עמילן עמיד

עמילן עמיד

עמילן עמיד הוא סוג של עמילן שאינו מתפרק בגופנו לסוכר.
מתברר שיש לו יתרונות בריאותיים שחשובים במיוחד לחולי סוכרת: הפחתת התגובה הגליקמית ושיפור הרגישות לאינסולין.

עמילן עמיד נמצא בתפו"א לא מבושל, בננות ירוקות, אורז קר ומספר קטניות.

ניתן לקרוא כאן עוד על כך.

האם זה רציני?

האם דבר הבשורה על העמילן העמיד, מסתמך על הנכתב בבלוג?
בבלוג דל פחמימות?!

TillE

New member
למה סתם להשמיץ...

הבלוג, והתגובות לבלוג מפנות למחקרים מדעיים די רציניים, די עדכניים ודי מעניינים בנושא. אחת התובנות מהמאמרים האחרונים, היא שיש מספיק ראיות לפוטנציאל שיש לעמילן עמיד, אבל דרוש מחקר נוסף כדי להבין בדיוק את המנגנונים והמינונים והאופנים שבהם אפשר להשתמש בו. זה עוד לא תרופה וגם רחוק יחסית מלהיות המלצה תזונתית גורפת (חלק גדול מהמחקרים המצוטטים לא נעשו על סוכרתיים), אבל בהחלט כיוון בדיקה מבטיח ביותר. כך על פי המאמרים.

חס וחלילה...

זה לא מחקר, חושבים ש.. והולכים לחקור. יש כאלה מחקרים שלא מגיעים לכלום בטונות.

TillE

New member
אם זה משנה משהו,

אני מאד מעריך את הבלוג שלך ואני חושב שיש לך גם מה לתרום לפורום. אני מעריך במיוחד את הלימוד המעמיק, כזה שמסתכל על מחקרים, אבל גם מוסיף לזה נסיון אישי וסיפורים של אחרים.
אני עצמי בתהליך דומה של למידה (בסה"כ סוכרתי בן חודש וחצי...) ולמדתי לא מעט גם מהפורום הזה וגם מהבלוג שלך (והרבה מספרות מדעית שאני קורא)

אסף היקר - אתה חביב מאד!

לא רק חביב, מגיע לך ולהגר פרס גדול על הבלוג שלכם (חרשתי עליו בעבר)
הבלוג שלך הוא בלוג מציל חיים!
ולד"ר ברנשטיין, מגיע פרס נובל.
אם אבי זכרונו לברכה שנפטר מסיבוכי סוכרת היה מכיר את התכנים בבלוג שלך, יתכן שהיום הוא היה בחיים.

אל תפחד
אל תרתע
האמת תנצח
והרופאה הכושלת תכיר עוד בטעות האיומה שלה.

הייתי מתפלא אם זה היה אחרת

בדרך כלל מי שאינו הולך בתלם אינו אהוד.
אנשים מרגישים יותר בטוח כשהם עם העדר.
אם הם עושים כדברי הממסד הם יכולים לטעון שלא ראו, לא שמעו, לא ידעו, והם לא אשמים כי סה"כ פעלו לפי עצות הגורמים המוסמכים.
ונכון אמרו כאן: יש הרבה מחקרים שלא יוצא מהם כלום, ובעיני אוכלי-הפחמימות-המורכבות אנו נראים כרופאי-אליל,
אבל הדבר היחיד החשוב הן התוצאות שכל שיטה נותנת. כל אחד מאיתנו ישלם את המחיר על פי הן,
ולא על פי מה שכתב או כתבו עליו במקום זה או אחר.

המון תודות על הבלוג. הוא הראשון מבין דלי-הפחמימות בו נתקלתי כשחיפשתי מידע על דרכי התמודדות הסוכרת, וממנו נחשפתי לכל התזונה הזו.

מסכים לגמרי

השאלה מי בדיוק כאן רופא האליל..
שכן דיאטה קטוגנית הוכחה כבטוחה לשימוש עבור חולי סוכרת, מפחיתה משקל, טריגלצרידים, וכל שאר הפרמטרים של הסינדרום המטבולי בעוד תזונה עם פחמימות מסוכנת.

הנה דוגמאות ממחקרים רפואיים על יתרונות התזונה הקטוגנית:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17447017
ועוד אחת
http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(12)00073-1/abstract
ויש עוד מחקרים רבים על יכולות הריפוי של התזונה המדהימה הזאת כמו זה
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3826507/
ואני אחסוך ממכם עוד
למעשה, תזונה קטוגנית זאת הדרך היחידה לאזן חולי סוכרת.

אני הייתי משנה את הכותרת של הבלוג של אסף לכזאת
"Come with me if you want to live"
כי זה מאד מזכיר את הקטע המפורסם ההוא מהסרט טרמינטור שבו מישהו משום מקום מציע פתרון שבמחשבה ראשונה נשמע מדע בידיוני שכן זה חותר תחת כל מה שחשבנו.

http://www.youtube.com/watch?v=m6z4yiq4_K8

mrkorr

New member
ממש ריגשתם! איזו חזית! איזו אהדה

הייתי גם רוצה ללקק קצת ישבנים - אבל זה מלא פחמימות - אז לא תרשו לי.
הרי אני "אוכל-פחמימות" .
איזה מזניח אני, איזה בור, איזה הולך-אחרי-עדר. לא נורא, כבר אשלם על זה מול אלוהי הנבטים.

