על השחצנות.

guydot

New member
חשבתי שעשיתי את זה

בהודעה הראשונה - שחצנות אני קורא להודעות בסגנון של "אתה לא יודע מה באמת חשוב פה בכל העסק הזה- המוסיקה כמובן" (מי אמר? לא באמת, מי אמר? אולי אני הכי מבסוט בעולם דווקא מהקטע הטכנולוגי?) ובסגנון של "מי שקונה Krell KPS25 אבל יש לו "רק" 100 דיסקים הוא טמבל ראוי לרחמים"; "להשקיע כ"כ הרבה בסטנד/קומפקט/מגבר... בשביל אותם שיפורים "אינפיניטסימליים" זה מגוחך..." וכו´ וכו´ - הודעות כאלה הן, איך נגדיר זאת, לא נדירות כ"כ בפורום. זה לגיטימי לומר גם את הדברים האלה (אריה) אבל זה מבטא יהירות מסויימת והשלכה של סדר העדיפויות האישי של אותו אדם על הכלל - טעות שאנו בני האדם טועים פעמים רבות. אני כבר מרגיש כאילו הפכנו פורום פסיכולוגיה.

ariegur

New member
גיא, אני יכול לעשות לך את החיים

יותר פשוטים: התחביב שלנו נחלק לשני חלקים - 1. האזנה למוזיקה 2. אהבת הציוד. כולנו אוהבים להאזין למוזיקה. לא כל מי שאוהב להאזין למוזיקה אוהב "להתעסק" עם הציוד. אין סתירה בין המשפט האחרון שכתבתי לבין העובדה שהרבה חובבי מוזיקה, מחזיקים בביתם מערכות סטריאו יקרות ואיכותיות על אף שהמערכות כלל לא מענינות אותם! לאחר הכרותי עם הפורום כאן, אני חושב שניתן לקבוע די בודאות ש 99% מחברי הפורום מאמינים שכדי להגיע לאיכויות גבוהות צריך מערכות איכותיות שבד"כ אינן זולות. בד"כ הויכוחים נסובים סביב השאלה איפה לשים את הכסף - ולא כולם מכירים באמת הפשוטה שאת הכסף שמים קודם במקור, אח"כ במגבר ורק בסוף ברמקולים. לא כולם מכירים בעוד אמת אחת, (אי אפשר לדרוש מכולם להבין הכל) שמעמדים הם חשובים מאוד, אינטרקונקטורים חשובים ביותר - ויש הבדל גדול בין הכבלים השונים לרמקולים. אז מה אם לא כולם מבינים? לא צריך להתרגז מזה. אגב, לפעמים גם אני כועס על השחצנים שחושבים שהם מבינים הכל. אריה

all

New member
לכלב חשוב העצם שלו יותר מהכל

בסקוטלד, מי שלט יודע להדוף גזע עץ למרחק, לא שווה כלום. ובאוסטרליה יש אליפות העולם ביריקת גרעיני אבטיח. ואילו אני יש לי שתי דיסקים שאני רוצה לשמוע אותם באופן שואף למושלם, מה איכפת לך? טוב סתם צחקתי, יש לי כבר כמעט 10. בכל מקרה לפעמים ממש לא ברור לנו איך בן אדם נהנה מה-"דבר הלא נכון להנות ממנו", אבל המנוול בכל זות נהנה, על פרצופו חיוך מדושן, הוא כולו רווי נחת ועונג. מה כל כך נורא בזה, זה שלדעתך הוא נהנה מהדבר הלא נכון. ואולי זה אתה שנהנה מדבר לא נכון? מי השופט של ממה צריך להנות? באהבה ALL

הנסיך.

New member
I LOVE PEERLESS - גיא, תראה...

1. לא הבנתי כלום ממה שכתבת. 2. ממש לא הבנתי וגם אחרי שניסיתי שוב לא הבנתי. 3. האנשים פה בסך הכל אנשים עם דעות משלהם (ומי כמוני יודע עד כמה משלה הדיעות הללו...) והם מביעים אותן. 4. מי שרוצה לחנך שיחנך, מי שמרגיש שהוא חונך, שיבושם לו וחמש והכי חשוב. - - די לקטול אל פירלס - ואל זה אני חושב שאתה מתכוון - לאוו דווקא לגבי פירלס כמו לגבי החינוך אליו אתה חותר. אנינחשב שאודיופיל שבחבורה (שלי) - ככה שכל מי שקונה \ מתעניין במערכות באיזה אופן או באיזה רכיב אלקטרוני בא אלי (כן כן אנשים, יש כאלה שבשבילם סט חלקים של NAD על מעמד זכוכית הוא אמת מידה לאיכות מוסיקלית - והאמת שאני קצת מאוהב במערכת שלי בעצמי ) אבל בכל מקרה, אם יש לי חבר שרואה פירלס, או ADC או איזה חברת זבל שלא תהיה, והוא שמח לקבל כל כך הרבה רמקול תמורת כל כך מעט כסף... אז אני לעולם לא אומר לא לא לקנות, אני אומר לו שיש דברים איכותיים יותר (לטעמי) ואומר לו שיש מי שיחלוק עליו (בנוגע לארץ הייצור , איכות החומרים וכו) אבל אני לא אומר לו לא לקנות... רק כי יש כאלה שזה מה שחשוב להם... ואם זה החינוך אליו אתה מתכוון אז כן, אני איתך, כי כבר קרו מקרים - הרבה יותר מידי לדעתי - שאנשים נכנסו לשאול - או יותר נכון לקבל חיזוקים לגבי מה שהם קנו - ונקטלו עד כדי הוצאת חדוות הרכישה לגמרי .... אז זהו. איי לאב פירלס... רק כפרנציפ (ולא אני לא מכיר כמעט אף רמקול של פירלס - אבל יש לי חבר, שקנה מגבר איכותי נורא של רוטל, וCD של מרנץ שהיה שמח לבוא להתיישב אצלי בחדר.. אבל הוא מחבר אותם לפירלס שלו והוא נהנה עד גג השמיים.. ולא הוא לא מבין מה זה הרמקול הקטן המגעיל הזה (מישן 780) שאין לו באס, ואין לו יופי, ומה?!?!? הוא עולה 4K שקל??? על כזה קטן?? אז אני לא מבאס אוות וזהו... מי שנהנה ממה שיש לו - שיהנה... אז זהו. לה לה לה... הנסיך. שכבר ניסה לחנך פה אנשים,אבל בינינו?? אולי צריך להתחנך קודם בעצמו :) ערב טוב.

למעלה