על התכנית שתוקרן היום בערוץ 33

על התכנית שתוקרן היום בערוץ 33

זהו סרט טלוויזיה שהפיק ה-BBC לפני כ-3 שנים (2001), במסגרת סדרת התכניות Omnibus, העוסקת בענייני תרבות. הסרט נקרא במקור Crazy Diamond: The Syd Barrett Story (שמה שונה אח"כ כאשר יצאה ב-DVD, ל: The Pink Floyd and Syd Barrett Story). במאי הסרט, ג'ון אדג'ינגטון, הוא קולנוען המתמחה בסרטים דוקומנטריים, עם דגש על מחלות נפש. מכאן עניינו בבארט – מלבד, כמובן, היותו אוהד של המוסיקה. אדג'ינגטון עשה עבודה רצינית ועמוקה, והסרט מציג את בארט באור חיובי. זהו אינו סרט סנסציוני, כדוגמת התכניות שיש ב-MTV או VH-1, תכניות הצבועות בצבעים צהובים-עזים. התכנית מגוללת את סיפורו של סיד דרך ראיונות עם האנשים שהכירו אותו ועבדו אתו, וכן מוסיקאים שהושפעו ממנו. כמעט כל מי שהיה קשור לסיד, מקצועית ואישית, מתראיין בתכנית: כל חברי הפלויד נתנו ראיונות ארוכים (כולל ווטרס, בהופעה נרגשת במיוחד); חברות מקיימברידג'; בוב קלוז, שהיה חבר בלהקה במשך כשנה, לפני שחתמו על החוזה עם EMI; דאגי פילדס, אמן שהיה שותפו לדירה בסוף שנות השישים; ג'רי שירלי, מתופף Humble Pie, שניגן תופים באלבומי הסולו של סיד; פיטר ג'נר, המנהל המקורי של הפלויד; ג'ו בויד, הבעלים של מועדון ה-UFO ומפיק הסינגל הראשון שלהם, "ארנולד ליין", ואנשים נוספים. התכנית כוללת צילומים נדירים רבים של סיד. למעשה כמעט כל סרט או קליפ שבו הוא מופיע וידוע כיום, נכלל בתכנית, למעט הקליפ ל-Jugband Blues, שטרם התגלה כאשר התכנית נערכה. בשנת 2003 התראיין הבמאי לעיתון אוסטרלי, וסיפר שהסרט נעשה בהסכמת משפחת בארט, עמה היה בקשר. הוא ביקש אף לראיין את בארט לסרט, אך בארט סרב כי, לדברי אחותו רוזמרי, הוא אינו אוהב את תשומת הלב. כן סיפר הבמאי כי בתחילה נאמר לו שהוא לא יצליח להביא את גילמור ו-ווטרס לשתף פעולה עם הפרוייקט, בגלל הברוגז ביניהם, אך שניהם הסכימו בשמחה לדבר על בארט למצלמה. לאחר שהסרט הוקרן בטלוויזיה לראשונה, התקשרה אחותו של סיד לבמאי וסיפרה שבארט נהנה מהתכנית. הוא אהב לשמוע שוב את השירים הישנים, והיו כמה אנשים שהוא נהנה לראות שוב, לאחר שלא ראה ושמע מהם מאז. גרסה קצת שונה של התכנית הוקרנה ב-VH1 האמריקאי, במסגרת סדרת התכניות Legends. במובן מסויים, הגרסה האמריקאית מעניינת עוד יותר מזו האנגלית, משום שהיא היתה מיועדת לקהל שברובו המוחלט לא שמע מעולם על סיד, לעומת הקהל האנגלי של ה-BBC, המכיר את הסיפור לפחות בקווים כלליים. בגרסה האמריקאית קוצצו מקצת הראיונות, אך הוסף חלק ארוך על מה שהפלויד עשו לאחר עזיבתו של סיד, תוך הצגת ההשפעה ארוכת הטווח של דמותו של סיד, מחלתו והעלמותו, על הלהקה. מוטיבים של אבדן, ניכור, העדר תקשורת וטירוף, מופיעים בכל יצירותיה – כאשר שלושת האלבומים הידועים ביותר שלה – DSOTM, WYWH ו"החומה" נעשו בהשראתו ובחלקם, עליו. אתם מוזמנים להוסיף את רשמיכם מהתכנית, בשרשור הזה, ולאחר מכן אערוך את הדברים ואעלה אותם ל"פילמוגרפיה" של הפורום.

