עסקים בתאילנד??(במבטא פולני)

koderius

New member
עסקים בתאילנד??(במבטא פולני)

שלום ושלווה אני פרסומאי בן 31 מתל אביב שמחפש לעשות עסקים בתאילנד . (מה?? ככה אמא שלי הגיבה) (לא . לא באסטות לא למכור תכשיטים ובטח ובטח לא להתעסק בדברים לא חוקיים.) עבדתי במשרדי פרסום גדולים, הקמתי עסקים בישראל , חוויתי כמה דברים אבל בנסיעתי האחרונה לבנגקוק (אני מגיע כל שנה מ98) גיליתי את הפוטנציאל העיסקי הטמון בתחום הפרסום בעיר . ולפיכך אני מתכנן עקירה קטנה למשך שנה . כולל אישה (מביא סנדביץ מהבית כן כן ). בקיצור אשמח לכל קשר או פיסת מידע או המלצה מישראלים אחרים החיים בעיר השאיפה היא להגיע כשיש לי מינימום קשרים בכדי להתקדם . תנקס מראש נועם

Benkok

New member
פרסום בתאילנד

בתור בעל מקצוע, בטח שמת לב שרמת הפרסומות במדיה המקומית היא פלוס מינוס שנות השמונים במונחים ישראלים מבחינת התיחכום והעברת מסרים. הבעיה היא שאתה לא מכיר את קהל היעד. פירסומאי חייב להכיר את הקהל אליו הוא מכוון ואולי הנקודה החשובה ביותר - מה שעובד אצלך בראש בעברית לאו דוקא יעבור באנגלית ואני בטח לא מדבר על תאית. אין יותר מידי למה לצפות מאוכלוסיה שתוכנית הבידור הכי פופולרית בה היא תוכנית שבה צוחקים על גמד מפגר וחברו החצי שרוף... אבל... העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא דוקא בתחום של סוגי מדיה וגאדג'טים בתחום. ישראל היא מדינה מאוד חזקה בכל הנושא של טכנולוגיה חדישה להעברת מסרים, מקרנים מיוחדים, הפעלות באירועים, מתקני פרסום וכו'. לפני שאתה מגיע הייתי מציע לך לחקור את הנושא בארץ ולקבל זכות יצוג של כמה שיותר חברות בתחום. לפתוח כאן משרד המשלב עשרות פתרונות פרסום יכול בהחלט להיות כיוון טוב.

koderius

New member
עוד שאלה וחצי ומשהו לגבי טכנולוגיה

הכוונה הראשונית שלי היתה להגיע לבנגקוק ולמכור את המוצר הכי טכנולוגי וחדיש שיש .. את מה שיש לי בתוך הראש :) אני מומחה בקונספטים , מומחה בקד"מ, (רעיונות לאירועים ) עשיתי בארץ כמה פסטיבלים והפקות לעיריית תל אביב וכדומה . ואני חושב שבתחום הזה יש המון עבודה בתאילנד . (אני למשל לא מכיר פסיטיבל טוב ליד בנגקוק לדוגמא ) שאלה : תגידו יש בתאילנד משהו דומה ל"גלויות של שלי"? אם אתם זוכרים יודעים מה זה - הסטנד גלויות הזה שניצב בכל המועדונים והמסעדות.

