על מה בעצם מדבר השיר אם אלה החיים?

אני מניחה שכל אחד יכול לפרש את זה

איך שהוא רוצה... כעיקרון חשוב לדעת שקרן כתבה את השיר בגיל 17.. שזה מדהים לדעתי. אני רואה את השיר הזה כשיר אהבה, שקרן כנראה כתבה על חבר שהיה לה באותו גיל... ועל החיים בגיל הזה, ששום דבר בעצם לא נשאר, שאי אפשר לדעת מה יהיה ושהאהבה משתנה והחיים בכלל לא כאלה מדהימים וגם לא צפויים.

אז מי זאת ש"גדולה עלינו"

כאילו המילים לא הכי מסתדרות לי עם זה.... יש לכם פה שרשורי ניתוחים סטייל הפורום של איה כורם?

אנחנו לא הפורום של איה כורם

ואין שרשורי ניתוחים, כיוון שהדיסק עדיין לא יצא.. בכל מקרה אני חושבת שהגדולה עלינו זה האהבה..

להבטיח לי את מה שלה הבטחת

והיא גדולה עלי עלינו הלואי והינו רק שנינו? לא נראה לי שהאהבה היא עוד אחד בין שניהם...

אני לא קרן אני כותבת מה שאני חושבת.

ואני עדיין חושבת שגדולה עלינו זאת האהבה הלוואי והיינו רק שנינו בעולם... ככה אני רואה את זה

Rachel47

New member
../images/Emo211.gif../images/Emo80.gifאני משווה..ומעלה ../images/Emo15.gif

ב... (טוב נסחפתי קצת עם הפוקר
) כן, חשוב לציין שהיא כתבה אותו בגיל 17 וברור שהשיר מאוד אישי ונכתב על משו שקרה לה ועל ההרגשה שלה אבל את חייבת להתייחס לעובדה שהיא שרה אותו..עכשיו..כבר לא בת 17 (אבל כן כל כך יפה
) ובכל זאת השיר הזה הוא אחד האהובים עליה והוא מאוד חשוב לה יכול להיות שזה בגלל מה שהיה לה אז או שאולי זה בגלל..שעכשיו הוא מסמל בשבילה משו אחר לגמרי..אולי היא כבר מפרשת אותו אחרת..אי אפשר לדעת וזה תלוי איך מסתכלים

ואיך את מסתכלת?

זה מענין אותי פרשנויות שונות לשיר.. ולטל לא אמרתי שאת קרן שאלתי איך את חושבת שהשיר ומה הקשר של השורה כשקרן תתארח בפורום או משהו אני אשאל אותה אל חשש

Rachel47

New member
../images/Emo211.gif../images/Emo80.gifאמממ...וואווו../images/Emo15.gif

יכול להיות שנקודת המבט שלי היא מאוד ילדותית ובשיר הזה אני לוקחת את כל הדברים כמובנים מאליהם למשל "אם אלה החיים לאן כולם רצים?" היא אשכרה מתכוונת "וואלה..ממה כולם מתלהבים
..כולה חיים..והם לא כאלה משו
" אבל בקטע של השורה הזאת אני כמו טליהיא חושבת שזה על אהבה שהיא גדולה עליהם אני לא חושבת שזו בחורה אחרת אני כמעט בטוחה שהיא מתכוונת לרגש לאהבה הגדולה שמכניעה את שניהם בלי שום יכולת להתנגד...

anianat

New member
אני רוצה לנסות את כוחי...../images/Emo105.gif

את הקסם של האומנות, המוסיקה והמילים גיליתי בגיל מתקדם יחסית. בכל זאת - זאת טביעת האצבע שהשיר הזה הותיר בי. לפי מה שאחרים רשמו אני הולכת לכיוון אחר לגמרי (זה די אופייני לי...) כולם מחפשים את החיים הטובים כשהם בעצם כאן בהישג יד.(אם אלה החיים, לאן כולם רצים?) אתה רצת עם כולם כדי למצוא את האושר בסופו של דבר הריצה הזו לא ממש השתלמה. אולי אתה לא יודע בדיוק מה אתה מחפש/רוצה אבל אני אוהבת את מה שאתה. החופש שנשקף מעינייך, הוא גם החופש שאני זקוקה לו(יודעת ללטף, לא מתכופפת), אני לא מוותרת על העקרונות שלי אבל יודעת לפרגן ואתה כבר מרגיש טוב, נותן אמון בי, בקשר שלנו, אתה לא נפגע. בכל זאת יש צורך לשכוח ולברוח ממשהו מאיזו שהיא צלקת אבל אנחנו עושים זאת יחד(נוסעים,גאים- ברבים) מתוך עמדה של כוח בנחישות. ואתה נושך את השפתיים ואני מאד מעריכה את זה(גיבור). תראה כמה אנחנו דומים. גם אני שותקת ונושכת את השפתיים בכוח, על אף ששכחת ועל אף הציפייה הכואבת. תראה כמה אנחנו מקריבים האחד למען השני. אני אוהבת להרגיש הכל – אותך, אותי, גוף אחד. לכל שריטה בגופנו יש את הסיפור שלה והיא כואבת אך גם מאחדת – היא שלנו.(להרגיש ביחד עצב) אם אלה החיים, נחיה. (איך היא אומרת את זה בשיא הפשטות) שום דבר לא ישבור אותנו, אנחנו נתמודד עם כל מכשול ונעשה את הכי טוב שאנו יודעים ויכולים..ביחד. כמה כוח יש בשיר הזה!!! כוח שלא בא על חשבון רגישות עצומה!!! זאת ממש תמצית העוצמה של קרן!!! בשיר יש החלטה להתמודד. החיים פוצעים, מכאיבים אבל אנחנו נחיה אותם על אף היותם כאלו. גלומה בשיר נחישות רבה להצליח, ובכוח אם צריך. הביחד כל כך חשוב לה, כמעט קיומי - זו ההרגשה שלי. (קרן - מענין אם אני בכלל קרובה..אשמח לסימן ממך..)
עם הגעתם עד כאן, תודה על הסבלנות, ענת.

קראתי הכל../images/Emo127.gif../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

ניתוח יפה
אני לא חשבתי על זה בתור החיים יפים בואו נחיה אותם חשבתי הפוך שהחיים דווקא לא משהו אבל צריך להתמודד איתם

anianat

New member
אולי ..

האמת שבקריאה ראשונה גם אני חשבתי כמוך אבל זה לא ממש הסתדר לי עם ההמשך. בבית הראשון אולי מדובר על למצוא את האהבה במקום אחר כשהיא נמצאת ממש מתחת לאף.

אני מקווה שלקליפ תהיה עלילה../images/Emo79.gif../images/Emo23.gif

ואז אולי יהיה אפשר להבין יותר....

anianat

New member
ואולי...../images/Emo105.gif

החיים הם אותו דבר בכל מקום אז בשביל מה לרוץ?

BLACKit

New member
ענת ממש אהבתי את הניתוח שלך

אני ניסיתי להבין את השיר.. והיו לי כיוונים אבל לא הצלחתי כי כל פעם שחשבתי שהגעתי למסקנה הגיע משהו סותר חח קיצר לי עוד אין מסקנה נחרצת אבל ממש אהבתי איך שפרשת את זה

למעלה