עם כל חיבתי למדיה הפיזית, אני מתחילה להישבר

Soak

New member
יש הרבה חסרונות למדיה הפיזית

ובשנים האחרונות הם בולטים יותר ויותר. תכנים שלא יוצאים בבלו ריי (כמו "מראה שחורה") ניתנים להורדה מהירה באיכות HD ועם תרגום. סרטים אחרים לא יוצאים מתורגמים בבלו ריי, ומי שמוריד אותם נהנה מהוספת התרגום בקלי קלות. אני רוצה לקחת סרט כדי לצפות בחדר השינה ולא יכול כי אין לי שם נגן בלו ריי. אני רוצה להשאיל לחברים או להביא לארוחת שישי המשפחתית סרט כדי שנצפה בו יחד - ולא יכול כי למשפחה או לחברים אין איך לנגן בלו ריי. וכמו שציינת יש גם את הבעיות הפיזיות של פגמים בתקליטורים.

כל הדברים האלה נפתרים ע"י הורדה פיראטית - בקלות, בנוחות, במהירות ובחינם.
אני אוהב את המוצר, אז עבורי זה לא תחליף, אבל אני בהחלט יכול להבין את כל מי שעושה את זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבעיה הגדולה ביותר היא שדופקים את הטובים

זה מה שמשגע אותי. שכל הבעיות שאתה מתאר הן לילדים הטובים, אלה שטרחו לפתוח את הארנק ולקנות ולשלם, והם אלה שאוכלים חצץ כשהמדיה נפגמת, כשטכנולוגיה מתחלפת, כשכל מיני הגנות מטופשות מונעות מהם פשוט לצפות וצריך להתחיל למצוא מעקפים... זה מגוחך.

גם אני אוהבת את המוצר הפיזי, לכן אני פה... לכן יושבים לי על המדף מאות תקליטורי מוזיקה, מאות DVD ועשרות בלו ריי. עדיין, כשדברים כאלה קורים יש בזה תחושה של יריקה בפרצוף. כשניסיתי לצפות בבלו ריי חדש ופתאום קפצו לי כל מיני הגנות מטופשות כאילו אני איזו פושעת, גם.

אף אחת מההגנות, ההגבלות והמגבלות האלה לא מנעה מעולם שכפול והפצה של תכנים בצורה לא חוקית. לכן מי שנדפק ונענש מהן הם אותם אנשים טובים ששילמו, ומי שמשיג את התוכן בצורה לא חוקית נהנה מתוכן חופשי, פתוח, זמין ונוח בלי שטויות מסביב.

Mits Petel

New member
גם דיסקים קשיחים מתקלקלים...

פעם העברתי כמה שעות טובות בגיבוי סרטים "חשובים" מאוסף הבלו ריי שלי להארד דיסק חיצוני. רצה הגורל שהוא החליק לי מהיד ונפל לרצפה קשה, ויצא מכלל שימוש.
לבלוריים המקוריים שלום.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אבל קל יותר לגבות אותם, בפרט להשיג מחדש

את החומרים גם אם לא גובו (לא את הפרטיים, כמובן).
ואולי זה סתם מזל נאחס שלי, אבל עוד לא התקלקל לי כונן קשיח, לשמחתי.
תקליטורים, לעומת זאת...

Mits Petel

New member
במצב שיש יותר ויותר דיסקים שעושים בעיות

כדאי להחליף את הכונן, גם אם הוא עובד טוב בינתיים עם כל השאר. בשלב מסוים ממילא לא תהיה ברירה...

trilliane

Well-known member
מנהל
אין יותר ויותר, יש אחד שמת לגמרי מזמן

ואף מכשיר בבית לא קורא אותו (גם בכונן חדש דנדש מהחנות) ועכשיו יש בעיות עם תקליטורים מהמארז של גילמור. ספציפית מהמארז הזה. אני לא חושבת שזה מקרי.

Mits Petel

New member
במקרה כזה אכן הייתי הולך על גיבוי

אם יש "גיבוי" מוכן באותה איכות (או יותר...) ברשת, למה לא?
אם אין, יש בעיקרון תכנות שאמורות להציל את הקבצים מדיסקים דפוקים.

Mידאס

New member
בטח לכולם יש נגן DVD, לא?

הנהירה של אנשים אחרי הבלו ריי לא הייתה ברורה לי מעולם.

אם מחר ינפיצו מדיה חדשה, תבנה את כל האוסף מחדש?

trilliane

Well-known member
מנהל
הנהירה ברורה – רוצים להשתדרג ל-HD, למה לא?