rambling

New member
דיעה נוספת

ברור שיש הבדלים תרבותיים וגם האוכלוסיה כאן מתפלגת שונה מבחינת שכבות סוציו-אקונומיות אבל לא הייתי אומר שרמת הפרסום באופן גורף ובכל תחום מפגרת אחרי ישראל. הנה דוגמא. שתי פרסומות תאילנדיות זכו בפרסים בפסטיבל קאן 2008, אחד זהב והשני כסף. מצאתי את הפרסומות דרך הבלוג הזה. מה שכן, קשה לחדור לתחום כזה בתור זר ובמיוחד בעל עסק וזה בלי שהזכרנו את הקשיים והעלויות של הקמת עסק בכלל בתאילנד (את אז אני אשאיר למומחים בתחום בנקוק וקרלטון). להתחרות מול בוטיקים מקומיים קטנים אין סיכוי נראה לי. אולי אם אתה מביא משהו אולטרא מיוחד ותופס איזו נישה, אבל אז זה יהיה מתאים לחברות מאוד מסוימות שמספרם יהיה קטן. רוב הזרים שעובדים בתחום באסיה (במקרה אני מכיר כמה מהתעשיה) עובדים עבור חברות זרות גדולות בתור קופירייטרס לקופי באנגלית או קריאטייב דיירקטורס ומעלה שמנהלים accounts בינלאומיים גדולים. אפשרות אחרת זה לעבוד במקום כמו סינגפור או הונג קונג ששם אפשר גם להקים עסק יותר בקלות, גם יותר דרישה לאנגלית, גם יותר חברות זרות גם משכורות ותקציבים יותר גדולים ועדיין אתה במרחק שעתיים ורבע מקו סמוי וכו'

koderius

New member
רגע רגע...ראמבלינג בנגקוק

ראשית אני לא רק קופירייטר ולא הייתי רוצה ללכת לחפש עבודה בתור קופירייטר בחברה בבנגקוק. וזאת מכיוון וכך אני אגיב בעצם לשניכם - בתאילנד כמו בישראל מתקיימות כמה ליגות של משרדי פרסום : כמובן שהליגה הבכירה של משרדי הפרסום שהם נציגויות של סוכנויות בינלאומיות מחו"ל , מציגות רמה גבוהה מאד . וכן ראמבלינג צודק היו הרבה זכיות בפסיטבל קאן וכאלה . (למרות שזו אחת התחרויות המכורות בעולם הפרסום :) מאידך הליגה הנמוכה דומה מאד לארץ - מתי הסתכלתם לאחרונה על פרסום במקומונים עיין ערך "גל גפן". שנות השמונים זה עוד בסדר... אז מה כן יש בבנגקוק ....יש תקציבים יש מלא חברות יש מלא הזדמנויות ..נכון? הכוונה שלי היא לנסות לברר האם שווה להקים שם חברה שמספק שירותים לישראל ולעולם בתחום הפרסום . בנגקוק לצערי רוב הגאדג'טים לתצוגה בישראל מקורם במזרח וכאלה .. בלי קשר הרעיון להיות נציג של חברה ישראלית בתאילנד הוא מעולה! תמיד אמרתי שביום שאני אמצא מה למכור להם אני אהיה מאושר . במקום בו פותחים קניון כמו פאראגון - יש מספיק אנשים למכור להם .

Benkok

New member
לא דיברתי על הגאדג'טים בתור גאדג'טים...

דיברתי על הטכנולוגיה. חברה כמו EYECLICK למשל מציעה טכנולוגיה. יש עוד עשרות חברות ברחבי העולם, כולל תאילנד, שעושות את אותו דבר - אבל הטכנולוגיה של החברה הישראלית יותר מהירה וחלקה והתוצאה הסופית שונה לגמרי. לא הננתי את הקונספט שלך של להציע שירות מתאילנד לחברות בישראל. למה שחברה מישראל תחפש פירסומאי בתאילנד? אם נראה לך שלהפיק פרסומת בישראל עולה יותר מלהפיק אותה בתאילנד (מבחינת כח אדם מקצועי - מפיקים,במאים,צלמים,עורכים וכו...אני לא מדבר על שירות קייטרינג ובחורה שמנקה את הסט) אז אתה טועה.

koderius

New member
אתה צודק ו...

