עסקית שווה בשישי בצהריים בת"א, יש דבר כזה?

יולי183

New member
אני בהחלט בעד

לאפשר מצות למי ששומר, אבל לא לשלול לחם ממי שלא...
למיטב הבנתי מהשרשור, השף נוהג כך בשל בחירה אישית שלו ולא בכדי לאפשר מצות לאנשים שנמנעים מלחם בפסח.
 

passioneta

New member
החירה לגיטימית של השף, אבל יש לידע

 

sweetdreams

New member
אני לא חושבת שהיתה כאן אפשרות ליידע..

במקרה המתואר, למיטב הבנתי, הם לא הזמינו מקום מראש אלא פשוט הגיעו.
ובזמן שהיו שם אכן הודיעו להם שלא יהיה לחם, אלא מצות. (נראה לי כך, שכן הם ביקשו שלא להגיש אותן, אז כנראה שהודיעו להם..)

אם היה מדובר על מקרה של הזמנה מראש אז אני מסכימה שראוי היה ליידע על שינויים בעסקית בשל החג (עסקית שבת במקום עסקית חול, והגשת מצות במקום לחם). אבל למען האמת, אני הייתי דואגת לשאול זאת במפורש מראש, ולא מחכה למסעדה שתבהיר לי את העניין.

לגבי הבחירה ה״תמוהה״, אני חושבת שיש הפרדה בין כשרות כללית לבין כשרות לפסח. תחילה יש הפרדה מבחינה חוקית (אסור למכור לחם, אבל מותר למכור אוכל לא כשר), אבל לא רק. יש הרבה שמפרידים בין השניים, ולא רק שף המסעדה. גם לי היה מנהג כזה עד לפני כמה שנים, כשעוד כן שמרתי פסח. זכור לי שהייתי מבקרת במסעדות בפסח ושואלת אם המנה מסויימת מכילה קמח, והיו עונים לי שהמנה לא כשרה - כי יש בה בייקון למשל - והייתי צריכה להבהיר את כוונתי.

זה לא עניין כזה יוצא דופן, רק צריך ליידע עליו מראש, זה הכל.
 

יולי183

New member
התקשרנו כ20 דקות

לפני שהגענו , כדי לוודא שיש מקום ולא נאמר דבר במהלך השיחה.

גם בשולחנות לידנו נרשמה הפתעה כשנמסר להם שיוגשו מצות במקום לחם.

לא בטוחה שהיינו נמנעים מלהגיע אם היו מיידעים כי כבר היינו בסביבה.
אבל , בדיעבד אפשר להגיד שהבחור לא יצא שבע לגמרי למרות הראשונה והעיקרית והלחם עם המטבלים
בהחלט משחק כאן תפקיד של "פילר״ לתחושת השובע.

נו שוין,
למרות כל זאת האוכל היה מצויין כרגיל , אז נמשיך ללכת לשם (אבל לא בפסח).
 

salo22

New member
מעניין

בעבר הרחוק העסקית של מסה בשישי הייתה זהה לכל השבוע, בעצם כנראה שגם לא היה תפריט שישי שבת.. המצאה שהפכה נפוצה בזמן האחרון אבל חבל שאין עסקית רגילה גם ביום שישי כמו שהיה פעם.
 

גסטרו

New member
יפו תל אביב ברח יגאל אלון, יש עיסקית גם בשבת

כמובן לבדוק מה קורה בחג אבל אם יש בשבת אני מניחה שגם בחג
היו שנים שהגישו במסה לחמניות מקמח מצה- התקשרתי לברר ואמרו שיש מצות, אגב לא אמרו שאין לחם ...
 

She Dolphin

New member
תודה רבה, חברים
היינו בהרברט סמואל

היה נחמד מאוד!

באמת משמח לראות שניתן לאכול עסקית גם בשישי בצהריים שהוא זמן מאוד מבוקש, כל הכבוד למסעדה. אכלנו את העסקית ב 88 ש"ח לכל סועד, לא כולל לחם, יין או קינוח.

האווירה במסעדה התאימה לנו. לא שקט מדי, אבל מאפשר שיחה נעימה. ישבנו בשולחן שהיה קרוב לפתח יציאת המנות מהמטבח, היה בזה משהו נחמד, לראות את המנות בדרך לשולחנות, אני אוהבת את זה. אבל יוצר קצת תחושה של תחנת רכבת, למי שרגיש למעט תחושת "האסל אנד באסל" ממש מעל לראש שלו.
לבקשתנו הוגש בסבר פנים נעים לשולחן בקבוק מים רגילים.

קוקטיילים (רק לסייג, אנחנו ממש לא מבינים באלכוהול וכמו כן, לא זוכרים את המרכיבים...):

צ'ילי ווילי - כשמו - הכיל צ'ילי ועוד מרכיבים שמהם אני זוכרת רק אבסולוט ותפוזים(?) והיה כתום ונחמד מאוד. (48 ש"ח)

גיינסברג - הכיל מלפפון והיה ירקרק וגם הוא גרם לשמחה גדולה אצל האיש. (54 ש"ח)

את המנות משחזרת מהראש כי באתר אין פירוט של מרכיבי המנות והוא גם לא כל כך מעודכן (חלק מהמנות לא שם או מוגשות קצת שונה מהכתוב שם)...

מנות ראשונות:

סלט העגבניות - מכיל עגבניות מסוגים שונים, חלקן טריות, חלקן צרובות, צנוניות, בצל, גבינת טולום וחלמון של ביצה קשה - היה מצוין, מרענן, חמצמץ במידה. כיף.

חציל - היה מגולגל סביב צרורות של אטריות חיטה דקיקות ברוטב מתקתק שהכיל סויה ועוד משהו. מנה חמודה ומשמחת חך ולב.

