על השוטר הפנימי שלנו

שוט ער.

נדמה לי שבעולם הפורומים והמדיה הזו, זה בולט במיוחד. אדם כותב וכל הזמן צריך לזכור שיש מי שקורא בצד השני. מה לכתוב כמה לכתוב, איך זה יראה וישמע , בעצם איך אפשר לשמוע. ודרך המילים לנסות לחוש את הלך הרוח של הכותב. האם בעודו כותב הוא כועס, חינני, פוחד, מתלוצץ. ונדמה לך שאתה כותב לאחד אך רבבות קוראים בפוטנציה. זה מדהים. אז הכותב יושב וחושב מי יקרא אותי ? מה חש אדם שיושב ומנמק תשובה כשהוא לוקח בחשבון שכל העולם קורא אותה. וכל העולם הם כל אלה שלא כותבים. כמו עירית שפתאום צצה כשהענין נגע להפניית מתעניינת אל פורום שאינו של האגודה. פתאום קם לו קול דומם. ואתה אומר לעצמך, וואלה קוראים עוקבים. אז אתה נבהל ונרתע לאחור. זו מעין פרנויה כזו. אתה מתחבא מאחורי מסיכה ( ולא סתם ביקרה אותנו נערה עם מסיכה ). כמה דברים היו יכולים להאמר או להראות. זו מדיה מוגבלת. היא עומדת להתפתח ואנו נהיה עליה. זה ה iya שלנו. לכן באה דממה. לכן בא הבחור עם האוזניים, וקול השקט הפנימי של גלי, והתופים הרועמים. כמו שממה רועמת. ולפעמים היא עצומה מתופים. אתמול נפגשתי עם גברת שהכרתי פעם לפני שנים רבות, עת הייתי מאוהב עד כאב בביתה. היא לא זכרה אותי. לפני כ 12 שנים עת היתי סטז'ר במרפאת מורי, היא הגיעה והופנתה אלי. מיד זיהיתי אותה. גם אז היא לא זיהתה אותי. כשנכנסה לחדר והתיישבה אמרתי לה שאנחנו מכירים וקישרה. הסברתי לה שהפגישה מבקשת פתיחות וכנות עמוקים. מה אתם חושבים שעשתה ? קמה הודתה לי נבוכה והלכה. זה ליוה אותי הרבה זמן אחר כך. אולי לא הייתי צריך להזכיר לה, היא לא זכרה אותי. מצד שני חשתי שאני מוכרח להזכיר. רציתי שתדע שאלישוע הומיאופת. בליבי פנימה קיויתי שתשאר, אך כך זה הסתיים אז, עד אתמול. אני עם המטופלת הקודמת. 4 דקות לפני תום המועד מודיעים לי שהמטופלת הבאה ממתינה ולחוצה בזמן ( מזכיר לכם מההיפריקום והקרצינוזין ? ), יצאתי לרגע לחדר ההמתנה להביא דבר ובין כל הממתינים זיהיתי מיד פנים מוכרות. וידעתי שזו היא, ונזכרתי כי לפני כשבוע ביתה חלפה לרגע במחשבתי. הזמנתי אותה פנימה כמו כל אחד אחר, היא נכנסה בהתרעמות על שגזלו לה דקות. והיא מתיישבת מולי באי נחת רוצה ללכת. ואני מזהה אותה ואומר לעצמי, עוד פעם ? האם לספר לה או לא. היא לא מזהה אותי גם הפעם. ושוב הדילמה והחלטתי להמתין. אם הגיעה אלי בסבירות כזו עלי להיות במקום ולבלום את פי ולחכות עד הרגע האחרון. והיא סיפרה לי הכל אפילו שלפני כ 10 שנים הייתה אצל הומיאופת אחר שאמר