בינג

New member
נשמע מעניין ביותר ../images/Emo9.gif

ועוד זה יהיה עם תרגום?! זה טוב... אני אקליט את זה =]

holo

New member
תודה

רציתי לראות את בארט מדבר למצלמה..לא נורא.. וואי אני מת כבר לראות את התוכנית!

Rinor

New member
תודה!

המון תודה על המידע...עכשיו כבר יש יותר ריר מקודם
גם התכנון שלי להקליט תודה!

תגובות? רשמים? הגיגים? הערות?

כשראיתי את הסרט לראשונה, לפני שנה ומשהו, הרושם שהוא עשה עלי היה חזק מאוד. את הסיפור של סיד הכרתי עד אז רק בקווים כלליים, וזו היתה הפעם הראשונה ששמעתי את הפרטים. איך אתם חוויתם אותו?

brotos

New member
קצת רשמים

ראשית, חיכיתי לתכנית הזאת משום שאף פעם לא ראיתי סרט תיעודי על פלויד וזו הייתה הזמנות ראשונה בשבילי לראות את חברי הפלויד מדברים. הסרט נפתח עם קווי רקע כלליים על הסצינה האנדרגראונדית הלונדונית, האווירה הארטיסטית-היפית-נרקומנית שם ועל חברי פינק פלויד, כשההתמקדות הייתה על סיד עצמו- נער יפה, חכם, רגיש, אומנותי ובעל אהבה וכישרון למוזיקה. יוצרי הסרט הביאו אנשים קרובים לסיד- חברתו, שותפיו ללהקה ועוד אנשים קרובים- כדי שיציירו קווי רקע כלליים על אופיו של סיד. הבמאי עשה עבודה טובה מאוד באותו תחום: אופיו והתנהגותו של סיד מוסברות בבהירות, תוך שהוא משתמש בתמונות מאותה תקופה (כולל צילום ווידאו חובבני, בו נראה סיד באמצע חווית סמים) וחוויות של אנשים מאותה תקופה. פה גם מתבלטת אחת התכונות הטובות של הסרט- הוא לא מוצג ביובש ובלקוניות, דווקא- הוא משתמש במוזיקה (הרבה שירים מהתקופה+שירים שנכתבו על סיד), משתמש בצילומים- הסרט הוא גם נעים לצפייה, ובחלקו אפילו משעשע (סיד ורוג'ר מתראיינים, ובתשובה לשאלה של המראיין למה המוזיקה שלהם רועשת אומר לו סיד, באופן מלא-חן, כי האולמות גדולים ולכן צריך ציוד הגברה רציני...). לאחר מכן, בחלק השני של הסרט מסופר על היצירה של בארט ביחד עם פ"פ, אך ההתמקדות על, למשל, the piper at the gates of dawn היא מינימלית ביותר. על היצירה של האלבום אין כלום... לעומת זאת מוצגים מספר שירים משם- זאת כדי לנסות ולעזור בניתוח אישיותו של סיד- הילדותיות שלו אך גם החכמה, הביקורת. לאחר כמה דקות שהסרט מתעכב על האלבום הנ"ל ועוד מספר סינגלים, מתחיל סיפור השיגעון של סיד: הנסיעה לארה"ב, האפאטיות של בארט ותהליך דחייתו מהלהקה- תהליך שמוצג באופן מינימלי ביותר- ממש לא ברור למה. זה הרי הסיפור העיקרי פה... לאחר מכן, מגיע החלק היפה והנוגע ללב ביותר בסרט, לדעתי: שימוש רגיש ויפהפה בשיריו הכנים עד-כאב של סיד מאותה תקופה