כולנו יודעים כבר שתיאלנד בהרבה מאד תחומים כבר ממש ממש לא המדינה הזולה שהכרנו. ולכן לא הייתי מגיע לתאילנד לבסס את עסקי על ההנחה שניתן להשיג יותר בזול X או Y . בטח ובטח לא פרסומות. אבל איך בכל זאת ניתן למכור שירות מתאילנד לישראל לדוגמא בנית אתרים . אם אפנה לחברות בשוק כאן הישראלי ואבקש מהן להקים לי אתר כמו תפוז תג המחיר להערכתי ונסיוני יתחיל מיידית ב200 אלף דולר . (מה שנקרא רק בשביל הפרצוף שלי ). אני יכול ועשיתי זאת כבר סטודיו תאילנדי בניהול פאלאנגי שיעשה את אותה עבודה בהרבה פחות כסף . הרבה פחות. יש הרבה מאד שירותים היום בעולם שאין להם שום חשיבות איפה הם נמצאים פיזית כפי שאתם בטח יודעים.

koderius

New member
eyeclick

אייקליק הוא רעיון מגניב וזהו. הוא גימיק מהכיון הטכנולוגי שלא תפס בארץ . ואני גם יודע למה . בשביל שפרסומאים ישתמש בו - הם צריכים לקבל דרישה כזאת מהלקוחות שלהם . "אני רוצה משהו לקניונים שימשוך צומת לב וכו". ונדיר שדרישה כזאת מגיע למשרד פרסום. עכשיו השאלה היא האם בתאילנד הלקוחות יותר פתוחים או דורשים רעיונות כאלה . ממה שאני זוכר בנגקוק מוצפת במסכי STREET TV לא?

Benkok

New member
בתאילנד יותר פתוחים לכל מה שמריח "מערב"

השימוש במסכים הולך וגובר (הן מסכים סטטיים על בניינים והן משאיות עירוניות עם מסכים שמשנות לוקיישן כל הזמן). כל מרכז קניות מתהדר במסכים עם פרסומות במקומות אסטרטגיים. מידע פנימי - בימים אלה ממש רץ פיילוט של מסכים בתחנות דלק של PTT - מסכים שמקושרים אונליין למרכז שידור שמאפשר הרצת הודעות בו זמנית באופן מיידי. KFC בדיונים וביום שישי הבא הם אמורים לקבל החלטה על הכנסת קונספט דומה לרשת. בנוגע לeyeclick - אם תייצג רק חברה אחת בסגנון הזה אז לא תראה מזה דולר. אם תרים משרד שמציע כמה פתרונות מכיוונים שונים תפנה למכנה משותף רחב יותר וזה כבר יכול להיות עסק מאוד מכניס. אתה מדבר על עיר שיש בה 3 מרכזי כנסים בינלאומיים, עם סך כולל של בערך 100 תערוכות בשנה בתחומים שונים, שאליהן מגיעים מאות אלפי מבקרים מכל רחבי העולם ומציגים בהן חברות מכל העולם. ניקח לדוגמא את תערוכת התכשיטים - פעמיים בשנה בIMPACT ועוד תערוכה יותר קטנה בSIRIKIT. חברות שמציגות בתערוכות האלה בדרך כלל מחליפות את הביתן שלהן פעם בשנה, ובשאר הפעמים משתמשות באותו ביתן אבל מנסות לחדש אותו עם גימיקים. אל תשכח שחברות כאלה מציגות בדרך כלל בעוד תערוכות בעולם (יש חברות שמציגות ב20-30 תערוכות בשנה), מה שיכול לפתוח לך שווקים במקומות אחרים. השוק קיים, אבל הוא שבע מרעיונות בנאליים. קפיש?

koderius

New member
רגע לא הבנתי

בנוגע למסכים... אז מה אתה מציע ...לפתוח חברה בתאילנד על כל המשתמע מכך שתאגד פתרונות פרסום מרחבי העולם<? איך זה קשור לתערוכות ? (הכוונה היתה שיש שם הרבה קליינטים)? רק לשם הבהרה ...מעולם לא הצעתי רעיון באנאלי

Benkok

New member
אני חושב שהייתי די ברור...

