עמדותיי בנושא קדימה והליכוד.

mean girl 16

New member
עמדותיי בנושא קדימה והליכוד.

לבקשת יניב. ורצוי לקרוא קודם את המאמרה הקצר הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=345&a=65930&c=6856&sc=0&ssc=0 כי זה מגיע בעיקר כתגובה עליו. ------------ קודם כל, לא כל בוחרי נתניהו טוענים כי ההתנתקות היא הייתה משגה. אני רואה המון אנשים שתמכו בשרון בהתנתקות והם עדיין בליכוד. כי זה שתומכים בהתנתקות לא אומר שמאמינים במה ששרון מתכוון לעשות הלאה. ולא, לא תומכים בפייגלין כי פייגלין ממש לא קשור לליכוד. ביבי לא מנסה להעיף אותו, הוא רומז כל הזמן שזה לא מקומו אבל אין לו הרבה מה לעשות בעניין. המרכז יכריע לגביו. החוק נועד בעיקר על מנת לנקות את הגורמים הפליליים שמוציאים לליכוד שם רע- כגון אלפרון. בכל מקרה. נתניהו לא תמך בהתנתקות, בגלל שהוא טען שהיינו צריכה לבקש אזשהו הסכם בתמורה שיבטיחו שלא יהיה טרור ושזה יהיה התנאי להסכם. נתניהו תמיד הצביע נגד ההתנתקות בממשלה. הוא לא התפטר כי הוא היה בעיצומו של תהליך כלכלי שהוא לא רצה להפסיק באמצע(וטוב שהוא לא הפסיק, התוצאות לפנינו) והוא חשב שאולי בתוך הממשלה הוא כן יוכל להשפיע נגד ההתנתקות. ועכשיו אני אסביר לך מדוע אני תומכת בנתניהו ולא בשרון. שרון מאוד מעורפל עכשיו, אני לא יודעת בדיוק מה וכמה הוא הולך לתת ואני מפחדת להסתכן בזה. אני מפחדת שעכשיו כשזאת בבירור הקדנצייה האחרונה שלו, הוא ינהג בפזיזות על מנת להיכנס לדפי ההסטוריה. מה שגם, המון זמן שהוא מנוהל על ידי יועציו. הוא עזב את הליכוד בגלל יועצים שדאגו אך ורק לאינטרסים שלהם ואת זה אני יודעת במאה אחוז, אם לא יותר. שרון מצידו, זאת הקדנצייה האחרונה שלו. לאחר שהוא ייבחר הוא יעשה מה שבראש שלו בלי לתת חשבון לאף אחד. הוא אוהב להפתיע. ואני כבר לא כל כך סומכת על שיקול הדעת שלו. הוא השתנה בצורה חדה מדי. הוא לא מרכז, הוא ממש ממש לא מרכז.. הוא יעשה דברים שהשמאל בחיים לא יעז ואני פשוט יודעת את זה. נתניהו לעומת זאת. הוכיח בעבר שהוא מנהיג מתון. וכל מי שקורא לו פה "קיצוני" אני בספק אם הוא בעצמו קונה את הבולשיט הזה או שהוא מנסה לשכנע את עצמו. נתניהו מעולם לא היה קיצוני, לא עשה שום דבר קיצוני. זה שהוא חושב שהיינו צריכים לדרוש הסכם- אין לי בעיה עם זה- מה רע בהתנתקות+ הסכם? אני לא חושבת שגם לך יש בעיה עם זה. דבר אחר. המצע של נתניהו(כמו שהוא הכריז עליו) זה לתת לערבים את המינימום שחייבים לתת בשביל לקבוע גבולות ברורים. ותו לא. ואין לי ספק ששרון ייתן הרבה יותר. ואני לא רוצה שהוא יקח אותנו למקומות שמהם אין חזור. גם "מר בטחון" טועה לפעמים. ראה ערך יצחק רבין. דבר נוסף שמאוד השפיע עליי הם הקאסמים עכשיו באשקלון. תוצאה ישירה של ההתנתקות, בזאת אין ספק. עכשיו, אני יודעת את כל המעלות של ההתנתקות- בוודאי לא צריך להסביר לי את זה כי תמכתי בה. אבל אם שרון פשוט ייתן וייתן.. מה יעשה את ההבדל? איך אני יודעת שהקסאמים לא יגיעו אליי הבייתה?(רעננה) מה שבטוח שתהליך מדיני בין 2 הצדדים לא יהיו בשנים הקרובות. לא כשהחמאס מתחזק ו60% מהערבים אומרים שההתנתקות היא ניצחון לטרור. אז מפת הדרכים ממש לא אופצייה כרגע אז על זה אין מה לדבר. תגובות ענייניות יתקבלו בברכה

