על ילדים ושעות שינה

מאריונת

New member
על ילדים ושעות שינה

מצורפת כתבה מעיתון הארץ (שתתפרסם ביום שישי-אני מקבלת כבר היום במייל מבחר מכתבות השבוע) על: "הם קמים לפחות פעמיים בלילה כדי להחזיר מוצץ שנפל או להחליף חיתול. שנת הלילה שלהם נגמרת בחמש לפנות בוקר כי ילדם החמוד בן השנתיים החליט שהוא רוצה לקום ולשחק דווקא בשעה זו. אחרי מקלחת ושתי כוסות קפה הם יוצאים למשרד. כאילו כלום. הם ממשיכים לקדם קריירה תובענית ומנסים גם למצוא בדוחק זמן לתרבות הפנאי שלהם, הרי צריך גם ליהנות. התוצאה היא שהם ישנים פחות ופחות. וכשאינם ישנים הם עייפים יותר. עצבנים יותר. בריאים פחות. מאושרים פחות. ולרוב אינם מודעים כלל שיש להם בעיה".

efroch99

New member
אני חושבת שצריך לשנות את שם הפורום

(בהמשך לשירשור שהיה) ל - איך אפשר בכלל להיות הורים? באמת, איזה מין חיים אלה? לא תופסת איך האנשים האלה חיים. נראה לי שמי שבאמת רוצה ילדים צריך להיות במצב שאחד מבני הזוג יכול ומוכן לותר על עבודה בכלל. הרג אותי הקטע הזה: "כבר שלוש שנים, מאז שהבן שלנו נולד, אנחנו לא ישנים. בן היה תינוק עם הרבה אופי. הוא היה בוכה עשרים ושלוש שעות וחמישים דקות ביממה. בעשר דקות שנותרו אני הצלחתי לצחצח שיניים. עם הזמן זה השתפר והיום ב'לילה טוב' הוא קם פעמיים. לפני תשעה חודשים נולדה תמר." Hello!!! What were you thinking!!! לא הספיק שילד אחד עשה את המוות, צריך ללכת לעשות עוד אחד?

gertrude

New member
מצד שני,

תחשבו איזו מהפכה חברתית אנחנו יכולים לעשות אם כל הדור שלנו, זה שמעלינו וזה שמתחתינו מנומנמים רוב הזמן... קדימה למחסומים ולמעבדות!

ולחשוב...

שאנשים חוגגים כשנולד להם ילד

כנראה שאם מולידים ילדים

למרות כל הקשיים הם באמת שווים את זה לאותם הורים, מה שאת כנראה לא מבינה (זאת בהנחה שלא כל ההורים טיפשים כמו שהם מתוארים כאן ויולדים ללא מחשבה).

השעועית

New member
לא הבנתי את השרשור הזה

אני לא רוצה להישמע מגעילה ו"טרולית", אבל אני ממש לא מבינה משהו: אם אתם (רובכם) לא רוצים להיות הורים, מה זה העיניין שלכם כמה ילדים ישנים בלילה וכמה לא? מה זה קשור לפורום הזה? אתם לוקחים את הקשיים של ההורים וההורות כדי לומר: "אז בשביל מה הם עושים ילדים/אז מה הכייף בילדים?" וכו וכו. מה המטרה בפתיחת השרשורים האלה? מה זה נוגע לכם? אתם חושבים שאם הילדים שלי לא נתנו לי לישון חצי שנה רצופה כל לילה (והם לא, זו רק דוגמה) אז זה בגלל זה לא היה לי כדאי להיות אמא? בגלל שהבת שלי לפעמים עושה לי את המוות עם אוכל אז אני אומרת לעצמי: "איזו מטומטמת שעשיתי ילדים?" אם לפעמים לא בא לי לשבת איתם אז אני חושבת: "איזה כייף שלא היה לי אותם?" לפעמים אני מתגעגעת לימים בהם היינו ללא ילדים, מי לא, אבל זה לא אומר שאני מצטערת שעברתי טיפולים ואימצתי וילדתי והם כאן. זה נשמע כמו קלישאה, אבל עם כל הקשיים והעצבים שיש לפעמים וכו ילדים זה אושר גדול, וגם אם לפעמים מקנאים קצת באנשים שאין להם ילדים, שיש להם שבתות שקטות של שינה, קריאת עיתונים כל היום וזמן לעמצם, אז מה? ילדים זה נפלא. רק לראות אותם משתוללים ומשחקים וגם רבים, זה שווה הכל. תסבירו לי מה מטרת פתיחת השרשורים של הבאת הצדדים ה"אפלים" (=קשיים)והדברים ה"שליליים" בהורות ובילדים?