וסיפורה ע"י אנשים שהיו קרובים אליו באותו זמן. זהו חלק מרגש מאוד ומוקדש לו גם זמן די רב. ראוי לציון השימוש בשיריו, מה שמביא לכך שסיפורו של סיד ממש נוגע בך, ולא נשאר ברמה של סיפור היסטורי מרוחק. יוצרי הסרט מתעכבים על אלבומי הסולו של בארט, שתוך כדי עשייתם מצבו של סיד מדרדר עוד. סיד הופך לכמעט-משוגע. למה כמעט? בחלק הזה מתראיין המתופף של בארט באותה תקופה שטוען שסיד לא היה ממש מטורף אלא נתן לטירוף לעשות עבורו את העבודה האומנותית. הוא טוען כי הייתה זו יותר פוזה מאשר מחלה אמיתית. אפשר לתת בעניין הזה צל"ש ליוצרי הסרט שהביאו את ה'סקופ' הזה, מה שהופך את הסיפור למורכב יותר. יוצרי הסרט לא מנסים שהקהל יקבל בסופו של דבר תשובה סופית ומוחצת לסיפור שגעונו של בארט- מתי הוא השתגע, האם הייתה זו פוזה, איך הוא הוצא מן הלהקה ועוד שאלות- נשארות באוויר, בלתי-פתורות. לאחר מכן, בחלק הלפני-אחרון של הסרט מסופר על היצירה של פ"פ שנעשתה על סיד. פה ווטרס מתגלה כמרואיין מצויין, לעומת שאר החבר'ה (בעיקר מייסון) שלא נראים במיטבם. מסופר על הקטעים 'שיין און' ו'וויש יו וור היר' ועל האלהום 'החומה', ובעזרתם מנסים יוצרי הסרט לברר מה חושביפ חברי פ"פ על אותה תקופה ומה הם חושבים היום. ואז מגיעה סצינה מצמררת- חברי פ"פ מספרים איך הם הגיעו לאולפני 'אבי רואד' כדי להקליט את 'שיין און' ופוגשים שם אדם שמן וקירח. הם מגלים לתדהמתם שזהו לא אחר מסיד. רייט מספר שהוא ווטרס פרצו בבכי. האמת? זה כנראה מה שאני הייתי עושה. זהו קטע עצוב מאוד, שעשוי מעולה מבחינה אומנותית. זהו, סוף הסיפור- בארט עוזב את לונדון ועובר לבית אימו בקיימברידג'. הוא לא רוצה בקשר עם אף אחד מחברי הלהקה, והם מקבלים זאת. כך גם נגמר הסרט. לסיכום, אני נהניתי מרוב חלקי הסרט, שעשוי טוב ברובו, אבל לא הייתי אומר עליו שהוא 'מעולה'- כמו שציף כתבה. אני חושב שהוא טוב, בעיקר מכיוון שהסיפור הוא טוב- מוזיקה, היפים, סמים ושיגעון. יכול להיות שהסרט קצר מידי- לא יודע. אבל, אם הייתי צריך לתת לו ציון, אז- 85.

brotos

New member
../images/Emo93.gif../images/Emo12.gif מה זה האורך הזה? סורי...

brotos

New member
אני חייב להפסיק להגיב לעצמי

העברתי לערוץ 33 משהו כמו 5 דקות לפני שהתוכנית החלה, וחשכו עיני: מולי, על המרקע הופיעו חבורת אנשים הזויים, שדיברו על נושאים עוד יותר הזויים ועשו זאת בצורה הזוייה. בקיצור, היה הזוי. מה זה? סיד בארט מטורף, אבל הם לא? מה זה התוכנית הזאת? זהו, הייתי חייב להוציא את זה. פשוט משעמם לי ואף אחד לא כותב פה כלום. בעייה שלכם.

