עניין של גיל

a wild rose

New member
עניין של גיל

תגידו - זו רק אני שלא מבינה מה הקטע של אנשים מסוימים לחקור/להתעניין בגיל של בנאדם שמדברים איתו כאחד הדברים הראשונים? ובכלל מה הקטע בלהתייחס לגיל של בנאדם כמידע חיוני במסגרת שיחה כללית או כזאת שמיועדת להיכרות שטחית?

הקטע הזה לא ברור לי כבר הרבה זמן, וזה עלה לי השבוע כשמצאתי את עצמי בפעילות במסגרת ארגון שאני מתנדבת בו וכשהתבצע סבב הכרות לפני תכנון הפעילות, מי שהתחילה את הסבב הציגה את עצמה וציינה גם בת כמה היא ואיפה היא עובדת, ובהמשך נוצר מצב שכל מי שהגיע תורו בסבב הרגיש מחויב גם להגיד את הפרטים האלו, כשמי שלא אמרה בת כמה היא "תוזכרה" שהיא לא ציינה את הפרט הזה... וזה באמת לא ברור לי. כשהגיע תורי הוספתי לגיל שלי כמה שנים מרוב שזה נראה לי דבילי, והתוצאה הייתה מבטים משתאים וערימה של "את לא נראית!" שקטעתי עם אמירה שאני מודה לכולם, אבל אני לא מבינה למה זה בכלל רלוונטי, וקלטתי פה ושם מבטי הסכמה (גם מצד הצעירים יותר בחבורה).

גם בחנוכה הייתי בפעילות התנדבות כזאת וגם אז עשו סבב הכרות שכלל "דרישה לשיתוף" בגיל, מה שנראה לי לא מתאים באופן כללי ובמיוחד מעל גילאים מסוימים (היו כמה צעירים יותר ומבוגרים יותר, אבל הרוב היו 30 וקצת או סוף שנות העשרים), ואני גם לא מבינה מה זה נותן, ולמה להתמקד דווקא בגיל ולא בדברים אחרים כמו איפה כל אחד גר למשל או מה הצבע האהוב עליו. זה לא שאני מתביישת בגיל שלי והיו שם עוד אנשים בגילי פחות או יותר, אבל זה פשוט הרגיש לי מיותר ומטופש.

מה אתם חושבים על זה?

זה לא הגיל אלא התרגיל

אני חושבת שבעיני אנשים שונים הפרמטר של הגיל הוא די משמעותי.
אני אישית תמיד התחברתי לכאלה שהיו צעירים ממני או מבוגרים ממני והיו לי רק מעט חבר'ה בגילי.
עכשיו כשאני בשלב שמכירה הרבה אנשים חדשים ונוצרות חברויות חדשות- יוצא לי להכיר הרבה סביב גילי וגם הרבה צעירים/מבוגרים יותר.
&nbsp
אני לרוב מציינת את הגיל שלי כי פשוט כולם בטוחים שאני הרבה פחות ובגלל שאני נראית פחות לגילי, מייחסים לי פחות רצינות ואני נראית להם "ילדה", ברגע שאומרת שאני בת 31- זה עושה לאנשים WOW ובהרגשה שלי לוקחים אותי יותר ברצינות.
יכול להיות שזה רק שלי ולא באמת חושבים עליי ככה, אבל עם הרגשה לא מתווכחים

a wild rose

New member
השאלה כמה פחות את נראית

אם את מאלו שנראות כמו תלמידות תיכון למרות שעברו את גיל 30, אז אולי יש בזה משהו, למרות שבמקרה שלך אני מניחה שמי שמכיר אותך נחשף לזה שאת בעלת מקצוע ואשה נשואה וזה לבדו מסביר שאת כבר לא כל כך ילדה.
&nbsp
ועדיין יש לי תחושה שאם היית מרכזת פעילות התנדבות והיית מתחילה סבב הכרות, לא היית מכריזה ישר בת כמה את ולא מצפה שכל אחד יגיד בן כמה הוא.
&nbsp

אני בת 31, בד"כ נותנים לי 20 במקרה הממש טוב...

יש כאלה שיותר לארג'ים.
&nbsp
אני אישית הייתי מזמינה את האנשים לספר על עצמם באופן כללי וכל אחד בוחר בעצמו מה לספר.

