עמידת ידיים

ailag

New member
עמידת ידיים

במשך כמה זמן ניסיתי עמידת ידיים (ויצאתי עם זרועות כואבות) עד שנזכרתי שבעמידת ידיים עומדים מעל .. הידיים. כלומר זכרתי בזמן התנופה שצריך לשאוף שהכתפיים יהיו מעל כפות הידיים (קודם סתם לקחתי תנופה ושמתי את הידיים קדימה מדי) - מהרגע ההוא חלק נכבד (שליש?) מהניסויים שלי מגיעים לקיר. *גאון* אז נראה שגם זה, כמו קדה-ז'י-הינס, בעצם 95% טכניקה ו 5% כושר / שרירים. עכשיו השאלה היא: איך נשארים שם? אני מול הקיר, אבל נופלת ימינה או שמאלה תוך רגע. עושים שריר? לא חושבים על כלום? (לא עבד..) שמים דגש - איפה? ברור שחלק מהתשובה זה "מתאמנים עוד", אבל מה חוצמזה?

tartaruga

New member
למתוח חזק את הרגליים לכיוון התיקרה

וכפות רגליים בפוינט.

potro

New member
עמידת ידיים

זה כמו עמידה על הרגליים אבל הפוך(משפט גאוני) כמו שהגוף שלך ישר כשאת עומדת על הרגליים כך גם הגוף צריך להיות על הידיים-כולל הראש תכניסי את הבטן פנימה כדי למנוע קימור בגב,הרגליים מתוחות למעלה הראש מסתכל קדימה(לכיוון שהחזה מצביע) אם כבר את מתאמנת על הקיר תשעני על הקיר תסדרי את הגוף שלך ונסי להתנתק מהקיר לאט לאט -תןך שנה שנתיים את תצליחי בלי שום בעיה

ומוסיפה למה שאמרו

לי עזר לפרוש את האצבעות וכאילו "לאחוז" את הרצפה איתן. כלומר לא להיות עם אצבעות קרובות ורפויות, להרגיש אותן ולהתייחס אליהן כי הן בסופו של דבר מה שמייצב את התנודות הקטנות. ועוד משהו - השרירים שצריך בשביל עמידת ידיים זה בעיקר שרירי כתפיים, גב וטרפזים, שאצל בנות הם לא כל כך חזקים (כמו כמעט כל שרירי פלג הגוף העליון). אז כדאי לחזק אותם. כמה תרגילים שעולים לי לראש (אם יש למישהו להוסיף מוזמנים...) טרפזים - בחדר כושר בדרך כלל מחזיקים משקולות בידיים, ועושים תנועה של קירוב כתפיים לצוואר (כמו ילד שעושה "לא רוצה"). אפשר לעשות אותו דבר בעמידת ידיים על הקיר - לנסות לדחוף את הרצפה בידיים ישרות, זה עושה תנועה של קירוב כתפיים ועובד על הטרפזים. גב - אפשר גם בעמידת ידיים על הקיר לעשות כפיפות מרפקים. כתפיים - עם משקולות בידיים, להרים את הידיים לצידי הגוף כשהן ישרות. אפשר אותו דבר כשהידיים מופנות קדימה וזה מוסיף עבודת שרירי חזה. באופן כללי, בתור בחורה כדאי לך לעבוד מאוד על חיזוק פלג גוף עליון. אצל בנות אלה שרירים חלשים באופן טבעי, ומשיעורי קפוארה לבד הם יתחזקו די לאט. כל המעברים למיניהם מבוססים על שימוש בפלג גוף עליון (ירידה לרצפה ועלייה חזרה, החזקה של הגוף בכל מיני מצבים הפוכים וכו'), וברגע שהשרירים מתחזקים הכול קל יותר וגם נראה נקי יותר.

אלי ו.

New member
הערה קטנה

התרגיל שהצעת לגב הוא לכתפיים ולטרפזים (אולי גם לחזה תלוי בזוית) ואלפקה, כמה פורומים את מנהלת? פורום נחמד יש לך (גם) כאן.

דווקא בטח שמת לב שלאחרונה

הצטמצמתי באחד... וכנראה בקרוב אצומצם שוב לטובת איזו אחת, אלוניס
(אבל אתה כבר לא מבקר אצלנו
ואנחנו מאוד נעלבות
) איזה תרגיל יש לרחב גבי שאפשר לעשות בבית? ואם כבר אתה פה - מה אני צריכה לחזק כדי שהידיים לא יתקפלו לי בפליק פלק?

