על
והשערות שלו....

• פותח הנושא tonti
  • פורסם בתאריך

tonti

New member
על ../images/Emo54.gif והשערות שלו....

בוקר טוב יקרות! (ויקרים??) יש לנו חתול מתוק - אריסטו. הוא איתנו מאז שהוא נולד כבר 4 שנים. פרסי, שעיר בטרוף. הבית שלנו תמיד מלא בשערות שלו בכל מקום אפשרי ולא משנה כמה נשתדל לנקות ולשאוב. מתן שלנו רק בן 5 שבועות אבל אני כבר משתגעת מהשערות בכל פינה. אני חייבת להודות שכבר בהריון זה הפריע לי ואתמול ממש נישברתי. מצאנו עכבר מת שאריסטו הרג(שזה דווקא לא כ"כ רע) ושמר אותו בתוך הספה!!!
אנחנו לא יודעים מה לעשות כי כשמתן יתחיל לזחול או אפילו סתם להיות על השטיח זה יהיה סיוט לא נורמלי! מצד שני אנחנו לא יכולים לזרוק את אריסטו!!!! (אתמול כשהצעתי את זה, התחלנו שנינו לבכות...) יש למישהו עצה??????

אין לי פתרון, רק הזדהות

גם לנו יש שני חתולים בבית. בתקופה ששחר זחלה באופן קבוע הבגדים שלה היו מתמלאים בשערות. הצעד היחיד שכן נקטנו זה לאסור עליהם את הכניסה לחדר שלה (כמובן שכשמדובר בחתולים אז ההצלחה היא חלקית בלבד). אז לפחות שם אין כמעט פרווה. מצד שני אני מתנחמת בכך שבכל מקרה הרצפה אצלנו רחוקה מלהיות מבריקה כך שגם אם לא היתה פרווה היה משהו אחר... קצת פרווה על הבגדים נראה לי דבר קטן לעומת ההנאה והחוויה של לגדול עם בעל חיים. ליאורה

zimes

New member
לעצום עיניים, ולחכות שיגדל ../images/Emo104.gif

דבר אחד שכן כדאי לעשות (לא שאנחנו עושים את זה, אבל אנחנו מעולים בעצימת עיניים) - להבריש את אריסטו יוםיום. ככה תפחת כמות השערות המפוזרת בבית.

../images/Emo32.gif אבל אולי מישהי יודעת?

למה לא מספרים חתולים באופן דומה לתספורת שעושים לכלבים? בקיץ החתולים שלי נוטשים את כל פעילויות ההתנדבות והחוגים שלהם ורק רובצים מעולפים כמו שטיחים שעירים ומתנשפים מהחום.... ליאורה

zimes

New member
אולי תשאלי בפורום חיות?

ותספרי לנו מה ענו לך... שם בטח יש כמה אנשים שמבינים בזה ויתר מאיתנו. אבל חתול מסופר? אוי. תדמיני את זה. לא נורא???

אכן שאלתי גם שם

מה שבטוח שחתול מסופר יהיה בעל אגו הרבה יותר קטן - אוי לבושה

zimes

New member
ויהיה לו קר, ולא נדע ../images/Emo104.gif

שבדיוק עבר כלב ליד החלון ולא נצליח להבדיל בין
שלנו

שירי ל

New member
אוי - אל תעשו את זה לחתול!

חתולים הם יצורים שמאוד מודעים לאיך שהם נראים! הם מבינים טוב מאוד שמספרים אותם וזה נורא ואיום עבורם. היתה לי חתולה פרסית מהממת ש-אבוי לנו- היתה מטיילת בשדה שליד הבית וחוזרת משם כל יום עם שיער מלא קשרים וקוצים. החלטנו לספר אותה (היא לא יכלה אפילו לשכב מרוב שכל הפרווה היתה מלאה קוצים!) מה אומר לכם- שבוע שלם היא ישבה על הידית של הספה עם הראש מורכן בין הרגליים ולא זזה. לא ידעה את נפשה מרוב צער. מעבר לזה- קיבלת כאן עצות טובות: להבריש את החתול יום יום, יש גם מברשות גדולות עם חשמל סטטי שעוברים איתן וזה מנקה את השערות. והעצה הכי טובה - ללמוד לחיות עם זה... כמה שלא תעשי תמיד ישארו שערות. ורק עוד טיפ קטן: אם יש איזורים ספציפיים שאת ממש לא מוכנה שהחתול יגיע אליהם (כמו המיטה למשל) - הכי עובד עליהם זה שפריצר עם מים. כדאי לתת לו שפריץ כשהוא לא רואה אותכם - וככה הוא יקשר את השפריץ עם המקום האסור ויפחד להגיע לשם. בהצלחה!

אנחנו כן מגלחים אותו אחת לעונה

בהרדמה מלאה, יש חתולים שמספיק להם טשטוש אבל שלנו צריך משהו יותר רציני.... ובאותה הזדמנות מנקים אבן מהשיניים, שממילא זה הליך שדורש הרדמה מלאה, אז רגשי האשמה מושתקים...