וגם את זאת

ולזאת גם התכוונתי לשרשר איזו טרוניה על כך שאין כפתור לייקוק ב"תפוז" (אולי זה ישתנה?) ולכן אני בולם את עצמי מללייקק הרבה תגובות שגורמות לי לשמחה ושאני נהנה לקרוא

maybesure

New member
בסבבים שאני משתתפת

כפעם בפעם - אנשים לרוב מזכירים כמה ילדים יש להם ובאילו גילאים. לדעתי גם זה פרט לא רלוונטי. עדיף היה לומר מה התחביבים / תחומי העניין.

A לוןA

New member
הגיל רלוונטי מאוד במקומות מסויימים

אבל לא באחרים.
בכלל, דרישה "לשתף" בגיל היא דרישה חצופה. מי שרוצה- שישתף. ומי שלא- לא.
&nbsp
למשל כאן בפורומים- אם אני רואה תשובה שנראית לי לא לעניין בנושאי גידול ילדים, נניח- זה שונה אם מי שנתנה אותה היא בת 19 ללא ילדים, או בת 40 עם 4 ילדים מאחוריה. סוג הדיון שאפתח עם כל אחת מהן- הוא שונה (אפילו אם דעתן הראשונית היתה זהה)
&nbsp
אמנם "כשתגדל תבין" היא קלישאה מעצבנת ומקטינה- אבל יש בה מן האמת.

elena20

New member
ברור שיש משמעות לגיל קודם כל כי זה אומר

שהאדם בשלב כלשהו בחיים (וכמובן שיש יוצאי דופן אבל אני מדברת בהכללה מה שנכון לרוב).
למשל מאדם בגיל 35 יצפו שיהיה כבר נשוי+ילדים (או גרוש ) בעל קריירה אחרי תואר או שניים
לעומת זאת מאדם בן 23 יצפו כנראה שהוא סוג של מחפש את עצמו או בתחילתו של תואר כלשהו.
&nbsp
&nbsp

a wild rose

New member
זה טוב ויפה, השאלה מה הסיטואציה ומה המטרה

כמו שאלון כתב, במסגרת דיון בפורומים שמישהי נניח מייעצת לך על נושא מסוים, תרצי לדעת בת כמה היא כדי לדעת אם מייעצת לך נערה בת 17 או אשה בת 45, כשאת מראיינת מועמד לעבודה תרצי לדעת בן כמה הוא משיקולים שקשורים להעסקה, אבל במסגרת סבב הכרות בפעילות התנדבות לפורים, לא נראה לי רלוונטי בכלל בני כמה האנשים שמשתתפים וגם לא אם הם נשואים/גרושים/רווקים/סבתות/סטודנטים/בעלי דוקטורט. למי שמתעקש, במקרה כזה גם אפשר לשער גיל לפי מראה חיצוני, ומעבר לכך זה באמת לא מעניין ולא משנה שום דבר - לא היה מדובר במפגש למטרת שידוכים והגיל, כמו הסטטוס והעיסוק, לא היה רלוונטי בכלל.
&nbsp
אני יכולה להגיד בתור השוואה בהמשך למה שmaybesure כתבה, שלמשל באסיפות הורים בבית ספר כל אחד אומר את שמו ואמא/אבא של מי הוא וזה מספיק, כי חוץ מזה שום דבר לא רלוונטי בעצם, אז על אותו משקל לא ברור לי מה רלוונטי בת כמה אני ובני כמה האנשים האחרים שהגיעו לפעילות התנדבות או לכל פעילות אחרת בסגנון.
&nbsp
&nbsp

זה נראה לי קטע תרבותי

אני מאוד רגישה לגילי כי אני זקנה
וגם יש לי עוד המון דברים שיש לי בעיות איתם ואני רגישה אליהם

לפני 3 שנים עברתי מדינה לצורך לימודים...לא היו לי ציפיות שזה יהיה יותר טוב

ואז גיליתי שכל החיים שלי היתי אומללה,כי שכנתי בעצם בחברה חסרת כל חוקים חברתיים,חוקי נימוס,או כבוד
בסיסי לאדם ופרטיותו,שהכניסה אותי לחרדת קיום ופחד לצאת מהבית,שלא תטפל אלי איזה אהבלה בסופר
או נהג אוטובוס או משהו...שלא לדבר על עגמת הנפש מראיונות עבודה...