אלי ו.

New member
תרגילים לרחב גבי

לנשים בבית הם קצת בעייתיים. (רוב הנשים שאני מכיר לא יכולות לעשות מתח) אם יש לך משקולות יד את יכולה לעשות פול-אובר. אם יש לך גישה למתח נמוך אפשר להתלות על המתח באלכסון כשהרגליים על הקרקע ולעשות "שכיבות סמיכה" הפוכות. איזה מפרק מתקפל לך בפליק פלק, המרפק או הכתף? בשני המקרים הייתי מנחש שלא מדובר בחיזוק אלא בטכניקה, מצד שני הפעם האחרונה שעשיתי את התרגילים האלה היה לפני כמעט 30 שנה. לעת זקנה אני מסתפק בהליכה על הידיים.

אם המרפקים מתקפלים, גם הכתפיים

חייבות, אחרת משהו שם יישבר
אני באמת צריכה מוט מתח בבית. ולהמשיך להתאמן עד שיצליח... אתה הולך על הידיים אלי?
את זה אני צריכה לראות בפעם הבאה שניפגש! ומה הסיכוי להביא אותך לעשות קצת קפוארה?

אלי ו.

New member
You can't teach old dog new tricks

אם נוצרת כפיפה במרפק מן הסתם תרצי לחזק את פושטי המרפק (טריספס בלע"ז ימ"ש)

אבל בעצם בינתיים גם הוספתי לי אחד

אז בסך הכול נשארתי מאוזנת
התכנית להשתלט על תפוז ואח"כ על העולם עדיין מתקדמת כמו שצריך.

ailag

New member
תודלכולם

נראה לי שאין לי שרירים בכל מה שקשור לבטן ופלג גוף עליון. צריך לזכור לקנות מתישהו
(אבל אני מצליחה ירידות מוזרות לקהדהז'ינס קצת יותר מקודם!) את התרגילים אנסה כשאצליח לעמוד מול הקיר בלי ליפול הצידה..

ailag

New member
חלק מזה זה טכניקה, נודניק!

כמו קדהז'ינס שאמרו לי שזה יבוא וצריך להתחזק וזה, אבל תכלס השתפרתי כשגיליתי שצריך לשים את הברך על המרפק. (ניסיתי סתם להרים ברכיים וזה היה קשה מדי) אולי יש דברים כאלו גם פה. שרירים יבואו כשיבואו, בינתיים אני לא לחוצה.

amir602

New member
קדהז'ניס?

אני בקפואירה חצי שנה ועוד לא מצליח קדהזהניס :(.

ailag

New member
-=-=-

קודם כל, לחי על הרצפה ולא אמצע הראש. הרבה חדשים חושבים שזה כמו עמידת ראש - זה לא, זה יותר כמו שכיבות שמיכה על הצד (רק שמתחילים יכולים חופשי לא להפעיל שרירי בטן). מה שלא נוגע בכרית כשאתה ישן על הצד - לא נוגע ברצפה בקדהז'ינס. שנית תתאמן על הזווית - שתהיה 90 מעלות. תתאמן כנגד הקיר (במקום כנגד הרצפה) ותראה שאתה יודע איפה תוקעים את המרפק (לא על עצמות, באזור הרך של הכליות - rins). זה חשוב כי רוב המשקל יהיה שם אז חבל לעקם את היד וליפול. שלישית, אל תתחיל מקוקוריאה (?) (כריעה נו) כמו שאומרים אלא מעמידה על הברכיים. זה יותר קל. כשתצליח את זה תעבור לכריעה. רביעית, לא צריך להרים שום רגליים בשום כוח - למרות שנראה כאילו צריך. כשאתה על הצד (שתי ידיים על הרצפה כשאחת תקועה לך בצד, לחי על הרצפה) אתה שם ברך עליונה על המרפק הגלוי. זה אפס מאמץ אפילו לחלשלושים (ואם לא אז אתה לא עושה את זה נכון). אז מעלים את הרגל השניה אליה, שזה קצת יותר מאמץ אבל בסדר. את שני הטיפים האחרונים לא נתנו לי (גיליתי לבד) וחבל.. אחרת זה היה מצליח יותר מהר. את הראשון אני רואה אנשים אחרים שלא אמרו להם אותו, והם לא מבינים למה הם לא מצליחים.

למעלה