ענייני בי"ס ורילוקיישן

alphadelta

New member

דבר ראשון, אתחיל עם זה שתחמיאי לעצמך כמה אכפת לך. זו התחלה נפלאה. אני לא יודעת איפה אתם גרים. באיזו ארץ או מדינה. אבל עבדתי וביקרתי בגנים שונים בארצות הברית ובכולם היו משחקי קופסא, מקום לעבודות אומנות ושטחים מזמינים לשחק וחצרות שתמיד קינאתי קצת שאני לא בגיל המתאים. אבל ארצות הברית ע נ ק י ת
ובכל איזור ואיזור הסטנדרטים שונים. היה גן שכשעבדתי בו החצר נראתה לי טובה מאד. וכשבאתי זמן מה אחרי, כאמא, פתאום החצר נראתה לי קטנה מדי. כך גם בנוגע לבית ספר. עד כמה שחוויתי מאד מעודדים הורים להתערב. עד לנקודה שיש הורים שמתלוננים על זה ;) האם יש לך אפשרות להתנדב בגן ובבית הספר? כי זה יתן לך תמונה אחרת. אולי החצר לא מוצלחת, אבל מקבלים המון דברים אחרים?
וגם - תחקרי. אולי יש עוד בתי ספר בעיר שיותר מתאימים לצרכים שלכם? אם בית הספר של השכונה לא מתאים אולי יש אחר שאפשר לעבור אליו.

noa219

New member
תשובה

תודה
אני משתדלת מאוד להיות מעורבת בכל מה שקשור לחינוך ילדיי..זה באמת אחד הדברים שהכי חשובים לי בגלל זה כ"כ קשה לי העניין..ומאז שאנחנו פה עוד יותר משתדלת להכיל אותם ואת התסכולים ויש לא מעט...
אנחנו לא בארה"ב אלא בקפריסין כך שהאפשרויות די מצומצמות,הם בבי"ס פרטי ויש רק עוד אחד שרלוונטי וצריך לבדוק שיש מקום..למרות שאני די חוששת להעביר את הבת שלי כי ההתחלה לא היתה פשוטה ולקח לא מעט זמן עד שהתרגלה אליו אז להתרגל שוב..הם מעודדים הורים להתערב אבל במסגרת הPTA שזה כמו ועד הורים והם אחראים לארגן פעילויות שונות מחוץ לבי"ס..בכל מה שקשור לקטע הלימודי יש הרגשה שההורים קצת בחוץ...תשמעי אני כל הזמן משווה את הגן לישראל וזה בכלל לא מתקרב מבחינת האבזור..החצר קטנה,אין מספיק משחקי קופסא,הם לא עושים מספיק יצירות אולי רק בחגים,הם יותר שמים דגש על הקטע הלימודי,יש להם כל יום בבוקר שעה של שיעור אנגלית ובו לומדים אותיות בכתב מחובר,כותבים את השם שלהם..הם נותנים להם פעם בשבוע שיעורי בית ומבקשים שכל יום נעבור איתם על אותיות ונקרא להם ספר באנגלית לפי השינה..נראה לי מוגזם ביותר..ויש ממש הרגשה של יותר לימודים ופחות משחקים..וזה צריך להיות הפוך..זה גן לא בי"ס וזה מבאס מאוד..

orilina

New member
חמש האגורות שלי

אנחנו בארה"ב - הקטן שלי בטרום חובה והגדולה בכיתה ב' (כשהגענו היא עלתה לחובה שפה זה יותר כמו כיתה א' בארץ) . מניסיון יכולה להגיד לך שיום לימודים כאן הוא מאוד דידקטי - רוב הדברים שהם עושים בכיתה מוכוון לימודי - אפילו ליצירה יש ערך מוסף לימודי. אין פינות משחק כמו בארץ אבל זה לא אומר שהם לא משחקים ולא עושים דברים כייפיים רק שזה לא משחק לשם משחק אלא יש לו תמיד ערך מוסף כלשהו. ויש standards ברורים שהילדים מצופים לעמוד בהם למשל את גן החובה הם היו צריכים לסיים כשהם יודעים לקרוא ברמה מסוימת ולכתוב כ100 מילים יוצאי דופן ללא טעויות.
וכן מקבלים שיעורי בית (גם בטרום חובה) וכן דורשים מההורים לקרוא 20 דק בכל ערב (ואפילו צריך להגיש את רשימת הספרים כל חודש).
מקובל כאן לערבב את הילדים כל שנה, ככה שכל שנה יש הרכב כיתה קצת שונה ומורה שונה ואין להורים כל מילה בעניין.
בקיצור זה מאוד מאוד שונה מאשר בארץ אבל שונה לא אומר פחות טוב. במקומך לא הייתי ממשיכה להשוות את המצב לארץ זה מתכון בטוח למפח נפש. אם הילדים שלך נכנסים לכיתה בשמחה, יש להם חוג חברים, פעילויות שהם נהנים לעשות (למרות שבעניים שלנו זה נראה מוגזם כמו למשל בכיתה א' להציג פרזנטציה כולל מחקר באינטרנט לפני הכיתה), מורים שהם נהנים מהם - לא הייתי נלחצת מזה שאין להם פואזלים או משחקים בחצר.
לגבי לדבר עם המורים - אני מניחה שכמו כאן בגלל הבדלי התרבות צריך לדעת איך בדיוק לנסח את הבקשה שהיא תיפול על אוזניים קשובות ולא תשמע כמו ביקורת על המורה - הייתי ממליצה לעשות זאת בכתובים (ככה באמת אפשר לשקול כל מילה) יש כאן בנות מבריטניה שאולי יוכלו לעזור לך בכך.
בהצלחה וחיבוק