אולי פשוט תחליפו את שם הבלוג ל: "פורום דל-פחמימות 2" או "פורום סכרתיים-מזניחים-אוכלי-פחמימות-ונוטלי-תרופות-שישלמו-על-זה-ביוקר"
או
שפשוט תחזרו לבלוג שלכם ותרוממו אותו שם ולא פה.

עלית עלינו...

אנחנו כת סגורה וסודית,
ובקרוב ד"ר ברנשטיין יקח אותנו לאיזו חווה נידחת ויורה לנו להתאבד בשם אלוהי התזונה הקדמונית.

נמנעתי מתשובה בסגנון זו של פיבו, רק כדי לא לפתוח שוב את הדיון הזה, כי ברור לי שהוא לעולם לא ייושב, וזה בסדר מבחינתי.
אספר לך סוד: אפילו אצלי בבית יש אוכלי-פחמימות, ונחש מה? גם זה בסדר מבחינתי!
אז פיבו כתב את התשובה הזו, ואני לא מבין מדוע זה כה צורם לך. כל כך קשה שמישהו לא מסכים להתיישר לדעתך?
אנו אלה שבמיעוט כאן, ואני לדוגמא לא פותח שרשורים בענייני מיעוט פחמימות כי אני יודע שזה לא יעניין ואף ינכר כאן אנשים.
ראה את נושא השרשור הזה: "עמילן עמיד" שאינו קשור כלל לנושא הדל-פחמימות,
שעליו התקבלה תגובה של הנריהנרי שפסלה את הנושא רק בגלל שמי שכתב זאת ניזון מתזונה דלת-פחמימות,
והתגובה שלך שגם היא לא תורמת לדיון ואף מכוונת כדי לפגוע.

TillE

New member
סליחה?

נראה לי קצת הגזמת...
איך שאני מבין את הפורום הזה, הוא אמור לעסוק בנושאים של סוכרת ובבעיות/פתרונות/מחשבות הנוגעות לחיים עם סוכרת.

אין לי ואני חושב שגם אין לאחרים שום בעיה עם אוכלי פחמימות. אני עצמי אוכל קצת :) אבל דיאטות דלות פחמימות הן חלק מהאופציות והתלבטויות העומדות בפני סוכרתיים, ולכן ראוי לדעתי לדבר עליהן גם כאן, ולא להגלות אותם לאיזשהו בלוג.

אני גם לא הרגשתי שיש כאן תחושת אנטי כלפי נמנעי הפחמימות בפורום, אבל הסתבר לי מתגובתו של אסף שהוא מרגיש כך, ולכן הגבתי כפי שהגבתי (ואני מניח שגם אחרים עשו כן מסיבות דומות).

אין לי עניין במלחמה בין גישות שונות, יעשה כל אחד מה שנראה לו, אבל אני כן חושב שצריך לאפשר לדבר ולשתף ולשאול ואפילו להתווכח ולהעלות שאלות קשות לדיון - כל זה תוך קבלה של כולם לדיון.

Assaf Feldman

New member
הגזמת.

התגובה שלך ראוייה להתייחסות על ידי מנהלי הפורום, ואתה יודע מה, אולי עכשיו באמת אתחיל לכתוב כאן יותר, עשית לי חשק.

תומרונתם

New member
מנהל
התגובה שלו בעיקר הצחיקה אותי...

ולדעתי היתה צריכה גם להצחיק אתכם - אני מצטערת שראיתי קצת באיחור.

כמו שכתבתי קודם, אני מאוד אשמח לראות אותך משתתף יותר פה, ומוסיף תוכן מהכיוון שלך.
אני מבטיחה לשמור על הסדר אם יהיו התפרצויות זעם (למרות שבאמת, לדעתי רוב הכותבים כאן הם ציניים ברמה הנדרשת כדי להבין שאין פה "עליהום" אישי ואין צורך להיעלב או להתרגז).

Assaf Feldman

New member
אותי זה לא מצחיק

ויש לי חוש הומור. תגובה צינית שמציגה אותי כמזלזל באחרים ואף קוראת לי לצאת מהפורום "חזרה לבלוג שלי", מעולם לא זילזלתי כאן באף אחד ואני תמיד שומר על פתיחות ולא נכנס לפסים אישיים כמו חלק מהאנשים פה.

תומרונתם

New member
מנהל
הבינותי

והאמת, שבהסתכלות של יום-אחרי כשכל התגובות כבר כאן, הדברים יכולים להיראות אחרת.
אני מתנצלת שלא הייתי פה בזמן כדי להרגיע את הרוחות, ובאמת מקווה שלא "תחזור לבלוג שלך"

למעלה