לבנות את כל האוסף מחדש ברור שלא, או לפחות אצלי התשובה היא לא. יש קומץ סרטים שכבר היו לי ב-DVD וקניתי גם בבלו ריי, חלקם למעשה הייתי קונה בכל מקרה שוב ב-DVD כי יצאה מהדורה חדשה עם תוספות או מארז מיוחד, או שה-DVD היה ישן והועבר רע ונראה כמו וידאו.

Mידאס

New member
כי אין לזה סוף

בחיים לא ראיתי סרט בטכנולוגיית בלו ריי, ובתכל'ס זה גם לא ממש מעניין אותי. מחר ימציאו משהו חדש (הבנתי שכבר יש משהו כזה, לא? 4K או משהו?), אז אנשים ירוצו אחרי הטכנולוגיה החדשה ויבנו מחדש את האוסף, או שיבנו אוסף חדש.

המזל הגדול, אם אפשר לכנות את זה מזל, זה שנגני בלו ריי מסוגלים לנגן גם תקליטורי DVD. כשה-DVD נכנס לשוק וקבר את הוידאו (VHS), אנשים זרקו לפח אוספים ענקיים של סרטים, כי פשוט לא היה איך לנגן אותם יותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לזה סוף, כושר ההפרדה של העין מוגבל

וגם לציוד ביתי יש רזולוציה מוגבלת שגם אם יעלו אותו כבר לא יהיה בכך טעם לא ניתן יהיה להבחין בהבדל.

אני ראיתי לא מעט סרטים בבלו ריי ובהחלט מרגישים בהבדל. זה לא מפריע לי להמשיך לצפות ב-DVD בכיף, אבל זה נחמד ונעים לעין.

אני חושבת שאתה קצת נסחף לגבי "קבר את ה-VHS" כי "פשוט לא היה איך לנגן אותם יותר". היה איך לנגן, הווידאו התקיים שנים רבות לצד ה-DVD, אבל בסופו של דבר אכן כבר לא היה בו צורך יותר, כי זו טכנולוגיה נחותה, הרבה פחות נוחה ויעילה ממגוון סיבות ידועות.

לכן ההבדל בין בלו ריי ל-DVD כבר הרבה יותר קטן, מכיוון שהטכנולוגיה הבסיסית זהה והשכלול הוא בנפח שמאפשר איכות גבוהה יותר.

אני רק שאלה, בלי שום כוונה לתקיפה:

האם ב"בחיים לא ראיתי סרט בטכנולוגיית בלו ריי" התכוונת לכך שבחיים לא ראית סרט כלשהו ב-HD? בכלל? כי אם זה המצב, הייתי מציע לך בחום לנסות. גם לי לקח הרבה זמן עד שניסיתי, אבל מרגע שניסיתי לא יכולתי לחזור אחורה, ואת כל התוכן שיש לי אני משתדל להשיג ב-HD (פרט לסדרות בעלות ערכי הפקה לא גבוהים או משהו כזה, כשהחדות הנוספת לא משנה הרבה). אני לא מדבר על שום דבר לא חוקי - אתה יכול לעשות השוואה ביוטיוב ע"י פשוט צפייה בטריילרים לסרטים חדשים ב-480P לעומת HD. ההבדל גדול מאד בעיניי, ולטובה. אם כבר ראית ולא התלהבת מההבדל, זה עניין אחר, ולגיטימי לחלוטין.

Soak

New member
אם הטכנולוגיה החדשה ש"ינפיצו"

תתרום לחווית הצפיה בסרטים מה שתרם הבלו ריי לעומת ה-DVD, אז כן, סביר שאעבור אליה.
ומפליא אותי שיכולות להיות לך דעות נחרצות כל כך בעוד שמעולם לא צפית אפילו בסרט בבלו ריי.

Mits Petel

New member
וחסר אנשים עם דעות נחרצות על יהודים/הומואים/

צוענים וכו' שבחיים לא הכירו מישהו כזה?

Mידאס

New member
כן, כי זה בהחלט בר השוואה

הומו ובלו ריי. אותו דבר.

האם השלשול שכתבת מעיד על חכמתך הגדולה? לא ממש.

Mits Petel

New member
מי השווה?

נתתי דוגמאות ידועות למקרים של "יש לי דעה משלי, אל תבלבלו אותי עם עובדות" או במילים אחרות - דעות קדומות.

למעלה