על ילדים ושעות שינה

קצת צורם לי הנימה שאת

כותבת בה ושופטת בהכללה את ההורים שילדם לא ישן. גם לי יש ילדה, גם אני לא חושבת שצריך 'לזרום' עם הילד בכול, וגם אני חינכתי אותה לישון לילה (נתתי לה לבכות קצת וכדומה), אבל ... לא נראה לי שהורה שלא מצליח לחנך את הילד לישון לילה זה אומר שזה לא מפריע לו מספיק. אני זכיתי בילדה קלה יחסית מבחינת שינה (למרות שבלילות אלו ממש היא עושה קצת הפסקה מההרגל היפה הזה, ואולי גם לך היה מזל (אני לא מכירה אותך או את ילדיך). מה שכן, אני לא יודעת מה היה קורה אילו היא הייתה צורחת חמש שעות רצוף בלילה. לא בטוחה שהייתי עומדת בזה, ולכן לא נראה לי הוגן לשפוט.

Kalla

New member
אני ממש לא שופטת.

לא חושבת שהורים אחרים חייבים לנהוג כמוני ואין לי בעיה אם אחרים מחליטים שעדיף להם לא לישון בלילה מאשר לנקוט בשיטות חינוך כאלה או אחרות - זה עניין שלהם בלבד. בדיוק כמו שלא אכפת לי אם אנשים אחרים לא ישנים בלילה כי הם מבלים, עובדים, קוראים ספר או מכל סיבה אחרת. אני פשוט לא הייתי עומדת בזה ואני גם מאמינה בזכותי לא לעמוד בזה ובזכותו של הילד לישון טוב בלילה ולכן לי היה ברור שאני אחנך את ילדיי לישון בלילה. וברור שיש לילות קשים לכולם - כשהילד חולה, כשיש סיוטי לילה וכו' - זה קורה גם למבוגרים. אני מדברת על הבדרך כלל. ואף פעם לא במ-100%, אבל לדעתי ברוב המקרים הסבירים הילדים קולטים את הלך הרוח של ההורים וכן ניתן לחנך אותם לשנת לילה רציפה.

Arfilit

New member
קאלה -

להגיד על משהו שמישהו אחר עושה שזו "שטות אפנתית" זה בהחלט לשפוט. אני חיכיתי עם החינוך בענין השינה עד לגיל שבו חשנו שהפעוטה מבינה מה אנחנו אומרים לה. אני התעקשתי על זה משלל סיבות, ואחת מהן היא שאני לא רוצה לאלף אותה אלא לחנך אותה. שהיא תבין מה עומד מאחורי ההעלמות שלי בלילה. אולי זו שטות אפנתית, אבל אולי גם לא.

Kalla

New member
לא, ממש לא לשפוט במובן של ביקורת.

גם אני עושה בשמחה רבה שטויות אופנתיות (אחרות) וכל עוד זה מתאים לי אין לי שום בעיה עם זה. הרבה דברים בחיים הם עניין של אופנות מתחלפות, צריך פשוט להיות מודעים לזה. כך גם בגידול ילדים. למשל, המלצה של טיפת חלב להאכיל מגיל חצי שנה אוכל מוצק. כשבני הבכור נולד זה היה 4 חודשים, היום שוב עומדים לחזור לזה ובארצות אחרות זה גם משתנה. אז בעיני, זו מין שטות אופנתית כזאת (וזה לא אומר שאני לא פועלת על פי ההמלצות כשהן מתאימות לי), כי בפועל אין גיל אבסולוטי שבו מומלץ להתחיל מוצקים וזה תלוי בהרבה גורמים, ובראש וראשונה במוכנות ההורים והילד. אפשר להיצמד לאופנת טיפת החלב ואפשר לא ואין בכך שום ביקורת כי זה לא טוב או רע, אלא בחירה בדרך מסוימת. ולגבי ללמד לישון - לא טרחתי להבהיר זאת, אך בוודאי שלא התכוונתי ללמד לישון לילה שלם תינוק רך שעדיין זקוק למזון בלילה ועוד לא התרגל לשהייתו בעולם הזה. גם אני, כמוך, מאמינה שרק החל מגיל מסוים, שבו הילד לא זקוק יותר למזון ולהתעוררויות תכופות (לא גיל אבסולוטי, אך לדעתי לפחות מגיל שנה), ההתעוררויות בלילה הופכות פשוט להרגל (שמבחינתי לא בריא כי אני חייבת לישון בלילה כדי לתפקד, ומבחינת ילדיי גם לא בריא כי כשהם לא ישנים טוב בלילה הם גם פחות רגועים באופן כללי). אבל מעבר לזה אני בהחלט מאמינה שיש משהו שהורים משדרים לילדים וזה משפיע על ההתנהגות שלהם. כיום מקובל לתת לילד להוביל בעצמו את נושא השינה וההרדמה בלי הגבלת גיל, ואני חושבת שהילד חש בזרימה החופשית הזאת של ההורים ומתנהג בהתאם. ולמה זה לדעתי שטות אופנתית? כי יש עכשיו תיאוריה (הפוכה לתיאוריות שהיו בעבר) שילד שמלמדים אותו לישון בלילה סובל, עובר טראומה, ניזוק ומה לא. לדעתי האישית זה ממש לא נכון. מרגישים בנוח לתת לילד להוביל בנושא הזה? ככה מתאים לכם כמשפחה? יופי. אין צורך לנסות ולהפוך את זה לחוקים נוקשים שלפיהם כל מי שמנסה ללמד את ילדיו לישון הוא פושע שמזיק לילד שלו וגורם לו לטראומה לכל החיים. אין חוק נכון ויחיד בגידול ילדים, רוב ההמלצות הן עניין של אופנה והן מתחלפות מדי תקופה וכל אחד פשוט צריך לעשות מה שטוב לו והגיוני לו.

