על שוטר נקמן וקצין חבר

yoyo219

New member
על שוטר נקמן וקצין חבר

נסעתי אתמול בציר 60 בין ירושלים לאריאל בדרך נסעה ניידת במהירות נמוכה. בשלב מסויים הגענו לקטע עם קו מקווקו ווידאתי שהדרך פנויה ועקפתי את הניידת. באמצע העקיפה ולקראת סיומה הגיע רכב ממול שלא ניתן היה לראות קודם. הרכב לקח מעט ימינה (לא ירד לשוליים, רק לקח ריזיקה. זה מקובל מאוד בכביש שם עם צורת הנהיגה של הערבים באיזור).
לאחר 15 דק' פניתי ימינה לצומת וביצעתי פניית פרסה במקום אסור. מייד עצר אותי השוטר ולבקשתי כי זוהי עברת התנועה הראשונה שלי נענתי כי עוד מילה אחת הוא יעניש אותי גם על מה שעשיתי מקודם, עניתי כי אין לי מושג מה עשיתי (באמת לא ידעתי) והוא בתגובה הבטיח שבקרוב אדע.
לאחר רישום הדו"ח ע"ס 250 ש"ח התפנה השוטר למלא את הדוח השני. הוא רצה להשבית לי את הרכב ולאחר שיחת טלפון הבין כי לא ניתן אז הוא הלך על זימון למשפט ובקשת שלילה.
ניסיתי לשאול את החייל שהיה עם השוטר ברכב אם הוא ראה משהו- בתגובה אמר השוטר- הוא ישן בכלל, אין לך עדים!
נלקחתי לתחנה לשימוע בפני קצין, שם הוא אמר כי אוכל לשוטח בפניו את טענותי. הוא מילא את הדו"ח ונכנסתי על הקצין. להפתעתי הקצין לא שאל אותי כלום ודקה אחרי שהתיישבתי השלילה כבר הייתה חתומה. ראיתי את הקצין חותם ושאלתי אותו איך הוא כותב שלילה בלי לשמוע אותי בתגובה הוא ענה כי הוא לא צריך לשמוע אותי וכי מה שהשוטר הראשון אמר לו- מספיק לו כדי לשלול.
הוא הגיש לי אטופס חתום בשמי (!) לטענתי כי כל עבודתי היא עם הרכב ועכשיו אני ישב בבית חודש מובטל הוא הוציא אותי החוצה.
הייתי בשוק ממהירות הדברים וההוצאה המהירה שלי החוצה בקריאות ה"אין לי מה לשמוע אותך".
עכשיו אני עומד בפני משפט- על לא עוול בכפי. ולך תוכיח בפני השופט כי למה שעשית ולעברת תנועה אין כל קשר. ובלי קשר ל"שימוע" השרירותי וצורת ההתייחסות.

ישי71

New member
אשמת מה נשלל רשיונך ועל מה זומנת למשפט ?

אין מידע בסיסי בהודעתך.

gady19

New member
כמה דברים קודם כל אתה אשם

אין דבר כזה רכב שלא ניתן לראות קודם כמובן שאם הרכב היה רחוק מאד וסתם ירד לשוליים זה סיפור אחר אבל טכנית אם גרמת לרכב לסטות
או להוריד מהירות זה עברת תנועה. וכמובן רצוי לא להתוכח עם שוטרים על דוח שלא נרשם כי על הפרסה לא היה ויכוח והיית יכול לצאת עם
דוח אחד פחות . בקשר לשלילה אפשר לבקש להחזיר לך את הרשיון עי בית משפט .
יתכן שהשוטר נקמן ויתכן שהוא החליט שעדיף שתקבל דוח ולא תתנגש בעקיפה הבאה.
נוסף לכל אם יש נידת לפניך נוהגים כמו אדיוט ומאד בזהירות חבל על הכסף .
נוסף לכל הטענות על השוטר וחברו לא יהיו רלונטיות למשפט וכל ההסבר שלך עלול לסבך אותך קשות עדיף שתדבר עם התובע על הסדר טיעון .

