עמיתים יקרים

amitdvir tcm

New member
עמיתים יקרים

נכנסתי לפורומים אחרים בתפוז, ושמתי לב שקיים המון כעס וחוסר אמון סביב הנושא של רפואה סינית. מי שעבר חוויה לא טובה אצל רופא, פסיכולוג או מטפל "קונבנציונלי" אחר ממשיך לעבור טיפולים באותם תחומים אצל מטפלים אחרים. מי שנכווה פעם אחת מכל סוג של רפואה טבעית, בין אם נטורופתיה, דיקור, דמיון מודרך, רפלקסולוגיה או כל תחום אחר, ישר משליך את החוויה השלילית שלו על כל סוגי הרפואה הטבעית בצורה של כעס או אפילו זעם. האם זה בגלל הכסף, או אולי אנחנו מפתחים ציפיות לגבי פרוגנוזה טיפולית שאנחנו לא יכולים לעמוד בהן? אולי פשוט קומץ (או הרבה) מטפלים לא אחראיים הורסים את השם של כולנו? למה עושים הכללה בתחום הרפואה הטבעית ומניחים שנטורופתיה ורפואה סינית, או כל שני תחומים אחרים, זה אותו דבר? הרי אף אחד לא חושב שפסיכיאטר הוא כמו רופא משפחה או שכירורג הוא כמו פיזיותרפיסט. אולי ההסברה שלנו לא טובה? יכול להיות שאנחנו עושים לתחומנו עוול בכך שאנחנו מכניסים אותו לקטגוריה של רפואה טבעית? אולי אנחנו מדברים בשפה שהעם הישראלי לא מבין. איך משנים את דעת הקהל? אשמח לשמוע את דעתכם...

amitdvir tcm

New member
נ.ב.

איזה כיף שיש כאן קהילה מקצועית תומכת. כל הכבוד ליעל ארנסט ולרן לואל שדואגים שהפורום יישאר מקצועי ואמין, ושבאמת יהיה פה למי לפנות. בהתחלה פקפקתי, אבל אני באמת מוריד בפניכם את הכובע...

RanLoel

New member
תודה על הפירגון

ובקשר להסברה, בזמנו רואי העלה בבלוג שלו בסינית רעיון לקמפיין תדמיתי. זה קצת התמסמס וחבל. זו יכולה להיות התחלה טובה.

amitdvir tcm

New member
אני זוכר שקראתי את הפוסט הזה בזמנו

צריך להתארגן באמת על קמפיין. להביא את הרפואה הסינית לתודעה הקולקטיבית ולהציג את הצד הרפואי המקצועי שלה. הצד ה"רוחניקי" אמנם קיים, וטוב שכך אבל יש את הפן השני של המקצוע שלנו שאנשים לא מודעים לו בכלל. רפואה סינית צריכה להיות בקו הראשון בטיפולים מסויימים, באותו מקום בו נמצאים כיום המקצועות ה"אלטרנטיביים" באותה מידה של הפיזיותרפיה והפסיכולוגיה. צריך ליצור קשר עם משרדי הפרסום ולראות כמה קמפיין כזה יעלה ואיך נממן אותו. צריך לחשוב על פרסומות בטלוויזיה וברדיו, באנרים באינטרנט ופרסום במנועי חיפוש. סרטים ביו-טיוב, שלטי חוצות ומסעי הסברה בבתי ספר לגבי החשיבות של אורח חיים בריא. אם האגודות השונות לרפואה סינית בארץ יאחדו כוחות ואלפי המטפלים בארץ יירתמו למשימה, נוכל לשנות את פנינו בארץ וליצור תדמית מקצועית ואמינה. כשהעם יצביע עם הרגליים, כבר לא תהיה למערכת החינוך ולמערכת הבריאות ברירה אלא למסד את הרפואה הסינית, מה שיגרום להכשרה טובה יותר של מטפלים ולפריחה עוד יותר גדולה של המקצוע. ובסופו של דבר, מי שירוויח הכי הרבה הם המטופלים...