זהירות

שלום לך, גם אנחנו נורא אוהבים בעלי חיים ובבית גידלתי 5 מחזורים של אמהות וגורים - כלבים וחתולים - במשך כמה השנים הראשונות מאז שעברנו, ילדי היו אז כבן 1, וכבת 3. בכל אופן בני השני פיתח אסתמה, והיום בהיותו בן 8 הוא אף אלרגי לחתולים !!! לא יכול לשהות באותו בית עם חתול, מיד קוצר נשימה. אז נא להיזהר, חתולים זו חיה אלרגנית למי שרגיש!!!

תמר של

New member
אז מה את מציעה? שיזרקו אותו רק בגלל

ש"חתול זו חיה אלרגנית"? אני מצטערת אם אני נשמעת קצת חריפה אבל זה שיש אנשים האלרגיים לחתולים לא אומר שבכל בית עם חתול כולם יהיו אלרגיים אליו. היא דואגת בגלל השערות אז למה את מכניסה לה דאגה נוספת ומיותרת??? גם אבק בית הוא אלרגני וגם דשא וגם ברושים וגם וגם..... אי אפשר להרחיק את כולם מסביבתנו. בעלי נהיה אלרגי לחתולים דווקא אחרי הרבה! שנים בהם לא היה לו חתול (הוא גדל צמוד לחתולים) וזה לא מנע מאיתנו לגדל חתול בביתנו. צר לי שילדך סובל ואני מקווה שהאסתמה והאלרגיה יחלפו להם במהרה, אבל לא כולם מפתחים אלרגיה קשה לחתולים ולדעתי זה לא נכון להמליץ למישהו לזרוק את החתול כשנולד ילד רק בגלל שישנם אנשים שסובלים מכך. ודרך אגב- בדיוק אתמול היתה בעיתון כתבה נוספת בנושא ובה אמר רופא אמריקאי מומחה בתחום האלרגיה, כי חתול או כלב בבית דווקא מחסנים את הילד מפני הרגישויות אליהם וכי הוצאתם מהבית לאחר שמתגלה רגישות דווקא עלולה להחמיר את המצב. ו-
אם אני נשמעת קצת כעוסה, אני לא
.זה פשוט נושא שקרוב לליבי.

תתפלאי, אבל גם אני אוהבת חיות, אבל

עוד יותר - בני אדם. מה שכתבתי הוא מידע מהימן, לאחר ששנים חקרנו את הנושא של אלרגיה לעומקו. אם לא נראה לך, מה לעשות. לי לא נראה להעדיף חתול על בריאותו של ילד. וחוץ מזה, לא הכנסתי לה שום דאגה נוספת ומיותרת, רק הארתי את עיניה, שתשים לב לנקודה הזו, כי אם יש לילד שלה במקרה אלרגיה - ואני לא יודעת - אז צריך לשים לב גם לזה שהוא יכול לפתח אסתמה, שנסמכת על אלרגיה לחתולים. שוב אני אומרת, בע"ח זה דבר טוב ותורם - רק לשים לב!

תמר של

New member
../images/Emo12.gif

......"אם לא נראה לך, מה לעשות"..... אולי לנסות לכתוב בצורה קצת פחות אגרסיבית?

שבלולי

New member
בעיניין אלרגיה

בעלי אלרגי לאבק (לטענתו הוא לא אלרגי לשעירות חתול) הוא מנוזל תמידי וכמובן אסמטי, יש לי תינוקת בת חצי שנה ושני חתולים שעירים. האם כאשר יש רקע אלרגי במשפחה יש סיכון גבוהה יותר לילדה לפתח אסטמה? מאיזה גיל ניתן לראות התפתחות אסטמתית?

הבן שלי מוגדר כאסטמתי מגיל שנתיים

לערך, אבל אין כללים בעניין הזה. אסטמה, ברונכיט ספסטית או שמות נוספים מגדירים אותו עניין - רגישות של הריאות לאלרגנים שונים + מצבי מתח. אלרגנים יכולים להיות למשל מזגן - מייבש את האוויר וגורם לריאות להפריש לחלוחית, שבתורה חוסמת את דרכי הנשימה. אלרגן נוסף הוא אבקנים של פרחים, עצים מסוימים, ואפילו מצבי מתח. גם חתולים גורמים לאנשים אלרגיים אותה תופעה של שיעולים שמנסים להיפטר מעודף הלחלוחית בריאות. אני יכולה להמליץ לך על רופא מומחה בתחום - אחד ויחיד מסוגו שפשוט הציל את הבן שלי.

zimes

New member
יש להדגיש - האלרגנים שפורטו ../images/Emo104.gif

לא בהכרח יופיעו אצל כל אחד. יכול להיות אחד שרגיש לאבקנים של צמח מסוים, ולא רגיש כלל לאבק ולחתולים וכיו"ב, כל צירוף שהוא. (זה לא היה ברור מההודעה).

