עסקים בתאילנד??(במבטא פולני)

KajaGugu

New member
למה שלא תציע שירותים לעסקי הייצוא שם

אני ניתקלתי בהרבה יצואנים תאילנדים (כלומר זרים שיש להם עסקים בתאילנד) לרובם היה בראנדינג ברמה נחותה, קטלוגים שמזכירה עשתה, אתר אינטרנט עלוב. רובם אומנם עושים b2b אבל זה עדיין לא תירוץ.... אני חושב שאנשים כאלה יכולים להעזר במישהו כמוך שמדבר בשפה שלהם, עברית, אנגלית אבל נותן להם שירותים בבנגקוק במחירים טובים יותר ממה שישיגו במערב.

koderius

New member
זה אותו דבר בכל העולם

בכל מקום בעולם יש יצואנים לקוחות מפרסמים יצרנים שעושים ברנדינג ברמה נמוכה.. לקוחות כאלה (גם בארץ) הם הכי קשים. מיכוון שאתה עובד כמה פעמים פעם אחת לחנך את הלקוח שנקרא אצלנו "לקוח לא מושכל" פעם שניה בלהסביר לו למה הוא בכלל צריך אותך ועד כמה פעמים בשביל להסביר לו את הקונספט של מיתוג ורק אחר כך אתה ממש מתחיל לעבוד . אני מתאר לעצמי שהלקוח התאילנדי לא פחות קשה. וממה שהבנתי היחס לזרים עובדים הוא די כפוי טובה

KajaGugu

New member
עניין של היצע וביקוש

כל שנה מגיעים אלפי זרים מערביים לתאילנד במטרה להשתקע, לעבוד, לחיות, להקים עסקים.... לפני שנתיים קראתי מאמר בבנגקוק פוסט של היסטוריון, הוא כבר מדבר שם על תופעת הגירה של אירופאים שנימלטים מהכיבוש המוסלמי של היבשת שלהם אל תאילנד (ציטוט של דבריו). הוא השווה את זה להגירה הסינית. חלק גדול מהזרים הם ברכה לממלכה, הם מפתחים את תאילנד, מביאים עוד תיירים ועוד אנשי עסקים , אבל ממש כמו שבישראל יש מטומטמים שרוצים לאסור על זרים עשירים לרכוש דירות במדינה, כך בתאילנד יש מי שחושבים שזרים עשירים הם סכנה. מעבר לזה יש המון "זבל לבן" שמסתובב ברחובות בנגקוק ובטח ניתקלת בו, קל להבין מדוע התאילנדים לא ירצו את האנשים האלה תקועים אצלם במדינה.

koderius

New member
השאלה היא האם ה"שוק" לא מוצף בעצם

האם למרות מיליוני התייירים השיכורים מיליוני החרמנים האקראים עשרות אלפי האקספאטים ועשרות אלפי המשתקעים למיניהם האם עדיין יש איזהשהוא כבוד מינימלי לפאלאנגים בתאילנד . האם עדיין התאילנדים חושבים שהם יכולים להעזר בידע המערבי . וכן ברור לחלוטין שכמו בכל מקום על פני כדור הארץ - איפה שיש אדם יש גם צואה

KajaGugu

New member
לדעתי, מוצף לעייפה

אני חושב שכל רעיון, כל קומבינה, כל שטיק כבר קיים בתאילנד, פשוט בגלל שיש כל כך הרבה מערביים שמגיעים לשם במטרה להשתקע. מאידך, אני מאמין שיצואנים שם זקוקים לשירותים שונים, הם יהיו מוכנים לשלם יותר כדי לקבל אותם ממערבי. אגב, אולי זה יעניין אותך.... פגשתי פעם בחור אמריקאי שהוא מעצב, הוא סיפר לי שהוא ניגש למכרזים גדולים להפקת ברושורים בכמויות גדולות בארצות הברית, הוא מגיע לתאילנד לשבועיים שלושה, מדפיס שם את החומרים ושלוח אותם לארצות הברית, הוא טען שזה חוסך לו המון כסף.

