על הקשר שבין הערכה עצמית למציאת זוגיות

dori78

New member
על הקשר שבין הערכה עצמית למציאת זוגיות

נתקלתי בכתבה הזו וחשבתי שזה יכול לעניין אתכם.

סיכום תמציתי:
(קחו בחשבון שהסיכום שלי בהכרח מושפע מהדעות שלי והדברים שבחרתי לקחת מהכתבה)
ככל שתאהבו ותעריכו את עצמכם יותר, יהיה לכם קל למצוא מישהו אחר שיאהב אתכם.
יותר מזה - תימשכו לאנשים שיש סיכוי שיאהבו אתכם בחזרה ולא לכאלה שקשר איתם הוא מקרה אבוד.

dori78

New member
באמת? 68 צפיות ואף תגובה?

אז אני אתחיל:

חשבתי על זה קצת והגעתי למסקנה, שאצלי זה לפעמים דווקא הפוך - כשיש מישהו שרואה בי טוב, משהו בי נפתח לראות גם כן את הטוב הזה. כשאני לבד (שזה רוב הזמן) - אני בד"כ מוצאת ורואה את כל הדברים הפחות מוצלחים.

dori78

New member
במקרה הספציפי שלך זה נכון

כי אתה מחפש רק זוגיות, לא קשרים חברתיים אחרים.

אבל אני התכוונתי לעניין האטרקטיביות החברתית באופן כללי ולזה יש לא מעט אנשים שיכולים להתייחס.

Reyn

New member
הא?

זה שאני לא מחפש באופן פעיל ידידויות חדשות (רוב האנשים לא עושים זאת) לא אומר שאני לא מכיר את הסטטוס של הימצאות בחברות אפלטונית...
בכל אופן, חשבתי שהדיון עוסק בזוגיות, דבר שהרבה מחברי הפורום לא מכירים, ולא רק אני.

dori78

New member
אתה מכיר את המשפט

"כשתפסיק לחפש - תמצא"?
קשרים חברתיים, גם זוגיות בתוכם, נוצרים לפעמים בלי קשר למה שאתה מחפש או לא מחפש באותו רגע.
מן הסתם אם אתה לא יוצא מהבית ולא נמצא בחברת בני אדם שום דבר לא יקרה, אבל זה מקרה קיצון.
אני לא מכירה מישהו שמצהיר שהוא מחפש ידידויות חדשות באופן פעיל.

השאלה שאני שואלת - בהרחבה לקשרים חברתיים בכלל, לא רק זוגיים - היא:
האם לדעתך יש בהכרח קשר בין הערכה עצמית ובטחון עצמי, לבין אטרקטיביות חברתית?

"כשתפסיק לחפש - תמצא"

זה אחד המשפטים המעצבנים ביותר שיש... במיוחד שהוא לא נכון

dori78

New member
אכן, אחד המעצבנים.

לצערי הרב גיליתי שלפעמים (קרה לי רק פעם אחת, אבל בכל זאת) הוא עובד.

הקבUע

New member
צריך להסתכל עליו כנקודת אור

ולא כנקודת מוצא. זהו משפט ערטילאי, לא "פשוטו כמשמעו".
והאמת? גם אני מאמין בזה מאוד. אני חושב שהדברים הכי טובים שקורים, קורים במקומות הכי לא צפויים לכך. בין אם זה להכיר בן\בת זוג במקום הכי הזוי, ובין אם זה לחוות חוויה במקום שבו ציפינו לסבול\להשתעמם.

דיבבלעס

New member
צריך להיות

אדם עם יכולות חברתיות מטורפות כדי שבאמת המשפט הזה יתפוס.
ממה שאני ראיתי בכל פעם שכמעט התייאשתי אחרי תקופה משמעותית שלא מצאתי משהו וחשבתי על זה "שברגע שאני אפסיק לחפש-אני אמצא" מה שגרם לי בהמשך למצוא זה שהמשכתי לחפש, פשוט יותר במלוא המרץ וההשקעה ולא שהפסקתי...
זו גם אשליה-כי ברגע שאדם באמת לא מחפש אז גם אם "תיפול" עליו הזדמנות הוא לא יעשה איתה כלום, כי הרי הוא לא מחפש...

