על כל עץ שכותים, שותלים שניים!

danezeq

Member
על כל עץ שכותים, שותלים שניים!

בגרמניה יש חוק כזה, כל אדם שכורת עץ, חייב לשתול שניים במקומו במקום אחר או אפילו שלושה. אני לא זוכר כמה בדיוק. האם זה מדוייק? מישהו בקיא בזה? מה הסיכוי שהירוקים יצליחו להעביר חוק כזה בכנסת? חוק כ"כ פשוט וכ"כ מועיל... דעתכם בבקשה
 
חוק כזה הוא הוספת חטא על פשע.

בגדול, ניתן לחלק את העצים בארץ ל-3 קבוצות: 1) עצים פולשים, שיש לכרות ולא לשתול שום דבר במקומם (לדוגמא, עצי אקליפטוס ואיילנטוס ביערות קק"ל). 2) עצים מקומיים, שאין לכרות ולכן גם אין סיבה לשתול משהו במקומם (לדוגמא, עצי החרוב במישור החוף והאלון בגליל). 3) עצים בגידול חקלאי- הם ענינו של החקלאי. בכל מקרה, כריתת עץ פולש היא תיקון התערבות בטבע. כריתת עץ מקומי ושתילת עצים אחרים במקומו היא התערבות כפולה.
 
עצים

בהחלט, רעיון כזה הוא מתאים ונחוץ. בהרצליה אנו פועלים שעצים חדשים שנטעים בשטחים פתוחים יהיו עצים מקומים. אגב, מפלגת הירוקים הוקמה בעקבות נושא העצים, פאר ויסנר עד היום עמוד בראש עמותה שעוסקת בנושא. תודה, דרור
 
עצים מקומיים בהרצליה.

הרצליה נמצאת במערב מישור החוף. הצמחיה הטבעית באיזור היא יער פארק המורכב בעיקר מעצי חרוב ואלת מסטיק. במזרח העיר היה יער אלונים. האם אתם מקפידים לנטוע רק עצים אלה?
 

Gali84

New member
שימו לב!דרור פעיל למען העצים!

האח הידד. עכשיו אני יכולה ללכת לישון רגועה,העצים יהו בסדר.. תודה דרור,אתה מצדיק את הקול שנתתי לכם.כמובן חשוב מאוד לדאוג לעצים,מאוד חשוב. אנטנות סלולריות שמקומות בלב אזור מגורים ומטגנות את המוח לילדים בגנים הסמוכים-זה נושא שולי. חבל שלא כל יום ט"ו בשבט הייתי באה לנטוע איתך עץ בשטח פתוח.
 
אולי תעשי משהו בעצמך?

נכון שהנושא הסלולרי מעניין באחרונה את הציבור הרחב, אבל הוא ממש לא היחיד, ולא בהכרח הכי חמור שמאיים על הציבור בסביבתו הקרובה. זכותו של כל אדם לפעול לטובת הדברים שמעניינים אותו. כל עוד דרור אינו מקבל כסף עבור העבודה, למה הוא צריך לפעול בנושא שפחות מעניין? אגב, האם יש לך טלפון סלולרי? האם את אוכלת ירקות מרוססים בחומרי הדברה? בעלת רכב פרטי מזהם? מה את עושה לשיפור בעיות אלו?
 

Gali84

New member
מאיפה אתה יודע מה אני עושה,עמית?

אני מבינה שאתם נוהגים לקחת רקורד של עשייה מאנשים אחרים.אבל אל תנסה אפילו לקחת לי את מה שנזקף לי. מפלגת הירוקים מתחייבת לפעול למען הסרת האנטנות הסלולריות,בתשדיר הבחירות פאר ויסנר מעךה את זה כלהב מרכזי במצע שלהם. מפלגת 'הירוקים' בהרצליה התחייבה לפעול למען הסרת האנטנות. צר לי עמית,שאתה חושב שהעובדה שילדים נחשפים לרמת קרינה מזעזעת היא פחות מעניינת.צר לי שנטיעת עצים היא יותר מרתקת עבורך מהצטרפות למאבק של תושבים שהציבו להם אנטנות סלולריות במרחק כמה צעדים מהבית שלהם!! אתה מנסה לייצג את הירוקים?אני מאוד מקווה שלא תזכו לאף קול,אם זו המנטרה שלכם.
 

Gali84

New member
ואגב לא שזה מזיז לי

אבל בהחלט הייתי ועודני פעילה בנושאים סביבתיים,מלבד הנושא שאני עוסקת ומובילה אותו עכשיו.
 
למיטב ידיעתי עמית אינו חבר במפלגת

הירוקים. גם אני לא- ואני אפילו מנסה לשכנע אנשים לא להצביע עבור המפלגה. אבל מכאן ועד ראיית המאבק שלכם בקרינה בלתי מייננת כחזות הכל הדרך עוד ארוכה. למה לא להקצין הלאה, ולטעון שאין זכות קיום למפלגה שנלחמת בקרינה בלתי מייננת אבל לא ברעב אצל ילדים בבנגלדש?
 
