עם הפנים לפריפריה?

ש מים

New member
עם הפנים לפריפריה?

מקראיה מרפרת של הכתבה עולה המדינה (בינת, אבל - "המדינה זו היא"...) הפנימה סוף סוף שהפתרון לבעיות הדיור וחוסר הקרקע הוא בפריפריה. האמת שלא צריך להיות חכם גדול כדי להגיע למסקנה הזו: די להסתכל על תפרושת מחירי הדיור וכן על סוגיות דמוגרפיות וחברתיות (ע"ע: "מדינת תל אביב" ו-"מסעודה משדרות"). הבעיה היא שהעיתונות והתקשורת שלנו נתוני בידי בעלי ההון ופועלים בהן בעיקר כתבלבים חסרי בינה והשכלה בתחום, שמקבלים (ברובם, לא כולם! יש כמה יחידי סגולה, צחים וטהורים, כמו צפריר רינת מהארץ, למשל) מאמרים וחומרים מוכנים מידי קבלנים בעלי אינטרס, וזו התוצאה: אמירות אוויליות וחסרות אחריות, הקוראות לצופף ולבנות עוד ועוד את "המרכז", הפקוק, המזוהם והצפוף, ולדחוף לת..ת את "אנשי השוליים", חסרי הממון והקשרים... בושה לתקשורת, היום הייתי מתבייש לקרוא לעצמי עיתונאי.
והבעיה הכי גדולה היא ש-|הציבור" מתייחס לדברי התקשורת כאל דברי אלוהים מהר סיני...

ש מים

New member
ומצד שני...

ניצבים אבירי הפקידות (והאגו והכוחניות) של רמ"י ועושים את מה שהם יודעים לעשות הכי טוב (רע...).

simo34

New member
מעניין מתי תיפסק השחיתות והבירוקרטיה שם ....................

Yarenn

New member
מנהטן צפוּפה מדי?

האם בכלל צריך להגיד לאנשים איפה לגוּר? במקוּם לתת למטרוֹפוֹלין להתפתח לפי הביקוּש כשהתשתיוּת נבנוֹת בהתאם?

ש מים

New member
למה דווקא "מנהטן"?

אולי נכון יותר להשוות את "מדינת ניו-יורק" לגוש דן?
או אולי "מנהטן" לעומת "מתחם הבורסה"?
הגדרת הגבולות שלך אינה ברורה...

Yarenn

New member
זה לא משנה, הפוּאנטה היא שצפיפוּת זה תלוּי

זה לא שגוּש דן מתקרבת לאיזוֹ רמת צפיפוּת שקרוֹבה בכלל לערים הרבה וֹתר גדוֹלוֹת וצפוּפוֹת שמסתדרוֹת עם הצפיפוּת שלהן בהתאם. ומה הגוֹדל של מנהטן? איך אתה יכוֹל להשווֹת לבוּרסה, זה נראה לי כמוֹ הגוֹדל של גוּש דן כמעט.

ש מים

New member
כי יחסיות הולכת לכל אורך הדרך

אתה לא יכול לקחת שכונה בעיר (מנהטן) ולהשוותה למחוז (מחוז מרכז + מחוז ת"א).
מה השלב הבא? להביא לי את דוגמת הצפיפות בחלקה 22 בגוש 23087 בניו-יורק, לעומת הצפיפות בנתניה?

Yarenn

New member
מה שהתכוונתי זה שגוּש דן עוֹד לא הגיעה לרמה של נוּ יוֹרק סיטי

והמטרוֹפוֹלין שלהּ. למה זה דבר לא הגיוֹני שימשיכוֹ להביא עוֹד אנשים לגוּש דן.

ש מים

New member
מה שהתכוונתי זה שאתה יורה את החץ ואז מסמן מטרה

החלטת להשוות דווקא לניו יורק. למה? למה לא לקינשאסה למשל? או למינכן? או לבורדו, או לטורינו?
ולמה להשוות את ישראל, או את גוש דן, לניו-יורק ולא לרחוב באזל 52 בת"א?? כי מבחינת יחסיות האוכלוסיה מדובר במספרים דומים.
בקיצור: כשאתה בין קבוצות מדידה הן צריכות להיות זהות בכל, לבד מהמשתנה נשוא המבדק. פרט, נמק והסבר.

ש מים

New member
תיקון (השוואה)

למה לא להשוות את רחוב בזל 52 למנהטן? למה את כל גוש דן?

