עניבת הגאווה

RossieL

Active member
עניבת הגאווה

הרב יפתח יעקב הכהן לוזיה קיבל מרעייתו עניבה צבעונית שנשאה חן בעיניו, בשל גווניה העליזים והחיות ששידרה. הוא לא שיער בליבו שיהיו מי שיבחינו כי מדובר בצבעיי דגל הקהילה הגאה ועוד פחות, לתגובות שיבואו בהמשך.
אבל הרב יפתח, דוגמא ומופת, לא נבהל, לא נרתע ולא התנצל. נהפוכו.
הוא כתב פוסט בפייסבוק, מביאה אותו כלשונו.

ולא צריך להכביר במילים אלא רק לקוות שיש עוד הרבה רבנים כמו הרב יפתח יעקב הכהן לוזיה ובני אדם בכלל, כי רק כך נוכל להיות חברה בריאה, מכילה ומקבלת כל אדם באשר הוא אדם.

אגב, הרב יפתח מנצל את ההזדמנות "להרביץ בנו תורה" בפוסט הארוך. וזה בסדר. אנחנו לא חייבים, אבל בהחלט הערכתי לאיש על הדברים מתחילתם ועד סופם.

"...לא ממש קישרתי בינה -על צבעיה היפיפיים - לבין אחינו מהקהילה הגאה, קיבלתי מאשתי עניבה שמצאה חן בעיניי, אז קשרתי אותה, לא ביג דיל. לפחות לא היה אמור להיות.
"אני מתאר לעצמי שכבר שמעתם ה-כ-ל על עצמכם ועל הנטיות המיניות שלכם - לטוב וכמובן למוטב ('לרע' בלשון העם) לא חושב שיש לי מה להוסיף בנושאים הללו, בטח לא כאן ועכשיו - הדעות לכאן ולכאן ידועות ואין לנו שיניים ללעיסות מיותרות.
מה שכן אני חפץ לומר לכם - אנא מכם אחים ואחיות שלי, אל תוותרו על עצמכם! אל נא תתנו לאחרים לפסול אתכם, אל נא תשתכנעו שאתם מוקצים מחמת מיאוס חלילה! אל נא תתכחשו ליהדותכם בגלל התנהגות פוחזת של יהודים מסוימים כלפיכם, אל תפנו עורף לתורת ישראל רק משום שישנם בני תורה שאינם מתנהגים אליכם כראוי, לדאבוני.
אתם יהודים קדושים וטהורים כמו כלל ישראל! ואיש לא ישנה זאת, גדול ומיליטנטי ככל שיהיה! מכיון שאיש לא יכול לשנות את מה שהקדוש ברוך הוא קבע בתורתו הקדושה- יהודי נולד יהודי (או התגייר כהלכה..) ויישאר כזה לנצח! ואפילו העבירה החמורה ביותר לא תשנה זאת! אהבתו של ה' אליכם כמו לכל יהודי באשר הוא שם היא עצמותית ובלתי תלויה! היא למעלה מהשכל, למעלה מהטבע ואפילו למעלה ממצוות ועבירות כאלו ואחרות. הוא אבינו ואנחנו בניו ובנותיו.
...זה שאיני מסכים עם חלק מדעותיכם והנהגותיכם לא סותר את זה שאני מקבל אתכם כיהודים אחים לכל דבר ועניין. וללא ספק אני מכבד אתכם ואתם יקרים וחשובים לי כמו כל אחיי היהודים. זה בסדר שאנו לא מסכימים, זה טבעי ונורמלי ואדרבה - זה מעצים ומגוון! אך זה לא בסדר אם אנחנו שוכחים פעמים רבות מדי שאנו בני עם אחד, יחיד ומיוחד ולא עלינו מגיעים למצבי שנאה ופסילת האחר. ואם לא נהיה תלויים אחד בשני - נהיה תלויים אחד ליד השני"

קלייטון.ש

Well-known member
משפט המפתח הוא "אל תפנו עורף לתורת ישראל"

תורת ישראל אמנם לא אוסרת על הומוסקסואליות במובן של אהבת גברים לעצמה (אולי אפילו משבחת אותה קצת) אבל כן פוסלת את המעשה המיני שקשור אליה. אז מי שלא רוצה להפנות עורף לתורת ישראל צריך להימנע מהמעשה ההוא, ואף להשתדל להקים משפחה בישראל עם בן או בת המין האחר.
אני בטוח לחלוטין שאם תשאלי את הרב, הוא יסביר לך את זה בעצמו.
חוץ מזה העובדה שהם לא מודעים שם לסמלים של הלהט"ב מקסימה בעיני.