koderius

New member
ראשית

אני מסכים שכל שטיק קיים בתיאלנד. אבל אני לא מתכוון לעסוק בשטיקים שקיימים במערב ולא קיימים בתאילנד . אני מדבר על ייעוץ פרסומי אמיתי שגם במערב נחשב לטוב ומתקדם. פרסום BTL גרילה קונספט וכדומה למי שזה אומר לו משהו . עוד לא הייתי במדינה שכל הפרסום בה היה ברמה גבוהה . (אולי למעט הולנד ששם כשרון הפרסום זורם להם בדם כנראה). שנית אני בטוח שתאילנד עמוסה לעייפה מכל רעיון שחוק . ואני בטוח שדי נמאס מזרים שעלו על הגל . אבל יכול להיות שזה בכל המדינה ככה אלא רק בבנגקוק . מי יודע מה המצב בצ'אנג מאי .? האמת אותי גם מעניין המצב בקמבודיה . צריך לזה פוסט נפרד. :)

rambling

New member
יש כאן BTL וגם TTL

אני לא אומר שלא ניתן לחדש שום דבר, תמיד אפשר. אבל הפרדיגמות קיימות. החוכמה היא להביא טוויסטים חדשים על זה. כמו בכל מקום בו יש צרכנות מתקדמת וכסף ותחרות אי אפשר לבוא עם נוסחאות מוכנות אלא עדיין יהיה צריך להשקיע הרבה מאמץ ויצירתיות כל פעם מחדש. לא יודע עד כמה זה נפוץ בארץ אבל באסיה תת-תחום אחד של פרסום שלפי ידיעתי לוקה בחסר זה strategic planning וכל העניין של branding roadmap. אז על פי מה ששמעת עד כה, יש לך כיוון לגבי מה הצעדים הבאים שלך? סתם מעניין לשמוע, אני לא פרסומאי, או שום דבר אחר שנגמר ב-"אי"

koderius

New member
הכיוון פשוט להבנה קשה לביצוע תשובה גם לקשגוגו

כל הדיבורים שהיו פה על עולם הפרסום סטודיו בשלט רחוק וכל אלה היו דוגמאות ותשובות לחלק מהדיונים כאן . מה שאני באמת צריך מתכוון לעשות , הוא להקים צוות מוכשר אמין רציני ומדבר אנגלית ברמה גבוהה בתיאלנד שמורכב מפרילאנסרים(לא חובה) שמסוגלים להרים פרוייקט, בעזרתי ובעזרת משקיע מקומי בשביל הרישוי פתיחת דלתות ידע של השוק המקומי וכדומה. כשהמטרה היא הקמת רשת חנוית ע" פ קונספט שנוסה פועל ועושה כבר כסף. . (החנויות לא מיועדות לקהל הרחב ופונות לעשירון עליון ומעלה - אני חושב שיש מספיק מולטי מיליונרים בעיר הזאת). האמת שיש לי כמה קונספטים וכולם מצריכים בירור לפני שאדע איזה מהם הוא המנצח . מאד קשה לעשות את כל הבירורים מכאן ולכן אני מניח שאצתרך לנסוע לתקופה לברר כדאיות. אז השלבים הם כדלקמן - בירור ראשוני של מידע כללי כאן ובמקומות אחרים. נסיעה - המשך בירור מעמיק. חידוד הקונספטים מודלים עיסקיים , ניתוח נתונים . ובתקוה בשלב הבא מעבר לפרוייקט בתאילנד . באשר לקאז'אגוגו - נכון שאים שום כדאיות כלכלית בלהרוויח בבאטים כל עוד מדובר בסכומים קטנים . אבל אני מניח שעסקים גדולים בתאילנד מרוויחים יפה גם ביחס למערב. בקיצור אני צריך INFORMATION :)

KajaGugu

New member
זה כבר סיפור אחר

ללא ספק יש פוטנציאל לכזה מיזם, אני חשבתי שאתה מתכוון לפתוח חברת פירסום בבנגקוק.

koderius

New member
חס ושלום אין לי סיכוי

כל עוד החברות המערביות הגדולות ניצבות שם . מקאן אריקסון וכאלה ..

