"על כל פשעים תכסה אהבה". לא שמעתי ש"על כל פשעים תכסה ימניות"

RossieL

Active member
"על כל פשעים תכסה אהבה". לא שמעתי ש"על כל פשעים תכסה ימניות"

חבל שמי שצריך לקרוא את הדברים הבאים שכתב שי פירון עסוק בלהשמיץ, לשסות אותנו זה בזה, להרחיב ולהעמיק את הקרע ולהגדיל את הסכנה לעצמנו מעצמנו.
עצוב, כואב, מפחיד

1. מר נתניהו,
אפשר לאהוב ולהעריך, להעריץ אותך. אפשר לבוז, לחלוק ולראות בך ראש ממשלה רע. על כך יחליטו הבוחרים.
אבל אם לא תרד מהבמה בזמן, ישכחו את כל הדברים הטובים שעשית - ועשית. כל משקלך ההיסטורי יסתכם במשפט, בנאומיך המסוכנים, באמירות חסרות אחריות. יש לך מורשת, יש לך הישגים. אל תהרוס אותם.

2. שרי הליכוד.
אני מתחיל לחשוב שכפי הנראה כמעט אף אחד מכם לא מתאים להנהגת המדינה. אף אחד מכם לא אומר מילה, לטוב או לרע; בעד או נגד?! אתם מנהיגים?

3. מוסר.
אין שאלה על העובדות המוסריות. אבל זה הפסיק להטריד אותנו כחברה. וזה כואב. עזבו. לא מתאים לכתב אישום?! בסדר. אבל מוסרית? ערכית? התנהלותית? זה מה שהיינו רוצים?!
בעיני, מוסרית, תיק 1000 הוא החמור בתיקים מפני שהוא מצביע על התנהלות אישית מוסרית קלוקלת. ואנחנו - ממשיכים לדון בעוצמה המשפטית של התיק. האמת פחות מעניין אותי. מטרידה אותי העוצמה המוסרית של התיק.

4. עם ישראל חי.
זה לא יעזור.
לא למר נתניהו ולא לחבורה שמסביבו.
אנחנו חזקים.
לא נתפרק. נמשיך לחלוק, להתווכח. יהיה לנו שמאל וימין, דתיים וחילוניים ויהודים וערבים.
נתווכח על דמותה של ישראל אבל לא ניתן לאיש, כולל ראש הממשלה, לפרק אותנו. לא תהיה כאן הפיכה, לא יהיה מרד ברחובות.
זה הרגע שבו כולנו צריכים להוכיח, אחד לשני, שיש משהו שאנו אוהבים יותר מכל - את מדינת ישראל.

5. ולסיום - אכזבה.
זה לא סוד. אני שייך - במהותי - לציונות הדתית. גדלתי בה ובמוסדותיה. מאמין בערכיה.
העובדה שכל מנהיגיה - כאיש אחד - מגנים על ראש הממשלה בשעה שיש ספק משפטי ווודאיות מוסרית - היא חרפה דתית. אני משוכנע שהיא מזיקה לתהליך החינוכי ולאמון העתידי.
קראתי פעם אחר פעם בתנ"ך. אני יודע ש"על כל פשעים תכסה אהבה".
לא שמעתי ש"על כל פשעים תכסה ימניות".

שבוע טוב
שי

למעלה