עמידה על הראש

עמידה על הראש

שלום יש לי שאלה בנוגע לעמידה על הראש בדרך כלל הייתי יושב במדיטציה 50 דקות.בשבועים האחרונים התחלתי לתרגל משהו אחר מיוזמתי .אני עומד על הראש משך 6 דקות ולאחר מכן מודט משך חצי שעה.את הסבב הזה אני עושה שלוש פעמים ברציפות(כלומר סך הכול 18 דקות עמידה על הראש) וזה ממש הגביר לי את הריכוז במדיטציה. השאלה היא עד כמה זה בריא לחוליות הצוואר.ואם לדוגמה עכשיו אין תופעות לוואי ,האם עבודה ממושכת כזו מדי יום לאורך תקופה ארוכה יכולה לגרום לכאבים עתידיים בצוואר בגיל מבוגר? התירגול הזה ממש עושה פלאים למדיטציה אבל אני לא רוצה לשלם על כך מחיר בגיל מבוגר תודה על ההתייחסות אבישי

יוגי בר

New member
בראש ובראשונה

היי אבישי אז ככה: 1. עמידת הראש מלכת התנוחות הגופניות. עמידת הראש באם היא נעשיית בצורה נכונה וכהלכה.(חשוב להקפיד על העניין!) לא רק שאינה מזיקה לצוואר אלא מחזקת אותו ואת כל חגורת הכתפיים. מעבר לתרומה המיידית שאותה אתה כבר מרגיש- ריכוז במדיטציה. 2. זמנים האם אתה מדבר על 18 דקות ביום- כל יום? אם כן- slow down. תאיט את הקצב. עלה לפעם אחת לדקה עד שתי דקות. ואחר כך תמשיך לפעמיים דקה עד שתיים וכן הלאה. 3. העקרון כל זמן שאתה לא שולט שליטה מושלמת בטכניקה ובעליה ובירידה מעמידת הראש אל תאריך בזמנים. נקודה. ולמה? באם אתה מאריך בזמן והטכניקה שלך עדיין אינה מושלמת. מה שעלול לקרות זה שתתבסס בעמידה לא נכונה.התבססות בהרגל כזה לא תייטיב עם חוליות הצוואר שלך. לכשתרגיש שהעמידה שלך מושלמת. טכניקת האחיזה. העליה וירידה מודעות וריכוז לכל השלבים: תנוחה- הרפייה- נשימה- וכו' תוכל להאריך יותר ויותר. 4. סיכום. שפצץ את הטכניקה באיזי איזי. לטש אותה בעדינות. ולכשתגיע לשלמות תאריך ככל שתרצה. אז גם לא יעלו לך כל הזמן מחשבות אחרות לגבי הצוואר. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

שאלה על תשובה

יוגי בר איזה שם יפה לדעתי,עם דגש על דעה ,העניין של טכניקת תירגול נכונה פחות באה לידי ביטוי בתנוחה כמו עמידת ראש מאשר בתנוחות של מתיחות לדוגמא.אני לא אומר שאין חשיבות ,אני אומר שהחשיבות פחותה. הרי כול התנוחה מושטתת על כך שיווצר איזון במשקל שבין משולש האמות לבין הקרקפת ,זה תחילת וסופה של הטכניקה אין עוד לאן להתקדם מכאן אם ישנו איזון נכון ,וישנו...אז הטכניקה מטבצעת כראוי לא? אני לא מדבר על שליטה בעליה וירידה נכונה .למרות שאני עולה ויורד בשליטה מלאה ,אני לא חושב שיש לזה קשר רב לאיכות התנוחה הספציפיפת הזו. בקשה תקני אותי ותאירי את עיני אבישי