לה שהוא מכיר אותה ואת ביתה ושלא הייתה מוכנה להחשף בשום פנים ואופן, ובכלל ובכלל. והיא סיפרה לי מה עלה בגורלה של זו שאהבתי, לשכונה שפעם שרצתי בה, לפרצופים שראיתי ומאז אף פעם לא. וכבר לא היה חשוב לי אם תדע שזה אני או לא. היא אצלי בשביל להבריא, המסלול היה צריך להיות להיות כזה. כדי לראות שדמויות שהערצת וחששת מפניהם בעבר כבר לא מפחידות. אפילו החמלה עולה. אני מקווה שיום אחד אחרי שתחלים ותבטח בי, זה יצא לאור ואפילו נצחק על זה. מה היה השוטר צריך לעשות. אולי השוטר הוא השכל, מה שמבדיל בין טיפשות וגאונות זה איכות השוטר. קיבלתי שאי אפשר למנוע את קיומו אך בהחלט ניתן להגמיש אותו ולהפוך אותו לבן ברית אמיתי. ובצליל "שוטר" יש שתי איכויות, שוט מלשון מגלב ושוט מלשון שייט. נדמה לי שהיום היה לנו ניק בשם מושיטה או משהו כזה מיוחד, ולפני כן דולפינים ולוויתנים ומים, שיוט שכזה. אלוהים, כמה מכשולים אדם מציב לעצמו על מנת להגשים יעוד. לשוט את הדרך הזו. ומה שצריך להיות יהיה בלי מאמץ מיוחד. ראיתי. סתם הריהורים. דנה בהתחלה הצעתי לך את הפורום כבלוג. בואו נכתוב בלי לפחד. בואו נתפרע. לא משנה מה יגידו או יחשבו. בלי קללות ואיומים. הכל מותר. אולי לשנות את שם הבית או את המתכונת שלו. כי הומיאופתים קלאסים אחרים עלולים אולי להתנגד או כל מיני כאלה. כי העיניינים והאנשים כאן מאוחדים אומנם על ידי הומיאופתיה בכל מיני צורות אבל אנו עוסקים כאן בכל מיני עיניינים ולא דווקא הומיאופתיה לשמה. ההומיאופתיה היא בבסיס אבל עלולים לקום ולומר שהפורום הזה אינו מייצג את ההומיאופתיה אלא את אלישוע. אם תכנסו לפורומים אחרים תראו שהדינמיקה שם אחרת לחלוטין. אין שם כלום פרט לחילופי אינפורמציה יבשה ומנוכרת. שום דבר מעשי ממשי שיכול אדם להשתמש בו. ועם זאת אני יודע שמתחת למעטה הזה ישנו עולם ומלואו. כמו אצל ברג, שהוציא את הסודות, הכניס אל חדר המיטות. האמת במערומיה ( עסקנו בנושא הזה ), כמו שזה, אך אצל אלישוע. אצל ההומיאופתים אסור למטפל להיות. אסור לו לחוש או לבטוח בתחושות הבטן שלו. מין מדיום כזה קר, ממוחשב, שנחתך בדיאגרמות וגרפים שקובעים רמדיס. סימפטומים של ראש אוזניים, אוהב קר שונא חם. השוטר אצל ההומיאופתים מאוד נוקשה, הוא נשמר שלא להתערבב עם המטופל. שלא יווצר מצב שבו הוא בוחר רמדי עבור עצמו ולא עבור המטופל. לוקח הרבה מאוד שנים בשביל להבחין ולהפנים שהוא והמטופל היינו האך. ומה שהופיע בפניו זו בבואתו. והדבר הזה נכון לכל דבר שמקיף אותו ואנו אותו. שבת של פרשת בהר.

