עניין מורכב, צריכה סיוע ועצה

עניין מורכב, צריכה סיוע ועצה

הסתבכתי בגדול יש לי סוסה וקרוואן שגרתי בו, הייתי צריכה לעזוב את המקום, פניתי ל"חבר" שיש לו חוות סוסים, הוא הציע לי לשים אצלו את הסוסה ושנעביר את הקרוואן אליו ושיהיה לי גם איפה לגור וגם מקום לסוסה. הזמן עבר, ואני בנתיים גרתי אצל חברה שלי, הסוסה הייתה אצלו. הסכמנו שבתמורה לשנתיים פנסיון הוא מקבל וולד ממנה, ככה שאני לא אשלם עליה. הוא לא העביר את הקרוואן ואני הייתי צריכה מקום לגור, עברו שלושה חודשים. בזמן הזה הבחור שהוא גם סוחר רכב "מכר" לאחים שלי שלושה רכבים, ממכרז, הוא רשם אותם למכרז וגבה בעבור זה את הכסף שהרכבים כביכול צריכים בשביל לצאת מהמכרז. הרכבים מעולם לא הגיעו והוא בנתיים כל פעם מבקש כסף "בשביל לעשות סוויץ' לאחד הרכבים" או "בשביל העברת בעלות (1000 ש"ח)" וכל פעם סוחט עוד ועוד והרכבים עוד לא שמענו מהם, אנחנו מניחים שאין כאלה באמת והוא רק רוצה עוד כסף. אני ביקשתי את הסוסה והסכמתי לתת לו את הסייח לכשיוולד. ז"א שאני מגדלת את הסוסה בזמן שנותר מהשנתיים וחוסכת לו את ההוצאות והוא בכל זאת מרוויח. הוא עכשיו רוצה כסף עליה וממציא סכומים מטורפים על הארבעה חודשים האלה שאני לא יכולה לשלם. הוא השתלט על הקרוואן שלי ואמר שהוא מכר אותו למישהו והוא רוצה ממני שאני אחתום לו שזה לא גנוב. אני לא מוכנה כי הקרוואן לא נמכר בהסכמתי אלא הוא השתלט ולא נתן לי למכור אותו לבד. הקרוואן שווה בערך 20K והוא מכר ב 3K. הבן אדם הזה הוא עבריין לשעבר וישב בכלא. אני צריכה עכשיו דרך לקחת את הסוסה ולהוציא את הכסף שהאחים שלי נתנו לו. האם אפשר לעשות את זה עכשיו מהר או שצריך משטרה?

תשובה

למה הכוונה "עכשיו מהר"? ללכת לקחת אותה מהמקום? ואיך ל"הוציא" את הכסף? ללכת ולקחת לו מהכיס? אם הוא יסכים לתת לך את הכסף ואת הסוסה אז לא תהיה כל בעיה. אם הוא לא יסכים יתעוררו השאלות הרבות שציינת. מה היה ההסכם ביניכם? הן ביחס לסוסה והן ביחס לרכבים. מה קורה ביחס לקרוואן? היכן הוא? ממתי? רבות מן השאלות יכולות להיות בעלות אספקט פלילי או אזרחי הכל תלוי בפרמטרים. על מה את רוצה להתלונן במשטרה? מה הוא עשה שנתפס אצלך כפלילי? הפרצת הסכם אזרחי? קבלת כספים במרמה שאין בכלל רכבים? איך את יודעת? ועוד? צריך יותר מידע בכדי להחליט מה ואיך לעשות.

המשך

סחיטה, הוא כל הזמן רוצה עוד כסף ולא מוכן לשחרר את הסוסה הקרוואן נמצא בשטח של מישהו שהיתי בקשר איתו וביקש ממני לפנות, כשפניתי לפנות הוא התקשר אלי ואמר שקיבל טלפון מהבחור הזה שסחט אותי שהקרוואן שלו. הוא לקח אותו בבריונות ולא נתן לי לפנות אותו ולמכור אותו, כי בעל השטח אמר לי שהוא לא יכול לתת לי להיכנס ולקחת כי זה כביכול כבר לא שלי כי הבחור המדובר השתלט עליו. זה לא סחיטה.? אחר כך הבחור אמר שהוא מכר אותו ושיפנו את הקרוואן ושאני חייבת לו כסף על ההובלה. הוא כל הזמן סוחט. הוא עכשיו רוצה מהאחים שלי עוד כסף כי הוא ממציא סיפור שכשהרכבים היו צריכים לצאת מהמכרז הוא איבד את המספר של אח שלי ושלי ולא היה יכול להתקשר, אז יש קנס על זה שלא לקחו את הרכבים, והוא "יעני" מצא את המספר מפירוט שיחות שהוא הוציא. אז עכשיו הוא רוצה עוד כסף וממציא סיפור שהרכבים יצאו רק אחרי החגים שזה שטויות, אם יש קנס אז למה אי אפשר לקחת עכשיו? בטוח יש ימים שמישהו עובד שם. הוא פשוט רוצה עוד כסף ואומר שאי אפשר לשלם את זה במעמד לקחית הרכב, צריך עכשיו בשביל לסדר את זה. זה נשמע כמו שקר כי קנס צריך לשלם כשלוקחים את האוטו, אחרת איך יודעים כמה לשלם אם זה לפי ימים?

תשובה

בכל מקרה ההחלטה צריכה להיות שלך לאחר שקילת כל התרחישים. שוב, המידע והפרטים יכולים להפוך תרחיש חוקי לתרחיש פלילי וכך גם לעניין אזרחי. מהמידע שמסרת, אף כי לא ברור מה בדיוק נדרש ובגין מה ומה מערכת ההסכמות, נראה לכאורה שיש חשד לביצוע מעשים פליליים. מן הטעם הזה יש בסיס עקרוני להגיש תלונה למשטרה. מאידך, באם הנ"ל "דורש" ממך כספים שמגיעים לו בגין הטיפול והלנת הסוסה ועל-כן הוא מעכב אותה אצלו כתנאי לתשלום, ואני לא נכנס לשאלות האזרחיות לגבי זכות העיכבון וכו', גם את מבינה שהמישור יהיה אזרחי ולא פלילי. וכך בעניין הרכבים. לגבי הקרוואן נראה שהנושא יותר "ברור" וככזה שנכנס לטרקלין הפלילי. בהצלחה. בהצלחה.

למעלה