Reyn

New member
אתה מבין, הבעיה במשפט הזה

היא שאפילו אם בסיטואציות מסויימות הוא עשוי להתגלות כנכון (באופן מקרי כמובן - לא שמוצאים כי מפסיקים לחפש, אלא מפסיקים לחפש ובמקרה נתקלים בהזדמנות), הוא רלוונטי בעיקר לבנות. כי עבורנו הבנים, לא מספיק להיתקל במישהי במקרה- צריך ליזום את האינטראקציה ולקדם אותה לכיוון הנכון.

Reyn

New member
מה השאלה?

קודם כל, התחילו איתי לא מעט באינטרנט. בכל פעם ניסיתי להכיר קצת את הבחורה, אם היא עשתה רושם מתאים המשכנו לדבר, ואם לא, התנצלתי ואמרתי שלא מתאים.
מחוץ למחשב לא התחילו איתי בחורות מעולם, ואני מתקשה לדמיין מצב שזה יקרה. אם זה יקרה, אנסה לפעול באותה צורה - לברר אם היא מעניינת, ואם כן, להמשיך לדבר איתה ואולי לקבוע דייט.
השאלה היא לא מה אעשה אם מישהי תתחיל איתי, אלא האם אני יכול לבנות על זה שבנות יתחילו איתי ולקוות לטוב, והתשובה היא לא.

dori78

New member
אם לא תצא מהבית לעולם

ברור שאף אחת לא תתחיל איתך אף פעם מחוץ למחשב.

דיבבלעס

New member
לי זה קרה לפחות פעמיים

שזכורות לי...מה עשיתי?הייתי ביישן מדי כדי לעשות משהו...
אז כנראה שלא תמיד זה תופס

טום גיא

New member
זה לא מפתיע

כולם אוהבים להיות אהובים. כשאת עם מישהו שמעריך אותך, זה גורם לך להרגיש טוב, ויותר מכך - להרגיש טוב עם אותו אדם שגרם לך להרגיש טוב. מצד שני, כשאת מרגישה טוב עם עצמך, את משדרת שאת אדם שטוב לו, ולכן גם אדם שטוב איתו. אנשים נהנים בחברתם של אנשים שמחים, כי הם משמחים גם אותם באותו הזמן. התחושות של אנשים לגבי עצמם הן במובן מסוים מערכת עם משוב חיובי של הסביבה. מי שאוהב את עצמו, אנשים אחרים אוהבים אותו והוא אוהב אותם בחזרה והם אוהבים אותו יותר וכך הלאה. בדרך כלל אנשים לא מחבבים את מי שממורמר, ולכן אדם שלא אוהב את עצמו מקבל גם פחות אהבה מהסביבה.

dori78

New member
אז זהו,

שאני חושבת שלפעמים זה לא עובד ככה.
נורא קל להגיד לאנשים "תאהבו את עצמכם ורק אז יאהבו אתכם".
אבל זה לא פשוט לטפל בבעיות של הערכה עצמית ובטחון עצמי ואני יכולה להגיד מהנסיון שלי, בלי קשר לזוגיות - שלפעמים מישהו מהצד רואה בי משהו שאני לא ראיתי מעולם, ככה קרה שנוצרו חברויות חדשות דווקא בתקופות שאני הרגשתי ממש בשפל עם עצמי.

קריסטה

New member
זה נכון לחלוטין...

בנוסף, אדם עם הערכה עצמית גבוהה פתוח הרבה יותר לסביבה שלו ומרגיש בנוח ליד אנשים חדשים, מה שמעלה את הסבירות לפגוש מישהו שיהיה איתו קליק הדדי.

למעלה