על התוכנית הכלכלית לשנת 2004

danistar

New member
מה כתבתי ??

שהעסקים הללו קורסים . אחי היה מובטל הי טק תקופה של כמה חודשים בהם הוא ניסה להקים עסק , עזרתי לו בהקמתו , ראיתי כיצד כל הכסף שהושקע בהרמת העסק הולך ונמוג בין המיסים , העיריה , השכירות , הבנקים ומה לא .. כולם מצצו בלי התחשבות , בלי אכפתיות . אחרי ארבעה חודשים הוא נאלץ לסגור . למזלו הצליח איךש הוא לשוב לשוק ההי טק הקורס והיום הוא שוב שכיר . אל תלמדו אותי על הקטע הזה . צריך וחייבים להוריד מסים ( לא בשיטה של ביבי וסילוון שני שרלטנים מהסוג הגרוע ביותר אלה הורדה אמיתית משמעותית במיסוי ) , לא זה לא מס השפתיים של מודעי בשביל הבחירות . חייבים לתת לציבור בעלי העסקים הקטנים והשכירים לנשום , כל הזמן מקצצים להם בזכויות ולוקחים מהם יותר . לדעתי האישית הבעיה היא לא כל כך תלויה בביטחון , הוא אולי משפיע אבל הוא לא העיקר . כל עוד יחנקו פה את האנשים לא תהיה כלכלה . אולי בהתחלה המדינה תרוויח פחות ממיסים אבל לאורך זמן שלא יתפלאו אם ברגע שהאנשים ינשמו קצת רמת ומוסר תשלומי המיסים יעלה כי לאנשים יהיה יותר כסף והם יקנו יותר. זה הבסיס לכלכלה יותר מצליחה , המגזר המסחרי שגורר אחריו את המגזר היצרני .

danistar

New member
והנה כתבה שעשו על התוכנית הזו

ב YNET , עכשיו ראיתי אותה

missB

New member
לא בטוח שירוויחו פחות

יש רבים הטוענים כי דווקא הקטנת המיסוי תביא לגידול בגבייה ממסים כי היא תקטין את האינטרס של מעלימי המס ואז אולי יותר אנשים ישלמו.

לנטוש

New member
המסר הרווח בפורום הזה

הוא למה לא מבטלים את הרפורמה במס + מעלים את המס על ההון, במקום לקצץ בקצבאות. זו הסיבה לתגובה שלי. המיסים הגבוהים הורגים את המדינה, במקרה אני מכירה את התמונה גם מצד שכיר וגם מצד עצמאי ומעסיק קטן, והכי גרוע שבגלל שיש כל כך הרבה רמאויות מס אז החוקים נעשים עוד יותר דרקוניים ומי שישר פשוט נמעך עוד יותר. ולכן אני קודם כל בעד מרדף אחרי מעלימי מס. אבל בתמורה צריך להוריד את הנטל.

siv30

New member
חס וחלילה ../images/Emo12.gif

אני בעד צמצום נטל המס וחלוקתו באופן הגיוני יותר. לצערי השיטה היום היא להקל בנטל המס לעשירים ולהכביד על מעמד הבניים ועל המעסיקים הקטנים/ עצמאים קטנים. רפורמה במס בה שכיר שמרוויח יותר מ- 35 א' ש"ח משלם פחות ביטוח לאומי היא רפורמה רגרסיבית. רפורמה במס בה חוק עידוד השקעות הון לא מחייב את המעסיק להעסיק אנשים מהפריפריה ואם הוא מעביר את הפעילות שלו לחול להחזיר את הכספים היא רפורמה שעושקת את השכירים הקטנים. לא יתכן שדווקא השכירים שמשלמים כל ימי חייהם ביטוח לאומי לא יהיו זכאים לדמי אבטלה שיאפשרו להם לחיות בכבוד בעת מצוקה. לא יתכן שקשישים סיעודיים קשים ששילמו רוב חייהם למוסד לביטוח לאומי לא יזכו להגדלת שעות הטיפול ואילו הקשישים הסיעודיים הקלים יקבלו תוספת שעות בעידוד חברות הסיעודיות והאוצר (משמעו שחברות הסיעוד מרוויחות כי הטיפול בקשיש סיעודי קל הוא בהתאם והטיפול בקשיש סיעודי קשה הוא הרבה יותר אינטנסיבי וקשה
). אז רפורמות הן לשני הכיוונים ולא one way ticket

siv30

New member
שטרית צריך להתפטר כדוגמא לחסכון

מישהו כאן מוכן להסביר לי למה מדינה עם כלכלה כמו שלנו צריכה שני שרים במשרד האוצר
לא מספיק אחד. לא ראיתי את שטרית פועל על פי המחוייבות הציבורית שלו- קם ומתפטר