surfEU

New member
אם אתה טוען טענה כזו, אנא נמק

אני חושב שהיא זכאית להתייחסות עניינית לדבריה גם אני לא מסכים איתה בחלק מהמקרים אבל קצת כבוד לא מזיק גם עם היא "רק" בת 16 ועדיין לא יכולה להצביע בבחירות הקרובות

wertr

New member
היא לא מצליחה להבדיל בין עובדות

לתעמולה ולמריחת דעת הקהל.

mean girl 16

New member
הדגם, נמק והסבר.

כולי אוזן. איפה תעמולת הבחירות ומריחת דעת הקהל בדבריי?

wertr

New member
הינה דוגמא אופיינית:

"הוא לא התפטר כי הוא היה בעיצומו של תהליך כלכלי שהוא לא רצה להפסיק באמצע" הכתבים הכלכליים עשו צחוק מדברי ביבי ומנו אחד לאחד את הדברים הרבים שהוא עזב באמצע. אם היית קוראת למשל את שטרסלר וסבר פלוצקר. הפרטת בנק לאומי? הפרטת הנמלים? הפרטת חברת החשמל? פתיחת הבנקאות לתחרות וכו' וכו'. עכשו אולמרט נאלץ להוציא את העגלות שביבי השאיר תקועות בבוץ. בשבילך מספיק לבלוע ולמחזר את הספינים שביבי מפריח כי אין לך בכלל כושר ויכולת להבין בעצמך על מה מדובר חוץ לדקלם דברים שאת שומעת מבלי להבינם.

wertr

New member
כל הכבוד לטלפתיה שלך עם ביבי../images/Emo140.gif

אתם ממש בראש אחד.

surfEU

New member
עכשיו התייחסות עניינית

בעיניי ביבי נתניהו מייצג את הימין הקיצוני אין לו דרך אלא הוא פועל רק "מכורח הנסיבות" עם יד על הלב, את באמת מאמינה שיש סיכוי שביבי היה יוזם מהלך דומה לתוכנית ההתנתקות בעצמו? לביבי אין דרך ואין יוזמה, הוא אומר כמו מה שרבים בימין אומרים "כשהפלסטינים יפסיקו עם הטרור, נשב למשא ומתן" אני גם הייתי שמח אם זה היה קורה, גם הייתי שמ אם המשיח היה מגיע בינתיים הפלסטינים מתרבים בקצב שישאיר את היהודים כמיעוט תוך כמה שנים. ביבי גם שנוא בעם, לא יהיה לו את האפשרות להעביר מהלכים קשים כמו ששרון יכול. לא אני אומר את זה, מנהיגי מדינות אומרים את זה (בוש, בלייר וכו') לגבי התהתיך הכלכלי, חשוב לזכור הוא לא היה מצליח ללא הרגיע בשטחים בגלל ההתנתקות ובלי הגיבוי של שרון ומפלגת שינוי לגבי בטחון, תסתכלי עך דף העובדות למטה, השנה האחרונה היא הבטוחה ביותר בשנים האחרונות, אז גם מספר קאסמים באשקלון הוא דבר לא נסבל, אבל השורה התחתונה היא, שהיום בטוח יותר, וזה בזכות שרון. לגבי המצא של נתניהו, הרי ברור לכולם (כולל נתניהו) שאף אחד מהפלסטינים לא יקבל אותו, אז מה דיננו? להלחם לנצח? אני מעדיף את הדרך של שרון