Yarenn

New member
אתה מפספס לגמרי את הפוּאנטה שלי. לא קשוּר מטרה וחץ

אני מתכוון שאין איזוֹ בעיה הכרחית עם הצפפה נוֹספת של אזוֹר צפוּף. גוּש דן לא צריך להפוֹך ליוֹתר מפוּיח וגרוּע אם הוּא יצטוֹפף עוֹד. הוּא יכוֹל להגיע לרמוֹת גוֹדל וצפיפוּת הרבה יוֹתר גדוֹלוֹת והתשתיוֹת יכוֹלוֹת להשתנוֹת בהתאם. אזוֹר נוּ יוֹרק סיטי זאת רק דוּגמא קיצוֹנית.

Yarenn

New member
אני לא קוֹבע. אבל אני רק אוֹמר שהרי זה עוֹד יכוֹל לגדוֹל.

ש מים

New member
זהו, שכן.

אתה, וכל מי שתומך ב-"היענות לביקושים במרכז הארץ" מדבר למעשה על גוש בנוי, שמתפשט כמו אמבה או גוש סרטני, סביב גוש-דן/"מדינת תל-אביב". מציע לכם לחשוב על המשמעויות - החברתיות, הכלכליות, הבריאותיות והגיאו-פוליטיות של התפיסה, בטרם תחרצו את החלטתכם.

Yarenn

New member
כמוֹ לוֹנדוֹן אוֹ נוּ יוֹרק?

אילוּ השלכוֹת למשל?

ש מים

New member
לא ממש

ככל הידוע לי, "לונדון" מורכבת מהרבה מאוד כפרים וערי-משנה, בינם קיימים שטחים ירוקים ופתוחים רבים. נראה לי ש(אם לוקחים את גוש-דן הנוכחי, שאפשר להשוותו אולי ללונדון, מבחינת מבנה אדמיניסטרטיבי) בארץ הצפיפות ברוטו גבוהה בהרבה, שלא לדבר על היעדר אותם שטחים פתוחים, שמאפשרים את איכויות החיים הקיימות בלונדון.
ואגב, אם אתה מדבר על "לונדון", אז כדאי ורצוי להסתכל על אנגליה בכללותה: על הפערים הכלכליים והחברתים העצומים, הקיימים למשל בין "לונדון רבתי" לבין אזורים אחרים באנגליה (למשל בצפון). ואם "ניו-יורק", אז הקונטקסט הוא כמובן ארה"ב. האם ידוע לך על הפערים הכלכליים אדירים והחברתיים הקיימים במדינה זו?
האם זו השאיפה שלך??

Yarenn

New member
מה זה חשוּב מה המדינה ולמי אכפת מ"פערים"?

למה זה משנה כמה מדינה יש עוֹד מחוּץ לאוֹתוֹ מטרוֹפוֹלין? אם נתאחד פתאוֹם עם שאר הלבנט זה ישנה פתאוֹם את מה כדאי לאפשר לגוּש דן לעשׂוֹת? ומה זה "פערים"? מה הבעיה בפערים? אם כוּלם עשירים ויש כאלה שעשירים הרבה יוֹתר זה פחוֹת טוֹב מאשר כוּלם עניים אבל אין פערים? מה זה תמיד כל הדיבוּר על זה על פערים? מה שחשוּב (לחלקינוּ) זה שלא יהיה עוֹני, שלא יהיוּ רעבים. עוֹני אבסוֹלוּטי, לא יחסי לזה שיש גם כאלה שהם ממש עשירים ואז הם מקנאים.

ש מים

New member
צודק!

למי אכפת, כל עוד אני יכול לחגוג, לאכול, להשמין ולהתעשר? ואחרָי המבול!!
ולמי אכפת בכלל אם הפלבאים הנחותים האלו יחליטו יום אחד להתעורר ולעלות עלינו עם קילשונים וחרמשים? בשביל זה הרי המצאנו את הגיליוטינה. לא?

Yarenn

New member
זה כאילוּ בכלל לא קראת מה כתבתי.

מה זה משנה ה"פערים"? נניח שכל האנשים במדינה ממש עשירים וחיים ממש טוֹב. אבל יש כאלה במדינה שהם עוֹד פי כמה וכמה וכמה יוֹתר עשירים. אז בחישוּב הזה יש "פערים" גדוֹלים בין האנשים במדינה. זה משנה?

ש מים

New member
תסביר את עצמך

מדבריך מובן שזה לא מטריד אותך, ש-"אני ואפסי ועוד". ש- "מה איכפת לי מהעניים והמסכנים, העיקר שאני אשתה את האספרסו שלי, עם קרואסון החמאה לידו". אם לא זו כוונתך, אז נסה להסביר טוב יותר.
ובנושא "פערים": כמו שאמר איינשטין - הכל יחסי. וככל שהפערים יהיו גדולים וצורמים יותר, כך יגבר התיסכול והתסיסה.

וכל זה כמובן עוד לפני שנגעתי ואמרתי מילה על: הומאניזם, רגישות אנושית, צדק ואהבת הבריות...

למעלה