על פטריות חושבות

deathcaster

New member
רק הערה טכנית

ה"פטריה" שאותו חוקר יפני השתמש בה לניסויי המבוך שלו אינה פטריה כלל, מדובר בסוג של אמבה ששייכת לממלכת הפרוטוזואות שהיא נפרדת מממלכת הפטריות.
 

squalus

New member
עוד הערה טכנית

ממלכת פרוטוזואה לא קיימת כבר הרבה שנים. אחריה, האמבות הוכנסו לממלכת Protista. אבל גם היא בוטלה לפני כמה שנים. פעם אחרונה ששמעתי, האמבות, ו- Physarum polycephalum משויכות לממלכת Amoebozoa. מאז שהתחיל פרוייקט Tree of Life, כל הטקסונומיה משתנה כל שבוע בערך.
 

deathcaster

New member
חחח....

כן זה נכון השינויים התכופים של "עץ החיים" גורמים להרבה לעג מצד פינוקי וחבריו הבריאתנים (כמובן מתוך בורות). אך ההגדרה למונח Amoebozoa היא: The Amoebozoa are a major group of amoeboid protozoa
 

uzi2

Active member
בואו נעשה סדר ../images/Emo6.gif

ממה שלמדתי מכם, איפשהו יש איזה עץ שנקרא "עץ החיים", ושינויים בעץ החיים גורמים לכל מיני ממלכות לקום וליפול. לאחרונה שינויים קלים באותו העץ גרמו לממלכת הפרוטיסטות ליפול ולממלכת האמבוזואידים לקום ולמלוך במקומה. וזה מדע אמיתי. למרות שזה גורם לדמויי פינוקי ללעוג עליכם. אילמלא היה בור, היה מבין שאסור לצחוק על העניין, כנראה בגלל מי שמכיר את "עץ החיים" ואינו בור מבין עד כמה מסוכן ללעוג בעניין. תודה נראה לי שהבנתי. דרך אגב, יש קשר בין הפטריות החושבות, שהן בכלל לא פטריות, ובין עץ הדעת?
 

squalus

New member
לא בדיוק

ממלכת פרוטיסטה היתה ממלכה שקיבצה בתוכה הרבה קבוצות שלא ממש קשורות אחת לשניה, מאמבות ועד אצות אדומות. זו היתה מעין ממלכת "זבל" אליה זרקו את כל מה שלא השתייך לאחת מ-5 הממלכות האחרות. זו היתה ממלכה מאוד פאראפילטית. פרוייקט עץ החיים הוא פרויקט ענק שמטרתו להגדיר מחדש, באמצעים מולקולרים, את כל, איך לומר, עץ החיים. מאז, ממלכת פרוטיסטה פורקה, והרבה קבוצות שהיו מאוגדות תחתה, חלקן קודמו לרמת ממלכה וחלקן קובצו ביחד, תלוי בקשרים האבולוציונים שנתגלו. למשל האמבות קודמו לממלכה, אבל לא במקום הפרוטיסטה, אלא לצד פרוטיסטים אחרים שגם קודמו לרמת ממלכה. יש הרבה בלאגן כיום בכל מה שקשור לזה, ואני לא חושב שהגיעו לאיזושהי הסכמה על הקלסיפיקציה עדיין. (אני גם לא בטוח ב-100% שהאמבות עדיין נחשבות כממלכה. באתר של פרוייקט עץ החיים הן מתוארות פשוט כ"קבוצה".
 

uzi2

Active member
תודה, אם כי כמובן ההודעה שלי היתה הומוריסטית.

ועדיין תודה. מעניין אותי האם מצאו משהו דומה למערכת "רשתות נויירונים" גם בחברים אחרים באמבוזואידים, או בתת-קבוצה. (רשתות נויירונים במובן של מערכות של סימפלקסים מתקשרים שיוצרות מערכת קבלת החלטות לומדת - כלומר, במובן הלוגי שלה). ייתכן שגם אצלנו יש בנוסף למערכות העצבים, גם מערכות כימיות של קבלת החלטות ממש? (ולא רק תקשורת בין תאים).
 

deathcaster

New member
למה אתה מתכוון?

"ייתכן שגם אצלנו יש בנוסף למערכות העצבים, גם מערכות כימיות של קבלת החלטות ממש? (ולא רק תקשורת בין תאים)."- מה הכוונה ? מערכת העצבים אינה מערכת כימית, היא מערכת אלקטרוכימית. מערכת החיסון עובדת בצורה מסוימת של קבלת החלטות ושם התקשורת הבין תאים היא כימית טהורה (למרות שיש קשר חשמלי כלשהו, אבל זה אותו קשר חשמלי - מתח ממברנאלי- הקיים בכל התאים).
 

uzi2

Active member
ברור מהמשפט שלי ניתן היה להבין

שאנילא מתייחס אל מערכת העצבים כאל מערכת של תקשורת כימית טהורה. שאלתי אם יש מערכות בנוסף למערכת העצבים, שמהוות מערכת של NN במובן הלוגי שלה, אבל שבניגוד למערכת העצבים המידע זורם באופן כימי ולא כפולסים חשמליים. ענית לי תשובה שגם למערכת העצבים יש קבלת החלטות וששם היא כימית. האם יש לה מבנה לוגי של NN?
 

