על זכויות ועד הערערים במל"ל

La Folia

New member
על זכויות ועד הערערים במל"ל

האם רשאית הועדה לעררים לקבוע לנפגע-עבודה את שיעורה של דרגת הנכות היציבה, בטרם עשתה כן ועדה רפואית מדרג ראשון? בתשובה לפי החלטת בג"צ: מכל הטעמים שפורטו, אני סבורה, כי הועדה לעררים מוסמכת לדון ולהכריע בעניינים העולים בפניה במסגרת הערר, אף אם לא נדונו ולא הוכרעו בוועדה הרפואית מדרג ראשון, ובכלל זה, רשאית ועדה לעררים, הקובעת את דבר נכותו היציבה של נפגע-עבודה, לקבוע גם את שיעורה ודרגתה של אותה נכות יציבה, זאת – אפילו קבעה הועדה הרפואית בדרג ראשון נכות בלתי-יציבה בלבד, לאותו נפגע. בג"ץ 1082/02

לא קראתי עדיין את כל הפסק, אבל...

לא קראתי עדיין את כל הפסק, אבל הוא מעלה אצלי שאלה: כאשר ועדת העררים פוסקת לטובת הנפגע- התוצאה הגיונית ונכונה. אולם, מה קורה אם הוועה לעררים מכריעה לרעת הנפגע, בנושא שעדיין לא נבדק בוועדה הרפואית??? אני אקרא את כל הפסק ואחר כך נראה אם יש שם תשובה לזה.

מרתק..

סוף סוף הסוגיה מגיעה לבית המפט העליון שעושה טיפה סדר בחוסר האחידות שהפגין בית הדין לעבודה בנושא זה. כמובן - כל זה נכון עד להודעה חדשה.. לכו תדעו אם לא תוגש בקשה לדיון נוסף בסוגיה זו... חסרות לי שם הלשכות רוחב נוספות של החלטה זו - לכאורה, זה חל לא רק מקום שנכות הפכה מזמנית ליציבה, אלא גם כאשר מצבו של הנכה החמיר או השתפר בין בדיקת הועדה הרפואית לבדיקת הועדה לעררים. בכך, למעשה שוב אין הועדה לעררים ערכאת ערעור ממש, שכל תפקידה לבדוק אם הועדה הרפואית בערכאה הראשונה שגתה, אלא היא גם בגדר "ועדה רפואית נוספת", ואכן - אם הועדה לעררים פוסקת לרעת הנכה הוא למעשה מאבד ערכאת ערעור אחת.

lammed

New member
הכל רעות-רוח והבל - בועדת ערר שמעל.

החלטות ועדה רפואית עליונה של ביטוח לאומי - באות מבסיס של חברי הוועדה. בהתאם לחוקי הביטוח הלאונמי והוראות מנכ"ל הביטוח הלאומי(אני ממש חושב כתוצאה מאלו - שביטוח לאומי זו מדינה ריבונית שאינה ישראל)- הוועדה העליונה מכילה "איזון משולש קדוש" 1. רופא - זה שהחתימה שלו נותנת תוקף רפואי להחלטה. לא חשוב מי ומה הרופא ומעשיו בועדה - החתימה עם החותם ומס' רישומו כרופא - הם הגושפנקא החוקית להתבסס עליה - ולא רק בחלוקת משאבי הביטוח הלאומי. 2. נציג בכיר של ביטוח לאומי- שכיר שבתוקף תפקידו ומשכורתו הבכירים - ישמור על הקופה והתקציב של ביטוח לאומי - שיגיע קודם כל לצוות העובדים במשרד - ורק אחר כך לרופאים ולקהל הפונים.מעין "נאמן תקציבי"של ביטוח לאומי. 3. נציגה של עולם הנשים והאחיות - ששכרה ותקבוליה כפנסיונרית - אולם תולים את מחויבות במשלם - ביטוח לאומי. יש ותוארה יהיה עו"ס ויש ותתואר כאחות - אך לעולם לא כ"פנסיונרית תלויה למחייתה) של ביטוח לאומי". על פי החוק של ביטוח לאומי(\חוק ביטוח לאומי)- החלטות הוועדה ייקבאעו ע"י רוב. כל אחד יש לו קול שווה לשני. והתשובה לשאלה האם וועדה שכזו "מכריעה" ו/או "רשא(לא בע' רבתי)ית להכריע" - היא לדעתי שאלה לעניין - אבל מסריחה. רק אל תאמרו לי - שבשבתה של הוועדה - החלטתה מתקבלת "בחדר ההחראות"! צוחק מי שצוחק אחרון...

למעלה