עסקת לוינשטין כלב תמורת שני חתולים?

משקיע88

Well-known member
אני מדבר רק עם המיספרים, הגרפים של 2 המניות שזועקות, תסביר לי בבקשה למה תקופה ממושכת הנדסה עולה כימעט לכיון הכפלת שער ונכסים יורד בעשרות אחוזים ? זה סביר לשתי המניות שהן חברה אחת? תענה בבקשה לצורך השכלה לשאלה איך יתכן ששתי המניות של חברה אחת פיתאום מיתנהגות לכיוונים הפוכים באופן חד וכל זה בלי שהיו הודעות או אירועים חריגים בחברה,
קטונתי מלתרץ את תנועות הבורסה. אבל שמתי לב ששתי החברות אינן סחירות במיוחד. בשנה האחרונה התמורה היומית הממוצעת בנכסים הייתה 326 אלף ש"ח ובהנדסה 569 אלף. הדבר נובע בין השאר לדעתי מכך ששתי המניות אינן משתתפות במדדי המניות העיקריים. כמו כן לא מצאתי בשנה האחרונה עיסקאות בעלי עניין בנכסים. מזיכרוני, הנפקת נכסים התבצעה בזמנו מתוך כוונה ליצור ערך בהנדסה על ידי מתן הזדמנות למשקיעים לפעול לפי טעמיהם, בחברת ייזום או בחברה ניכסית. בפועל זה לא בדיוק עבד. בחודשים האחרונים המוסדיים לחצו על לוטן לפעול בכיוון איחוד, במטרה להיכנס למדד 90 ולשפר את הסחירות ואגב כך את המחיר בשוק. לדעתי הם צודקים.

GOOGOOLOO

Member
תודה, אני מושקע בנייר ואף פעם אבל אף פעם לא שמעתי ולא קראתי על הכוונת החברה לאיחוד המניות, כך שהודעת החברה באה לנו כציבור בהפתעה מוחלטת,
אתה מצדיק כל הטענה שלי שבעצם שתי החברות ושתי המניות דומות וזה מחייב היתנהגות דומה פחות או יותר כפי שהיו בכל השנים, אז השאלה העיקרית שלי מיתחזקת למה שערי שתי המניות פיתאום בתקופה מסוימת היתנהגו הפוך ולא רק הפוך, הפוך באופן דרסטי?
עוד חישוב להרגיש גודל הנזק לבעלי מניות לוינשטיין נכסים, לפי יחס 1 ל-3 מניית נכסים צריכה היה להיסחר בבורסה במחיר כ-15000 ש"ח בימקום כ-9000 היום, כלומר כל מי שמחליף לפי יחס המרה מזויפת שהחברה מציעה [1 ל-5] בימקום 1 ל-3, מפסיד כ-40% במקום! והינה בכל הקהילת בורסאית השתקה ממש כמו גופי תיקשורת וכל דבר אחר,,,

משקיע88

Well-known member
תודה, אני מושקע בנייר ואף פעם אבל אף פעם לא שמעתי ולא קראתי על הכוונת החברה לאיחוד המניות, כך שהודעת החברה באה לנו כציבור בהפתעה מוחלטת,
אתה מצדיק כל הטענה שלי שבעצם שתי החברות ושתי המניות דומות וזה מחייב היתנהגות דומה פחות או יותר כפי שהיו בכל השנים, אז השאלה העיקרית שלי מיתחזקת למה שערי שתי המניות פיתאום בתקופה מסוימת היתנהגו הפוך ולא רק הפוך, הפוך באופן דרסטי?
עוד חישוב להרגיש גודל הנזק לבעלי מניות לוינשטיין נכסים, לפי יחס 1 ל-3 מניית נכסים צריכה היה להיסחר בבורסה במחיר כ-15000 ש"ח בימקום כ-9000 היום, כלומר כל מי שמחליף לפי יחס המרה מזויפת שהחברה מציעה [1 ל-5] בימקום 1 ל-3, מפסיד כ-40% במקום! והינה בכל הקהילת בורסאית השתקה ממש כמו גופי תיקשורת וכל דבר אחר,,,
בגדול אתה מייעץ למחזיקים בנכסים לא להיענות להצעה. אם מספר מספיק של מחזיקים יסכים לדעתך ההצעה תיכשל ובא לציון גואל. אני למשל מחזיק דווקא בהנדסה. עברתי על איזה חוק? באיזה כלי תקשורת אני עובד? אולי חלילה אני שופט עליון? עונשי מידי שמים ולא באתר הזה.

GOOGOOLOO

Member
אני גם מחזיק בהנדסה, ביגלל שנכסים הפך יות ויותר זול שיכולים כלכליים פשוטים וההגיון חייב אותי להשקיע בנכסים, עכשיו מיתברר שכל התהליך לא היה כל כך לפי ההיגיון את השאר כתבתי ולא חוזר, אחרי הכל עדיין אף אחד לא נתן תשובה איך יתכן שתי מניות מחברה אחת שדומות בכל פיתאום מיתנהגות הפוך בלי שהחברה פירסמה כל הודעה ?
ולגבי היתיחסות בשאר, החברה ותיקה בבורסה והמון ישראלים עשו מיסר בו ויתכן גם מחזיקים במניות, למה לא ראינו תגובה אחת בעד או נגד רק מעשרות שצפו בנושא באתר זה?
אני מחזיק בשתי המניות ואם איחוד המניות יעשה טוב לחברה אני מסכים, אבל אני מסכים בתנאי שמניות הנכסים יומרו לפי היתיחסות בחישובי שערים הממוצעים על פני 5 שנים או 10 שנים ולא פרק זמן קצר שכפי שהיסברתי אין תשובות והסברים משכנים להיתנהגות הטיבעית של שערי שתי החברות, לא יתכן להסכים במחיקת נכסים של המשקיעים מניות בנזק עשרות אחוז ולא רק במיקרה הזה,

משקיע88

Well-known member
אני גם מחזיק בהנדסה, ביגלל שנכסים הפך יות ויותר זול שיכולים כלכליים פשוטים וההגיון חייב אותי להשקיע בנכסים, עכשיו מיתברר שכל התהליך לא היה כל כך לפי ההיגיון את השאר כתבתי ולא חוזר, אחרי הכל עדיין אף אחד לא נתן תשובה איך יתכן שתי מניות מחברה אחת שדומות בכל פיתאום מיתנהגות הפוך בלי שהחברה פירסמה כל הודעה ?
ולגבי היתיחסות בשאר, החברה ותיקה בבורסה והמון ישראלים עשו מיסר בו ויתכן גם מחזיקים במניות, למה לא ראינו תגובה אחת בעד או נגד רק מעשרות שצפו בנושא באתר זה?
אני מחזיק בשתי המניות ואם איחוד המניות יעשה טוב לחברה אני מסכים, אבל אני מסכים בתנאי שמניות הנכסים יומרו לפי היתיחסות בחישובי שערים הממוצעים על פני 5 שנים או 10 שנים ולא פרק זמן קצר שכפי שהיסברתי אין תשובות והסברים משכנים להיתנהגות הטיבעית של שערי שתי החברות, לא יתכן להסכים במחיקת נכסים של המשקיעים מניות בנזק עשרות אחוז ולא רק במיקרה הזה,
שכנעת אותי. הכנתי שלט ואעמוד מול משרדי החברה.

GOOGOOLOO

Member
כתוב על השלט: "בושה לכל בעל עיניין של כל חברה ציבורית שיוזם תרגיל מקופח בממדים כאלה לחלק מבעלי המניות של אותה חברה!" ח' ח' ח'

נערך לאחרונה ב:
למעלה