כוח השכנוע העצום של תיאוריית ההורמונים
זה בתיאוריה ביוכימית וניבויים הלא אינטואיטיבים שהיא נותנת שמנוגדים לניבויים של הרפואה הרגילה.
לא בניסויים קורלטיביים שמצריכים בידוד משתנים והם אף פעם לא סיבתיים.
כלומר תיאוריית ההורמונים זאת התיאוריה היחידה בתזונה לה יש בסיס מדעי סיבתי מוצק באופן שמאפשר לספק ניבויים ודרכי טיפול בבעיות רפואיות. כל אחד יכול לבדוק אותה על עצמו. בעוד התיאוריה שהרפואה הרגילה מאמינה בה חסרת ביסוס.
תיאוריית ההורמונים שוללת את הטענה שהשמנה נובעת מכך שאוכלים יותר ומתעמלים פחות.
היא שוללת את הטענה שהשמנה היא המקור לסוכרת.
היא שוללת את הטענה שהדרך של חולי סוכרת להרזות היא דרך דיאטה דלת קלוריות ופעילות גופנית.
אם זה היה נכון, תינוקות לא היו משמינים וכנראה שגם חתולים שאוכלים מזון תעשייתי בו הרבה תירס (כי בשר זה יקר) לא היו משמינים ולא היו מקבלים סוכרת. ראית פעם אריה בטבע שמן? גם שהם בעונה מצויינת בה יש המון טרף הם לא משמינים וחתולים שאוכלים אוכל תעשייתי משמינים.
התיאוריה ההורמונלית טוענת שמשקל הוא גודל מווסת. שהמקור להשמנה הוא תקלה במנגון הוייסות. וסת מרכזי הוא אינסולין. תפקיד האינסולין הוא לא רק להוריד את הסוכר בדם אלא גם לאגור שומן. שיש אינסולין בדם משמינים. שאין אינסולין בדם מרזים. כאשר מפתחים עמידות לאינסולין, (היינו הגוף מפריש יותר ויותר אינסולין כדי להוריד רמות סוכר) וכאשר אוכלים פחמימות, הולכים ומשמינים. מדוע? כי הגוף צריך להפריש הרבה אינסולין כדי להוריד את רמת הסוכר בדם. אינסולין גבוה = השמנה. העמידות לאינסולין הולכת וגוברת עד שמקבלים סוכרת 2. הלבלב מפריש את מקסימום האינסולין שהוא יכול וזה לא מספיק כדי להוריד את רמת הסוכר בדם. אז ההשמנה נעצרת ואז סוכרת 2 מתחילה.
בניסוי הבא בדקו טיפול באינסולין לחולי סוכרת 2..במשך חצי שנה..
http://care.diabetesjournals.org/content/16/1/21.full.pdf
הסוכר באמת ירד להם. אבל מה קרה? הם השמינו בחצי שנה קרוב ל-8.7 קילוגרם, למרות שבמהלך הטיפול הם שמרו על דיאטה והורידו 300 קלוריות פחות!
תיאוריית המאזן הקלורי מופרכת לגמרי! האינסולין השמין אותם!
הזרקת אינסולין יכול לגרום להשמנה באיזור נקודתי, היכן שמזריקים. תראה כאן תמונות של אדם סוכרת 1 שהזריק בשני מקומות בטן. תראה את גושי השומן בבטן.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMicm1101527
כלומר אינסולין הוא זה שמשמין אותנו. לכן, לתת לחולה סוכרת 2 אינסולין או תרופה שמעודדת הפרשת אינסולין, זה כמו לתת לאלכוהליסט וייסקי, במקום לגמול אותו מהאלכוהול. זה רק יהפוך אותו לעמיד יותר לאינסולין. הרי עודף האינסולין בדם זה מה שגרם לו לסוכרת מלכתחילה. הדרך היחידה שיש לה סיכוי אמיתי לעזור לסוכרתי הינה דרך תפריט שיוריד לו את רמות האינסולין בדם. זאת אומרת, לאכול הרבה שומן, חלבון במתינות, ומעט מאד פחמימות. הפוך ממה שהרפואה הרגילה ממליצה. זאת תזונה שסוכרתיים, בפעם הראשונה כבר לא רעבים בה. הם מרזים. פרופיל השומנים בדם משתפר. הכל מנוגד לאינטואיציה ולתפיסות הרפואה המערבית
ההמלצות בשנות השיבעים לעבור לתזונה עתירת פחמימות ודלות שומנים, כי שומן רווי זה רע היו הרות אסון. מדובר על טעות שהובילה לשואה בריאותית. כי במקום השומן, נכנסו לתפריט הפחמימות שהעלו סוכר ואינסולין בדם וגרמו לעמידות לאינסולין ולמגפת סוכרת ולכל הסינדרום המטבולי.
אני יודע שזה בלתי נתפס לשמוע. אבל שאני שומע על תזונאים שמציעים לאלו עם סוכרת 2 תפריט עם לחם מלא ולא מציעים להם גם את האופציה היחידה שיכולה לעזור לסוכרתיים, אני טוען שהם לא מקצועיים. יכול להיות שסוכרתי לא ירצה לוותר על פחמימות. אבל לפחות, שיציעו לו את האופציה שבעיני היא התזונה היחידה שיכולה לעזור לסוכרתיים ולכלל הציבור.
כמובן, שמעתי אנשים שאומרים לי, שבלי פחמימות אין להם חיים. זכותם לבחור כך. יש אנשים שאומרים שבלי סיגריה אין להם חיים. זכותם. אבל פחמימות בשביל אנשים עמידים לאינסולין וסוכרתיים, זה דבר רעיל יותר מאשר סיגריה. וחייבים להסביר לסוכרתיים את האלטרנטיבות.