בינג

New member
צודק, זה היה קצר מדי

לא ציפיתי לסרט של שעתיים, אבל לעזאזל, הם מתחילים לספר שם משהו בסרט וקופצים למשהו אחר... מה קרה שסיד הלך לאולפן בהקלטות של "שיין און"? כאילו אחרי שהוא קפץ וחרק בשיניו, מה הם דיברו איתו יצאו מהאולפן, סיד ברח צעק עליהם כעס צחק מה מה קרה??? לא אמרו כלום.... ואני מסכים עם כרית שאמרה "אני, בכל אופן, סיימתי את הצפייה עם יותר שאלות מאשר תשובות." האם ישנם עוד סרטים המספרים על סיפור זה? כי אני ממש מרגיש שיש לי מלא שאלות בראש אחרי הסרט הזה.....אין בו את כל הפרטים..... ולמה לעזאזל חבר של סיד צילם אותו שהוא משתמש בסמים?

אלו המגבלות של סרט דוקומנטרי שנועד

לתכנית טלוויזיה. סרט ארוך יותר היה עולה יותר, אבל בעצם זו אפילו לא הנקודה: יש כמה דברים שהפלויד לא אוהבים לדבר עליהם יותר מדי ולהכנס אליהם, ולכן לא בטוח בכלל שהבמאי היה מצליח לדובב אותם ולספר יותר. אחד מאלו היה נושא הופעתו של סיד באולפני אבי רואד ב-1975. לפלויד יש "גרסה רשמית" לגבי הסיפור הזה - זו הגרסה בה צפינו בסרט. (אגב, התרגום טעה בנקודה מסויימת: סיד לא "חרק" בשיניו, הוא הבריש אותן, במברשת שיניים שהביא עמו. רייט סיפר את זה בהרבה ראיונות, וזה נמצא גם בביוגרפיה של שאפנר). אבל הפלוידים באמת לא מספרים כמעט מה קרה כשהוא היה באולפן. רייט סיפר, שבארט ביקש, בשלב מסויים, "להקליט את חלקו בנגינת הגיטרות", ואז אמרו לו שהחלק הזה כבר הוקלט, ואין צורך וכו', מה גם שהוא לא הביא אתו גיטרה. זה חלק מהגרסה הרשמית. כמו כן, בכמה מהדיווחים המוקדמים על הארוע, הוזכר כי שאלו את סיד איך קרה שהוא השמין כל כך, והוא אמר שהוא אוכל הרבה קתלי חזיר, כי "זה מה שיש במקרר בבית". התאור הזה אינו חלק מהגרסה הרשמית כיום, מסיבות מובנות. לאור העובדה שסיד כנראה היה באולפן זמן רב (ר' למטה), לא סביר שהם לא ניסו ליצור אתו קשר, מעבר לכך. מייסון היה היחיד - כרגיל - שהודה בעיתונות שהוא ניסה לשוחח עם סיד, אך הוא לא פירט מה היה בשיחה. כמו כן, עד היום לא ברור מי הוא זה שזיהה את סיד בסופו של דבר (הם הרי לא זיהו אותו בתחילה) וכמה זמן לקח עד שאותו מישהו זיהה אותו. כל מי שהיה שם באולפן באותו רגע - וזה היה הרבה אנשים - טוענים שהוא/היא היו הראשונים לזהותו (אולי מלבד ווטרס), והגרסאות לגבי כמה זמן הוא ישב שם עד שזיהו אותו, שונות מאדם לאדם, ונעות בין 10 דקות לשעה בערך. יתרה מזאת, לא ברור כמה זמן סיד שהה באולפנים בסה"כ - ומתי בכלל זה היה. גם כאן יש גרסאות שונות וסותרות. בגרסה הרשמית, מוזכר רק הארוע בו סיד נכח בעת הקלטות "שיין און". אבל ווטרס סיפר בראיון אחד שסיד הגיע לאולפן במשך כמה ימים רצופים (אולי ה-5 וה-6 ליוני) וגם מקורות אחרים מזכירים שסיד הגיע לאולפן במשך כמה ימים. בנוסף, במשך השנים הסתובבו סיפורים לפיהם סיד נכח בקבלת הפנים לאחר חתונתו של גילמור, שנערכה בקפטריה של אולפני אבי רואד, במקביל לסיום ההקלטות של האלבום. הסיפורים האלו בהחלט לא היו חלק מהגרסה הרשמית, והיו בסטטוס של אגדות אורבניות, עד שעלו עדויות מהימנות לפיהן זה אכן קרה. נדמה לי שגם גילמור אישש את זה בחצי-פה. ואז יש גם את השאלה של התמונות, שצולמו כאשר סיד היה שם, ומעולם לא פורסמו, מסיבות ברורות. שימו לב גם, שהסרט נמנע מלספר את הסיפורים הסנסציוניים לגבי התדרדרותו של סיד, התנהגותו המוזרה בחודשים האחרונים שלו עם הפלויד ובשנים לאחר מכן. זוהי גישה נכונה, לטעמי, הן מכיוון שמדובר באגדות אורבניות, ברובן, שקשה היום לאמת אותן והן מכיוון שמדובר, בסופו של דבר, באדם חולה הזכאי לכבוד. באשר לסרט הביתי בו נראה סיד על פטריות: יש לזכור שאף אחד מהמעורבים לא חשב שיש כאן משהו חריג או שלילי, אפילו. פטריות הזיה היו חוקיות אז באנגליה, כיוון שהיה מדובר בפרחי בר. סיד וחבריו ראו בכך לא יותר מאשר משובת נעורים ואולי התנסות שמקדמת אותם לעבר הבגרות. הצילומים עצמם, היו חלק מהגישה האמנותית, ה"רצינית" של קבוצת החברים הזו, לעצמם ולחיים. במבט לאחור, זהו קטע עצוב מאוד, כי אנו יודעים מה קרה לסיד, אך כמובן שלא כך ראו את זה המעורבים, באותה עת.

