על התוכנית הכלכלית לשנת 2004

siv30

New member
על התוכנית הכלכלית לשנת 2004

טוב שנה חלפה ורבים ציפו שבעקבות הקיצוצים החדים והאלימים כמעט שנקט האוצר בשנה החולפת תבוא הישועה. לצערי לא די בכך שלא באה הישועה, אלא שהתוכנית לשנת 2004 נמצאת בפתח ואני לא אשת בשורות:
צמצום הפטור ממס על פיצויי פיטורים ב- 35 אחוזים מ- 10,000 ש"ח לכ- 6500 ש"ח. משמעו הפסד אלפי שקלים למפוטרים.
ביטול ההקלה בשיעור 35 אחוזים במס לפנסיונרים שפרשו מוקדם. הסעיפים הכואבים ביותר הם אלה הנוגעים לעובדים דרך חברות כ"א שלא רק מנצלות את העובדים אלה גם עושקות אותם ואינן נותנות להם תנאים סוציאלים בסיסיים.
החוק היום קובע כי מי שעובד במפעל פלוני מטעם חברת כוח אדם יהפוך לעובד המפעל (ולא עובד של חברת כוח האדם) אחרי תשעה חודשים. המעסיקים לא אוהבים את זה, והאוצר נענה להם. לפי ההצעה המעבר מחברת כוח אדם למפעל תהיה אחרי שלוש שנים של עבודה רצופה.
החוק קובע גם כי עובד של חברת כוח אדם המועסק במפעל פלוני יהיה זכאי לכל הזכויות הנהוגות במפעל. עתה מציעים כי השוואת הזכויות תתחיל רק שנתיים אחרי שהעובד עובד במפעל. הכתבה המלאה- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2752719,00.html
במסגרת צ'יפור המעסיקים מציע האוצר לשנות את החוק כך שעובד של חברת כוח אדם שעבר את מסלול הייסורים של שלוש שנים, והפך לעובד המפעל - עדיין לא ייהנה מכל הזכויות. אם הוא מפוטר מהמפעל הוא יקבל פיצויי פיטורין רק עבור התקופה שהוא היה עובד המפעל, ולא עבור התקופה שבה עבד במפעל כעובד של חברת כוח אדם (לפי ההצעה - 3 שנים).

jil6

New member
מסכנים עובדי היי טק

רוב חברות ההי טק מעסיקות את העובדים דרך חברות כ"א, פשוט עצוב לראות איך שכבה שלמה של עובדים הופכת לעבדים. פשוט ככה. לא מספיק שכר מינימום, לא מספיק אין תנאים עכשיו גם אין עתיד. פשוט חזרנו לתחילת המאה ה- 20.

לנטוש

New member
מה פתאום????

לדעתי את מתבלבלת בין חברות השמה לחברות כ"א. רוב חברות ההייטק מגייסות דרך חברות השמה אבל זה ממש לא כמו העסקה דרך חברות כ"א. העסקה דרך חברות כ"א נפוצה מאד במשרדי ממשלה ושאר המקומות שנהוגה בהן קביעות, כי היא מאפשרת לעקוף את הבעיה הזו. אבל בלי קשר להייטק או לא, החוקים בעניין עובדי חברות כ"א הם עוד שלב בעיוות שנוצר מלכתחילה. אם למעביד לא היה כל כך קשה לצמצם בעובדים כשצריך (בגלל ועדים, קביעות וכו') הוא לא היח צריך להעסיק דרך כוח אדם, לא היו נולדות החברות האלו שבאמת מתייחסות בד"כ רע לעובדים, לא היו צריכים חוקים להגן עליהם וכל שרשרת העיוותים הזו. אז בעצם דאגה מופרזת לעובדים עד כדי פגיעה במעסיקים הולידה את קיום שני המעמדות האלו, עובדים מוגנים ועובדים מסכנים, עד כדי שהכנסת נחלצה להגן על ה"מעמד הנמוך".

danistar

New member
היא צודקת זו המגמה

וזה עוד לאלו שכן עובדים , אני לא מדבר על אלו שכמוני 9 חודשים בבית . שוק ההי טק מתנהל כמו שוק עבדים ומחודש לחודש זה נהיה יותר דרוע , אלה שעדיין שורדים , סובלים מקיצוצים בתנאים , מעומס עבודה ( הם מקבלים על עצמם את המטלות של אלו שפוטרו ) גדול , ממש שוק עבדים . זה אמיתי .