שש שבע

New member
לדעתי צריך להפסיק לעבוד דרך כ"א

וככה החברות יהיה לחברות ביקוש לעובדים שיוכלו לעבוד עם חוזה אישי. כל עובד לפני שנרשם בחברה כזו צריך לברר את התנאים להעסקה, ואם לא נראה לו, אז שלום, בדרך כלל הביקוש וההצע קובעים את הכללים, עכשיו יש מחסור במקומות עבודה., אז העובדים סובלים.

missB

New member
זו בעיה כי כל אחד דואג לעצמו

אילו כל העובדים ללא יוצא מן הכלל היו מחליטים להפסיק לעבוד דרך חברות כ"א בגלל התנאים הגרועים, אז אולי היה נוצר שינוי. אבל המצב בפועל היא שכל אדם לעצמו. כלומר אם אני אסרב לעבוד דרך כ"א אז מישהו אחר ייקח את העבודה ואני יישאר בלי כלום.

הסכם בין האוצר להסתדרות

לפי התוכנית הכלכלית האוצר צריך לפטר כ1000 עובדי ציבור ולשלם להם פיצויים. אם ההסתדרות תפתח בשביתה כללית, יותר מ200000 עובדים ישבתו ולא יקבלו לא שכר ולא פיצויים. אחלה הסדר.

siv30

New member
כן, זה ממש לעניין

ו7 מליון אזרחים לא יקבלו מענה לצרכים שלהם, היצוא יפגע והכי גרוע זה לא ישנה את העובדה שהמדינה נמצאת על הקרשים.

siv30

New member
בעד מאבק לשיפור פני החברה

וזכויות העובד באשר הוא. היום קיימים שני מעמדות אצל העובדים: העובד השחור- ללא זכויות, בשכר מבייש, ללא ייצוג. והעובד המיוצג- זה שיש לו אמא ואבא, שיש לו זכויות, שיש לו ולילדיו עתיד. אני בעד זכויות שוות לכל העובדים ולא העדר זכויות. אני בעד פנסיה לכל עובד, תגמול הולם ובטחון תעסוקתי. רק אז שיהיה לאנשים בסיס כלכלי, נוכל לדבר על ירידה ברמת העוני והפשיעה במדינה, עליה באיכות החיים והבריאות במדינה - עקרונות שישפיעו ישירות על היקף ההוצאה הציבורית בתחומים הרלוונטיים.

siv30

New member
../images/Emo124.gif פשוט לעג לרש

עברתי על מסמכי התוכנית הכלכלית באתר הבית של משרד האוצר. הפרק המתייחס לעובדי כ"א / קבלן כ"א מכונה שיפור הגמישות בשוק התעסוקה. פשוט מרתיח אותי היומרנות של הפלצנים ממשרד האוצר שיושבים על סיר הבשר ומרוויחים הון על הגב של העובדים המסכנים האלה. בדברי ההסבר הם כותבים שהפיכת עובד קבלן לעובד מן המנין לאחר 9 חודשים פשוט מבטלת את שוק עובדי כ"א על יתרונותיו|אייקון של בא לי להקיא מהבחילה שהחברים מביאים לי|. לגבי נושא השוואת תנאי שכר הם כותבים כי זאת התערבות בשוק העבודה ופגיעה ביכולת של השוק הזה להתכנס לשווי משקל של ביקוש והיצע. הם רק שוכחים לציין של חרפת רעב לעובדים.

דוסטו

New member
ביביהו הוא חאמס חברתי

(מלשון חומס, ועם כל הקונוטאציות הנלוות למושג). מה היה קורה אם במקום (שוב) לקצץ בכל מיני קצבאות היו ממסים אותן ,נאמר, לאלה שמרווחים מעל השכר הממוצע במשק? מה היה קורה אם לא היו שמים רף עליון לתשלום בטוח לאומי ובטוח בריאות? מה היה קורה אם היו מחליטים (מהשנה, לא על אלה שכבר נולדו) לתת קצבאות ילדים רק ל - 4 ילדים, כאשר הראשון מקבל את מה שקבל עד כה ה -6 (בוכטה מרשימה) והרביעי את מה שמקבל ה -I? מה היה קורה אם סוף סוף היו עושים רוויסיה בצה"ל ומפסיקים להוציא לפנסיה כל פקיד בגיל 42? ואם צה"ל היה מגייס רק את אלה שהוא זקוק להם (ומשלם להם שכר מינימום), וכל היתר (חילונים, דתיים, ערבים) הי עושים שרות אזרחי (נאמר במשטרה, במכבי-אש, במגן-דוד אדום? כח עזר בבתי-ספר ובתי חולים)? אבל ביביהו וכל הבלייזרים במשרד האוצר הם טאצ'ריסטים מוצצי דם.

למעלה