מנות עיקריות:

אנטרקוט קצוץ - בעצם המבורגר שהיה מונח על בריוש (אאל"ט) כשעל הצלחת מסביב היה רוטב שיטאקי ותפוחי אדמה צלויים. האוכל נהנה מאוד, היה מצויין. רק דבר אחד קטן העיב על העסק, במהלך ההזמנה המלצרית (שהייתה מצוינת, אגב) אמרה שהבשר יוכן במידה שהסועד יבקש, אבל בפועל שכחה לשאול אותו ועם כל הבלגאן וההתרגשות של המאורע, גם אנחנו שכחנו מהעניין. האנטריקוט הגיע עשוי מעט יותר ממה שהיה מבקש, ועם זאת, הוא היה מצויין ולא הייתה בעיה.

פילה בורי - מוגש על קינואה אדומה ו"משאוויה", תבשיל של חצילים קלויים מעדנות על האש יחד עם עבדניות ואולי גם בצל. מנה נדיבה ונהדרת! העור של פילה הבורי פנה כלפי מעלה והיה פציח והדג עצמו היה עסיסי. תבשיל הקינואה יחד עם המשאוויה היה חמצמץ, רענן ונהדר והכל התחבר יופי ביחד. גרגרתי בהנאה ולא השארתי פרור קינואה אחד על הצלחת.

יין:

ואו, יין לבן כלשהו שהוזמן בקראף. בחיי שאני לא זוכרת, סליחה מכל המומחים כאן. נדמה לי שרקנאטי. היה נחמד מאוד. (קראך צהריים 66 ש"ח)

קינוחים (הקינוחים לא מופיעים כלל באתר, וחבל כי הם יפים ומגרים):

ברולה עם פירות יער - הוגש בשלוש גבעות קטנות וחמודות מחופות בסוכר שחום ופציח וביניהן מונחות אוכמניות, תותים ופטל טריים וטיפטופים כלשהם, אדומים וסגולים. היו גם קוביות של משהו שהרגיש כמו רחת לאקום והיה בעל טעם לימוני ומצופה שבבי קוקוס. הקינוח היה יפה כמו תמונה וטעים מאוד. חגיגה מרעננת. (48 ש"ח)

קיבלנו על חשבון הבית בגלל ששמעו שאנחנו חוגגים, נחמד
. משהו שוקולדי (שוב, לא מופיע באתר ואני לא זוכרת את שמו המדוייק) - עם גלידת טונקה ורוטב קרמל מלוח. היה שוקולדי מרוכז והשילוב עם טעמי הגלידה והקרמל המלוח היה מעניין וטעים מאוד. אהבתי אותו קצת פחות מאשר את הקינוח הקודם שהיה פחות כבד, אבל, הי, היינו שניים שבכל הנוגע לאוכל לא נוהגים לקחת שבויים, כך שלא הייתה בעיה להתגבר על העניין.

לסיכום: המנות היו נדיבות וטעימות, השירות היה מצוין, ומאוד נהנינו. יצאנו מרוצים אל הטיילת שטופת האור אל אחר צהריים חם וקייצי.

הערות:

כדאי לעדכן את האתר ולהכניס אליו את הקינוחים, הקוקטילים והיינות. וגם מן הראוי לצרף קצת מרכיבים וכמובן מחירים של המנות.

אמנם הסתדרנו מצוין גם בלי לחם, אבל אני חושבת שאם מסעדה גובה תשלום על לחם, הוא אמרו להיות סמלי בלבד. העלות (אאל"ט 19 ש"ח) מעט פוגמת בנדיבות שמופגנת במסעדה.

יהיה נחמד אם אפשר לפנות את תחנת הדלק שנמצאת מול המסעדה (זאת עם הכדורים הצהובים) כדי שלא תחצוץ בין המסעדה לחוף הים ותהיה הדבר הראשון שרואים כשיוצאים מהמסעדה


תודה לכולכם על ההמלצות, כל השאר אולי יבדקו בהמשך!
 

גסטרו

New member
באמצע השבוע העיסקית שלהם כול לחם

ומנת החציל עם אטריות סובה מוגשת גם בHS הכשרה- בעלי נהנה ממנה מאד בארוחתנו שם
תודה ששבת לדווח
והקינוח זה נמסיס שוקולד- מהקנוחים הותיקים שם. רק אוריד את הקילוגרמים העודפים של פסח ו....
 

She Dolphin

New member
נכון, נמסיס

מעניין למה באמצע השבוע העסקית כוללת לחם ובשישי לא.
 

גודבאר

New member
עיסקית שישי. מה כדאי שגב, מסה, אדורה?

נהיה חמישה אנשים, כשמה שחשוב שיהיו דברים מיוחדים וטעימים ופחות הכמות (כי ישגם "על האש" בערב).
בעקרון אני נוטה לשגב אבל שמתי לב שצמצמו את התפריט של עיסקית הצהריים אז אולי מקום אחר יהיה מוצלח יותר.
תודה
 

גסטרו

New member
אדורה הכי זול , חברה שאכלה שם לפני החג

נהתה ושיבחה במיוחד את הפלאלפל חצילים
מסה יקרה פי 2
 

גודבאר

New member
תודה. בהנחה שכל המסעדות נמצאות בתקציב האם...

עדיין אתה ממליץ על אדורה?
 

She Dolphin

New member
אם מסה בתקציב, הייתי הולכת אליה

לא הייתי בשגב, אבל בין אדורה ומסה - לדעתי מסה לוקחת בגדול.
 
דווקא מעדיף את אדורה

בתנאי שבוחרים את המנות הנכונות. פלאפל החצילים הוא חובה בראשונות (וגם אחת המנות הטובות בארץ) ופילה בקר בציר בקר ותמרים בעיקריות.
 
למעלה