גריני

New member
אלישוע ../images/Emo24.gif

איך אתה מצליח להעביר את הנימים הכי דקים של הלב שלך

גריני

New member
אופס ברח לי ה"שלח"....

הסיפור שלך מאוד מרגש, מאוד מהחיים והדבר היחידי שמתחשק לי להגיד לך כרגע הוא: תרשה לעצמך לפתוח את הכפתור העליון בחולצה....
אי-אפשר לכתוב שכבמחשבה כל אותם "אנונימיים" שאולי קוראים... חיי מדף של הפורום הם די קצרים, 15 הודעות ועברנו דף - ודף שני בפורום זה כמעט כמו גלות בבל.... נכון שצריך לשמור על תרבות מסוימת, על רוח מסויימת של הפורום, אבל אני בעד לתת לשוטר להתפרע לפעמים... אני מניחה שגם שוטר הוא אדם - מתחת למדים.

noati

New member
אלי....

אולי, בפעם הראשונה כשהגיעה אותה אישה, לא היית מוכן עדיין ללא להיות? ולכן סיפרת לה מי אתה. בפעם השניה כבר ידעת שאתה מסוגל להיות דף חלק למולה,למרות מי שהיא ומה שזה עושה לך עמוק בפנין,יכולת לשים הכל במגירה וללכת איתה לאן שהיה צריך,אולי:) אהבתי לקרוא את אלי.
ולגבי השוטר והפורומים: נכון,יש לא מעט פורומים שהם פורומי "קשקשת" ויש שם לא מעט אנשים במדיה הזו שנותנים דרור לא רק ליפה שבהם אלא גם לצדדים "האפלים" שבהם. שמרגישים שכאן כיוון שהוירטואליה שלטת מותר וצריך להגיד ככל העולה על בדל אצבעותיו :). אני לא לגמרי מסכימה איתך לגבי בחינת כל מילה נכתבת כאן,גם אם היא תגרום לאנשים אחרים <קוראים פאסיבים> להגיב מידי פעם. אני שתמיד חייתי בתחושה שכולם מסתכלים ובוחנים אותי,למדתי שגם אם זה כך,אני עדיין יכולה להרשות לעצמי להיות אני,כשהשוטר שלי מנחה אותי בתבונה ואהבה ולא בפחד. כאן בפורום המקסים הזה מדברים על כל מיני דברים והם כולם סובבי הומאופטיה,מי כמוך יודע כמה הנושא הזה גדול,רחב ידיים ואופקים,מושך ומעניין...הרי בכל דבר בחיינו ההומאופטיה,דרך החשיבה והריפוי שבה נמצאת,לא? גם בתוך שיחת חולין,,,ומידי פעם אחרי שמכירים אחד את השני,אפילו באופן וירטואלי מגיע הצורך פשוט סתם לדבר,נכון שיש עוד מדיות דיבור במדיה הענקית הזו,אבל היכן יש מקום יותר נעים לדבר בו סתם כך,אם לא,בבית <בפורום הבית>?
ואתה יודע,קראתי אותך שוב...וכשהיגעתי לסוף,הבנתי למה אני עדיין לא לגמרי בצד השני של השולחן. לי עדיין,קשה לשים את הבטן ותחושותיה בצד.למרות שאני מאוד טובה בהתנתקות,ויכולה לבחון בצורה קרה...הבטן מעולם ואולי לעולם לא תתן לי מנוח.:) שבת קסומה לכוללללם\ןןן

מ ד ה י ם

אלישוע תודה על השיתוף העדין הרך הפגיע והחשוב מדהים איך מרגיש לי שיש סוג של סינכרוניזציה בפורום הזה... רק מדברים על דממה ודיבור ושיתוף ואני מוצא את עצמי משתף בפורום ומרגיש שבכל שיתוף אני נרפא שהמחלה שלי היא אי שיתוף שמירת הכל בפנים והיום אני נרפא ונרפה מתרפא ומתרפה ואני מוצא שכל פעם שאני "עולה מדרגה" בשיתוף, אז כל העדר של שיתוף אפילו יותר קטן יוצר חסימה כאילו פיין טיוניג כזה עולה לי המשפט כל המביא דבר בשם חברו מביא גאולה לעולם אני לא יודע מה רציתי לומר ואני מרגיש מבולבל אז אולי פשוט לומר תודה על הפורום תודה לאלישוע המייסד והמלווה ותודה לכוווולם על הפירגון ומתן התחושה שהמרחב הזה מוגן ולא חשוב כמה עוד מילויונים קוראים... (מיליונים ? ואללה ?) שבוע טוב

למעלה