אין "אגודות"

יש רק אגודה אחת בארץ. יש עמותה אחת נוספת, ואולי עוד קבוצות התארגנו במכללות וכאלה, אבל אגודה יש רק אחת. אבל תקשיב, עמית, גם אחרי כל הקמפיין, עדיין יהיו האנשים שלא יאמינו, שישימו מודעות גנאי ופקפוק. זה משהו שקיים תמיד, ויהיה קיים תמיד.

לא התמסמס אלא השתנה

הרשומה המצוינת של רואי גרין פ"ח לא התמסמסה, אבל בסופו של יום, כאשר רוצים לבוא ולעשות דברים- צריך כסף. ואין לנו כסף. יש לנו הרבה רצון, אבל לא כסף. מבחיתי, באופן אישי, לקחתי את הדברים לתשומת לבי, וזה חלק מהשינוי שסינית עברה לפני כ- 3 חודשים. לכן פורום, לכן פתיחה לקהל הרחב, לכן אפשרות פרסום למטפלים, לכן אירוחים בפורום, לכן הרבה מאוד דברים שאנחנו עושים ועוד נעשה בעתיד. אני לא אומרת את זה כדי לקבל טפיחות על השכם, אלא כדי שתבינו שהקמפיין יכול לקבל כל מיני פנים. ברור שאנחנו צריכים פעולות הרבה יותר רחבות היקף, אבל בהיעדר האפשרות לקמפיין שכזה, צריך לראות מה כל אחד יכול לעשות. אז מה אנחנו, באנשים פרטיים בתחום, יכולים לעשות?

רפואה סינית ודעת קהל

היי עמית, אני חושבת שדעת הקהל בגדול היא לטובתנו ברמה מאוד מסוימת, בעיקר בכל מה שקשור לדיקור, אבל תמיד יש את סיפורים כמו אלו שאתה נתקל בהם. הדבר הזה אינו חדש. מי שעבר חוויה לא טובה בתחום הרפואה המערבית לא תמיד מתנהג כמו שאתה חושב. פסיכולוגיה זכתה ליחס קשה מאוד מצד הציבור עד שהגיעה למיין סטרים, ואני מכירה הרבה אנשים שאומרים על הפסיכולוגיה שזה בזבוז זמן אחד גדול. הרבה מאוד אנשים שוללים פסיכולוגיה עבור עצמם ועבור חבריהם הקרובים (אני אישית מכירה אחד כזה) על סמך נסיון של אנשים מסביב, ויש גם את אלו ששוללים את הפיסכולוגיה לנצח על בסיס נסיון גרוע א מטפל לא טוב. בגינקולוגיה זה לא אותו הדבר, כי עם כל הכבוד, חייבת כל אישה להיבדק באופן שגרתי. ועדיין, פוגשים גינקולוגים וגינקולוגיות נוראיות- באישיותם, במקצועיותם... אנשים שחוו חוויות לא נעימות מספרים את זה כמעט לכל אדם שהם פוגשים- מכירה גם המון סיפורים כאלו, על גינקולוג מעולה למשל. מה שאני מנסה לומר הוא שזה קיים בכל תחום. אנשים יודעים שקיים דבר כזה "רפואה משלימה", ולא כולם יודעים לעשות את ההפרדה. גם בסינית יצאנו נגד ההכללה הזו, וגם האגודה לריפוי סיני מסורתי יצאה נגד זה ופרשה מארגון הגג שמאגד את כל השיטות תחת קורת גג אחת ללא הבדל בין השיטות. מה לעשות שיש הבדל? מה לעשות שהומיאופתיה אינה דומה לרפואה סינית? אז יש כאלו שמבינים את זה, ויש כאלו שלא. יש כאלו שחושבים שזה בזבוז זמן ויש כאלו שלא. ההכללה הזו קיימת כי היא נעשתה על ידי הרפואה המערבית, ואנשי הרפואה המשלימה אימצו אותה לתקופה, עד שהרפואה הסינית הבינה שזה לא עושה לה טוב בדעת קהל ומבחינה עובדתית. אגב, עד לא מזמן פיזיותרפיה כלל לא נחשבה לחלק מהרפואה המערבית- סתם אנקדוטה ביזארית בעולם הרפואה המערבית.... אף צד אינו חף מ"אשמה" אם אפשר לקרוא לזה אשמה. יש מטפלים ברפואה סינית (וברפואה משלימה בכלל) שמציגים את תחומם כאילו בו טמון הסוד לחיים, הרפואה המערבית לא שווה כלום ואם כבר עושה נזק, ורק להם המזור "האמיתי". ויש מטופלים שמגיעים עם תקוות גבוהות מדי, עם ציפיות גבוהות מדי, לא מבינים שלא כל כאבי הראש דומים זה לזה, שלא כל מקרי הסרטן דומים זה לזה.... וגם, בואו לא נשכח שאנחנו חיים בעולם מערבי בתרבות אינסטנט- רוצים לראות סרט- מדליקים את הטלויזיה, רוצים חלב- יורדים ל- AMPM שפתוח 24 שעות. יש כאב ראש- לוקחים אקמול/אדוויל.... ואם אנשים לא רואים תוצאות אחרי מספר מועט של טיפולים הם יכולים להרגיש מרומים וכו'. מאידך- הדיקור זוכה לחשיפה אדירה, אנשים בשנים האחרונות מאוד מבסוטים ואני נתקלתי בהרבה מאוד אנשים שרק שמעו שאני ברפואה סינית, וכבר סיפרו לי איך הדיקור הציל להם את הברך. אז אני חושבת, שכמו בכל תחום, יש גם וגם. אחת המטרות של הפורום הזה הוא להוות במה ל"קירוב לבבות"- לדבר רפואה סינית בגובה העיניים, להסביר מה אנחנו עושים לאלו שמתעניינים בנושא. בעיניי, כל אדם שמציג עצמו באינטרנט (ובכלל, כל אחד בתחום) הוא שגריר של הרפואה הסינית. העבודה מוטלת עלינו- כקהילה, כפרטים, כקבוצה וכאגודה, ולכן גם פתחנו ערוץ לקהל הרחב בסינית. הבעיה היא שהרבה מאוד מטפלים ואנשים בתחום לא מבינים את זה, חושבים שזו עבודה של האגודה ורק שלה וזהו. וחבל.

