עניין של אמונה

IC4

New member
הדת הנון-רוחנית ../images/Emo4.gif

המדע נוצר (קיים כלומר) כדי לייעל דברים מגלים משהו ואז מנצלים אותו כדי לעשות איתו משהו כמו למשל מגלים שיש אטום ואז מפוצצים את יפן כדי לבדוק אם פרויקט מנהטן היה שווה משהו המדע לא קובע חוקים אלא מנסה לדעת אותם. והוא לא יוצא משום נקודת הנחה (לפחות ביסודו) כלומר זה שמתמכים על רעיונות מדעיים זה לא אומר שזה דת , אלא עוד מישהו מצא לנכון להסכים עם רעיון שמישהו לפניו כבר חשב עליו , והוא מנסה לפתח אותו (אגב דקל , זה לא מה שעשיתי עם צפייתי באוז בעצם?)

Chot

New member
זה שאתה מהלל ומשבח את נפלאות

המדע לא מקדם את הדיון לשום מקום..

rshilkrot

New member
זה שאת הופכת את המדע לדת

מחזיר את הדיון לנקודת ההתחלה. המדע שונה מהדת בגלל שהוא אינו מבוסס על אמונה. הבחירה במדע היא הבחירה באי-אמונה - נהיליזם (ואתאיזם). אני לא אדם מאמין. וגם לא אכפת לי מחוקי הטבע והפיזיקה, הם פועלים, לא מעניין אותי איך. מעניין אותי שאני חי! ושיש עולם, וטבע ופרחים וציפו... די! הטבע מספק לאנשים (שהם חיות טיפשות שצריכות הסברים) הסברים פשוטים (כן, פיזיקה זה פשוט) ומתאימים, שמתחברים כולם ביחד למדע. הדת לעומתו - מלאה חורים. שמתמלאים באמונה. כל אחד ממלא את החורים שחסרים לו כדי לחיות בשפיות (HENCE אנשים שמאמינים יותר ומאמינים פחות) במדע, לכל תופעה יש הסבר, והסבר שעוד לא נמצא - יימצא. אין צורך באמונה! נהיליזם לשלטון! אני לא מאמין בכלום וגאה בזה! (אהה בעצם אני מאמין בעצמי.) בהצלחה! פרחים, ציפורים מצייצות, דשא רטוב, ריח של אחרי הגשם, אהבה, אחווה ושלום בין העמים! שלוות-עולם לכל באי תבל! PEACE!

rshilkrot

New member
אוי אלוהים. חזרתי לפורום

לללללללללללללאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אני מכור! מכור!!!!!!!! חייב עוד מנה חייב עוד מנההההההה הצילו! הצילו!!!!!!!!! אני חייב להתנתק... להתנתק.... עכשיו! לאאאאאאאאאא לא יכול מכור מכור מכווור! אני מרגיש רעידות........ קררר.....

goldi san

New member
כן, אצ´וט החזיר די צודק

אני קצת יכולה להסביר לך, די גרוע כזה לילדים קטנים, למה יש קוהזיה כי למדתי קצת כימיה. בכלל, כשלומדים כימיה מגלים כל מיני דברים על הכימיה הזאת שהם ממש ממש חכמים ואיך שהכל פועל ממש מסודר וחכם. בקיצור, כן, הפיזיקה הזאת וכל שאר החרא הוכחו על ידי אנשים ממש חכמים, שכתבו המון דפים של מספרים שאילו היינו חכמים כמוהם היינו גם מבינים ומסכימים עמם בקלות. כלומר, המדע הוא כן משהו שניתן להוכחה. זה שבשבילנו הוא ערטילאי בדיוק כמו אלוקים זה רק כי אנחנו די טיפשים. ואל תאמיני לליאור שארבע יחידות זה טוב.

