על פטריות חושבות

deathcaster

New member
תגובה

אכן כתבה יפה מאוד. פטריות זה באמת עולם שאנחנו עדיין לא ממש מבינים.

../images/Emo115.gif

פטריות זה באמת עולם שאנחנו עדיין לא ממש מבינים. אכן כמו עוד הרבה דברים, איך עובדים תרופות הומאופתיות למשל...

יש הבדל בין שני הדברים:

"חוסר ההבנה" שלנו את עולם הפטריות נובע מכך שיש הרבה מינים של פטריות שלא נתגלו עדיין ולא נחקרו מספיק. את החסר הזה אפשר להשלים ע"י צבירת ידע נוסף ומחקר מעבדתי. אין פה איזשהם עקרונות מטאפיזיים מסתוריים שצריכים להתגלות, אלא רק עניין של עבודה מעבדתית רגילה. פעולתן של תרופות הומיאופתיות, לעומת זאת, מתייחסת למין ביולוגי אחד (האדם) שנתגלה בשלב מוקדם מאד של ההיסטוריה האנושית ונחקר היטב לאורך הדורות. נערכו מחקרים רבים לגבי השפעתן של תרופות הומיאופטיות ונתגלה שהן לא יעילות יותר מסתם פלצבו. ולסיום, הנה דיאלוג: - סליחה, מה השעה? - מצטער, אני לא יודע. - כן, זה כמו שאנחנו לא יודעים איך עובדות תרופות הומיאופטיות.......

deathcaster

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif ....רק כמובן שלתגובה שלך תתלווה

תגובה של "בטח שיש מחקרים שהוכיחו השפעה של תרופות הומאופתיות" ואפילו יובאו לינקים למאמרים כאלה.... ולמען הפרכה של אותם מאמרים, כל אותם מאמרים פועלים ע"פ הכשל הלוגי של "הנחת המבוקש" (בערך כמו השיטה של מיכאל אברהם להוכחת קיומו של אל)

מנווה

New member
לשיטתך-מאות ואלפי זוכי פרס נובל אחרים

לא עוסקים בהבלים הללו. לכן לפי שיטתך (אנשים חכמים עוסקים בזה=זה נכון) מדובר בשטויות.

deathcaster

New member
אני מציע לך לקרוא את הכתבה שפרסמת

האם מונטנייר באמת משקיע את זמנו בהבלים המדוללים (מילים שלך ואני שמח לצטט) הללו? ביוני 2010 הוא גם אמר את אותם דברים בכנס של זוכי פרסי נובל לדורותיהם, (כ-60 חתני פרס ועוד 700 מדענים מכובדים), התגובות של אנשי המדע היו לא אוהדות בלשון המעטה, כמובן שכל ההומיאופתים ברגע ששמעו זאת "שחטו כבש" SO TO SPEAK. אין ספק שכאשר אתה מפרסם 2 מאמרים שנויים במחלוקת, בכתב עת חדש כשאתה העורך שלו.... המאמרים יפורסמו בקלות ללא ביקורת עמיתים, התוצאות שהוא הציג בכנס הן מאותם 2 מאמרים. זה לא מדע איכותי, סתם רפואת אליל, למרות העבר שלו כזוכה פרס נובל ומדען מכובד, גם אשר דהאן היה מורה מכובד שלימד ילדים באלעד תלמוד תורה עד שנדפק לו השכל והוא החליט לרצוח את הבאבא אלעזר., אז גם למונטנייר השתחרר איזה בורג... לא צריך להתלהב יתר על המידה. P.Z. MEYERS (ירום הודו) היטיב להתנסח (כפי שהוא מדבר תמיד) כשאמר על המחקר של מונטנייר: "מי עשה לזה REVIEW? אמא שלו? זאת לאחר שמגלים שהמאמר הוגש, עבר ביקורת ואושר לפרסום, כל זאת במשך 4 ימים. מי שאי פעם עשה את התהליך של הגשת מאמר מדעי לפרסום וקורא את ההודעה שלי, מצחקק בקול גדול. גארי שולץ מה- New Scientist הציג את המאמר של מונטייר כפי שהוא תמיד מציג מאמרים גרועים וקרא לו: "מדע פתולוגי". ובמחקר עצמו לא מוזכרת כלל המילה "הומיאופתיה" ולא השתמשו שם בתמיסות "אולטרה מהולות" כנהוג ברפואת האליל ההומיאופתית, אז שוב אנו נגררים לכך שהומיאופתים קפצו על המחקר של מונטנייר מתוך אמונה עיוורת כמובן מתוך "הנחת המבוקש". מעבר לכך, מונטנייר עצמו הודה כי הם לא השתמשו במיהולים של מעבר 10 בחזקת מינוס 18 (המקובלים ברפואת האליל), מהסיבה הפשוטה שלא יהיה שם כלום. האם הוא ירה לעצמו ברגל? עם כל הכבוד ויש כבוד לעברו של מונטנייר, משנת 2005, הוא אינו יותר משרלטן כמו משיחי השקר של ארגון דיסקברי.

