עסקית בהוטל מונטיפיורי, או: איך שירות יכול לקלקל הכל.

גסטרו

New member


 
מים בששון...

אין הרבה דברים שהייתי רוצה לקחת מתרבות המסעדות / השירות באמריקה לארץ *חוץ* מעניין המים. לא משנה איפה מתיישבים - מהדיינר הכי סליזי בלאס וגאס, עבור במסעדות הפועלים המכסיקנית ועד המסעדות היוקרתיות ביותר - קודם כל ימזגו לך מים. לרוב מי קרח. ואם במקרה לא ימזגו אלא ישאלו קודם האם מעוניינים במים, לא צריך לעשות שמיניות באוויר כדי לקבל מים מהברז - זה הסטנדרט, ואף אחד לא מנסה לדחוף לך מים מינרליים או מוגזים שלא לצורך.
נשמעת חוויה מבאסת ולא הכי אופיינית למקום שלדעתי מציע לרוב שירות מהטובים בעיר.
 

homets

New member
מסכימה לגמרי בנוגע לארה"ב

זוכרת את זה מצוין ואני באמת מתקשה להבין איך אפילו למרות שיש חוק בעניין, המון מסעדות פשוט "שוכחות" או מתעלמות מצורך בסיסי כל כך. בודאי כשאנחנו בחודש אוגוסט ויש בערך טריליון מעלות בחוץ.
 
יחסית המצב כאן סביר

והשתפר בהרבה בכמה שנים האחרונות.
לא יודע איך זה בארה"ב, נגלה בקרוב, אבל כאן מקבלים מים כשמבקשים (הרבה פעמים לא קרים, זה נכון) וגם זה משהו. באירופה לא שמעו על הפטנט הזה. מצד שני היין/בירה עולים כמו מים, אז...
 

mereng

New member
דווקא עכשיו בטיול באוסטריה ביקשנו מי ברז בכל מקום

ולא היתה שום בעיה לתת לנו ובשפע.
גם בשאר אירופה לא נתקלתי בבעיות בנושא.
 
באיטליה שום מקום לא יגיש מי ברז

האיטלקים, למודי שנים של זיהום סביבתי וסקנדלים שקשורים לתעשיית המזון והמשקאות, ממעטים לשתות מי ברז. כשאנחנו הגענו לאיטליה חשבנו שאפשר לשתות מהברז (והאמת שגם האיטלקים טוענים שזה בסדר), אבל בכל ביקור בסופר היינו רואים מקומיים ממלאים עגלות שלמות, ממש, בשישיות של מים מינרליים טבעיים ומוגזים. אז התחלנו לעשות כמוהם... יש מצב שזה כי שישיית מים מינרליים בסופרים עולה פחות מיורו וחצי.
לגבי מסעדות - המחיר של המים (והלחם) נכלל הרבה פעמיםב"קופרטו" הסכום הקבוע שכל סועד משלם (גם עבור השירות). יש מקומות שיחייבו בנפרד על מים (בעיקר מסעדות פלצניות יותר) אבל תמיד מדובר על סכומים נמוכים מאוד.
 
עמית, מה אתה מכיר מחו"ל לגבי

"איך המנות שלכם?"
"טעים לכם?"
"הכל בסדר?"
&nbsp
האם יש שיח כזה בין המלצרים לאורחים?
 
בקנדה היאוש נעשה יותר נוח

וממה שאני שומע לאחרונה, אני משייך הרבה לזכות מחירי היין(יבוא) הנוחים.
 
שאלה טובה...

באיטליה - לא זכור לי שאי פעם שאלו אותי במסעדה אם "הכל בסדר" או אם "טעים לנו". כנ"ל בצרפת ובאוסטריה.
בארצות הברית - לרוב לא יישאלו "איך המנות" או משהו כזה, אבל תמיד בשלב מסוים יבואו לבדוק אם "הכל בסדר" או בשפתם - Do you have everything you need, או משהו כזה. כמובן שיקפידו למלא את כוסות המים (לעתים באובססיביות מעיקה), יציעו עוד קפה (במקומות של ארוחות בוקר) וכו'. בשאלה ספיציפית כמו "טעים לכם?" לא ממש נתקלתי, חוץ מבמקרים שבהם הסתמכתי באופן מובהק על המלצה של המלצר / הברמן בבחירת המנה או המשקה / קוקטייל, ואז כמעט תמיד הם יטרחו לברר האם ההמלצה הייתה לרוחו של הלקוח או לא.
 
ככה גם אני מכיר...

היה לי ויכוח מקצועי לגבי זה שבוע שעבר.
אני טוען שבארץ כן צריך, כי זה הנוהג והלקוחות מצפים לזה. עשויה להיות אכזבה ותחושת אי שירות אם זה לא יקרה.
 

bob68

New member
רק בקשה קטנה מאנשי המקצוע


אם החלטתם לשאול אנא קחו בחשבון שסועד ממוצע לא יכול לתת מענה רציני אחרי פחות מחצי דקה.
 
זה באמת נוראי

זה מצטרף אצלי להגשת קיסמים ומגבונים כשיש עוד חצי מנה על הצלחת.
&nbsp
בעצם מדובר פה על תזמון. זה מה שהופך זה המקצוע הזה למורכב במיוחד מבחינה שירותית. המון גורמים שונים, שרק אם יחברו אחד לשני בתזמון מושלם יביאו לחוויה מושלמת.
&nbsp
 
למעלה