mean girl 16

New member
לא בדיוק

נתניהו קובע לעצמו לסגת רק מהמקומות בהם חייבים(ללא משא ומתן) על מנת לקבוע גבולות ולא יותר מזה.(הקביעת גבולות כדי לפתור את הבעיה הדמוגרפית כמו שאתה מציין). עם יד על הלב, אני מאמינה שבסופו של דבר כל ראש ממשלה היה מוציא אותנו מעזה. אני מאמינה שכל מדינאי חכם יודע שבעזה לא היינו צריכים להיות. גם נתניהו יודע את זה. לגבי הכלכלה, כבר כתבתי על זה רבות. נתניהו הוציא אותנו מבוץ רציני. יכול להיות שהיה גיבוי של שרון, אך אותו גיבוי היה גם כשסילבן שלום שימש ששר אוצר ורק הכניס אותנו לבוץ גדול עוד יותר. כך שהתחום הכלכלי הוא כולו לזכות נתניהו. בקשר לביטחון. לפני ההתנתקות מעולם לא היו קאסמים באשקלון. הבעתי את החשש שכשאשר ניתן להם את רוב יהודה ושומרון הקאסמים יגיעו גם לכפר סבא ולרעננה. וצריך להיות ברור גם לך, שהפלסטינים לא יקבלו- לא את שרון, ולא את נתניהו. הטרור שולט בפלסטינים. אל תבנה על תהליך לקראת "שלום" בשנים הקרובות(ולא רק בקרובות).

surfEU

New member
אני שוב יחזור על מה שכתבתי

הכלכלה ללא הרגיע בשטחים מתחילת השנה (בעקבות ההתנתקות) לא הייתה מצליחה גם עם נתניהו היה קוסם ולכן המצב הכלכלי ממש לא רק בגלל נתניהו. לא רק זה, גם הדרך והמהירות שנתניהו עשה את המהלכים היו ללא התחשבות בחלשים והשאירו משפחות מהמעמד הנמוך ללא קורת גג (תסבירי למי שאין איפה לגור איך המצב הסטטיסטי השתפר) לזכות שרון ניתן לומר שהוא היה מנהל מצויין (על תשכחי מי היה הבוס של נתניהו ומי לא הסכים להחזיר לשלום את משרד האוצר) לגבי החזרת שטחים עבור רוב יהודי, פה הדעות שלנו חלוקות אני חושב שנתניהו קיצוני מידי, (וכאן לשכל הישר אין קשר) הוא לא היה מחזיר שטחים, רק אם האמריקאים היו לוצים אותו. לנתניהו אין דרך, מה שהוא מכיר זה שיטת המקל והגזר, ותאמיני לי ניסינו את זה למעלה מ-50 שנה וזה לא עובד. שרון כבר אמר ואומר, שהוא זה שייקבע את גבולות הקבע, ואני מעדיף לתת לו לשאת ולתת מאשר לנתניהו הימיני שבמדיניות ניצית יחזיר אותנו אחורה הן ביטחונית הן מדינית וכתוצאה מזה גם הן כלכלית

mean girl 16

New member
אוייש באמת, לשאת ולתת?

