על תגובות בבלוגוספירה

TaxiMedia

New member
על תגובות בבלוגוספירה

פורים שמח לכולכם, בא לי לשחרר קצת לחץ... ידוע שהתגובות בבלוג מהווים חלק נכבד מהפאן הכללי. בהכרח, לא חסרות תגובות שגורמות לכם להתעצבן. לא חלילה כי הן נכתבו כדי להעליב ולפגוע אלא דוקא כי הן מזלזלות באינטלגנציה שלכם. אני קורא להן תגובות "לא קשורות". ברור שלתגובות הללו ישנה מטרה נוספת בדמות "תועלת למגיב". זה יכול להיות סתם הפגנת נוכחות או הסדר לא כתוב בין בלוגרים, תגיב אצלי אגיב אצלך. אין לי בעיה עם הסדרים, אני מברך אותם אם הם נראים טוב על המסך, אבל יש לי בעיה עם הסדרים או תועלות נסתרות שגורמים לכולנו להיראות חסרי אינטלגנציה. אני מדבר על תופעות כאלה : 1. אני שונא תגובות לקוניות שנועדו להוכיח נוכחות / אמון. X מגיב על פוסט באורך הגלות בלי שום קשר לתוכן הפוסט, ברור שהוא לא קרא את כולו ואת זה אתה מבין מהתגובה " אז מה אתה מציע" או "שיהיה יום נפלא" (שלחו לי מסרים כאלה עדיף), הקטע שבאמת מעצבן, אתה אוהב ת'בנאדם, אתה יודע למה הוא מסוגל והוא פוגע בך. 2. אני שונא תגובות מתאמצות. X מגיב בפעם השניה על תגובה שהשארת אצלו לפני יומיים "מקווה שהכל בסדר" או משהו דומה כשכל זה קורה סביב סערת טוקבקים שX מצוי בה. אני, משתדל להתייחס לכולם בבלוג אך כשאני מתייחס אני עושה זאת עם הרבה כבוד, כשאני מגיב בבלוגים אני תמיד מגיב עניינית ורק אם קראתי את כל הפוסט! דואגים לי? שלחו מסר... 3. מצחיקים אותי מגיבים שמגיבים בשיטתיות לפוסטים שנמצאים תחת קידום, XXXX רוכבים על קידומים, אם אתם מחפשים אותם תיכנסו לפוסטים שמקודמים, בדרך כלל זה "אחלה יום גבר, אתה מוזמן לשלי..." 4. אני שונא להיכנס לפוסטים דרך המנוי שכל מה שיש להם להציע זה "שלום וברכה ותודה", ראבקום, ויתרתי על פיפי כדי לקרוא אתכם, למה? לא בא לי לבטל את המנוי שלכם כי אתם כותבים על דברים מעניינים, למה כל החארטה הזה? רוצים להגיד תודה? חשוב לכם לומר שלום? תוסיפו את זה בפוסט כלשהו... הספקתם להכיר אותי, כמשעצבנים אותי תופעות אני משחרר. בדיוק כמו שאני יודע לכבד את מי שמגיע לו. מבחינתי, מי שכיוונתי אליהם ומרגישים שהם בסיטואציה הזאת, בואו נפסיק את ההסדר הלא רשמי ונגיב פעם בשנה בצורה מושקעת ומכבדת.

דנטל

New member
לא כל כך יודעת על מה אתה מדבר

בטח יש לך משמעותית יותר תגובות ממה שיש אצלי, אז יש לך יותר תופעות מעצבנות. מתוך מה שכתבת לי מוכר (ומרגיז) אלה שמזמינים לבלוג שלהם.

TaxiMedia

New member
ממש לא

זה לא קשור לכמות התגובות. אין לי הרבה תגובות בבלוג. זה קשור רק לתגובות שבכיף הייתי מוותר עליהם

TaxiMedia

New member
כוונתי לומר

מה שמעצבן אותי בבלוג שלי ממש בקטן נראה כשיטה רחבה בבלוגוספירה בכלל.

דנטל

New member
ברור שלי שזה משהו נרחב

רק שפשוט לא כל כך הבנתי את הדוגמאות, חוץ מזו שהתייחסתי אליה שהיא מוכרת לי.

../images/Emo45.gif

לדעתי גם הערתי פה למישהו שהמליץ לאחר לעשות בדיוק את זה. זו התגובה השנואה עליי.

2. מוכר לי מאוד.

היה לי פעם ידיד שהגיב לפוסטים שלי תגובות של 2 . היו לו תגובות בסגנון: "היה כייף אתמול בטיול."או "מה שלומך?" למייל שלח לי דואר זבל. היום אני לא בקשר איתו.

TaxiMedia

New member
זה מעצבן לאללה

אני אומר אל תגיב בכלל אם אתה לא מתכוון להתייחס בתגובתך לפוסט עצמו או שתגיב לעניין. לעניין, יכול להיות גם סתם תודה. אבל לא "שיהיה לך יום נפלא"... מה הקשר לפוסט בתגובה כזאת?

mary lou

New member
היתרון הוא שזה תמיד עובר בסוף

בעיקר אם לא עונים להם בבלוג ומשאירים את השיחה לתוכנת מסריים מידיים. בדרך כלל האנשים שמנסים לפתח שיחה בבלוג הם אלו שלא ממש קוראים הרבה בלוגים אחרים סתם, נראה להם נחמד וקשור לפתוח שם שיחה. שבוע- שבועיים-מקסימום-חודש והם מפסיקים עם המנהג הזה לא להתעצבן :)

TheWhiteTigris

New member
אם הבנתי אותך

אז 4 כולל תגובות של בעל הבלוג עצמו שהודה לאחר על דאגה או איחול או משהו. אם כן - אני ממש לא מסכים איתך לגבי זה.

דנטל

New member
בקיצור, נדרש הסבר לסעיף 4

כי אנחנו לא מבינים למה התכוונת ואז הגיוני שלא תבין מה אנחנו עונים.

siv30

New member
בחיי שאני לא מבינה על מה אתה מדבר

ועל מה אתה מתלונן. ישנם אנשים שכותבים ואף אחד לא מגיב להם, זה יותר נעים? ישנם אנשים שכותבים ומקבלים רק נאצות וקללות (שזה בוודאי פחות נעים) אז מנקודת ראיה של אחת שלא מקבלת 800 תגובות לכל פוסט ואפילו לא 30 או 20, אני מקדמת בברכה תגובות שאומרות תודה, או חיבוק וכד' מה שאתה כנראה מכנה תגובות נוכחות. הן מצביעות על כך שאנשים מכירים בערך הפוסט שכתבת ובתרומה שלך. הן גם נותנות תחושה טובה לכותב כי בד"כ אנחנו לא כותבים עבור עצמנו. אין לי מושג מה זה תגובות מתאמצות, אין לי מושג מה זה רוכבים על קידומים ולא הבנתי את סעיף 4. או קיי, אולי תגובות נוסח בואו לבלוג שלי מעצבנות אבל זה ממש לא רוב התגובות. ואני מפנה אותה לפוסט שכאן, אצל 180. כל מילה נוספת מיותרת. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=924655

mary lou

New member
../images/Emo45.gif

ולמרות שמאוד קשה להגדיר "איכות" סך הכל, כל תגובה עניינית, שמעידה על קצת תשומת לב שמישהו הקדיש לפוסט ומוכן לתת לו התייחסות ראויה היא מספיקה בעיניי.

siv30

New member
גם וגם

אני לא חושבת שזה בא אחד על חשבון השני ומאוד מסכימה עם מה שמרי לו כתבה כאן כתגובה

למעלה