לנטוש

New member
לא בסביבה שלי

אני עובדת בהייטק וגם רבים מחבריי, אני לא מכירה תופעות כאלה. אצלנו היו צמצומים בעבר, ואף אחד לא חושב שהפרויקטים לא נפגעו. (אפילו אם המנהלים היו רוצים לקוות). אולי זה בשוק התוכנה שהיה מוצף ב"מוסבים" בימים הטובים? זה באמת שוק קפריזי.

danistar

New member
כנראה שאת מיחידי הסגולה

אני ראיתי את זה בהרבה מקומות . לא יודע איפה את עובדת אבל אני עם תואר במחשבים ( לא מוסב ולא שום דבר מהסביבה ) ועם 8 שנות ניסיון נזרקתי מהמערכת בגלל צמצומים ולא מצליח לחזור חזרה אחרי 9 חודשים . יש עוד רבים כמוני . את חיה במעין בועה של ביטחון ש "לי זה לא יקרה" אבל גם אני חייתי ככה עד שזה נפל .

לנטוש

New member
לא בסביבה שלי

אני עובדת בהייטק וגם רבים מחבריי, אני לא מכירה תופעות כאלה. אצלנו היו צמצומים בעבר, ואף אחד לא חושב שהפרויקטים לא נפגעו. (אפילו אם המנהלים היו רוצים לקוות). אולי זה בשוק התוכנה שהיה מוצף ב"מוסבים" בימים הטובים? זה באמת שוק קפריזי.

A l i c e11

New member
שוב ביבי מוכיח כי אין לו עניין

באנשים העובדים. אני מכירה כמה שעובדים דרך כ"א זה פשוט זוועה. לא מספיק שהם עובדים בתת תנאים ומרוויחים פחות מעובד אחר שעושה את אותה העבודה בדיוק
גם אין להם תנאים - לא פנסיה, לא ביטוח מנהלים לא כלום. אני לא מבינה מדוע האוצר ככה רוצה לסדר את העובדים האלה. אני פשוט לא מצליחה להבין, מה שינוי החוק תביא לכך שהמעסיקים יקלטו יותר עובדים מכ"א
זה שטויות במיץ עגבניות. תסלחו לי מי שמאמין בזה טיפש, כי המעסיק משלם לחברת כ"א את העלויות שהוא היה משלם לעובד. מכאן שביבי רוצה לא רק לעזור למעסיקים אלא גם לחברות כ"א שמרויחות על גב העובדים האומללים.

רק רגש

New member
ל=siv זו לא תוכנית זהו אוסף של...

קיצוצים וגזרות. לדעתי שואף נתניהו, בצורה זוחלת לבטל כליל את זכויות השכירים (למעט הבכירים) הן המאורגנים והן הלא מאורגנים. הוא משתולל על החוקים ופוגע בהם ככל יכולתו. בהרבה מיקרים מדובר בביטול חוקים או חוקים לרעת העובדים שאין להם שום ערך כספי!!! לדעתי נתניהו הוא פאנט לתאוריה של מילטון פרידמן תאוריה שלא היצליחה מעשית בשום מקום בעולם. לצד נתניהו ניצבים פריצקי ופורז משינוי שאהבתם לשכירים "היא מן הידועות" מי שיעצום עיניים היום ולא יהיה מוכן להאבק שלא יבוא בבכי מחר

danistar

New member
הבעיה היא שהשכירים רואים ושותקים

אין שום התארגנות , שום הפגנות , יציאה לרחובות , כלום . אנשים אוכלים את מה שמאכילים אותם ביבי וחבריו ושותקים .

רק רגש

New member
כשמתחיל משהו כולם נגד המאבק

כי זה לא נוח להם. רק המורים יודעים לנהל מאבקים ולכן רק איתם מנהלים משאים ומתנים. יתר העובדים במקום להיתאחד מובלים בשיטת הפרד ומשול ע"י הממשלה.

danistar

New member
יש הרבה עובדים מהמגזר הפרטי

שאין להם שום איגוד .. הם עסוקים בלשרוד אין להם זמן לצעוק . אם אתם מדברים על העובדים הזרים והתנאים שלהם אני מציע שתבדקו מה קורה עםן העובדים הישדאליים . סעו לצפון , לדרום , לפריפריות , חפשו את אותם פועלים שמשתכרים בקושי שכר מינימום כדי שהמנהלים שלהם יוכלו להציג רווחים יפים ולקבל דיווידנטים . אנחנו ארץ אוכלת יושביה בעבור בצע כסף . כל עוד אין כבוד לעובד ודאגה אמיתי לצרכיו ולפרנסה בכבוד הכל נראה כמו שהוא נראה.

siv30

New member
../images/Emo128.gif אני לא מסכימה איתך

לפני חצי שנה עובדי המדינה, הרשויות, החברות הממשלתיות נאבקו. המאבק לא הלך עד הסוף ולכן היו השגים חלקיים שעד היום הסקטור הציבורי משלם עליהם (קיצוץ בשכר). היום האוצר מגיע עם רעיונות חדשים. הוא לא דן עם ההסתדרות, הוא לא דן עם הוועדים, הוא אוטוקרט- הוא מחליט ואין בילתו. את המחיר משלמים הציבור שלא מקבל שירותים והעובדים השכירים שהם מעמד הבניים (שכבר כמעט נשחק עד דוק).