יוגי בר

New member
עמידת ראש -המשך

היי אבישי אז ככה: 1. העניין מה שרצית לדעת זה: האם השהייה בעמידת הראש תרגום לך נזק לחוליות הצוואר- נכון? נכון. הסברתי לך את דעתי. וארחיב עוד מלה על הטכניקה. בטכניקה נכונה אתה מגן קודם כל כראוי על חוליות הצוואר. ואחר כך עולה. תן דעתך לעניין הזה: כאשר הראש מונח לא כראוי על הרצפה(זה יכול להיות כמה מעלות למעלה או למטה)ובכל זאת יש איזון בין משולש האמות לקרקפת- עדיין יכול להגרם נזק לחוליות הצוואר. 2. יש עוד כל כך הרבה להתקדם בטכניקה של עמידת הראש. וזה כמובן משפיע על האיכות. אבל זה כבר סיפור אחר. 3. שיהיה ברור: האתה'א יוגה לא עוסקת במתיחות. נקודה. תעמיק בעניין- הוא מהותי. מתיחות באות מלשון מתח. תסיק את המסקנות. יוגה- בפן הגופני שלה עוסקת באיזון- התארכות והשתרשות.זה שונה לגמרי. 4. עצה: אל תעלה ליותר מדקה אחת( 60 שניות גג) בכל פעם לפחות למשך השנה הראשונה שלך. 5. יוגי בר זה אני. לא היא.ואני בפורום עומד לשרותך. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

ליוגי בר

תודה על התשובות המספקות. לגלות דברים לבד זה תהליך שיכול לקחת הרבה מאוד זמן אבל לשאול בן אדם שיודע ,זה תהליך הרבה יותר קצר כול טוב אבישי

יוגי בר

New member
אל תעמוד עם סטופר ביד

היי אבישי. כל העניין שלך זה לגלות בחלל במרחב ובזמן את הדברים. בעצמך. לעצמך ולתוכך. בקיצור: התהליך זה כל הסיפור. תסתכל על התהליך- על תסתכל בכלל על הזמן. ובתוך זה- זה יקרה. וזה כל הפאנאן. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

עמידת ראש - אסנה לנזירים....

היי אבישי. שאלת על תופעות לוואי, יש כמובן ולא רק לבריאות החוליות הצוואריות... עמידת ראש ידוע גם כ"תנוחת הנזירים"...אומרים שמי שעומד על הראש בקביעות יותר מ 10 ד' יצא מוועד הורים...

למה

למה? מה הקשר של זה לזה? התנוחה דווקא אמורה להערכתי לחזק את הליבידו האם אלה דברים מבוססים? בקשה תרחיב(אני לא רוצה להיות נזיר) אבישי

yogaoflove

New member
יוגה ונזירות

יוגי אמיתי חפץ בנזירות. ללא נזירות לא ניתן להיות יוגי. ללא נזירות לא ניתן להתעלות למישור הרוחני ולטעום את המתיקות הרוחנית האינסופית. הכתבים מורים שרק מי שמתרגל בהקתי-יוגה יכול לחיות חיי אישות. כול סוגי היוגה האחרים מחייבים תרגול הרחק מהעיר, הרחק מכול קשר אישי, הרחג מכול בילוי ונהנתנות.

בגדול מדובר בהיפוך הזרימה.

היי אבישי. כן, יש לזה ביסוס. ה"התהפכות" גורמת לזרימה הפוכה, גם אנרגתית, גם במובן הפיזי. ישנן תנוחות נוספות שמעודדות פעולות פנימיות מסויימות, ויש כאלו המרסנות, מבקרות. כמו ש"יוגה של אהבה" אמר: היוגים אוהבים התנזרות...היוגים שואפים לנצל, לתעל, לעבוד על האנרגיה המינית שביניהם נחשבת לכוח האמיתי המאפשר ליוגי לפעול למען אחרים, ולהתעלות על עצמו. יש כאלה הבוחרים להתנזר ממין כדי לא לאבד כוח. יש כאלה הבוחרים תרגילים ודרכים שונות להתמיר את האנרגיה המינית, להופך אותו ל"אוג"ס" - אנרגיה מינית שהפכה לאנרגיה רוחנית. בכלל, יש לא מעט אסנות, ש"מרסנות" את האנרגיה, המודעות המינית. בקשר לביסוס - כמו שעמידת ראש מצויינת לכל מה שקשור למנטלי, בין היתר בגלל זרימת דם מוגברת לראש, זרימה המעשירה בדם וחמצן את המוח ובלוטות ההפרשה הנמצאות באזור הראש, כך היא "מבקרת" את רמת הפעילות של בלוטות ההפרשה באזור התחתון האחראיות על התפקוד המיני. ביוגה לילדים אומרים שטוב מאוד עבורם, במיוחד ילדים בגיל שמונה ומעלה, לתרגל תנוחות הפוכות, נר, מחרשה וכו' כי התנוחות האלה מעודדות פעילות בלוטות ההפרשה בראש, שבגיל הזה מתחילות לרדת ברמת פעילותן, בין היתר בגלל פעילות מוגברת של בלוטות כמו "האדרנל" ובלוטות אחרות הקשורות לבגרות המינית. לסיכום: היוגים מאוד אוהבים "ברהמצ'ריה" - "צניעות מינית"....