נצל"ש - תחושה לא טובה

ביומיים האחרונים אני מרגישה שהפורום שלנו, של אנשים שבוחרים לא להביא ילדים לעולם, הפך לפורום של אנשים נגד הבאת ילדים לעולם. הרבה אנשים מביאים ילדים לעולם ולא עושים את המוטל עליהם, בחינוך, בגידול, לעתים אפילו במענה על צרכים בסיסיים. יאיר לפיד אמר פעם שעל כל דבר במדינה צריך לעשות רשיון, רק להבאת ילדים לא צריך שום היתר. הבאת ילדים לעולם היא בחירה שיש בצידה מחיר ותמורה. גם אורח חיים ללא ילדים יכול היות תובעני ומתיש, אנשים עובדים עד השעות הקטנות, בשביל הקריירה וכו'. אני מסכימה בכל ליבי עם הטענה שאנשים שמביאים ילדים לעולם צריכים לדאוג להם ולא להפקיר אותם וכן הלאה. אבל נוצרה אצלי תחושה שהביקורת כל כך קיצונית על מי שכן מביא, שהפכנו למיסיונריות של הצד השני. אני רוצה להאמין שאנחנו יותר מזה. שאנחנו פורום של נשים וגברים ליברלים, שרואים בהבאת ילדים בחירה מסויימת כחלק משלל הבחירות בחיים.

QueenOfMagic

New member
אני רואה את עצמי יותר מזה

אני לא נגד הבאת ילדים לעולם וכן מי שמביא אותם זוהי זכותו...אך לזכות הזו יש גם חובות וזה מרגיז לראות מסיונרים שמטיפים לילודה אך בעצמם הם לא מטפלים בילדים שיש להם. אני מבינה את התלונה הראשית של מה פתאום אתם מביאים ילדים אם גם לילד הראשון שלכם אין זמן. זוהי ביקורת שצריכה לבוא גם מהורים בעלי ילדים ולא מאיתנו "חסרי הניסיון". אני חושבת שבנושא הזה אין לנו מילה. או בכלל זכות לבוא ולהתלונן על אחרים הרי אחרי הכל. יכולים לבקר אותנו על רכיבה על אופנוע שעושה את האדם לאדם "זמני". או פירסינג שיכול לגרום לזיהומים. או עישון...וכפי שאנחנו לא רוצות שיתערבו לנו ברחם אני בטוחה שהורים אחרים לא היו רוצים שיתערבו להם ברחם. אם מישהו בחר לא לישון בלילה ולקום כמו מטורף באמצע הלילה ולהיות אדם כועס וממורמר שיבושם לו. כמו שKALLA אמרה..זה בולשיט!!! אחותי למשל אמרה שאין דבר כזה להשכיב לישון ילד...ואני חסרת הניסיון הוכחתי לה איך הילדות שלה ישנות כמו בובות כשאני אחראית עליהן!! וגם הוכחתי לה שאפשר להאכיל את הילדות בצורה נורמלית... ושאפשר לנתב את הילדים לפי איך שאת רוצה ולא לפי איך שהם רוצים...בלי צעקות בלי וויכוחים.. אבל שוב...זה לא במודה..

