הדיון אינו על 4 שנים
בוקר טוב, הדיון עיקרו אינו האם יש ללמוד 4 שנים כן/לא, אלא איך מגבירים את המודעות של הציבור הרחב לרפואה הסינית. משם יצאה זרוע שדיברה על ההפרדה של הרפואה הסינית מכלל הרפואה המשלימה- ששוב, אין חיה כזו במציאותף אין תחום כזה באמת. אתה יודע, גם בתחומי הרפואה המערבית יש תקופות לימודים שונות ותארים שונים- אין שום סיבה שב"רפואה משלימה" זה לא יהיה. ולכן אני חושבת שזה לא רק מטופש אלא אפילו הגיוני, נכון ומכובד- ומגן על הציבור מאוד!- שיהיה חוק הומיאופתיה, חוק נטורופתיה, חוק עיסוי וכל שאר החוקים שציינת. עם כל הכבוד, אני חושבת שאנחנו עוד רחוקים מלהוות עצמנו לד"ר טאנג, אדם שחי ונשם את הרפואה הסינית מגיל מאוד מאוד צעיר. העובדה השפוטה היא שהוא למד את הבסיס, למד רפואה סינית, ומשם התפתח. כל מטפל שהתמחה בדבר מה מסוים התחיל מהבסיס- 4 שנות לימוד רפואה סינית, בלי ערבובים ובלי עניינים. ברברה קירשבאום קופצת לי לראש, אישה שלקחת את אבחנת הלשון והביאה אותה לדרגת אומנות, ובקושי מתייחסת לדופק. אבל זה בדיוק מה שאני כותבת לך- הייחודיות מגיעה אחרי 4 שנים, ולא במקום ולא במהלך. אם אתה אומר, ואנחנו מסכימים על כך, שב- 4 שנים עוברים תהליכים ומבשילים כמטפלים, אז לאחר 4 שנים אתה יכול להמשיך עם לימודי המשך בכל מה שתבחר- ותעשה מה שאתה רוצה. אבל אם אתה בוחר ללמוד רפואה סינית- זה מה שאתה צריך ללמוד, ולא לערבב דברים שאינם קשורים זה לזה. לא הגיוני בכלל לקשור תחומים שאינם מדברים באותה שפה ושאינם קשורים זה לזה תחת חוק אחד, וגם לא תחת מטריה אחת (אבל את זה כבר קשה לשנות). כל התחומים שהזכרת אינם קשורים לרפואה סינית. זה שאתה פיתחת שיטה משל עצמך- יופי, כל עוד זה עובד. אבל אם אנחנו מדברים על הגדרות, סביר להניח שאתה עושה רפואה סינית בשילוב עם עוד משהו. זה שזה עובד בשבילך לא אומר שזה עובד בשביל אחרים. יש אנשים שרוצים ללמוד רפואה סינית וזהו. וזו זכותם כפי שזכותך להתפתח לכיוונים נוספים ואחרים. לכפות עליהם תואר של "רפואה משלימה" זה מיותר, ואני למשל ממש לא מעוניינת בזה. אם הייתי רוצה את זה, הייתי הולכת ולומדת קצת מכל דבר, ולא לומדת רק רפואה סינית. לא רוצה ללמוד דברים אחרים- רק רפואה סינית. לכפות עליי ללמוד "שיטות" זו טעות בסיסית בהבנת הדברים, לדעתי. אם אחרי 4 שנות לימוד רפואה סינית ארצה ללמוד עוד שיטה- סבבה לי. אבל בנתיים, יש לי עוד הרבה מה ללמוד ברפואה סינית, ולכן אשאר בתחום הזה, תודה, ואשמח אם לא יפלו עליי פתאום ויגידו לי, שכדי לקבל תואר אקדמי בתחום "רפואה משלימה" (שוב, מה זה התחום הזה??? הוא לא קיים! הוא מונח לשם הבדלה בין שיטות מסוימות שאינן נופלות תחת קטגורית הרפואה המערבית, אבל תכלס- זה לא קיים) אני צריכה ללמוד שנתיים רייקי, 3 שנים הומיאופתיה וסמסטר שיטת פאולה. מעריכה את כולם, אבל זה לא my cup of tea. רוצה ללמוד רפואה סינית, נקודה. חופש בחירה זה עדיין סוג של זכות בסיסית, לא? לגבי המכללות- דווקא בעניין הזה האגודה פעלה יופי, ויש קו שעל פיו המכללות שמלמדות רפואה סינית צריכות להתיישר. את הקו הזה קבעו אנשי הרפואה הסינית עצמם, ולא מישהו מבחוץ שלא מבין את התחום. יש וועדה מקצועית, של אנשי מקצוע, שיודעים בדיוק מה צריך להיות ומה לא, היקף שעות מינימלי- הכולל גם שעות קליניקה. יעל