עמית סגל, "המוסף לשבת", ידיעות אחרונות 14.3.2025

Harrington

Well-known member
מנהל
מה שאני אוהב אצל כל גיבורי המקלדת "גיבורי העל" שהם אוהבים להקריב קורבנות אדם למען הרעיון המשיחי שלהם. לעומת זאת אנשים שנלחמו פיזית ואבדו חברים בקרב זהירים יותר במילותיהם ומעשיהם
יש משהו לא ברור בדבריך. ראשית סגל משתייך למגזר שהקריב יותר מכל מגזר אחר במלחמה זו. שנית כל הזמן מדברים על חובת השירות בצבא וטוענים שעצם השירות הוא החשוב ולא משנה התפקיד. כלומר תרומה למדינה תיתכן רק בגיוס לצה"ל, גם על תקן שק"מיסט (או במקרה הזה לפחות אליבא דפותח השרשור, שירות בגלי צה"ל), וזה חשוב יותר מכל תרומה אחרת. אבל כשמגיעים לתכל'ס, או בעברית פשוטה יותר, כשעולה האפשרות לתקוף בכל זאת גם את המתגייס לצבא, פתאום סוג השירות ומיקומו הופכים להיות החשובים. נשמע לי צבוע להחריד, אם אני בוחר להתבטא בעדינות.

certified.woke

Well-known member
יש משהו לא ברור בדבריך. ראשית סגל משתייך למגזר שהקריב יותר מכל מגזר אחר במלחמה זו. שנית כל הזמן מדברים על חובת השירות בצבא וטוענים שעצם השירות הוא החשוב ולא משנה התפקיד. כלומר תרומה למדינה תיתכן רק בגיוס לצה"ל, גם על תקן שק"מיסט (או במקרה הזה לפחות אליבא דפותח השרשור, שירות בגלי צה"ל), וזה חשוב יותר מכל תרומה אחרת. אבל כשמגיעים לתכל'ס, או בעברית פשוטה יותר, כשעולה האפשרות לתקוף בכל זאת גם את המתגייס לצבא, פתאום סוג השירות ומיקומו הופכים להיות החשובים. נשמע לי צבוע להחריד, אם אני בוחר להתבטא בעדינות.
כן, בצבא מודרני לא הכל לוחמים, וכן, "המגזר" של סגל שפך דמו, אבל לא, סגל שרת ב'גלי צה"ל', בקושי במדים, ואינו יכול ליעץ אסטרטגיה ולשלוח אחרים להשליך נפשם מנגד...

Harrington

Well-known member
מנהל
כן, בצבא מודרני לא הכל לוחמים, וכן, "המגזר" של סגל שפך דמו, אבל לא, סגל שרת ב'גלי צה"ל', בקושי במדים, ואינו יכול ליעץ אסטרטגיה ולשלוח אחרים להשליך נפשם מנגד...
אז זאת כבר שאלה של השקפת עולם. לטעמי יש לכל ישראלי את היכולת לייעץ בנושא הזה. זה נובע מ1,001 דברים, אבל די אם נסתכל על ההיסטוריה העובדתית בקטעים האלה. נמצא שם עוד ועוד גנרלים בכירים רבי נסיון שנכשלו בתחזיותיהם בעניינים בטחוניים ו'רב"טים' שיצאו צודקים כל פעם מחדש. זה אולי מתסכל, אבל זאת המציאות הסטטיסטית. די לעניין זה אם נעמיד את אלו שהמחנה שלך אוהב לכנות 'משיחיים' ו'קיצונים' אל מול רבי אלופים בדימוס שמארחים את הארכי-טרוריסט בסלון ביתם לכוס תה, שהמחנה שלהם ואלו שדוגלים בעמדותיהם מה לעשות, נכשל שוב ושוב בתחזיותיו את האירועים הבטחוניים במזרח התיכון ודווקא אלו עם השביסים שבקושי שירתו או שירתו במקום לא לוחמני במיוחד, שוב ושוב יוצאים צודקים.