אני באופן כללי אכן נגד הבאת ילדים

לעולם בכלל. לא אוהב את הגזע הזה. גזע מזיק ואלים. לפני כמה זמן השתעשעתי ברעיון מה היה קורה לו לפתע כל העולם היה מתעקר: תוך מאה שנה +- כל העולם היה הופך סביבה אורבנית שוממה, 150 שנה הבניינים היו מתחילים להתפורר כשחיות מסתובבות בין ההריסות והופכות אותן לסביבתן הטבעית, מן דמיון כאוסי כמו בסרטים על סוף העולם. אז נכון, אני לא מטיף נגד הבאת ילדים, אבל אם היו מפסיקים "לשלוח" (תרגום סימולטני משעשע מאינגליזית), לא הייתי עצוב. מצדיע לקפטן טבע והולך עם חיוך.

אם אתה מתכוון לגזע האנושי בכללותו

אל דאגה - עושה רושם שאנו משמידים את עצמנו בשיטתיות

jooxz

New member
מאושרת שמצאתי את הפורום הזה

אני מסכימה איתך וגם אני נוטה להטיף נגד ילודה פעם בכמה חודשים כשיש לי הזדמנות (הנושא לא עולה כל כך בשיחות שלי עם א/נשים). בטח אתן מכירות כבר את האתר הזה? אני חברה גאה בתנועה
וגם: עוד ילדים זה עוד פיות שיאכלו בשר... נורא! (אני טבעונית מטעמי חמלה).

Kalla

New member
טוב, גם מיזנתרופיה היא רגש לגיטימי

אם כי לא מלבב במיוחד (והשרשור הזה הוא כבר במפורש מיזנתרופי).

jooxz

New member
הו, אבל אני לא מיזנטרופית - בכלל לא

ואם יצרתי רושם כזה אז אני רוצה לתקן. אני אוהבת (חלק מה-) א/נשים ו(חלק מ) בעלות-החיים הלא-אנושיות. הרצון להכחיד את המין האנושי נובע דוקא מאהבה (גם למין האנושי וגם, ובעיקר, לכדורת-הארץ ולשאר בעלות-החיים אשר עליה). והנה, לדוגמא: אני אוהבת אתכן

Kalla

New member
אפילו לא אעמיד פנים שהבנתי אותך.

את אוהבת את המין האנושי ולכן שואפת להכחדתו? בתור אחת שמעוניינת בקיומם של אלה שאני אוהבת, ממש לא הבנתי את הרעיון.

jooxz

New member
אני אסביר:

אחד מהדברים שגורמים לא/נשים סבל הוא ריבוי האוכלוסייה. הא/נשים שאני אוהבת הן א/נשים שכבר קיימות ולא כאלה שעוד לא נולדו. הפחתת הילודה בעולם תיטיב עמן (ואיתי גם). אני לא שונאת את המין האנושי באופן כללי אבל גם לא חושבת שהוא כזה שוס גדול
ואני לא מתכוונת חלילה להרוג אף אחת, כמובן - רק לא ללדת עוד. בבקשה.

Kalla

New member
אבל אם תיפסק הילודה

תוך 100 שנה בערך כל המין האנושי ייכחד. ובאמת תודה שאת לא מתכוונת להרוג אף אחת (ואחד כן?)

jooxz

New member
אני משתמשת ב"אחת" גם לנשים וגם

לגברים. ככה אני מדברת. לשון נקבה כללית לכולןם. וכן, המין האנושי אכן ייכחד אם תיפסק הילודה, אבל אין לי שום קשר רגשי ל"מין האנושי" אלא רק לנשים (ואנשים) ספציפיות מצויינות שאני אוהבת והן הרי לא ייכחדו אלא רק יתבגרו (וכמובן בסוף, כמו כולנו, ימותו).

אולי נתאחד כבר עם זב"ח וזהו....

סתם, הגיל פה ללא ספק הוא מפלט (ג'וקס, אני משם רק שם אני חסום. טבעוני)

jooxz

New member
נעים לפגוש טבעוני (בטח יש כאן עוד?)

למה אתה חסום שם? עשית צרות?

למעלה