עסק חדש - מה חשוב מבחינת משפטית?

2010Kerenh

New member

היי, לקראת הקמה של עסק חדש.
הבנתי שכדאי לקחת בודק שכר מוסמך בהמשך כדי לראות שאין ח"וח הפרות בתחום דיני עבודה. השאלה שלי היא האם אפשר לקחת גם בהקמה של העסק בודק שכר מוסמך כדי שייראה שחוזה ותנאי העבודה לא מפרים שום חוק? תודה

בהצלחה!

הבנתי שכדאי לקחת בודק שכר מוסמך בהמשך כדי לראות שאין ח"וח הפרות בתחום דיני עבודה. השאלה שלי היא האם אפשר לקחת גם בהקמה של העסק בודק שכר מוסמך כדי שייראה שחוזה ותנאי העבודה לא מפרים שום חוק? תודה
בהצלחה!
הי,
ראשית, שיהיה בהצלחה. הקמת עסק זה אתגר רציני שדורש התיחסות רצינית, אבל זה גם דבר מאוד מספק והזדמנות לדחוף לקצה את המימוש העצמי שלך.

כיוון שאינני משפטן או מומחה לדיני עבודה, מה שאוכל לתת זה את הראייה שלי מכיוון היזמות וניהול חברה.

תחום דיני עבודה, הוא סבוך מאוד ועובר שינויים בתדירות יחסית גבוהה, במיוחד בשנים האחרונות.
ככזה, חשוב לבנות הסכמי שכר פרטניים, לאדם והתפקיד אותו הוא מיועד לעשות.

עורכי הדין איתם התייעצתי בנושאי דיני עבודה, הדגישו שיש משקל גבוה מאוד לפרשנויות בתחום וכי החוק לא פעם מעורפל ולא מטפל בכל המצבים. כך, שחשוב להבין היכן יש הגדרות חד משמעיות, פסיקות ברורות ולאמץ (כשזה מתאים לסיטואציה שלך).

כאחד שדואג לעבוד עם נותני שירות איכותיים, דאגתי תמיד לבחור בקפידה עורך דין, חשב שכר ושעון נוכחות אשר יתמוך בכל החישובים המורכבים, אך על אף שדאגנו לכל אורך הדרך לעשות את הדברים בצורה הפשוטה ביותר, עדיין נתקלנו בכל מיני מצבים חדשים שהיה צריך לבחון ולהחליט לגביהם ותוך כדי כך לגלות שגם חשבי השכר המקצוענים ביותר, מהר מאוד מגלים שהם לא יודעים הכל, במיוחד כאשר יש תקנות חדשות ומעורפלות (שבוע עבודה מקוצר?!)

לסיכום, אם יש לך תקציב לבודק שכר מוסמך, זה בהחלט מומלץ ויכול לחסוך לך זמן עבודה וכאב ראש במעקב אחר השינויים בחוקים והתקנות, אולם, בד״כ בשלבים ראשוניים של חברה חדשה, הייתי מפנה כל תקציב פנוי לשיווק ובניית העסק.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
חשב שכר לעומת עורך דין

חשב שכר לעומת עורך דין
אכן מומלץ להעזר באנשי מקצוע בעניין זה.
עם זאת, חשב שכר מתקין ובודק תלושי שכר בהיבט החישובי, שקול פניה לעו"ד או גורם משפטי (ולא לחשב שכר) על מנת שיבדוק את הדברים מהבחינה המשפטית (ולא רק החישובית).

חשב שכר הוא מי שהוכשר

חשב שכר לעומת עורך דין
אכן מומלץ להעזר באנשי מקצוע בעניין זה.
עם זאת, חשב שכר מתקין ובודק תלושי שכר בהיבט החישובי, שקול פניה לעו"ד או גורם משפטי (ולא לחשב שכר) על מנת שיבדוק את הדברים מהבחינה המשפטית (ולא רק החישובית).
חשב שכר הוא מי שהוכשר
לתפקיד הזה והכשרתו כוללת ידיעת החוקים הרלבנטיים הנוגעים לשכר כגון זכאות למי חופשה ומחלה, חובת תשלום דמי נסיעות, חובת תשלום עבור שעות נוספות, צו הרחבה פנסיוני וכיו"ב.
לכן, לדעתי, לעניין עריכת תלושי השכר מספיק לקחת חשב שכר מנוסה, להבדיל למשכר מהכנת הסכמי העסקה או הסכמים אחרים בהם יותר ממולץ להיעזר בעורך דין.

למעלה