על מה כותבים היום?

suki da yo

New member
על מה כותבים היום? ../images/Emo124.gif ../images/Emo54.gif

הבלוג סוף סוף מוציא עדכונים על רשומות, אבל אין לכם שום רעיון על מה לכתוב? הנה כמה : מה היה לנו היום? יום הצרעת העולמי בנצרות הקתולית- יום תומס אקוינס 814- נפטר קרל הגדול, קיסר האימפריה הרומית הקדושה 1596- נפטר פרנסיס דרייק, מגלה ארצות, פיראט ויורד ים אנגלי 1887- נולד ארתור רובינשטיין, פסנתרן 1912- נולד ג'קסון פולוק, צייר אמריקאי 1918- מונחת אבן הפינה לאוניברסיטה העברית בירושלים 1935- איסלנד הופכת למדינה הראשונה המתירה הפלה מלאכותית. אצלנו עובדים קשה כדי לשלול את הזכות הזו. 1939- נפטר ויליאם בטלר ייטס, משורר, מחזאי ומיסטיקן אירי 1948- נולד מיכאיל ברישניקוב, רקדן בלט ממוצא רוסי 1950- נפטר הרב יוסף יצחק שניאורסון, האדמו"ר השישי בשושלת אדמו"רי חב"ד 1986- מעבורת החלל צ'לנג'ר מתפוצצת 73 שניות לאחר המראתה, שבעת אנשי הצוות שבתוכה נהרגים. מסתבר שיש את הסרטון של ההתפוצצות בשידור חי ביוטיוב, אבל זה נראה מרושע ברמות שאני מפגינה רק ליד חברים קרובים. 1996- עיתון מעריב חושף את פרשת השמדת מנות הדם של עולי אתיופיה 2000- תחילת שידורי הלוויין בישראל 2002- ערוץ 10 עולה לאויר ומספק לנו עוד הרבה תוכניות ריאליטי מטופשות לשרוף עליהם תאי מוח. 2002- נפטרה אסטריד לינדגרן, סופרת ילדים שבדית דגולה ונערצת (עלי. בילבי, מדיקן, אלוף הבלשים בלומקויסט, מיו מיו ועוד.
) 2008- עוד מעט קל ועדת וינוגרד משחררת מסקנות. מה יש לכם להגיד בנושא?

goldy

New member
בנוגע למעבורת וללוויין../images/Emo221.gif

שבעת אנשי הצוות שרדו את הפיצוץ, הם מתו מחבטת הקפסולה במים. שידורי הלוויין בישראל החלו הרבה קודם. שאלי את המיגזר הערבי: הם מעולם לא האמינו לממיר המיסחרי.

../images/Emo206.gif שאלה חשובה על מתן קרדיט בבלוג

האם מותר לי לפרסם בבלוג דברים שהתפרסמו בפורומים או בקומונות, כולל התמונות? (כמובן עם מתן קרדיט למפרסם הראשוני.)

suki da yo

New member
אם ביקשת וקיבלת רשות של הכותב המקורי

אני לא חושבת שתהיה בעיה.

suki da yo

New member
בעיקרון, המאוד עקרוני, אסור

מה שהבנאדם כתב זה ברשותו, ולצטט, גם במתן קרדיט, זה הפרת זכויות יוצרים. מה שכן, אני מניחה שברמה המעשית, זה לא יפריע לאף אחד, אבל כדאי לשאול את הכותב, גם אם בדיעבד, ואם הוא מסרב, למחוק את הרשומה.

../images/Emo45.gif צודק במאה אחוז

זה בכלל עפ"י חוק. יש לקבל רשות מהכותב המקורי. כמובן, אפשר תמיד להעתיק משפט או פסקה, בגבולות ההגיון, ללא קבלת רשות (אך עם ציון קרדיט) אך יותר מזה נדרשת רשות מהמחבר ו/או בעל זכויות היוצרים. כך למשל, כאשר מעתיקים סיפור שלם, בלי רשות ההוצאה לאור (כך למשל, אם מישהו יעתיק את כל "העץ הנדיב" לבלוג או להודעה בפורום), בעלי הזכויות יכולים לתבוע את אותו אדם על הפרת זכויות יוצרים, כן קרדיט או לא קרדיט. זה לאו דווקא מופנה אליך עכבר, אלא באופן כללי. אני פשוט רוכב על מה שכבר כתבת (ועל הסערה שבחוץ!)

../images/Emo13.gif

ואת מתכוונת להשתתף בניסוי? תודה רבה, דרך אגב. (ולמה התכוונת כשכתבת "במקרה", הא? סתאאאם!)

דנטל

New member
אכן מתכוונת להשתתף

ואני הולכת להתענות ולקלל את הרגע שהחלטתי ללכת על זה. או שלא. נראה. אצלך גם ככה מרחת ומרחת, כך שחופשי אפשר להוריד כמה מלים ולהגיע ל- 1,000. חוץ מזה, הוורד סופר רווח-מקף-רווח בתור מלה, אז זה כבר מוריד לך כמה מלים ובלי המקפים האלה יש לך רק 1,326 מלים ואפשר להוריד גם את הכוכביות מהספירה
.

../images/Emo6.gif

מרחתי. אין ספק שמרחתי. הגדילה לעשות soulkey וכתבה בדיוק אלף מילים, עד שהוסיפה את השורה האחרונה. ואני כותב עם הרבה כוכביות, אני. תקללי, תתעני, מה 'כפת לי? את מוזמנת לשלוח לי Hate Mail. מבטיח לקרוא עד המילה האחרונה
אני מניח שגם את תספרי בדיוק עד אלף, נכון?

דייי! קראת את מחשבותיי!! ../images/Emo99.gif

בדיוק אתמול הצעתי לו לעשות פרוייקט על בסיס הרשומה שלו. איזה כיף, אני שמחה שמישהו לקח יוזמה והרים את הכפפה! שלי בדרך...

דנטל

New member
אני באמת קראתי אותן, מילולית

בגלל מה שכתבת אצלו בבלוג והתגובות האחרות אצלו כתבתי שם שאני אנסה להזיז את זה. אקרא גם את שלך כשזה יעלה.

למעלה