gertrude

New member
הרעיון של השרשור

הוא לתת מקום לקשיי ההורות. אני לא חושבת שדווקא נושא השינה הוא סיבה טובה לא ללדת, אבל אני די משוכנעת שנשים רבות שומעות במהלך חייהן רק על היתרונות ועל השמחה שבהורות. כתבה כזו ומאמרים אחרים על קשיי ההורות נראים לי כחומר רלוונטי ולגיטימי, שעשוי להיות חלק ממערכת השיקולים וההתלבטויות. אני משוכנעת שהמידע הזה חיוני לכל אשה, בין אם היא מתכוונת ללדת ובין אם לאו, על מנת שתוכל לבחור את מה שתבחר שבידה מרב האינפורמציה. קשיי האימהוּת היו עד לא מזמן טאבו שאין לדון בו בפומבי. כעסים על הרך הנולד, מכשולים, עצבים, קשיים וחסרונות נדונו אך ורק בחדרי-חדרים, בשיחות מופתעות של אמהות צעירות ובלחש עם אחות טיפת-חלב. אני חושבת שאמהות-לעתיד כמו גם נטולות-ילדים צריכות לברך על כל כתבה ומאמר שעוסקים בנושא הזה ולדון גם בצדדים הללו של ההורות, שיוצאים לאור רק בשנים האחרונות.

השעועית

New member
ברור שצריך לדבר על הקשיים

אבל השאלה אם זה רלוונטי לפורום זה, שרוב האנשים פה בכלל לא רוצים להיות הורים, אז מה זה משנה להם כמה זמן קמים בלילה לילדים וכמה ילד יכול להיות נודניק ולמה? אלא אם כן יש פה אנשים שמתלבטים. מצד שני, לא חושבת שאם מישהו ידע שתינוק לא ישן 5 שעות בלילה, זה יזרז את החלטתו לא להיות הורה, או שאני טועה?

gertrude

New member
עובדה שזה רלוונטי

זה רלוונטי ולו רק בגלל שהיו מי שמצאו לנכון להביא את הכתבה לפורום הזה והיו מי שרצו להגיב אליה, והתפתח דיון סביב הנושא - אז כנראה שזה רלוונטי. שאלה: אם היינו מביאות כתבה העוסקת ביתרונות ובהנאה שבהורות, האם אז זה כן היה רלוונטי לפורום, למרות שלכאורה זה לא נוגע לנו?

עינת12

New member
ועוד משהו

זה שאני לא רוצה להביא ילדים ולא מתלבטת בעניין לא אומר שלא אכפת לי מילדים. אז בוודאי שכתבה כזאת תגרום לתגובה גם אצלי. היה כאן גם שרשור שהתחיל בעקבות כתבה על אלימות בבתי ספר. אין לי ולא יהיה לי ילד שילך לבית הספר. האם זה אומר שהנושא לא צריך לעניין אותי?

עינת12

New member
Wait for what?

It would be of great help if you explained yourself. Because if it was meant for me. I don't understand. או בעברית: למה את לא יכולה לחכות? כי לי אין מאית של שמץ של מושג.

Kalla

New member
שטויות!

מי שרוצה לקום לילדים שלו בלילה כנראה שזה באמת לא מפריע לו מספיק. אפשר ללמד ילדים לישון לילה שלם. יש לי 4 ילדים, שהקטנה בהם עוד לא בת שנה, וכולם ישנים לילה שלם.

עינת12

New member
ולחשוב ש.....

מניעת שינה היא צורת העינוי הנפוצה ביותר..... בררררררררר......

עינת12

New member
אבל גרטרוד.....

המהפיכה דורשת כוח. איך יגיעו כל המנומנמים למחסומים ולמעבדות אם לא ישנו כל הלילה? אז מה יוצא לי
? ניהול מהפיכה חברתית מהמיטה? וואללה....

gertrude

New member
אבל זה בדיוק הפוך...

אנחנו, הנטולים והעירניים, נעשה את המהפכה, בזמן ששומרי הסדר הקיים מתנמנמים על משמרתם.

Kalla

New member
היום פופולרי לחשוב

שצריך "לזרום" (שונאת את המילה הזאת!) עם הילד בכל רצונותיו ומעשיו. משום מה חושבים שאם ילד קטן, שלא למד להירדם ולשיון כל הלילה, מתעורר בלילה, אפילו מספר רב של פעמים, אז זה בסדר שהוא לא יישן כי ככה הוא רוצה ואסור לחנך את הילד לישון בלילה שינה רצופה כי זה יגרום לו לנזק פסיכולוגי. לדעתי האישית, זו פשוט שטות אופנתית בדיוק כמו שטויות אופנתיות אחרות שאפשר למצוא בחינוך ילדים. היום חושבים כך, מחר יחשבו הפוך ואז יהיה נהוג ללמד ילדים לישון. לדעתי האישית, אם משהו גורם נזק לילד זה דווקא לא ללמד אותו לישון טוב בלילה. לדעתי, ילדים קולטים טוב מאוד עם מי יש להם עסק וכשהם יודעים שההורים לא מוכנים להפוך את הלילה ליום לומדים בעצמם, כמעט ללא עזרה, לישון טוב בלילה מגיל מוקדם יחסית.

למעלה