עסקית ברוקח 73

justmom

New member
עסקית ברוקח 73

למען הגילוי הנאות, אני מוטה מראש לטובת אייל לביא
כך שאחרי פסק זמן חידשנו גסטרו ואני את מסורת ארוחות הצהריים המשותפות ברוקח 73. מאחר שמנות הדגים היו זכורות לנו לטוב, זה היה מה שבחרנו. למנה ראשונה לקחנו מרק דגים בזעפרן ופסטיס, שהיה יותר ציר, ללא נתחי דג, והיה טעים ביותר. הפסטיס היה רק שמץ גוון, ולמרות שאני מעדת שונאי טעם האניס, פה הוא לא הפריע ואפילו תרם. המרק הגיע עם רואי חריף מעט ופרוסות קלויות ופריכות, די חסרות ייחוד.
למנה עיקרית הזמנתי פילה דניס בנוסח באסקי, על חציל קלוי בגריל, עם בצל ירוק ושקדים. הבחירה הסתברה כמצוינת – נתח הדניס היה פריך מבחוץ ועם זאת עסיסי, מצע החציל הסתבר כקרם חציל עדין, והשילוב היה מעולה. לצד המנה הגיע סלט ירוק עם אגוזי מלך ברוטב מתקתק, שהיה גם הוא מוצלח.
מעברו השני של השולחן הוזמן פילה לברק צלוי על מצע ניוקי בציר דגים, יין לבן, עגבניות ומרווה שגם הוא היה מוצלח ועדין (למען הגילוי הנאות, המנה הגיעה מעוטרת בסלט ארוגולה ופרמזן, שהועבר אחר כבוד לצלחת שלי מאחר ששותפתי לארוחה לא מחבבת ארוגולה).
יחד עם הארוחה הגיע קנקן המים הקרים שביקשנו (ואשר הוחלף בקנקן שני מלא בלי שהיינו צריכות לבקש), סלסלת לחם ובה לחם לבן ולחם שאור מוצלחים, וטאפנד.
למנה אחרונה, שותפתי שיכולה להרשות לעצמה להתעלם מקלוריות (לאושרה) ביררה מראש שיש מוס השוקולד, שהיה זכור לה לטובה מביקור קודם. במקום המנה הזערורית האופיינית לארוחות עסקיות הגיעה צלחת מרשימה של מוס שוקולד טובל ברוטב. מטעמי הימנעות מפחמימות נבצר ממני לטעום, אבל הסועדת דיווחה שהיה שווה לגמרי כל קלוריה.
יחד עם אספרסו, הגיע החשבון לפני טיפ ל-268 ₪ מוצדקים לגמרי. נעים לראות שף ששומר אל איכות לאורך כל כך הרבה שנים.
 
קורא ותמהה לעצמי...

באפריל אכלנו 4 בערב ברוקח 73.
ארוחה מלאה- קוקטלים, יין, קינוחים...
עלות של 1300 שקל בערך כולל טיפ.
מרגש זה לא היה.
טעים, בסדר.
לא יותר...
 
איפה היה השף ששומר על איכות לאורך שנים

כשאני אכלתי שם

והאמת הוא שלא אהבתי גם בגילגול הקודם.
על טעם וריח...
 

גסטרו

New member
ואיפה כן נהנת ?


חוץ מזה אין דין עיסקית כדין ארוחת ערב, אם אני צריכה להמליץ על עיסקית שתתן תמורה מצוינת וגם לא אקבל קנס על חניה- זו ה מסעדה. המנות לא היו מתוחכמות אבל עשויות היטב ומאד טעימות.
 

נחשונת

New member
אחת המסעדות הטובות בארץ

אנו פוקדים אותה לעיתים ועד כה לא התאכזבנו ולו פעם אחת. השף אכן שומר על יציבות ועל תימחור שפוי.
הבויאבס שלהם הוא לעניות דעתי גולת הכותרת.מרסיי באופק.
 