yoyo219

New member
בבירור לא היה רכב כשיצאתי לעקיפה

א. הניידת האיצה את מהירותה כאשר עקפתי אותה- הבנתי שזה בניגוד לחוק
ב. השוטר בירר אם יש לי מצלמה ברכב וכשראה שאין אמר שהוא יכול לתת לי דוח כי אין לי איך להוכיח
ג. הרכב לא ירד לשוליים ולא בלם, זה נתיב מאוד רחב והוא לקח ימינה (בגבולות הנתיב) כנידרש ע"פ חוק.
ד. השלמתי את העקיפה בביטחה ורק לאחר כמה שניות הגעתי לרכב ש"סטה"
ה התעקשות השוטר לכך שאין לי עדים (היה איתי טרמפיסט ברכב והוא נתן לי את הדו"ח צומת אחת אחרי הצומת שהטרמפיסט ירד) וההדגשה שלו שבביהמ"ש יאמינו לו ולא לי- לא משנה מה.
ו. הניידת נסעה מאוד לאט 60\70, ובמקום שרק אתמול נפצעה ישראלית מידוי אבנים אני לא לוקח צ'אנס על חיי ונוסע אחרי ניידת והווה מטרה קלה אז עקפתי כשהתאפשר ע"פ חוק.

lasik

New member
אתה מתאר התנהגות של פושע, לא של שוטר

- האמנם השוטר בדק פיזית אם יש לך מצלמה ברכב?
- הוא הכניס את ראשו לבדוק?
- היתכן במידה והיתה מצלמה ברכב היה השוטר נסוג ממתן הדו"ח? או שמא מנסה לשבש ראיות על ידי פגיעה בתפקוד המצלמה?
- הוא השתמש במילים "אין לך איך להוכיח"?

אתה מתאר התנהגות חמורה ביותר שקשה לי להאמין ששוטר בישראל ינקוט בה..

gady19

New member
החוקים זה לט מה שאתה חושב

אם תגיד בבית משפט מה שאמרת שהרכב סטה בגללך ולקח לך כמה שניות להגיע אז אתה אשם

be_roo

New member
אתה לוקח בהחלט צ'אנס, רק את זה שמתאים לך

העובדה שהרכב לא נראה לעין בתחילת העקיפה מבהירה שאינך מבין דבר וחצי דבר בנהיגה בטוחה, חוקי תעבורה והגיון בריא.

עקיפה מבצעים כאשר אפשר לראות את כל הדרך הדרושה לעקיפה פנויה.

אבל ממי שבמודע מבצע עיברה מסוכנת של פרסה במקום אסור, עבריה שעלתה רבים בחייהם, קשה לצפות להבנה גדולה.

yoyo219

New member
איפה ציינתי שלא ראיתי את כל הדרך?

יכלתי לראות וראיתי.
אבל בסדר, בשלב ראשון חזר הרשיון ובעז"ה גם המשפט יהיה בסדר.

be_roo

New member
אם לא ראית את הרכב שהגיע מולך, לא ראית את כל

הדרך הדרשוה לביצוע עקיפה.

אין כאן מקום לדיון, מי שיצא לעקיפה ורכב שהגיע ממול הפתיע אותו, יצא לעקיפה מסוכנת ואסורה.

yoyo219

New member
אולי לא הובנתי נכון

הרכב ממול היה במחק גדול מאוד, וגם אם הייתי רואה אותו קודם הייתי יוצא לעקיפה.-
בהחלט אין כאן מקום לדיון כשאפילו השוטר כבר קיבל את טענתי והחזיר לי את הרשיון.

be_roo

New member
הובנת נכון מאוד. יצאת לעקיפה והופתעת ע"י רכב

ממול, מה שהופך בהגדרה את העקיפה למסוכנת ואסורה, ואותך לנהג מסוכן שלא מצליח להבין את חומרת התנהלותו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הדבר שאינך מבין עלה לרבים בחייהם

לא יוצאים לעקיפה אם אין בטחון מלא שתסיים את העקיפה לפני שיופיע רכב ממקום שאינך יכול לראות.

gady19

New member
זה לא אענין של סיכון

זה לא ענין של סיכון זה ענין שלפי מה שהוא תאר הוא אשם אפילו אם לא היה סיכון לפי מה שהוא תאר.

סתם סקרנות. באיזה קטע בדיוק זה היה

בין ירושלים לאריאל יש את כביש 60 באורך של כארבעים ק"מ. חלקו חדש וישר וחלקו מפותל
אשמח לדעת איפה בדיוק עקפת ואיפה עשית את פניית הפרסה. האם מדובר על צומת שילה?

yoyo219

New member
אחרי עופרה לפני הצומת של נווה צוף

הפרסה הייתה בעלי.

למעלה