amitdvir tcm

New member
אני מסכים עם כל מה שאמרת

אבל את לא חושבת שאם נפנה את המשאבים של האגודה (ואולי גם דמי החבר יעלו במעט), נוכל למצוא את הכסף להרים לפחות פרסומת בטלוויזיה, או תוכן שיווקי באיזו תכנית בוקר? לא איכפת לי לשלם עוד 200 שקל לשנתיים לאגודה אם פירוש הדבר שנוכל לראות תוצאות בשטח לעבודתם. ואגב, לא משתמע מכך שאיני מעריך את עבודתם הקשה של האגודה, אבל אני מאמין שעם הפנייה נכונה של משאבים והירתמות של קהילת המטפלים, אפשר לעשות הרבה יותר בנושא ממה שנעשה כיום...

RanLoel

New member
קמפיין

אני חושב שמה שיעל אומרת בעצם זה שאין תחליף לעבודת שטח. הקמפיין הטוב ביותר שאנו יכולים לעשות באמצעים הדלים שלנו הוא להיות מקצועיים ולשגרר את הרפואה הסינית בדרך הכי טובה שאנחנו יכולים. תוכן שיווקי קיים בתכניות הבוקר. כאשר יש סיבה והתעניינות מצד הקהל (כמו בתקופת שפעת החזירים לדוגמא) אפשר לראות בטלויזיה את רוני ספיר, את בועז ישעיהו ועוד כמה מטפלים מנוסים שנרתמים להסברה. אנשים שלא מאמינים היו ותמיד יהיו. זו מלחמה אבודה. וגם קמפיין טלויזיוני מוצלח ככל שיהיה אינו ישנה את עמדות הצרכנים. אין הרבה קמפיינים בהיסטוריה שהצליחו להפוך את דעת הקהל. הקמפיינים שכן הצליחו עלו מיליוני דולרים ויותר. הפקה של פרסומת לטלויזיה וזמן שידור עולים עשרות אלפי דולרים, אם לא מאות. השקעה שכיום אין לאף גוף אינטרס להכניס את עצמו אליה מהסיבה הפשוטה שהיא לא תחזיר את עצמה. לא למשקיע בכל אופן. אני חושב שהיום, אחרי לא מעט גילגולים, הרפואה הסינית בדרך הנכונה. עם הכניסה לקופות החולים ותנופת חנויות הטבע והמזון האורגני, המודעות לבריאות קיבלה לגיטימיות אדירה. זה לא קורה ביום. אלו תהליכים של שנים. ולסיום, הפתרון שרואי הציע הוא נכון בעיני. לידע את הקהל. לצאת נגד התפישה שמדובר ברפואת אלילים. אבל שלב פרישת המדיה הוא שלב אחר, שלב מתקדם, ואנחנו עדיין רחוקים ממנו שנות אור... כדאי להתחיל לחשוב בקטן. לגבש את המסר שלנו. לגרום לאנשים להבין שמדובר בידע אמיתי. בדרך לגיטימית לפתרון של בעיות בריאותיות.