הכשל

שרוב הגילדה בעלי גישה מטריאליסטית זה כמו לבקש תמיכה במאמר על היתרונות אכילת לשון של פרה מארגון הצמחונים הקנדי (הנפצה) אז הופכים את האדם להזוי ושרלטן... אותו הדבר עושים למחקרים על הומאופתיה מטה-אנליזה כיסתה 107 מחקרי-ניסוי מהם 81 הוכיחו כי תרופות הומיאופתיות הינן יעילות, 24 הוכיחו כי הן לא יעילות ו-2 לא היו בעלי תוצאות חד-משמעיות. P. Knipschild, G. ter Riet, "Clinical Trials of Homeopathy,", בריטיש מדיקל ג'ורנל, 9 בפברואר, 1991: עמ' 302: 316-323). ב 2005 הטיוח הגדול של הלאנסט (שהפך חברבורותיו)- הכל בהתאם ל"אמונה הרווחת" של החוקרים

deathcaster

New member
הכי קל לחפש אשמים

ההומיאופתיה מביאה זאת על עצמה גישה מטריאליסטית היא הסיבה שתוחלת החיים בחברה המערבית עלתה במאה השנים האחרונות, אם את מעוניינת בגישה רוחנית, את מוזמנת לעבור להודו, שם תוחלת החיים נמוכה משמעותית, גם שם מאמינים מאוד בפסאודו מדע. כבר דיברנו על המאמר של הבריטיש ג'ורנל, לא? אז למה לא לתת קישור ישיר אליו: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1668980/pdf/bmj00112-0022.pdf ומהי מטא-אנליזה לדעתך? כותבי המאמר רושמים ובצדק כי רוב התוצאות שהם מדברים עליהן במאמר כלל לא פורסמו, ככל הנראה בגלל דעת הקהל השלילית שיש לקהילה המדעית.... טוב נו... אם גם זוכה פרס נובל הופך להיות שרלטן ועושה ביקורת עמיתים לעצמו על מחקר שלו ומפרסם מאמר תוך 5 ימים...... לא פלא שהקהילה המדעית בעלת דעת קהל שלילית. לירות לעצמכם ברגל כבר כתבתי? נראה לי שכן.

לא ולא

הסיבה לעלייה בתוחלת החיים היא בעיקר הגיינה וסניטריה טובים יותר ורווחה חברתית וכלכלית (אפשר לקרא לאחרון גורמים נפשיים)

וההיגיינה והסניטציה המשופרות

הן תולדה של המודעות לכך שהיגיינה וסניטציה משפיעות לטובה על הבריאות, ושלכלוך הוא דבר רע. הגישה הזו ממש לא היתה רווחת בעולם המערבי במשך רוב ההיסטוריה. אנשים לא ראו שום פסול מהותי בלכלוך. המהפך החל בסביבות אמצע המאה ה-19, כשחוקרים זיהו שמיקרואורגניזמים מסויימים גורמים למחלות ולמוות. מהנקודה הזו בהיסטוריה החל המין האנושי (לפחות בעולם המערבי*) להיות נקי יותר, וכתוצאה מכך, כפי שציינת, תוחלת החיים עלתה משמעותית. ההצגה של "היגיינה וסניטציה משופרות" כסיבה לעלייה בתוחלת החיים היא נכונה, אבל רצוי גם לזכור מה היתה הסיבה לסיבה הזו. *בעולם הלא-מערבי יש תרבויות שעד היום לא מקפידות על ניקיון, יש תרבויות שאימצו את סטנדרטי ההיגיינה המערבית, ויש תרבויות שמלכתחילה הקפידו הרבה יותר על נקיון מה"אדם הלבן"

שוב

אני לא נגד המדע הקידמה או הטכנולוגיה, הפוך אני בעד שוב אתם נוטים לשכוח את העובדה הזו (ולהתמודד עם חשיבה מורכבת) יש הבדל בין מניעת מחלות לבין דרכי הטיפול דרכי הטיפול העלו במקצת את תוחלת החיים במיוחד בטיפול בזיהומים ע"י אנטיביוטיקה ההגיינה תרמה רבות לעליית תוחלת החיים... ולא רק

deathcaster

New member
האם את מוכנה לדבר במספרים?

כי אני לא מכיר את הנתונים שאת טוענת לגביהם

אתה מוזמן לקרא

פרופ' תומס מק'קאון את ספרו: THE ROLE OF MEDICINE ציטוט: "חיסון וטיפול רפואי תרמו אך במעט להפחתת התמותה ממחלות זיהומיות בשנים 1850 עד 1970." הסיבות העקריות: שיפור ברמת החיים תזונה ורווחה כלכלית, שיפור בהגיינה ביוב מים מטוהרים מזון נקי שהורידו באופן דרמטי מחלות זיהומיות כמו טיפוס וכו" השימוש בסבון כפפות ...

למעלה