לאבי

אהלן כתבת על המושג של התהפכות מבחינה אנרגטית ופיזית גם יחד ואת זה אני מבין. מה שאני פחות מבין זה כיצד תנוחה יכולה "לרסן" את האנרגיה המינית.להבנתי ככול שהאנרגיה המינית גדולה יותר ,כך קל לנו יותר לשלוט עליה ואנו פחות "נגררים" אחריה ויותר מנתבים אותה בעצמנו.על כן תנוחה כמו עמידת ראש יכולה לחזק את היכולת שלנו לנתב בעצמנו את האנרגיה המינית ופחות להגרר אך לא "להוציא ממעגל ההורות" או במילים אחרות ,לא לאבד את היכולת המינית אלה לנתב אותה לצרכים מיניים או אחרים כרצוננו. תקן אותי אם אני טועה אבישי

ריסון וניטרול.

היי אבישי. הטנטרה אומרת: זה שמצוי בו הפטנציאל הגדול ביותר לשיעבוד וכבילה, בו נמצא גם הפוטנציאל לשחרור - אבל...במשחק באש הסיכוי לכוויה גדול.... המיניות גם ככה "בעייתית" (לכאן או לכאן), שב רגע עם עצמך וברר: האם באמת קל לך ל"שלוט" במיניות ? בקשר לתנוחות המרסנות, אני נזכר בידידה שהייתה לי בהודו. היא הייתה יושבת שתנוחה מסויימת כשהרגל לוחצת על נקודה מסויימת, ובזה הייתה עוצרת לעצמה את המחזור.... חשוב על הרקע וסביבה ממנה צמחה ההאתה יוגה. היוגה נועדה לשליטה עצמית - פנימית וחיצונית, מיניות היא הגורם הראשון הפותח אחר כבוד את רשימת ששת האוייבים לפי המחשבה ההודית ובכלל...ברהמצ'ריה - צניעות מינית, גם היא תופסת מקום של כבוד בבסיס הרעיון היוגי. לפי זה, מה נראה הגיוני יותר, שהיוגים היו מבסיסים שיטה שתעודד מיניות או שתרסן, תבקר אותה ? בקשר לעמידת ראש, כמו גם תנוחות אחרות, הן מכוונות לעידוד תכונות רוחניות ובקרת נטיות חומריות. בעייני רבים בהודו, כל ענין ההתעסקות בהאתה יוגה צריך להסתכם בזה: שבסופו של דבר כל התרגול הפיזי אמור להביא את האדם למצב שיוכל לשבת בלוטוס ולמודט ללא הגבלת זמן. הישיבות ברגליים משוכלות - לוטוסים ועוד, מיועדות בין היתר למנוע מהמודעות לרדת לאזור האגן....זו גם השפעתן של הבהנדות. לסיכום: ראה מה קורה למתרגלי הטנטרה. האם נראה לך שהם משתחררים ממניות או להיפך ? שבת שלום. אבי.

tenshem

New member
שאלה על טנטרה...

איך אתה מסביר את תרגול הטנטרה כפי שהוא נפוץ היום בארץ ובעולם המערבי? אם כמו שכתבת, מתרגלי הטנטרה לא ממש משתחררים ממיניות, איפה הכשל בתרגול שלהם לפי דעתך? תודה מראש

הכשל בתפיסה.