אני חושב שבהחלט יש מקום לחברה כזאת שמציעה מגוון פתרונות פרסום וקד"מ. הלקוחות של חברה כזאת הם לא החברות המפרסמות אלא חברות הפרסום ויחסי הציבור. הקטע של התערוכות הובא כדוגמא לנישה ענקית עם פוטנציאל דינמי - בכל תערוכה כזאת יש מאות עד אלפי ביתנים שונים שמתחדשים פעם בשנה ומתחרים ביניהם כל הזמן איך להרים ביתן יותר מיוחד ויותר חדשני. אם בשנה הראשונה כולם שמו מסכי LCD עם סרטוני תדמית על החברה, השלב אחרי כן היה מסכי תלת מימד עם הפעלות אינטראקטיביות (למשל). חברה שמציגה בבנגקוק שלוש פעמים בשנה, בדרך כלל מציגה בעוד תערוכות בעולם. חברה מקומית שיש לה מתקן תצוגה מיוחד, ולוקחת אותו איתה לתערוכה בלאס וגאס ושבוע אח"כ לתערוכה בניו יורק, וחודשיים אח"כ לתערוכה בבאזל - היא בעקיפין גם "סוכן נוסע" של הטכנולוגיה שתמכור לה.

koderius

New member
שוב ....

אני מסכים איתך לחלוטין... לגבי הפוטנציאל הגלום - וגם לגבי " הסוכן הנוסע ".. אבל כל זה טוב ויפה במידה ויש לי באמת חידושים והמצאות לספק לחברות שכאלה . אני בספק אם אותם אנשים אינם מכירים כבר את האופציות הקיימות בשוק . לא יודע זה מצריך בדיקה. מה שכן ... ממה שראיתי בתאילנד וזה עוד דורש בירור מעמיק - יש הרבה מקום לקד"מ מתוחכם . ויש הרבה מקום לנישה מאד מאד מגניבה בעולם - חנויות הקונספט . ובזה אני טוב ויודע להתעסק . יש לי הרבה מאד מה לחדש בתחום הזה (אני חושב) לתאילנדים . וזו שאלת השאלות באיזו רמה הם מעודכנים. ממה שאני מכיר אותם (שלא כמוך 7 שנות מגורים) ...הם פתוחים מאד לרעיונות מגניבים. אבל גם שונים מאיתנו . השאלה היא מאיפה מתחילים... האם מותר לי לפתוח עוסק מורשה בתאילנד ? למשל.

rambling

New member
פרסום outsourcing?

גם לי לא ברור מה היתרון בלספק שירותי פירסום רציניים לחברות בארץ דווקא מתאילנד או מדינה רחוקה אחרת ואיך זה יכול לעבוד מבלי שיהיה קשר ישיר ולשבת עם הלקוח. אבל אני לא מבין הרבה בפרסום. זה מודל שראית עובד בתחום הזה?

koderius

New member
איך זה עובד

הרעיון הוא לבסס קשר טוב ואמין עם סטודיו תיאלנדי עם מחירים קבועים מראש. הם מקבלים את דרישת העבודה ממני . עושים את מה שהם צריכים לעשות מבחינת העבודה שלא מצריכה עברית. שולחים בחזרה לכאן אני דואג לתאימות לעברית כאן . וזהו . כלומר אני יושב עם הלקוח בישראל אבל העבודה עצמה נעשית בתאילנד . הלקוח לא יודע וזה גם לא צריך לעניין אותו היכן נבנה האתר שלו זה לא שזה פחות טוב . זה מודל שעובד מצויין כרגע יש לי כמה דברים שמתוכנתים בפקיסטן:) השאלה שלי היא כמה אני יכול לעשות עסקים בתיאלנד הרי תמיד העסק נשאר בידי התאילנדי ותמיד יש את עניין הרשויות וממה שאני מבין שמעתי זה בעייתי פלוס תמיד הזר בעמדת נחיתות מול הגורמים האלה או שאני טועה?

rambling

New member
אוקיי

אז אתה מתכוון למצוא תחליף אחר לחלק של "כלומר אני יושב עם הלקוח בישראל" ? כן יש הרבה מגבלות ודרישות בשביל להקים כאן עסק בתור זר. תריץ חיפוש על בנקוק וקרלטון ולהקים עסק, הם כתבו על זה הרבה כאן.