רק רגש

New member
ל siv30 למה את בדיוק לא מסכימה

את נגד מאבק??? האם את בעד הצלחת ההפרד ומשול שהממשלה מנסה להשיג, ע"י כך שלא יהיה אירגון יציג חזק לעובדים??? למה את מיתנגדת בדיוק????

siv30

New member
לא הסכמתי איתך שאין מאבק

בנושא המאבק אני מסכימה שצריך ארגון עובדים חזק וצריך מאבק להשגת השגים. אני לא מסכימה עם האמירה שרק ארגון המורים יודע להאבק ובגלל זה נושאים ונותנים רק איתם.

רק רגש

New member
ככלל הציבור בארץ לא מפרגן...

לא כמו צרפת או גרמניה שם שביתות נבחנות ע"י הציבור על-פי העיניין והציבור מוכן לסבול מהשביתות ולתמוך בהן. אצלינו כולם מקטרים, אבל כשזה מגיע למאבק לא מפרגנים אחד לשני.

danistar

New member
שמת לב לאיזה סוג של עובדים כיוונת ?

עובדי מדינה אלו שיש להם איגודים אבל אני בכלל מדבר על אלו שאין להם איגודים במיוחד במגזר הפרטי

siv30

New member
../images/Emo45.gif אני מסכימה עם האמירה הבסיסית

לא נראה לי שבצורה כל כך זוחלת יותר נראה לי שבצורה מואצת - תוך שנתיים הוא הצליח לשאוף לחסל הישגים של מאה שלמה... אני גם מסכימה שמי שלא מוכן היום להילחם על העתיד שלא יבכה מחר.

danistar

New member
ועוד משהו קטן ..

צפיתי הערב בתוכנית מבט שני בערוץ הראשון . הם הביאו 3 כתבות שכולן עושקות בכלכלה . הכתבה הראשונה היתה על המובטלים עצמם , על האנשים , הביאו כמה סיפורים אמיתיים שהראו שהאבטלה היום זה מזמן לא יסרי המקצוע , זה אנשים מכל המגזרים עם השכלות שונות בכל הרמות . הכתבה השניה היתה על נושא העסקים הקטנים , אלו שבקושי עומדים בנטל המיסים והחובות , הביאו שם כמה בעלי עסקים כאלו ברחבי הארץ וכמה חקלאים כלום בעלי חובות גדולים על סף קריסה . אתה רואה עסקים שחיים כבר 50 ו 60 שנה , כיצד הם פשוט נעלמים לאט לאט .. בשנה שעברה נאמר שם נסגרו כ 60000 כאלו הכתבתה השלישית היתה על העוני , ל משפחות המצוקה ועל החיים בצל העוני והאבטלה בעיירות הפיתוח . היה שם מישהו שהציע לאמץ את השיטה של חטיפה תמורת כופר כמו בקולומביה , אתה פשוט רואה את היאוש בעיניים . בין הכתבות הופיעו שני שרים מהמהשלה : השר אורלב והשר שטרית ( הפודל של ביבי ) . שני שרים בממשלה אחת שלא הפסיקו לתקוף אחד את השני . הכי מרגיז היה החיוך הפטרוני של שטרית שצעק שיש 300000 עובדים זרים והישראלים צריכים להחליף אותם . פשוט היה מבזה ועצוב לראות מי מנהל את הכלכלה שלנו ( ליתר דיוק קלקלה ) , מבזה ועצוב .. המדינה הזו מתפוררת לאט לאט מבפנים וחבורת השרים הללו שבכלל לא מעניין אותה מה קורה למטה רבה בינה לבין עצמה . הכי עצוב היה בעיני החיוך של שטרית , כל כך מתנשא , כל כך לא על הקרקע .. ועוד מישהו שהגיע מהשטח כפי שהוא מתגאה . ישב שם גם אורלב שלא הפסיק לתקוף את ביבי ושטרית .. אלוהים הוא יושב באותה הממשלה .. דבר אחד קטן לסיום , הורג אותי איך כל הכתבים באולפן "עדינים" עם השרים הללו במקום ל"היכנס" בהם קבל עם ועדה .

לנטוש

New member
אז אתה בטח בעד להעלות מיסים?

עכשיו תראה מה כתבת על הכתבה השניה.

למעלה