Chot

New member
זה לא משנה

הטענה שלי היא לא שאי אפשר להוכיח למה מה עם המים בנגב ולמה לקפוץ אל על לשוב אט-אט זה בלתי אפשרי סתם ככה. הנקודה שלי היא שזה שאנשים אחרים הצליחו להוכיח שאלוקים לא קיים, לא נותן להם את הלגיטימציה לזלזל כל כך חזק באנשים אחרים שלא מעניין אותם ממש מה עושים במעבדות, ושזה -כן- לגיטימי שאנשים ינחו את עצמם לפי הגיון פנימי, ואני אחזור ואומר- כל עוד זה לא פוגע בזולת באופן שחברה תקבע לה. (למשל לא יאנסו, ירצחו או ירחרחו לאנשים אחרים את התחת לפי הגיון פנימי) לגבי החוקרים המדעיים- יש אנשים רבים שהאמונה והדת, בשבילם היא לא כל כך מחוררת. בשבילם היא שלמה, ואני מניחה שזאת אחת הסיבות לאורח החיים שלהם. כי אין חורים והם באים על סיפוקם. אני חושבת שהרבה מפספסים את הנקודה שלי - המדע זה משהו שניתן להוכחה, וזה כל מה שיענה על הצרכים שלך, אבל יש אוכלוסיות שונות בעולם שזה לא רלוונטי לגביהן, לא אכפת להם (לאלו שלא יחזרו בשאלה בסוף היום) שניתן לסתור את כל נפלאות התורה או הברית החדשה, או שמבחינתך אין אלוהים כי נולד ילד עם תסמונת דאון. חוצמזה שיש חוקרים פה ויש חוקרים פה. זכותך לבחור למי להאמין, אבל אני חושבת שלזלזל באלו של הצד השני, בעיקר כשאין לך שמץ של מושג מה קורה שם, (וכנראה שאין לך, אחרת לא היית עושה את ההבחנה בין דת שאין להוכיח אותה, למדע שהוא כן משהו שניתן להוכיח אותו), זה סתם די מטומטם ומיותר. איבדתי כבר איפה היינו. בואו נסכם את הדיון בזה שאתם אליטות שמאלניות ואני היפית נחנחית אוהבת דוסים.

IC4

New member
לא מעונין אנוכי להזניח את המדעת

מדת מדע-ת בלעעה המדע מבוסס על משהו מחקרי, אלוהים מבוסס על אמונה בו אני דיברתי על אמונה והדת שקשורה אליה, לא על דת האי אמונה. פשוט לא בחרתי להכנס גם לזה, מה שאת החלטת שחיוני וגם המדע מצטייר בעיניי ככלי עזר, ולא ככופה דרך חיים. נכון ! יש השלכות מצערות כמו פתולוגיה שאחראית על הרבה דברים אבל להכנס לענינים כאלה כמו משפט זה כבר מורכב יותר מאשר הנוחות ב"בלהבלהבלה". וזה גם ענין סיסטמטי, כלומר איני בוחר בזה ממש, אלא אני חי בעולם שבני אדם אחרים היו בו לפניי (חי חוקים שלא שואלים אותי) חוץ מזה אבל דיברתי עם יעל על זה ולא איתך, אוקיי!
<->האם המדע זה הדת המודרנית, שמנסה להכפיש את הדתות האחרות כדי שאנשים יהיו זקוקים לה יותר? אבל אנשים בעצם חוקרים את תנועת האור כי זה מספק אותם, לא כי כתובה מצווה שכזו, הם רק רוצים ללמוד.

Chot

New member
אוקיי, אבל

אני לא אלך לחקור מתמטיקה ברמה של 4 יחידות כי זה מעניין אותי וגורם לי לריגוש ולרטט רב, אלא בגלל שככה צריך. בשמחה הייתי הולכת ל3, זורקת את הגיאומטריה המסריחה לכל הרוחות, אבל יותר מאוחר הייתי נדפקת מכל הכיוונים, סביר להניח, אם הייתי רוצה שיהיה לי קצת הרבה כסף בכיס. אני חושבת. ז"א - יש מנהג שמורה לי ללכת בכיוון מסויים, שמנחה אותי לקראת התעמקות במדע המדוייק. כך גם מנהגים, או אפילו מצוות בדתות השונות, (בבקשה שמישהו כמו מימי יתקן אותי אם אני טועה מאוד), מנחות את כלל מאמיניהם לקראת אמונה שלמה אנערף. חוצמזה שלמידת מתמטיקה היא חובה. לא תקרא לזה מצווה מודרנית?

dubose

New member
טאי וצ´וט

פלג- אני באמת ובתמים מתחילה לחשוד במורה שלך שהיא עומדת מאחורי איזה קונספירצית מתמטיקה מרושעת ביד אחת עם מזכירות בית הספר. מה האינטרס של מורה למתמטיקה לשכנע את תלמידיה לבחור ב4 יחידות כשלמעשה הם חפצים ב5? למה נראה לך שאת לא מסוגלת חמש, בטח שאת כן אל תקשיבי לה טאי- האם העלאת המונגולואיד נועדה לעורר אותי לכתוב משהו?.. :)

Chot

New member
את חפצה ב5

נראה לי שאני לא מסוגלת 5 כי ליאור לא כזה מורה טוב אחרי הכל, הוא זה שאמור ללמד 5 ואני לא מעוניינת בשיערוים פרטיים. להמשיך איתו סופית ל5, נראה לי שזה ישבור לי את הגב. לא אמרתי שאני לא אנסה. מה אכפת לי בכלל. איזו סיבה יש לי לא להאמין לו וכן להאמין לך ולמרים? אתן עדיין בכיתה י´, הוא מכין תלמידים לבגרויות כבר כמה שנים טובות. אני לא מוצאת שום סיבה הגיונית שהוא ישקר לי. לא חושבת שהוא מעורב במן ניסוי חברתי בקרב תלמדי מתמטיקה. זה לא חוקי.

למעלה