אמנם אני לא חושב שכל הנ"ל מחייב משהו. מבחינתי כאמור די בהיותו של אדם ישראלי שמכיר את האזור שלנו כדי שדעתו על מה שצריך להיעשות תוכל להיות רלוונטית. אבל אם אתה בא להקטין וכו', מוטב היה אם לצעד שאתה נוקט בה היה על מה להתבסס. אין לו.

certified.woke

Well-known member
אז זאת כבר שאלה של השקפת עולם. לטעמי יש לכל ישראלי את היכולת לייעץ בנושא הזה. זה נובע מ1,001 דברים, אבל די אם נסתכל על ההיסטוריה העובדתית בקטעים האלה. נמצא שם עוד ועוד גנרלים בכירים רבי נסיון שנכשלו בתחזיותיהם בעניינים בטחוניים ו'רב"טים' שיצאו צודקים כל פעם מחדש. זה אולי מתסכל, אבל זאת המציאות הסטטיסטית. די לעניין זה אם נעמיד את אלו שהמחנה שלך אוהב לכנות 'משיחיים' ו'קיצונים' אל מול רבי אלופים בדימוס שמארחים את הארכי-טרוריסט בסלון ביתם לכוס תה, שהמחנה שלהם ואלו שדוגלים בעמדותיהם מה לעשות, נכשל שוב ושוב בתחזיותיו את האירועים הבטחוניים במזרח התיכון ודווקא אלו עם השביסים שבקושי שירתו או שירתו במקום לא לוחמני במיוחד, שוב ושוב יוצאים צודקים.

אמנם אני לא חושב שכל הנ"ל מחייב משהו. מבחינתי כאמור די בהיותו של אדם ישראלי שמכיר את האזור שלנו כדי שדעתו על מה שצריך להיעשות תוכל להיות רלוונטית. אבל אם אתה בא להקטין וכו', מוטב היה אם לצעד שאתה נוקט בה היה על מה להתבסס. אין לו.
הנסיון לרסק את מערכת המשפט - מרסק את הלכידות ומאותת לאויב.
טפוח החמאס ורסוק הרשות בתקווה לבזוז את הטריטוריות שלה הוא משאת נפש המכשלה הזו.
ארכי-טרוריסטים?
התנגדות חמושה כושלת היא ארגון טרור. התנגדות חמושה מצליחה היא תנועת-שחרור.
עלה וטחן את עזה...בהצלחה...

Harrington

Well-known member
מנהל
אולי, אבל אינני מכיר "נסיון לרסק את מערכת המשפט" כך שזה חסר כל רלוונטיות לדיון שלנו. אגב זה חסר כל רלוונטיות לדיון שלנו גם אם כן היית יכול להצביע על "נסיון" כזה.
ארכי-טרוריסטים?
גם כל המלל הזה לא קשור כמובן לדיון שלנו.

שנזכיר? 'זכותו' של מר עמית סגל להביע עמדה לגבי מה על ישראל לעשות ברצועת עזה, על אף שאינו גנרל בדימוס. כאמור, קשר כלשהו בין מילה כלשהי מתוך תגובתך לנושא, פשוט לא קיים.

מאחר ולא מתחשק לי הערב להיות במה למניפסטים שלך, אשאיר לך את ההתמודדות עם הפצתם בעצמך. אם וכאשר תחשוק נפשך לחזור לדיון שלנו ולהמשיך דיון ענייני ר"ל, תרגיש חופשי לעדכן.

מיצינו (שחרר איזה מניפסט שבא לך בתגובתך הבא. אי"ה היא לא תיקרא על-ידי).

certified.woke

Well-known member
אולי, אבל אינני מכיר "נסיון לרסק את מערכת המשפט" כך שזה חסר כל רלוונטיות לדיון שלנו. אגב זה חסר כל רלוונטיות לדיון שלנו גם אם כן היית יכול להצביע על "נסיון" כזה.

גם כל המלל הזה לא קשור כמובן לדיון שלנו.

שנזכיר? 'זכותו' של מר עמית סגל להביע עמדה לגבי מה על ישראל לעשות ברצועת עזה, על אף שאינו גנרל בדימוס. כאמור, קשר כלשהו בין מילה כלשהי מתוך תגובתך לנושא, פשוט לא קיים.

מאחר ולא מתחשק לי הערב להיות במה למניפסטים שלך, אשאיר לך את ההתמודדות עם הפצתם בעצמך. אם וכאשר תחשוק נפשך לחזור לדיון שלנו ולהמשיך דיון ענייני ר"ל, תרגיש חופשי לעדכן.

מיצינו (שחרר איזה מניפסט שבא לך בתגובתך הבא. אי"ה היא לא תיקרא על-ידי).
אינך מכיר ענינים מֻכָּרִים רבים.
כשאינך מכיר ענינים מֻכָּרִים רבים, תחשוב כי מלל רב אינו קשור לדיוננו.
סגל רשאי להביע עמדתו לגבי מה שעל ישראל לעשות ברצועת עזה והצבור מוזמן לנסות לנחש מה יכול להכשיר חייל גלי צה"ל ששירת כל ימי שרותו בבנין ביפו(*), ספק במדים, ליעץ לישראל מה עושים ברצועת עזה.
לא מתחשק? אין כפיה, אתה משוחרר לביתך.
מוצית? אל תקרא דבר מדברי אם לא בא לך...