היי. הכשל הוא בגישה. הרעיון הבסיסי הוא כאן בהשתחררות מכבלים, ובתפיסה לגבי הנאה. בעייני האדם המערבי לא נראה טבעי להשתחרר מדבר שגורם להנאה, ומיניות בהחלט בקטגוריה.... בעייני ההודים, המיניות היא גורם לשיעבוד וסבל, ולכן צריך להשתחרר ממנה. בעייני המערב, השקפה כזו מתאימה לנזירים או לאנשים שלא יודעים לחיות. ובענין התפיסה של הטנטרה במערב - כך גם לגבי היוגה... הטנטרה אינה מתייחסת רק למיניות, הטנטרה מתייחסת להרחבת הידע לגבי הדברים המשעבדים (לגוף ולחומר) ולדרכים להשתחחר מהם. הטנטרה מדברת על חמישה דברים הגורמים לשיעבוד הנקראים: חמשת ה-M (פאנצ'ה מאקאר), ואלו הם: יין, בשר, דגים, דגנים, ואיחוד מיני. כל M- מחמשת ה-M מייצגת יסוד. דגנים מקבילים ליסוד האדמה, דגים למים, אלכוהול לאש, בשר לאוויר, ומין לאתר. בדרך זו היקום עצמו משמש כפריטים ל"פולחן". הטנטרי יכול לומר: "חרות מושגת ע"י שימוש בזה הגורם לשעבוד". בדרך כלל השימוש בבשר, דגים ומזונות "מגרים" אחרים, אלכוהול ומין, כובלים אותך חזק יותר אל העולם, אך אם תשתמש באותם חומרים בדיוק בדרך הטנטרית הם יכולים להיות המקור לשחרורך מהשעבוד, ע"י גירוי התנועה החופשית של הקונדליני. המפתח כמובן הוא להשתמש בהם בדרך הנכונה.

erezneu

New member
לאבישי

אבישי, לדעתי, יש כאן קצת ערבוב של 2 דברים שהם לא אותו הדבר. 1. הורדת הצורך בפורקן מיני 2. עקרות היוגה דוגלת בראשון, אך זה לא גורם לך להיות עקר. להבנתי אין שום קשר בין השניים. נכון שללא פורקן מיני לא תוכל להביא ילדים אך אך לא מדובר באובדן היכולת להגיע לפורקן מיני. קח בחשבון שאני לא מורה ליוגה, וכל מה שכתבתי רק משקף את איך שאני מבין את הדברים. שא ברכה, והמשך תרגול מדיטציה מוצלח ארז

השפעות דו צדדיות.

אם אנחנו מקבלים את העובדה שתרגילים מסויימים יגבירו תפקוד מסויים, למה שלא נקבל שיש כאלו שיצרו תגובה הפוכה ? ושוב, מחוויות אישיות, ראיתי לא מעט יוגים שבמכוון תרגלו תרגילים שפגעו באונם, הייתה לי ידידה שבעקבות תרגול מסויים גרמה לעצמה בעיות במחזור, בעיה שדרשה טיפולים ממושכים. אם נשב למשל בתנוחה מסויימת שתגרום בטווח הארוך לדפורמציה בשלד, האם לא יתלווה לענין גם שיבוש פנימי ?

אני חושב

אני גם כן מקבל את דעתך וגם כן מקבל את דעתי שעמידת ראש לא תיפגע בהון המיני אלה תחזק אותו אך לא יכול להיות ששני הדעות נכונות,הריי המציאות היא אחת ולא כפולה!!! במיקרים כאלה טוב לשאול מישהו שחווה חוויה דומה, אין חכם כבעל ניסיון.

נכון, נסה בעצמך....

היי אבישי. אין כמו חוויה יד ראשונה.... נסה לעמוד כראות אינך ותראה, או שתתחזק או...מה יכול להיות הימור של 50 - 50....

gaiegos1

New member
אבישי

זה נפלא שעמידת הראש עוזרת לך להתרכז. המשך לתרגל וזה עושה רושם שאתה מתרגל נכון וללא קשיים. לחוליות הצואר זה בסדר גמור כל עוד אתה לא מגזים בזמן(כלומר לא להשאר בתנוחה בכח) ואגב כך אתה מפתח את שרירי הצואר והסביבה שלו. הסבב שיצרת נשמע מעניין. השאלה אם כשאתה יוצא מן המדיטציה לסבב הבא זה לא שובר לך את הרוח המדיטטיבית שאתה שרוי בה והתחושה שלי אומרת לי שלא. אם כן אולי היה שווה לצמצם לשני סבבים אך להגדיל את משך המדיטציה ל45 דקות. מה דעתך?

למעלה