נחשונת

New member
צריך להבחין בניואנסים

במקום להיות צינים בחינם. כתבתי "באופק" ולא "כמו" וזה כל ההבדל. רק להשכלתך אכלתי בויאבס במסעדות הכי מתמחות במנה הזו בקאפ דה אנטיב (באקון ועוד אחת שכבר נסגרה), במרסיי כמובן וגם בפריז פעמים מספר. אז יש לי מושג לפחות מאורפל על איך המנה הזו צריכה להראות ולהרגיש.
הגיחוך ממש לא במקום ומיותר.
 

נחשונת

New member
בויאבס או בויאבז

זאת ארוחה שלה הכוללת גם מרק ודגים וסרטנים וטוסטונים ורוי. בתפריטי המסעדות בפרובאנס הוא מוגדר כמנה עיקרית בעוד מרק הדגים מופיע במנות פתיחה. בין שני אלה יש פער גדול מאד במחיר. גם ברוקח 73 זה המצב.
אם נעליים זה לא טוב אז בוא ונתפשר על סנדלים.
 
בויאבס ובויאבז זה שתי מנות שונות ?


הייתי בטוחה שמדובר באותה המנה רק יש טעות באיות, מרק על בסיס דגים שיש בו בד"כ פירות ים...
 
את צודקת, אל תדאגי.

מנה אחת, שמה לעשות , היא מרק .
גם אם מגישים ממנו מנה גדולה.
 

נחשונת

New member
נו באמת, בסהכ רשמתי שתי צורות כתיבה

חלק כותבים עם ס' בסוף וחלק עם ז' בסוף. אז רשמתי פעמיים כדי שיהיה יותר ברור. מניין המסקנה שזה שתי מנות שונות?

זו ארוחה שלמה שיכולה לעלות אפילו 70 ארו, להבדיל ממרק דגים (עם או בלי תוכן) שעולה כ 15-20 ארו.
בבויאבז שאכלנו במסעדת באקון בכאפ ד'אנטיב (כוכב מישלן אחד) , זה גם מוגש בכמה צלחות נפרדות, באחת מהם ציר הדגים.

ברוקח הכל מוגש ביחד פרו כמו7בן לטוסטונים והרוי.
 

נחשונת

New member
להלן קטע מאתר פרובאנס הנפלאה

The bouillabaisse comes in two courses (the demonstration picture, above right, shows them served both together).

First is the broth, accompanied by croutons, which you rub with a clove of whole garlic and spread with rouille, a bright orange mayonnaise flavoured with saffron, cayenne and more garlic (rouille means, literally, "rust").

The second course is the fish themselves, which should be presented on a platter whole at the table and cut and filleted in front of the diners

בזאת תמו טעוני ובכלל זה נראה לי דיון מיותר ולבטח ארוך מדי.
 
רק שימי לב:For Soup

מרקים שמהווים מנות עיקריות יש מסביב לגלובס.
ההבחנה היא לפי צורת הבישול.
וכשאת קוראת את רשימת המרכיבים את עדיין רואה את אפוויסט באופק?

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Bouillabaisse-238411

ingredients
For croutons
12 to 16 (1/2-inch-thick) baguette slices
3 tablespoons extra-virgin olive oil
1 garlic clove, halved
For soup
1 (1- to 1 1/4 -lb) live lobster
2 large tomatoes, peeled and coarsely chopped
1 large onion, chopped
4 garlic cloves, chopped
1/2 cup extra-virgin olive oil
1 lb boiling potatoes
1/3 cup finely chopped fennel fronds (sometimes called anise)
1 Turkish or 1/2 California bay leaf
1/4 teaspoon crumbled saffron threads
1 1/2 tablespoons coarse sea salt
1/2 teaspoon black pepper
9 cups white fish stock (or store-bought)
3 pounds white fish fillets (such as monkfish, turbot, red snapper, striped bass, porgy, grouper, and/or cod), cut into 2-inch pieces
1/2 pound cockles or small hard-shelled clams, scrubbed
1/2 pound cultivated mussels, scrubbed and any beards removed
1/2 pound large shrimp in shells
Rouille
 
למעלה