עמדות ימניות בשעה ה25- ומועדון קרב

ayaliar

Well-known member
שמע אתה איש מוזר

לא קראתי את החלק של השעה ה-25 כי עוד לא ראיתי את הסרט אבל אני חייבת לציין שאין לי מושג למה אתה לא מסוגל להנות מהדברים הפשוטים של החיים בלי לחפש פוליטיקה בכל חור. כל צעד בחיים שלך אתה יכול למצוא בו נטיות פוליטיות אם באמת תשתדל כמו שאתה יכול למצוא בו איזשהו רמז דתי או איזשהו רמז מיני. פעם הבאה כשאתה רואה סרט, תנסה להנות מהסרט עצמו. מהעלילה, מהמשחק, הבימוי...עזוב אותך מהמסר כי אתה תמיד תראה בו משהו פוליטי. ואם בכל זאת אתה רוצה לראות פוליטיקה בכל צעד שאתה עושה בחיים שלך...תעשה טובה, אל תחלוק את זה עם כל מי שעומד סביבך, זה די הורס את הכיף לאנשים שכן מסוגלים להנות בלי לערבב שוקולד עם חרדל. ובקשר לזה שאתה מחלק לקבוצות גדולות כדי שיהיה לך קל להבין או מה שזה היה שם... ימין ושמאל זה קצת יותר מדי רחב. לא כל דבר בחיים קשור בזה.

hungry penguin

New member
אני איש מוזר

כולנו מוזרים במשהו. אני מודה שאני מוזר בקטע של סרטים ופוליטיקה. אני מקווה שזה לא מפריע לך. דיברת קצת על להרוס את הכיף ודברים כאלו, אבל אף אחד לא דרש ממך לקרוא. וחוץ מזה, כיף זה סתם משהו שמרגיש טוב אבל חסר תועלת. ואני מסכים שימין ושמאל הם קטגוריות הרבה יותר מידי רחבות בשביל לעבד רעוניות. אבל הם קטגוריות מצויינות כשסתם באים לתאר משהו למישהו אחר, ולא רוצים להתחיל להשתמש בחמישים מילים ארוכות. העיקר זה שהצד האחר יבין למה אתה מתכוון, ולדעתי בשירשור האחר (שהתחיל את כל זה) הצד האחר הבין. טעיתי בזה שחזרתי על מילות התואר הספציפיות האלו בכותרת כאן. זה נעשה לצרכי המשכיות - אבל זה לא מצדיק. אני מקווה שתוכלי לסלוח.

מיצי007

New member
אתה מאוד מוזר

אבל תשמע,בנאדם אחר יכול לפרש כל סרט בדרך שהוא רוצה. לשבת ולחפש סמלים כמו שאתה עושה. אבל להגיד שהדרך הזאת היא הדרך היחידה לראות את הסרט ולהבין אותו כי זה מה שיוצר הסרט ניסה להעביר בכל דרך שהיא ושום דרך אחרת היא אינה הדרך הנכונה.

WxHxNx

New member
אתה ממש טועה

זה כמו להגיד שהדרדסים זאת תוכנית אנטישמית (גרגמל והכל) זה שטיילר ואדוארד יוצאים נגד צרכנות עיוורת לא אומר שהם תומכים בקפיטליזם יותר טהור ויותר יעיל אלא שהם נגד זה שאנשים ממלאים את החיים שלהם במוצרים שהם לא צריכים שהם מגדירים את עצמם לפי מה שהם קונים אף אחד לא טוען שזה סרט שמאלני או ימני, הסרט הזה הוא סרט ביקורתי על איך שאנחנו חיים את החיים שלנו המשפט המרכזי של הסרט הוא the things you own, end up owning you (רשמתי את זה נכון ? השעה..
) לכן אין שום קשר לקפיטליזם בכלל.. ואפשר לפרש כל דבר במיוחד סרטים במאה ומשהו מובנים

hungry penguin

New member
אני לא מבין

אתה טוען שטיילר לא חושב על ההשלכות של הרעיונות שלו? שהוא פשוט אומר, תחייה את החיים שלך ככה, זה יהיה יותר טוב, לא משנה למה? לא נראה לי.

WxHxNx

New member
תשובה

הוא אומר שלחיות את החיים שלך ככה זה יותר טוב כי אתה חופשי מדברים שעוצרים בעדך אתה חופשי מלדאוג לדברים שלך, להשיג את המערכת ישיבה הכי חדישה וכל זה לי נראה שאתה פשוט מחפש משמעות שאין בסרט הזה

hungry penguin

New member
כן

טיילר בורח (לאו דווקא במשמעות השלישית של המילה) מאחריות כל הסרט, אז מה שאתה אומר מסתדר בתור סיבה. אבל אני חושב שההשלכות הקפיטליסטיות עדיין קיימות. ז"א, אם המטרה שלי היא אחת, יש סיכוי שבדרך אני גם משרת מטרות אחרות. אני זוכר שלפני שנה-שנתיים כשהייתי מכור לספר ולסרט חרשתי על זה הרבה זמן, ומצאתי דברים שמחזקים את הדעה שטיילר מודע להשלכות הקפיטליסטיות. אני מודה שקשה לי היום פתאום לשלוף את הכל. אבל זה יגיע, אני מקווה. יש פורום אחר שכבר דיברתי על זה פעם, אז אני אבדוק שם. Watch this space.

peterpan1

New member
.

תקן אותי אם אני טועה אבל דווקא תאגידים (שבין השאר מוביל לגלובליזציה כולם קונים מאותם חנויות אוהבים את אותם דברים, התקרנפות של החברה) היא תופעה מאוד קפיטליסטית פייט קלאב מוחה נגד זה ולכן הוא בטח לא קפיטליסט כי דווקא תרבות הצריכה היא שמקושרת עם הקפיטליזם

hungry penguin

New member
..

פייט קלאב ממש אבל ממש לא נגד גלובליזציה. אני לא יודע מאיפה לקחת את זה. ותאגידים, הם לא תופעה קפיטליסטית בכלל. הם פשוט שם אחר לממשלות. תאגידים גם צריכים לרצות את הלקוחות, וממשלות יכולות להיות דיקטטוריות בלי קשר ל"לקוחות" של המדינה. אם תיזכר בחלום המשיחי של טיילר, הוא מדבר על עולם שבו אנשים חיים במשפחות קטנות, בלי שלטון מרכזי. העיקרון שם שאף-אחד לא מחפש שליטה או יותר ממה שהוא צריך. זה תקף גם לגבי תאגידים מודרניים, וממשלות.

מיצי007

New member
פייט קלאב מאוד נגד גלובליזציה

אם אתה אומר שהיית מכור לספר,היית צריך לקלוט את זה. הדרך שבה אתה תופס את הדברים מאוד מעוותת. וכאן הוויכוח הזה מסתיים,הודעות אחרי ההודעה הזאת פשוט יימחקו. אין להגיב לשרשור הזה בשום הודעה ושום דבר,השרשור כבר חרג מנושאי הפורום לנושאים של פוליטיקה ודברים אחרים. אני חוזרת,חבל שהשרשור כולו יימחק-כי אם תגיבו אפילו להודעה אחת שהייתה לפני ההודעה הזאת,זה מה שיקרה. כל הודעה חדשה לאחר זמן ההודעה הזאת תימחק,זה פשוט חרג מנושא הפורום ואני מבקשת ממך ומאחרים לקחת את הוויכוח למקום אחר-גם לא לפורום סרטים.

למעלה