קרלטון

New member
תגובה

שמע, אני לא מכיר יותר מדי את תחום הפרסומאות פרופר, אבל התעסקתי בתאילנד בתחומים של עיצוב לאינטרנט ולדפוס, בנוסף לקידום מוצרים שלי בדרכים שונות, נראה לי שיש השקה בין התחומים. נראה לי שיש לא מעט נאיביות בגישה שלך. "להקים צוות מוכשר אמין ורציני עם אנגלית ברמה גבוהה שמורכב מפרילאנסרים... " פפפיווווו. לא ביקשת כלום. מוכשר/מקצועי ברמה שתרצה בתאילנד זה נדיר. אמין זה פי 10 יותר נדיר, אנגלית ברמה גבוהה זה פי 100 יותר נדיר, ומי שיש לו את זה ולא ידרוש ממך משכורת שמנה זה פי 1000 יותר נדיר (יכול לקרות אם באותו יום הוא אכל מו-דנג מקולקל וחתם בטעות על החוזה ששמת מולו כי חשב שזה טופס אשפוז). בקיצור, אני לא יודע על מה מדובר, אבל אם אתה רוצה אנשים מקצועיים ודוברי אנגלית ברמה שמקובלת במערב אז תתכונן לשלם להם - ולא, משכורת ממוצעת בתאילנד היא לא מה שאתה צריך לקחת בחשבון. שאל את עצמך למה יש כל כך הרבה אאוטסורסינג של שירותים להודו (תוכנה, תמיכה טלפונית, חשבונאות ועוד) ולא לתאילנד לגבי "משקיע מקומי פתיחת דלתות" - אני לא אתחיל אפילו. מקוצר זמן זאת התגובה שלי כרגע, בכל מקרה, אני מאחל לך הרבה בהצלחה, תסע, תבדוק ותלמד, נראה שיש לך הרבה מרץ שזה כבר טוב.

KajaGugu

New member
אכן

ניתקלתי בתופעה שאתה מתאר בתחום התוכנה, פשוט אין אנשים רציניים (וזה חבל). כמו שאתה כותב אם כבר יש מישהו רציני אז זה יעלה הרבה כסף.

koderius

New member
ראמבלינג אני רוצה להגיד לך

שאחד המקומות הכי גרועים בעולם! (בעולם לא סתם!) ב branding road map או בכלל בכל הקשור לארכיטקטורת מותג זה ישראל!! ועבדתי עם החברות הכי גדולות במשק צמוד צמוד ... אני יודע.. הכל חפ לפ חארטא בארטא על מיליוני שקלים

KajaGugu

New member
אני לא רואה שום הצדקה כלכלית

אם הייתי משקיע והיית מגיע אלי עם רעיון כזה לא הייתי נותן לך כסף...מדוע להשקיע בסוכנות פירסום במדינה בה ההכנסה נמוכה יחסית ופטנציאל הצמיחה נמוך יחסית לשווקים אחרים. אם אני מחפש הרפתקאות בתמורה לתשואה עתידית גבוהה אני אלך לסין שם יש לאן לגדול במונחים של אוכלוסיה. או שאלך למיזרח אירופה שם יש לאן לגדול במונחים של תל"ג לנפש. למכור שירותים בתאילנד לתאילנדים, לא לתיירים או זרים, נישמע כמו הרפתקה חסרת צידוק כלכלי.

קרלטון

New member
מה הקשר...

רוב רובה של האוכלוסייה של הזרים שהזכרת לא באה בכלל במגע עם חברות תאילנדיות בתור ספקי שירותים, בהצעה עסקית כלשהי או בכלל לא פוגשת את מנהלי החברות / מקבלי ההחלטות בכלל. כל המורי אנגלית למיניהם, הפנסיונרים ובטח התיירים, בכלל לא רלוונטיים לרושם שתעשה או לא תעשה בתור איש מקצוע זר.

קרלטון

New member
עניתי לך

בהקשר ל - "האם למרות מיליוני התייירים השיכורים מיליוני החרמנים האקראים עשרות אלפי האקספאטים ועשרות אלפי המשתקעים למיניהם האם עדיין יש איזהשהוא כבוד מינימלי לפאלאנגים בתאילנד . האם עדיין התאילנדים חושבים שהם יכולים להעזר בידע המערבי ."

למעלה