noa219

New member
איזה קטע..גם אצלנו זה ממש ככה

הקטן שלי בגן חובה והם ממש עושים את כל הדברים שכתבת.הם מתחילים את היום עם שיעור אנגלית של שעה..אח"כ כל אחד יושב ומתאמן בכתיבת השם שלו,יש חלק ביום שיש להם שיעור יוונית של שעה (אנחנו בקפריסין והשפה הרשמית פה היא יוונית אז הם מחויבים ללמד אותם) אבל במקום היוונית הבן שלי בינתיים מקבל שיעורי EXTRA ENGLISH של שעה ביום עם קבוצה קטנה של ילדים ובין לבין משחקים בחצר ועושים עבודות יצירה בקטנה אבל בהחלט הדגש הוא יותר על הלימוד.וגם אצלנו יש שיעורי בית פעם בשבוע ומבקשים מההורים לקרוא ספר לפני השינה ולעבור איתם על אותיות ומילים שכתובות על כרטיסיות ששמים להם בתיק.(מדובר בגן שהוא טרום חובה וחובה יחד).
זה מצחיק אותי הקטע של הערבוב כיתות שאמרת כי אצלנו שנה שעברה בכיתה של הבת שלי בארץ רצו לערבב אותם וההורים התרעמו על כך ברמות שאין לתאר (מודה שגם אותי זה עצבן) והגיעו עד שר החינוך עם עצומות ותלונות ובסוף הוחלט מאוד מהר לרדת מזה...אז תראי את הבדלי התרבות בבמעורבות של הורים בהחלטות מינהליות של בי"ס (-:
הבן שלי נכנס לגן בשמחה,,למרות שההתחלה היתה לא פשוטה בכל זאת..שפה אחרת,מדינה אחרת,מנטליות ותרבות אחרים ממה שהוא מכיר..אבל עכשיו הרבה יותר טוב ונראה שסה"כ בגדול סבבה לו..עם הבת שלי קצת יותר קשה..מאוד מתגעגעת לבי"ס הקודם ולחברים שלה בארץ..עדיין לא ממש מצאה את מקומה..קשה לה בעיקר עם השפה..מקווה שישתפר בקרוב..כנראה שכל ילד מתמודד אחרת עם חוויית הרילוקיישן. אני באמת צריכה לקבל את זה שהכל פה שונה ואחר ממה שאני מכירה ורגילה אליו וללמוד לקבל את זה בשלווה..לפחות כל עוד אנחנו פה ...כמה זמן לקח לבת שלך עד שהתחילה לדבר אנגלית ברמה שמבינים אותה מהרגע שהגעתם? ותודה על התגובה

orilina

New member
Lol

בערך אחרי חצי שנה בקינדרגראטן היא התחילה לדבר באנגלית( כאשר היא התחילה להבין אנגלית כבר אחרי חודשיים) וסיימה את השנה באותה רמה כמו חבריה האמריקאים.

אכן רמת ההתערבות וההתלהמות כאן היא מאוד שונה מאשר בארץ - זה לא שאין הורים ממורמרים פשוט הם לא מביאים את לרמה של עצומות מקסימום שיחה פרטית עם המנהלת.העובדה שאין פה ווטסאפ כיתתי גם עוזרת - ההורים לא מחממים אחד את השני :)

לא הבנתי כל כך את עניין הערבוב במיוחד שרציתי זה גדולה לשאר עם החברות שהיא רכשה בקינדרגראטן . חברה אמריקאית הסבירה לי שזה נובע א. כהכנה לחטיבה ותיכון - בהם אין כיתה אורגנית אלא מערכת שעות שבוחרים (כמו באוניברסיטה בארץ) וכל כיתת לימוד היא בהרכב אחר ב. ההנחיה של המחוז היא לפרק חבורות כדי שלא ליצור מצב של חרם או בריונות ולאפשר לילדים להתחבר עם ילדים אחרים כל שנה.
בקיצור שונה

יכולה להעיד מחווית הרילו שלנו שאחרי חצי שנה לא קלה - הילדים הסתגלו והפכו לאמריקאים (אם כי עדיין קצת יותר דעתניים וקולניים) בכיתה , בבית הם עדיין ילדים די ישראלים

נשמע קשה

לצערי אין לי איך לעזור.
מקווה שתמצאו את המקום הנכון לכם ולילדים

noa219

New member
תודה רבה לכולן על התגובות והעצות הפרקטיות

עזרתן לי לראות את הדברים בזוית ראייה קצת אחרת

תרגישי חופשי להעלות פה מה שנוח לך,

כל אחד מאיתנו היה במקום קשה כזה או אחר, זר לא יבין.

את מוזמנת גם להצטרף לכל אחת מהפינות השבועיות ולהרגיש חלק בלתי נפרד מהפורום

למעלה