האגודה

היי עמית, בפגישת המליאה האחרונה של האגודה, לא יודעת אם היית, דיברו קצת על המשאבים של האגודה. הוועד היוצא (יש עכשיו חדש) ציין שהמשאבים נשמרים ליום שבו החוק יעבור. או אז יהיה צורך בהרבה מאוד משאבים על מנת לקדם, לוביסטים, עורכי דין וכיו"ב. אני באופן אישי חושבת שצריך להפנות משאבים גם להסברה, בטח שכן, אבל השאלה היא מה הם סדרי העדיפויות של האגודה. הוועד מחוייב לעבוד על פיהם. אבל בינינו- יש המון דברים שאפשר לעשות ללא כסף אלא בהשקעה של זמן, ואת זה הוועד היוצא לא השכיל לבצע מכל מיני סיבות מוצדקות ופחות. אבל עדיין- לא מדובר על מאמץ של האגודה בלבד. פרסומת טלויזיה לא תעשה את זה לבד, זה צריך להיות קמפיין שלם ולאורך זמן. זה לא רק התפקיד של האגודה זה התפקיד של כולנו. ולכן אני חוזרת אליך ואליי, ולכל אחד בפורום ובקהילה הזו- מה כל אחד מאיתנו יכול לעשות כדי לתרום להסברה?

שאלות חשובות שנוגעות לכולנו

ואני מסכימה עם יעל, אנחנו יכולים לעשות לבד יותר טוב מכל קמפיין. בראש סדרי העדיפיות, וכבר הזכירו את זה כאן לפניי, נמצא עניין תיאום הציפיות שלנו מול המטופל. לצערי, רבים המטפלים שמבטיחים למטופלים שלהם הרים וגבעות יחד עם ניסים ונפלאות. לא פחות חשוב, לשמור על מקצועיות וידע ברמה גבוהה. להמשיך להתעדכן כל הזמן, ללמוד רפואה מערבית טוב, לשלוט במחקרים האחרונים (ברפואה סינית ומערבית). ולמרות כל האמור לעיל, לזכור שתמיד יהיו אלה שלא מרוצים ומכילים על הכלל את היוצא מן הכלל. זה עניין של אופי. אם אנחנו נהיה מטפלים טובים, מקצועיים וקצת צנועים יותר, נוכל לצמצם את התופעה. לא למגר לגמרי, אבל לצמצם.. לילה טוב