שכחתי להוסיף כי כאשר יש רקע אלרגי

במשפחה - הסיכוי שילד יהפוך אסטמתי - גדל. אצלנו בעלי אלרגי לכמה דברים ואכן בני נולד עם אלרגיה קשה מאוד - לבוטנים - שזהו המאכל היחיד שגורם לקוצר נשימה, ולחנק מיידי. אסור לו במבה, עוגיות בוטנים של פסח, חמאת בוטנים וכו´ כל דבר שיש בו בוטנים - אסור לו אפילו להיות קרוב ליד במבה - הפירורים והניחוח המיוחד של הבמבה נכנסים למערכת הנשימה שלו וגורמים לו את אותה תופעה. עד כה בכל הגנים והכיתות שהיה, בכל מסיבות יום ההולדת הזהרנו מראש שלא תהיה במבה בכיבוד, ואם זה לא מתאפשר הוא פשוט לא הולך לאותו יום הולדת. מה לעשות
הוא גם פיתח אלרגיות נוספות, ואסטמה על רקע אלרגי ומטופל בטיפול מונע יומיומי כבר שנתיים. אז..... ראי הוזהרת! ולשים לב.

תמר של

New member
../images/Emo104.gifאני יכולה לספר לך איך אצלנו

לנו יש ארבעה!
ים בבית (טוב, גם בגינה אבל הם נכנסים חופשי וישנים בבית) ושניים מהם משירים המון. לפני שהילד נולד לא הפריעו לי נורא השערות בכל פינה וגם בחודשים הראשונים אחרי שהוא נולד, לפני שהתחיל לזחול ממש לא ייחסתי לזה חשיבות. כמובן שהקפדנו תמיד ועדיין לשאוב היטב ובעיקר את חדרו. עכשיו- כשהוא התחיל לזחול ולהסתובב זה הפריע לי קצת יותר, בעיקר בגלל הלחץ של אמא ואבא חסרי ניסיון שחוששים מכל שערה שתטמא או תחנוק חלילה את ילדם הרך. לאחר זמן פתאום התחלנו פשוט לזרום עם זה. אז הבית לא מבריק ומצוחצח אבל הילד מאושר עם אחיו וגם מתחסן כיוון שאינו שוהה בסביב סטרילית. לסיכום- המעלות שיש בגידול ילד בבית שיש בו גם בע"ח, עולות לדעתי על כל השאר. זה נראה קצת מלחיץ בהתחלה אבל זה ממש לא!! מקווה שעזרתי ושתצליחו לבסוף לא לזרוק (איזו מילה אכזרית.....)את אריסטו שלכם מה-
שלו.

מסכימה עם כל מילה../images/Emo127.gif

לצערי הכלב שהיה לנו מת ממחלה קשה לפני שעידו נולד אבל שום דבר לא היה גורם לי להוציאו מהבית עם לידת התינוק. עכשיו כשאנחנו גרים בקיבוץ עם ים של כלבים, פרות, סוסים, חתולים ומה שאת לא רוצה מסביב אני רואה כמה זה נהדר שתינוק רואה מגיל קטן בעלי חיים כי אני רואה ילדים שלא נחשפו לבעלי חיים ומפחדים נורא וכו´. דרך אגב קראתי לא מעט על כך שתינוק שגדל יחד עם כלב (ובטח גם חתול) מקבל המון בטחון עצמי ונקשר מאוד לחיה וזה מעניק לו המון. אז להקפיד על נקיון כמה שאפשר זה נכון אבל צריך גם לזכור שלא צריך להקים סביבם שטח סטרילי - עידו זוחל בחוץ ואני לא רוצה לתאר לכם מה הוא מכניס לפה... לדעתי היתרונות של לגדול עם חיה הם הרבה יותר גדולים מהחסרונות וחבל לי שמסיבות שלא תלויות בי אין לנו כלב עכשיו אבל אני מתנחמת בעובדה שמסביבו יש עשרות בעלי חיים שהוא בא עמם במגע יום יום (מלטף, משחק, מכניס להם ידיים לפה וכו´) - זה נורא חשוב ומוסיף ותורם לתינוק

על חתולים../images/Emo108.gif

ככששחר נולדה היו לנו שלושה חתולים והם עברו לגור בחצר . בגלל השיערות הלכלוך והבלגןשהם עשו היום נשארו לנו רק שניים ( אחת נדרסה) והבאנו לפני שבוע גור כלבים
שיצטרף לחבורה . אם יש לכם את האופציה למה שלא תוציאו אותו מחוץ לבית??? תקנו מלונה נחמדה תרפדו אותה היטב ותראו שזה לא סוף העולם . החתולים שלי אצלי ממש מגיל יום אחרי שנזרקו ברחוב וחשבתי שיהיה לי קשה עם העובדה שהם לא יחיו איתי (הרי הייתי אמא חתולה עבורם...
) ולמרבה הפלא - כולנו התרגלנו . מידי פעם הם עושים גיחות ונכנסים מעט לתוך הבית אבל זה ממש לא כמו שהם חיו איתנו בבית. שיהיה לכם בהצלחה. עינת.

למעלה