בבית ספרי,חברי לכיתה מעולם לא שאלו לגילי,הגיל אף פעם לא עלה באף שיחה
גם לא במסגרת שאני מתאמנת בה,שאליה מגיעים גם ילדים וגם אנשים בני מעל ל40
היו לי כאן כ5 רעיונות עבודה ועוד עשרות מפגשים מקצועיים,ובאף אחד מהם לא נשאלתי לגילי או מצבי המשפחתי.
למרות שלא ציינתי את הגיל בקורות חיים
אני לא יכולה לתאר את הפליאה וההקלה העצומה...

אז כתשובה לשאלתך,זה לא מיותר ומטופש,אלא מגעיל,פולשני וחסר כבוד כלפייך כששואלים אותך לגילך
וגובל בתמהונות לציין את גילך מול אנשים שזה עתה פגשת

kisslali

New member
מדבריך אני מבינה שאנגליה היא "חברה חסרת חוקים חברתיים

חוקי נימוס,או כבוד בסיסי לאדם ופרטיותו."

מוזר, חשבתי שזה הפוך...

נכון שפה לא כותבים את תאריך הלידה והמצב המשפחתי בקו"ח, וגם אסור על פי חוק, להפלות אדם בגלל גילו, מוצאו או מינו. אבל, אין כמעט משרה שבשבילה לא ממלאים טופס שכולל לא רק תאריך לידה, מין, מצב משפחתי אלא גם דת ומוצא....

ספרי לי איפה אותה מדינה בה ששים להעסיק בני 50+ ואוסיף בעדינות: "טלי קורה..."

ללי

לא היתי באנגליה מעולם,אבל דווקא מסיפורים של אנשים שהיו...

הבנתי שהמון דברים שם מאוד "ישראליים"
סיפורים באמת על אנשים "יותר מידי ידידותיים"
חתונה ו3 ילדים זה הדבר האולטימטיבי וכל אשה שניה שם הולכת לעשות ציצים...
אבל אני לא יודעת כמה מזה באמת נכון

אני גרה בצרפת,שמתי לב שיש פה קצת יותר כבוד לאנשים מבוגרים
מספיק להסתכל בשלטי חוצות ובאתרי אינטרנט במדינה שבה את גרה ולראות על כמה מהם
יש כוסית בלונדינית בת 14 בחזיה...זה מדד לגבי מה מדבר אל ציבור הצרכנים

ואם כבר, בישראל אדם בן 40 גמר את הקריירה,הוא בקבר,לא יעסיקו אדם בן 40 למרות שהוא מיומן יותר
חכם יותר,בעל יותר ניסיון,יציב יותר ויבצע את העבודה טוב יותר
יעדיפו מישהו צעיר טיפש וחסר נסיון שיוכלו לשלם לו חצי מהשכר שצריך לשלם על העבודה ויחליפו אותו
אחרי חצי שנה בעוד מישהו צעיר וטיפש...אבל הוא חתיך...זה המודל
בגלל זה דברים מתנהלים ונראים ככה...אחת הסיבות לפחות..

ואם בנושא זוגיות

האם גם שם הגיל לא רלוונטי?
האם הבדל בגיליים לא רלוונטי?

(אם נקח זוגיות של אנשים מפורסמים כמו ניקול ריידמן .. היא בת 20 + והוא בן 70 (או יותר) או אסתי גינסבורג ובעלה עדי קייזמן מירי בהוהדמה ובובו קובו וכו..)

שאתם יוצאים עם אדם לא שואלים בן כמה? אין לכם גבול להבדל גלייים ? (10 שנים +- )

וכו

לדעתי, העניין של גיל מאוד חשוב- אצלי לפחות...

אני גדולה מהבחור אבל רק בכמה חודשים וההבדלים האלה ממש לא משמעותיים אבל כשיש כן הבדל מאוד משמעותי והפער הוא של 20 פלוס שנה- אני לא מבינה מה זוג כזה עושה ביחד, אבל אם זה עובד להם-תפאדל, אולי יודעים משהו שאני לא יודעת

לדעתי

הבדל עד 10 שנים (ועדיף שהגבר יהיה המבוגר יותר) זה לא כזה משמעותי
יותר מזה זה קצת עקום בעוניי

supersonic777

New member
פרפר,"תקראי ילד בשמו",כשבחורה יוצאת עם מישהו מבוגר ממנה...

ב 20 שנה,ברוב המקרים זה רק כסף!!!

אני לא חושבת

שאסתי גינסבורג (דוגמנית) צריכה כסף... בר רפאלי בכלל לא נראת לי עינייה מסכנה
מירי בוהדנה גם כן לא חסר

למעלה