deathcaster

New member
מממממ

אם הייתי יודע מה זה מבנה לוגי של NN....אולי הייתי יודע לענות לך
 

uzi2

Active member
NN

http://en.wikipedia.org/wiki/Neural_network אבל הכוונה שלי היתה למערכת שמסוגלת ללמידה וקבלת החלטות חכמה, שמורכבת מהמון מרכיבים קטנים בעלי מאפיינים דומים, שמקושרים ביניהם, ושכל אחד מהם מסוגל ללמידה וקבלת החלטות מאוד מצומצמת ומוגבלת. כך שהתוצאה היא מערכת לומדת מורכבת שמסוגלת לקבלת החלטות מתוחכמת יותר.
 

deathcaster

New member
תגובה

אני חושב שמערכת החיסון שפועלת על טוהרת הכימיה, בהחלט יכולה לענות על ההגדרה שהצבת. היא מסוגלת ללמידה - תאי זיכרון חיסוני (כמה סוגים נפרדים בעלי דרך פעולה שונה). קבלת החלטות חכמה- זיהוי פתוגן/תא סרטני, היערכות לתגובה חיסונית, תהליך הטיפול באותו גורם המורכב משלבים, שלב ההחלמה מהדלקת, סיום התהליך (כאשר כל שלב מורכב מאוכלוסיות שונות של תאים ואף תתי אוכלוסיות שעוברים SWICH מתת שלב לתת שלב). "מורכבת מהמון מרכיבים קטנים בעלי מאפיינים דומים, שמקושרים ביניהם, ושכל אחד מהם מסוגל ללמידה וקבלת החלטות מאוד מצומצמת ומוגבלת"- כאשר אנו מדברים על תהליך דלקתי אנו מדברים על עשרות מתווכים כימיים, ציטוקינים וכמוקינים TO NAME A FEW, רצפטורים פעילים ורצפטורים "דמה" ואף רצפטורים המתפקדים כ"פועלי זבל" או "אוכלי פגרים" (אני לא ממציא זה המונח המקצועי), שכולם מפעילים/מושכים/מדכאי פעילות ועוד של סוג אחד או יותר של תאים במערכת החיסון כאשר כל אוכלוסיה של תאים מדברת בינה ובין עצמה בתשדורות כימיות במישרין (תא מול תא) או בעקיפין (תא חיסון X נמשך לגראדיינט ריכוזים של ציטוקין Y). "ושכל אחד מהם מסוגל ללמידה וקבלת החלטות מאוד מצומצמת ומוגבלת"- כל תא כמעט במערכת החיסון עובר התמיינות ספציפית ובייחוד תאי הזיכרון החיסוני השונים שכתוצאה, מערכת החיסון שלנו לומדת להתגונן בפני גורמים זרים (או גורמים פנימיים כמו תא סרטני) בצורה יעילה שמשתפרת (בהנחה והאורגניזם בריא) בכל פעם שאנו נפגשים עם הפתוגן עד לרמה שנחשבת מיטבית. לא סתם אומרים שלמערכת החיסון שלנו יש מוח משל עצמה
אני מעריך שלאחר מה שרשמתי, היא די עומדת בקריטריונים, אתה לא חושב? גילוי נאות: אני אמנם משוחד כי אני עוסק ומאוהב באימונולוגיה, אבל צריך לדעתי לתת לה הרבה כבוד.
 

uzi2

Active member
שכנעת.

ואכן יש כבוד למערכת החיסון - אלה הלוחמים שלי - בוודאי שיש לי כלפיהם כבוד.
 

deathcaster

New member
חחח

בדיוק בגלל האנלוגיה הזו, לקח לי מעט מאוד זמן לשכנע את חברי ועדת הקבלה לקבל אותי לדוקטורט שתיארתי את מה שאני הולך לעשות בנוסח של מרשם קרב
 

uzi2

Active member
אכן כתבה מרתקת

ואכן ממש מסקרן מה יולידו מחקרים עתידיים, ומה כבר הולידו מחקרים נוספים בתחום.
 

deathcaster

New member
תגובה

רוב המחקרים אל פטריות הולידו את רוב סוגי האנטיביוטיקה הקיימות בשוק וסוגי תרופות אחרות. שמרי האפייה,הם למעשה פטרייה חד תאית. (אגב, כל מפעל שמרים בכל מדינה מערבית נחשב למפעל בדרגת "חוסן לאומי" כמו תעשיות ביטחוניות). בירה לא הייתה נוצרת ללא שמרים מאותה משפחה של שמרי האפייה. תחליפי בשר מסוימים מיוצרים ע"י סיוע של פטריות חד תאיות אחרות. גבינות רוקפור ושאר גבינות רקובות נהדרות אחרות- כמובן ע"י פטריות. הדברה ביולוגית. ייצור כימיקלים ואנזימים לתעשייה וגם........רעלנים לנשק ביולוגי
 

zlp

New member
נשמע too good to be true

הניסוי נשמע לי כמעט דמיוני. ייתכן וחקר הפטריות הוא המפתח להבנה של רשתות עצביות? תודה על הקישור, בהחלט עושה חשק ללמוד עוד
 
למעלה