איזו מין גישה יש לך!

מפלגת הירוקים צריכה לפעול בכל התחומים שקשורים לאיכות הסביבה, וזה אומר להעמיד את האנטנות הסלולריות ונטיעת העצים באותה דרגת חשיבות. סילוק האנטנות הסלולריות מונע מוטציות באדם ונטיעת העצים עוזרת להפחתת הזיהום באוויר, שוב זה מועיל לאדם באותה המידה.
 
תמ"א 22

תוכנית מתאר ארצית ליער וייעור. ממה שהבנתי, קק"ל הצליחה להביא לכך, שכרסום ביערות/שטחים בסמכותה במסגרת התמ"א, יותנה בקבלת שטחים חלופיים לייעור. כפי שמציין "חסום...", ייעור אינו דווקא פעולה התורמת לשמירת טבע, בפרט כיוון שהנטייה בקק"ל היא לייער שטחים חדשים באזורים מדבריים, ולא באזורים בהם יש הצדקה לייעור לצורכי שיקום טבע ונוף (מחצבות נטושות, מזבלות, אזורי חקלאות אינטנסיבית בעבר). עם זאת, בשנים האחרונות מתחיל שיפור בקק"ל בתחום זה (ועדיין יש הרבה מה לשפר).
 
שטחים פתוחים וברחובות

לדעתי יש הבדל בין עצים שנוטעים ברחובות העיר לבין עצים שנטעים בשטחים פתוחים. ברחובות יש להתחשב בצרכים עירוניים כמו נקיון ונזקים לתשתית, בשטחים פתוחים צריך לטעת רק עצים מקומים. בהביט הזה הקטע החנוכי הוא מאוד חשוב בעיקר למתכננים שהם אלו שבפועל קובעים את אלו עצים ינטעו בפראקים למשל. חברי יואל נמצא בועדת ההיגוי של פארק הרצליה והוא משפיע שהעצים שיהו בפארק יהיו מקומים וקשר למורשת החקלאית של ישראל. תודה, דרור
 
דוגמא לעץ פולש- מה תעשו בנידון?

פיקוס שדרות- מופץ על ידי עטלפים. מהוה "פיקוס חנק" על עצים אחרים. מתפשט במהירות על קירות בתים ישנים בעיר תל אביב ומאחר והוא בעל שורשים אלימים הוא יגרום במוקדם או במאוחר להתמוטטות מבנים.
 
ועוד אחד- פיקוס קדוש.

לפי החוק במדינה, אין לכרות עצים "מוגנים" כולל עצים מהמינים המצולמים ללא אישור הקק"ל. האם תפעלו לשינוי החוק ולכריתת כל העצים ממינים אלה בארץ?
 

diy

New member
כנראה אתה נוגע במקור ה"קיימות".

המושג "קיימות" ("בר קיימא"): רעיון הבא מן היערנות המבטיח המשכיות קיום היער ע"י כך שלא נגרעים ממנו יותר עצים ממה שהוא מצמיח. הישום הרחב לכך בהגדרה מדו"ח ברונדטלנד 1987 - "הבטחת מילוי צורכי ההווה, מבלי לסכן את יכולתם של הדורות הבאים לספק את צרכיהם הם". לשם כך קם אירגון בינלאומי FSC : Forest Stewardship Council לקיום היערות, בהתחשב בשיקולים אקולוגים, חברתיים וכלכלים. הוא מנפיק תו לתוצרי עץ לפי עשרה קרטריונים. כך איזורי יערות ממשלתיים בגרמניה פועלים לי הנחיות אירגון זה. רלוונטי בעיקר למקומות בעולם בהם כורתים עצים לשימוש תעשית העץ. כך באירופה צרכנים המודעים לאקולוגיה מקפידים לקנות רהוט עץ עם תו זה.
 
בישראל אין לזה הצדקה.

בישראל אין בעיה של חוסר בעצים- יש בעיה של עודף ביערות קק"ל, ובשטחים בהם נשארו עצים מקומיים יש הרבה פעמיים בעיה של עצים קטנים ולא מפותחים, בעקבות היסטוריה ארוכה של רעיה, שריפה וכריתה. גם במקומות אלה לא מספר העצים הוא הבעיה אלא העובדה שלעצים הרבים שיש לא נותנים להתפתח- אלת המסטיק, למשל, שכולנו מכירים ממישור החוף בתור שיח, היא למעשה עץ- ויש מעט מאד עצים כאלה.
 
ישראל הרי מובילה בנטיעות בעולם

לפני כמה שנים דובר על כך שישראל היא היחידה (אם לא מבין היחידות) בעולם שסיימה את המאה העשרים עם יותר עצים מאשר בתחילת המאה העשרים, בעוד בכל שאר המדינות הייתה הצטמצמות של היערות.
 
למעלה