בינג

New member
הממם

למה לא מפרסמים את אותן התמונות שצולמו באותו יום? ובקשר לסמים: באמת מוזר לי שחשבו ככה באותה תקופה....

holo

New member
תוכנית מצויינת!

ומרגשת מאוד!! הסרט גרם לי להבין את התרומה של בארט ללהקה, וזה עוד יותר מוסיף כשאשר חברי הלהקה מדברים. אף פעם לא ראיתי את בארט מדבר ושהראו אותו מתראיין עם ווטרס לתוכנית ההיא זה היה מאוד מרגש..ומצחיק גם, הוא נראה מרחף קצת.. היה נחמד ומעניין גם לשמוע את המרואיינים מנתחים את השירים שלו ומספרים איך זה בא לו בקלות, ועל הכישרון שהיה לו. מה שאהבתי והצחיק אותי זה הקליפ הזה שרואים אותם על חליפות כאלה ומריצים את זה אחורה.. בקיצור, הסרט היה מאוד מעניין בשבילי, מרגש ומהנה! מי שלא ראה הפסיד!

brotos

New member
אולי תיתן לנו סקירה על החתונה

זה ייכנס בקטגוריית החתונולוגיה. אני הגעתי מזמן למסקנה שחתונות זה ביזבוז זמן. גם לחתן והכלה וגם לקהל.

The Albatross

New member
בוא נגיד שהזדמן לי להכיר מקרוב

שירי עם מרוקאיים ושרית חדדים למיניהם.

למעלה