koderius

New member
תשובה לראמבלינג - ושאלה לכולם

כן יש לי מי שייצג את אותי כאן מול הלקוחות . ויקבל אותם . אלו שותפים.. שאלתי היא : את המגבלות של פתיחת עסק בתאילנד הצלחתי להכיר . אותי עמניין לדעת כל מיני דברים שלא מופיעים בשום מדריך . האם ישנה סכנה פיזית לזרים שעושים עסקים (מיכוון המאפיות הפרוטקשנים ושלל הצרות שיש בבנגקוק ) מנסיוני במדינה הזאת ישנו אלמנט של אלימות שאתה חשוף אליו. האם נתקלתם בפריצות או משהו בסגנון למגורי זרים...... (שמעתי כמה סיפורים לדאבוני ) ואיך חיי החברה בתור ישראלים שם?

Benkok

New member
אלמנט של אלימות? פריצות למגורי זרים?

אני לא יודע איפה הסתובבת בתאילנד, אבל אין דבר כזה "מגורי זרים". האלפיון העליון בתאילנד מורכב בעיקר ממקומיים. מאפיות ופרוטקשנים קיימים אבל בעיקר בסצנת חיי הלילה, וגם כאן מדובר בעיקר במשטרה כגורם המושחת. אתה אומר "מנסיוני במדינה הזאת"...וזה לא ממש ברור לי. אני חי כאן שבע שנים, מעורבב יפה עם אנשים מכל השכבות כאן (מרמת הכפרי הבור, דרך אנשי עסקים מקומיים מולטימיליונרים ועד שוטרים בכירים וגנרלים בצבא) ומנסיוני במדינה הזאת אף אחד לא יתערב לך בחיים אם תעשה את הדברים כמו שצריך. אלימות לא מחפשת אנשים שלא מחפשים אותה. מי שהולך לישון עם תיישים, שלא יתפלא אם יקום מלא פרעושים. לגבי חיי החבר'ה בתור ישראלים - קח בחשבון שאף אחד לא יהיה חבר שלך רק בגלל שאתה ישראלי... כמו בכל מערכת יחסים, צריך להיות בנאדם וזה שאתה ישראלי זה לא רלוונטי.

koderius

New member
אוקי טוב לשמוע כי

אלף כנראה שרב סרו שמועתי עבר גם עלי. בית , כשאמרתי מגורי זרים התכוונתי לדירה שפאלאנג גר שם . לא התכוונתי למתחם כמו ביפן (מגורי גייג'ין) . מנסיוני בתאילנד הכוונה היתה שנחשפתי לאלימות כמה פעמים . אבל אבל אני מקבל את מה שאתה אומר ואם זה ככה אז זה בהחלט סבבה. למעשה אם זה ככה ישראל יותר מוסכנת:) ובדיוק כמו שאני לא מתחבר עם כל ישראלי באשר הוא רק בשל היותו ישראלי אני לא מצפה מאחרים לעשות כן. ברררררור..

rambling

New member
לא נתקלתי

מנסיוני, הקצר יותר כאן, גם לא נתקלתי בדברים כאלה. לפי דעתי אם אתה לא דורך לאף אחד על הרגליים אז לאנשים לא יהיה ממש אכפת ממך. מצד שני אם מישהו דורך לך אז זה כבר יותר בעייתי, כי לך תדע עם מי אתה מתעסק, ואכיפת החוק היא לא בדיוק הדבר הכי יעיל כאן.. מעבר לזה יש את העניין הרגיל שבטח נתקלת בו של הגישה שאם אתה פאלאנג אז יש לך כסף, ואז במקרים שאפשר המקומיים רואים זאת כ"מצווה" לחייב אותך סכומים יותר גדולים. אם אתה מבין ומפטפט קצת תאילנדית ופותח עיניים אז זה עוזר לצמצם דברים כאלה.

למעלה