפני שהיא יצאה, בגלל שכל סדרה בעבר ש"הועתקה" מפורמט אמריקאי, בין אם נקנתה ובין אם "נגנבה" (לקחו אותה ושינו אותה מעט ללא לשלם על זכויות היוצרים), הייתה פשוט גרועה [וגרועה זו עוד מילה די עדינה]. אמנם הרבה פעמים יש סדרות כאלו שמצליחות בארץ, אבל קהל היעד הוא בד"כ אנשים שלא מכירים את המקור, או שיש להם רק את ערוצים 2,11 ו10, כך שאין להם הרבה ברירה אלא לצפות בתוכנית, והאנשים האלה הם הסיבה היחידה שהסדרות הללו מצליחות. אני אישית אף פעם לא התלהבתי מאף אחת מהסדרות ה"מועתקות".. החל מכוכב נולד\רוקדים עם כוכבים, ועד ללרדת בגדול או הדוגמניות. ולשמוע שעושים גרסא ישראלית להשרדות בכלל ובכלל לא שימח אותי. לדעתי סדרות כאלו רק הורסות את המקור, ומראות עד כמה שיוצרי הטלויזיה הישראליים חסרי דימיון ולא מסוגלים ליצור בעצמם.. [ואני מתנצלת בפני מי שאוהב את הסדרות האלו, אבל זו דעתי]. בקטע הזה, כן, אני כבר מעדיפה לראות טלנובלה מיותרת מאשר את הסדרות האלו, כי לפחות הטלנובלות האלה יצירתיות ברעיון הכללי שלהן. [ושוב אני מתנצלת בפני מי שנהנה מהסדרות האלה, אבל יש לי אמונות חזקות מאוד לגבי הקטע הזה של הפורמטים המועתקים, והייתי חייבת לומר את דעתי בנושא]. ועכשיו שאני מבינה שאתה לא צוחק לגבי הפקת הסדרה הישראלית-מאיפה שמעת על זה? יש לך אולי קישור למקור?

RYaniv

New member
עניתי למישהו אחר

מעולם לא צחקתי. היה כתוב על זה ברייטינג לפני מספר שבועות.

yaeloola1

New member
לא, זה יהיה ממש גרוע

תמיד שהישראלים מנסים לחקות סדרות מחו"ל זה יוצא ממש לא מצחיק !

האירוניה היא...

שבמידה והתוכנית תצליח, ינסו למכור את הפורמט לרשתות טלוויזיה זרות, כפי שקרה עם מסודרים, שזו גירסא חיוורת ו"פרווה" לפמליה. בלי שום קשר בסטאר וורלד, שודרה לאחרונה סידרת ספין אוף שנקראת The IT Crowd, שמישהו מהיוצרים שלה קשור איכשהו לגרסא הבריטית של המשרד. מדובר בסדרה צעקנית וכלל לא מצחיקה,ולכן אין לי כוח להסביר על מה הסידרה. כנראה שהברק אכן לא מכה פעמיים. האם מי ממשתתפי הפורום יכול להסביר לי על הקשר בין שתי הסדרות?

TheLost

New member
וואו אולי תרגעו...

אלף בינתיים לא נדמה לי שקראתי על איזשהו דימיון בין "הבנקאים" ל"המשרד", וחוץ מזה שאף אחד לא מכריח אתכם לראות את הסדרה אז מה הבעיה?

לונג

New member
לכל הממהרים להספיד

אולי אתם לא יודעים אבל לפני המשרד היה עוד סיטקום בריטי מצליח מאוד שהועתק לארה"ב בשם זיוגים(Coupling) כאשר הגירסה הבריטית היא אחד הסדרות המצחיקות ביותר שראיתי(אפשר לראות אותה בVOD ) ואילו הגרסה האמריקאית הייתה פלופ ענק שהורד אחרי עונה אחת לא מלאה. זה שתוכניות כאלו לא הצליחו בעבר לא אומר שצריך להפסיק לנסות. ואני אגב חושב ש"פאזל" הייתה סדרה טובה מאוד, אחד הסיטקומים הטובים שנעשו בארץ(לא שהיו הרבה כאלה). מה שכן עידן אלתרמן פשוט לא מצחיק אני מקווה שיהיו גם כותבים טובים לסדרה הזו.

TheLost

New member
בקשר לשאלת התם- התשובה היא

בעונה השלישית היו כמה פרקים שהיו באורך של 27 דק', בניגוד לאורך הרגיל שהוא בערך 20 דקות. הגירסא ששודרה בארץ היא גירסא מקוצרת של 20 דק' על מנת להתאים למשבצת השידור הרגילה של הסדרה ולא להתחיל להזיז סדרות. זה לא אשמתם של המשדרים בארץ (Hot 3/yes stars3) אלא ככה הם מקבלים את הפרקים מUniversal.

למעלה