עם מי שרון יעשה משא ומתן? זה ממש לא הרעיון. שרון רוצה לקבוע גבולות קבע בעצמו(כמו שצריך!) וזה גם מה שנתניהו יעשה רק שהוא ישתדל לתת את המינימום ההכרחי. "מדיניות ניצית"? פה כבר איבדת אותי. אין בסיס לדבריך. אתה מאמין במה שנוח לך.

surfEU

New member
טוב אני אסביר

למה שאנו קוראים בטעות ימין ושמאל (אלה מונחים כלכליים שמקורם בפרלמנט שבצרפת) אמורים לקרוא ניצי (לימין) מלשון נץ, ויוניים (לשמאל) מלשון יונה. המשא ומתן ששרון עושה (במידה ואין פרטנר פלסטיני, שזה רב הסיכויים) הוא עם הקהילה הבין-לאומית ובראשה ארה"ב (מפת הדרכים היא הבסיס) לדעתי נתניהו לא רק שייתן יותר, הוא ייתן יותר תוך שפיכות דמים, כי הוא יצית את האזור שוב, ואז האמריקאים יילחצו כמו בתקופת שמיר ואחרי זה בתקופת נתניהו כרוה"מ. אני מעדיך ללכת למקור (שרון) ולא למסתפח (נתניהו)

mean girl 16

New member
זאת לא הייתה הכוונה שלי

אני יודעת מזה "ניצי". איבדת אותי מבחינה שלקרוא לנתניהו ניצי זה מגוחך כי אין לך דבר שיתמוך באמירה כזאת. לדעתך נתניהו ייתן יותר? מדוע לדעתך שרון עזב את הליכוד? יש לי תשובה לזה. מפי אהוד אולמרט "שרון מתכנן צעד גדול שהליכוד לעולם לא יתמוך בו" ומפי בכיר מר"צ שאמר כי שרון אמר לו שהוא "מתכנן צעד גדול ומפתיע". שרון הוכיח את עצמו כאחד שאומר א' ועושה ב'. ולא רק בקמפיין הבחירות האחרון שלו, אלא כל חייו. אין בליבי ספק שזה יקרה גם הפעם.

surfEU

New member
מה ז"א נתניהו הוא ניצי בכל המובנים

נתניהו ימני מהבחינה הכלכלית (על זה כבר הסכמנו) הוא גם ניצי (את אוהבת לקרוא לזה ימני מתון) מהבחינה המדינית אני גם חושב שלכנסת הבאה, יבחרו על ידי מרכז הליכוד רבים מן המורדים, אלה שנוטים לצד היותר ימני (הלא מתון) אני מקווה שאני טועה, אבל נראה איך תראה רשימת הליכוד בקרוב

mean girl 16

New member
תסביר את עצמך

אתה חוזר על אותו דבר שוב ושוב ואני חוזרת ומבקשת ממך להסביר מדוע נתניהו הוא ניצי מבחינה מדינית. זאת שטות גמורה.

surfEU

New member
הוא מודה שהוא דוגל בתורת ז'בוטינסקי

זוהי תורה ניצית-ימינית אומנם הוא לא אמר שהוא לא יוותר לעולם על חלקים מארץ ישראל (כי הוא כבר עשה זאת עם הסכם חברון, בלחץ אמריקאי) אבל הוא כמו אנשי ימין נציים רבים (בינהם גם אביגדור ליברמן) מוכנים לוותר על שטחים רק במסגרת רגיעה (שטחים תמורת שלום) או סיפוחי אוכלוסין (טרנספר מרצון) היום לצערנו אנחנו יודעים שכנראה צריך לעשות צעדים חד צדדיים, כמו ששרון עשה ועושה. בנוסף שימי לב מי נמצא עם נתניהו, אנשי סילבן שלום (היותר מתונים) או המורדים? אנחנו יודעים כבר את התשובה, והיא תתברר עוד יותר לאחר הבחירות

mean girl 16

New member
נתניהו הכריז

שהוא מתכוון לוותר על המינימום שצריך בשביל לקבוע גבולות מדיניים. זה המצע של הליכוד, ואין יותר מה להוסיף. כל מילה מעבר לכך זו הכפשה. ואני רוצה להזכיר לך, ששרון הכריז שלא יהיו יותר צעדים חד צדדיים. אני אישית לא מאמינה בכך. אבל לראות שתומך שרון תומך בו מבלי להאמין לו זה כבר משהו אחר.

למעלה