(*) בעת שרותו הצבאי של עמית סגל, אולפני גלי צה"ל היו עדיין ברחוב יהודה הימית ביפו, תל אביב, ואני מהמר כי פרט למטווח בטירונות מעולם לא שמע רעש יריה...

הפרבולה1

Well-known member
ארכי-טרוריסטים?

האויב בעזה בשום פנים ואופן לא "ארגון שחרור" בין אם הוא מצליח או לא מצליח לממש את זממו, שהרי עזה כבר שוחררה עם ההתנתקות ולא היה עליה מצור מצד ישראל ( למעט מצור ימי מוגבל בגלל מצב המילחמה איתם ובאשמתם ), "לשחרר את פלסטין" אינו פעולת שחרור אלה פעולה לגזול מהיהודים את מולדתם היחידה .

זה שטות גדולה להגיד שהיינו צריכים לחזק ארגון נאיונאצי אחר ( הרש"פ ) , לא רק שזה לא היה מונע את האסון אלה פותח חזית עצימה מצד יו"ש וגורל ישובי השרון היה חלילה עלול להיות כמו ניר עוז ובארי , בכלל הסוגיה הזאת של את מי היה עדיף לחזק ואת מי להחליש לא רלוונטית, כי חיזוק הרש"פ לא היה בא על חשבון חיזוק החמאס שבכל מקרה התחזק דרך מיצריים והחמאס בעזה לא היה צריך את הסיוע שלנו כל כך.
בנוסף לא באמת החלשנו את הרש"פ , להיפך לצערי גם אותו חיזקו בכספים , בנסיגות מגיזרת שכם גנין ( גוב אריות ), וב"תאום בטחוני" מטופש.

1ספי11

Well-known member
הכי קל כשאחרים מקריבים עבור האג'נדה שלי.

Harrington

Well-known member
מנהל
הכי קל כשאחרים מקריבים עבור האג'נדה שלי.
לא קשור במיוחד לדברי כמובן, אבל ברמת העקרון, אני לא יודע אם זה אכן קל כל כך. בכל מקרה זה לא משנה. כל ישראלי, ללא יוצא מן הכלל, מחזיק בדעה לגבי מה נכון לעשות ברצועת עזה. רובם המוחלט מחזיק בדעה זו מבלי שהצעתו משפיעה עליו אישית. זה טבעי, נורמלי, וכך זה עובד. אבל כמובן שאם מעורב בזה אדם שנחשב כאיש המחנה הלאומי, זה פתאום הופך לאישיו, למשהו פסול.

Cranio

Well-known member
מה שאני אוהב אצל כל גיבורי המקלדת "גיבורי העל" שהם אוהבים להקריב קורבנות אדם למען הרעיון המשיחי שלהם. לעומת זאת אנשים שנלחמו פיזית ואבדו חברים בקרב זהירים יותר במילותיהם ומעשיהם
עמית סגל מנסה להנדס תודעה והוא מצליח אצל האהבלים מהימין (הם נמצאים גם כאן).
אצל סגל אין משמעות לפלילים, שקרים, רמאויות או הפרת הבטחות. אצלו הכל חלק ממשחק פוליטי.

certified.woke

Well-known member
עמית סגל מנסה להנדס תודעה והוא מצליח אצל האהבלים מהימין (הם נמצאים גם כאן).
אצל סגל אין משמעות לפלילים, שקרים, רמאויות או הפרת הבטחות. אצלו הכל חלק ממשחק פוליטי.
כל מי שעמד על טיבו של סגל - מחוסן מפני הטיותיו ותכסיסיו (למשל, ה- whataboutism המפורסם)...

Harrington

Well-known member
מנהל
תתפלא , אבל לביביסט הזה יש כמות לא מבוטלת של מעריצים .
לכנות את חגי סגל ביביסט זה כמו להחזיק באנר ענק שכתוב עליו: 'באמת שאין לי שמץ של מושג על מה אני מדבר' :). כל מי שקורא את סגל ולא בקטנה בשנים האחרונות, יודע שהאיש אולי הרבה דברים, אבל ביביסט הוא לא אחד מהם :).

למעלה