RossieL

Active member
משפט המפתח

כל אחד בוחר מה לראות.
אני דווקא ראיתי את המשפט הבא כמשפט ה"מפתח", המשפט שבעיני צריך להיות אור לכולנו:
"אנא מכם אחים ואחיות שלי, אל תוותרו על עצמכם! אל נא תתנו לאחרים לפסול אתכם, אל נא תשתכנעו שאתם מוקצים מחמת מיאוס חלילה"

קלייטון.ש

Well-known member
בטח, הוא לא רוצה שיעזבו את היהדות והדת

הוא לא רוצה שירגישו שלא רוצים אותם. הוא רוצה שיישארו דתיים ויתיישרו לפי דרכי החיים של הדתיים, תוך שהם מוותרים על צורת החיים אליה דוחפת אותם הנטיה שלהם.
אם מישהו חושב אפילו לרגע שדתי אורתודוקסי יאשר את דרך החיים של להט"בים, הוא תמים בלי גבול. הם רוצים את האנשים, אבל בשום פנים ואופן לא רוצים את הלהט"ביות. נאומים שמזמינים הומואים דתיים לחיות בקהילה ומהללים את יהדותם ואת אור השכינה השוכן בהם כמו בכל יהודי, שומעים הרבה וגם מרבנים מובילים. אבל אין בהם אחד שלא יגיד בסוף שצריך להתגבר על היצרים ולחיות על פי התורה וההלכה.

RossieL

Active member
בחירה שלך, הבנה שלך

אתה תסלח לי, או שלא, אבל דבריך הם בורות מוחלטת שהרי מסתבר, שאפילו במגזר הדתי, בחלקו, כבר השכילו להבין, שקבלת האחר והשונה מקרבת יותר מאשר הכפיה והניסיון לשנות.

דברי הרב ברורים, בהירים ונהירים: "אל תוותרו על עצמכם! אל נא תתנו לאחרים לפסול אתכם, אל נא תשתכנעו שאתם מוקצים מחמת מיאוס חלילה"

אבל אתה בוחר להחליט עבורו ועבור כל מי שחושב כמוהו שזו סתם הצגה ושלא באמת הוא מתכוון לדבריו אלא רק מנסה "למשוך אותם באף".

חבל לי שאינך מסוגל לפתוח את הראש והלב ולהאמין שיש כאלו שמקבלים את מי ששונה מהם ומחבקים אותו אליו חרף שונותו.

קלייטון.ש

Well-known member
הם מקבלים אותם כבני אדם ויהודים, אבל לא כהומוסקסואלים

רבני בית הלל: את האסור אי אפשר להתיר....תפקידנו לקבל ולהכיל, להעלות לתורה וכדומה כמו כל אדם שגם אם אינו מקפיד לקיים את כל התורה, אנו מקרבים אותו, ועם זאת להבהיר כי קבלת עושה העבירה, אינה הכרה בכך שאין זו עבירה.

הרב שרלו: "יש הסכמה גורפת על כך שקיום יחסי מין של חד-מיניים הוא איסור מוחלט. אבל השאלה היא רחבה יותר, ועל כך אני מאמין שדנו רבני הארגון ודנו רבנים אחרים בעבר. השאלה היא איך נותנים מענה למציאות קיימת".

הרב רונן לוביץ': מנקודת מוצא של השקפת עולם דתית אני סבור שחובה להתנגד להכרה בזוגיות חד-מינית, אך ניתן להעניק זכויות להומוסקסואלים על בסיס של שוויון בפני החוק ודאגה לזכויות הפרט מבלי להידרש להכרה שכזו

אלה דוגמאות לבעלי דעות ממש מתקדמות. זה השיא שאפשר למצוא ביהדות האורתודוקסית בימינו. אצל הרפורמים אני מניח שנראה דברים אחרים, אבל בישראל הרפורמים הם מיעוט קטן ולא קובעים באופן כללי.

RossieL

Active member
"הם מקבלים אותם כבני אדם"

זה מה שחשוב.
הקבלה של קהילת הלהט"בים כשווים בין שווים ללא קשר לנטייתם המינית.
נכון שיש עדין את רפי השכל, שחושבים שגאווה היא מחלה שניתן לרפא, "להמיר".
מקווה שבעתיד תימצא גם להם תרופה ויבוא עליהם מזור.

בעת הזו, כשמתחילים להישמע יותר קולות כמו של הרב יפתח יעקב הכהן לוזיה, אני רואה בכך צוהר לחיים משותפים על בסיס קבלה, הבנה וכבוד גם אם קיימים חילוקי דעות מהותיים.

דיברגנט חדש

Well-known member
מזכיר לי שבתור ילד לבשתי חולצה שבשרוולים היה דגל ארה"ב

פנה אל אימי איזה רב ואמר שזאת חולצה של גויים ונזף בה

למעלה