רואי17

New member
נקודה מעניינת בעניין הכעס

היי עמית, אני חושב שעלית על נקודה נכונה כשציינת שאנשים שלא מבסוטים מרופא משפחה ילכו לאחר, ואילו ברפואה סינית יש יותר אלמנט של כעס. אני חושב שיש לכך 2 סיבות: 1. בניגוד לרופא משפחה/או מערבי אחר, מטופלים אצלנו נדרשים "לתת אמון" במשהו שהם לא בטוחים בדבר יעילותו (והכתבות הסותרות בעניין זה במדיה תורמות לבילבול), וכאשר אינם חווים תוצאה רצויה הם מרגישים כאילו קצת מרומים, ולכן הכעס. וזה כעס שאני אגב מאד מבין. חוויתי כעס כזה ממטופלים וזה לא נעים. 2. תג המחיר. בניגוד לרפואה מסובסדת, עלות טיפול היא גבוהה, ולכן יש את עניין ההפסד הכספי למי שלא הרגיש שהבריא. ולכן זה גם מה שקורה עם פסיכולוג... אני חושב שחלק מהפתרון לבעיה קשור לנגישות, או כפי שכתבתי פעם בבלוג: "הורדת חומות". אני מוצא שברפואה הסינית הקהילתית יש ניסיון אמיתי להוריד חומות, ראשית את חומת החשדנות, בין היתר על-ידי ניהול קליניקה בעל "לוק" ביתי מאד וגישה שהיא מאד בגובה העיניים, לא רפואי ולא "ני-אייג'י" מדי. ושנית, הורדת החומה הכלכלית לעלות דו-ספרתית לטיפול, מה שמקל על מטופלים להגיע ולא להתאכזב יותר מדי אם אין הצלחה, וגם לא לתלות תקוות לא מציאותיות (ובעניין הזה אני מסכים עם יעל בדבר הציפייה לפתרונות "אינסטנט" - שרק מתעצמת כאשר משלמים יותר כסף). רן צודק בגישתו - שהקמפיין הוא פרי מאמץ מתמשך שלנו - להמשיך להיות מקצוענים, לפתוח את הנושא לציבור וליידע אותו בדרכים שאנו יכולים, והייתי מוסיף גם להיות כנים, קרי - לדעת במה אנחנו טובים ובמה אנחנו פחות, כדי לא ליצור תקוות שווא. ושוב, להקל על המטופלים לעשות את "קפיצת האמונה" הנדרשת מהם על-ידי הרחבת הנגישות.

ינוקא1

New member
../images/Emo45.gif

עכשיו קראתי את מה שכתבת , איכשהו יצא שכתבנו דומה.

shovalili

New member
אני מסכימה

עם מה שיעל ציינה, בעיקר כי אפשר למנף בעוצמות מאוד חזקות אם כל אחד מאיתנו יעשה רק דבר אחד קטן (כמו בפרוייקט "תעביר את זה הלאה...") אני גם בעיקר חושבת שיש בעיה עם תיאום ציפיות בין מטופל למטפל ברוב המקרים. כשמטופל מגיע לקליניקה לרוב הוא מחפש פיתרון לבעיה שהרופאים לא יכלו לפתור אותה ואז הציפייה שבמטה קסם הכל יעלם ... אני לרוב בשיחה הראשונה תורחת לנהל תיאום ציפיות עם המטופלים שלי וכל כמה מפגשים (אם הבעיה לא נפתרה) אנחנו בודקים האם הטיפול עומד בציפיות! לרוב מטופלים יוצאים מאוד מרוצים גם אם קצב ההתקדמות לא תאם למה שציפו בהתחלה. אני חושבת שזה בד"כ מקור הכעס... ואפשר גם להבין אותו! - אבל אפשר באותה מידה להראות שאנחנו לא קוסמים וכמו רופאים ברפואה הקונבנציונלית - אנחנו יכולים רק לנסות

יחסי ציבור לרפואה הסינית

היי עמית ועמיתים אני איני מרגישה שיש כעס על הרפואה הסינית, אולי חוסר בהבנה. ולכן תמיד משתדלת להסביר ככל האפשר למטופלים. בגלל שראיתי את הצורך להסביר התחלתי להפנות את כתיבתי, מלבד לאתר שלך\שלנו- יעל, גם לקהל הרחב, בנתיים בבלוג בפורטל נומיינד, ובקרוב יתפרסם מאמר שלי ב'חיים אחרים' וזאת משום שחיפשתי לצאת החוצה עם הידע וההסברה. הבלוג שלי חדש-אני כותבת בו בד"כ על טיפולים, אשמח אם תכנסו אליו גם לפעמים -ואם יצטרפו עוד כותבים מפיצים- בנתיים יצאתי נשכרת רק כי אני נהנית מהכתיבה, אך בכל זאת חושבת שההסברה בידיים שלנו ולא צריך להשקיע תקציבים, פשוט להסביר, אם זה למטופלים ואם לקוראים פוטנציאלים. הבלוג שלי - http://www.nomind.co.il/blog/asp?id=78 רויטל כרם

amitdvir tcm

New member
היי טלי!

מה שלומך?
הקישור לבלוג לא עולה לי. את יכולה לשלוח שוב?

למעלה