עסק חמקמק
סחפור שני מתוך צמד סיפורים שקשור בקשר יחסית הדוק. את הסיפור הראשון כדאי לקרוא לפני הסיפור הזה. מאוד כדאי. הוא נמצא פה: קישורלסיפורהראשון תודה ל- murmur על הדחיפה הקטנה
קצת הסתבכתי עם סדר הקטעים, אני מקווה שיצא נורמלי. אני מתחיל: "אני מת להשתין", אמר איאן והזיז את רגליו באי נוחות. למעשה הוא הזיז את רגליו בלי ממש לזוז, שכן לא היה מקום להימתח או להתמקם מחדש בתא הקטן. "לא אפשרי בכלל", ענה לו כריס, "אם זה נורא דחוף, תעשה במכנסיים". הם ישבו גב אל גב על רצפת התא כבר יותר משלוש שעות והמתינו בסבלנות. "עוד הרבה זמן, דרדסבא?" חייך איאן. "די, אתה תגרום לי להתחרט", אמר כריס. "אתה לא יכול", גיחך איאן, "כבר בלעת את הגלולה. וחוץ מזה, אני רק מנסה להעביר את הזמן". "זמן זה באמת דבר יחסי", הרהר כריס, "עברו רק שלוש שעות אבל זה מרגיש כמו שלושים". אחרי דממה קלה הוא הוסיף, "זה די עינוי השלב הזה. זה כמו להיות הבחור שיושב בכיסא החשמלי ולא יודע מתי הוא הולך להתפחם". "רק שאנחנו לא הולכים להתפחם", אמר איאן בביטחון. "תשמע", אמר כריס, "אין הוכחות שהגלולות עובדות". "אבל גם אין הוכחות שהן לא עובדות", מיהר איאן להשיב. "אני חושב שהסיכוי שהן עובדות הוא גדול יחסית לסיכוי שהן לא עובדות... אחרת לא הייתי פה". "כן, אני יודע", מלמל כריס, "דווקא יש לי ביטחון מלא במדענים שלנו. הם לא היו נותנים לנו לעשות את זה אם זה לא היה בטוח. זאת תהיה משימה פשוטה, אתה תראה". המילים האחרונות האלו היו בבירור דברי עידוד שאומר מפקד לחיילו כדי להחדיר בו מוטיבציה ולהעלים כל תחושה של חוסר תכלית ואיאן ידע את זה. הוא גם ידע כי דווקא כריס היה זקוק להן ולא הוא עצמו. איאן הפסיק לדבר וכך גם מפקדו. הזמן עבר ושניהם נכנעו לעייפות. הם התעוררו בפתאומיות לתחושת שאיבה אדירה. הם לא ראו שום דבר יוצא דופן ולא שמעו כלום, אבל הרגישו כוח נסתר ששואב אותם פנימה, לתוך עצמם. רפלקס של שעות אימונים רבות גרם להם לאחוז אחד את השני בחוזקה. פחד, התרגשות והשתאות אפפו אותם בעוד הם רואים את עצמם נעתקים מהתא הקטן, דרך מחוזות שרק חיילים ספורים לפניהם אולי ראו, ונוחתים באמצע רחוב סואן. זה קרה לאט, אבל מהר. הם נשאבו במשך דקות רבות אך מסעם הסתיים תוך פחות משניה. הם נחתו על כביש סלול. המוני אנשים בתחפושות של פיות, יצורים מכונפים, רובוטים ודברים מוזרים אחרים עברו לצדם. בחור צעיר עם שיער מורם מעלה וצבוע בגוונים של כחול ואדום, או שמא היה זה צבע שערו, הביט בהם וצחק בהנאה. "מאגניב!", הוא צעק כדי שקולו יחדור את הרעש הכללי ואז המשיך בריצה וחבר לעוד בחורים ובחורות עמוסי עגילים במקומות שרק פרות מכירות. התהלוכה חלפה על פני הרחוב, מושכת אחריה את מאות האנשים. המפקד והחייל נשארו בודדים מתחת לפנס רחוב מקולקל. עם הזמן הם יצאו מההלם והבינו שהמדענים עשו את זה. איאן כבר מזמן החל לחשוב על כל הדברים שיצטרכו לעשות עכשיו כאשר קטע כריס את מחשבתו. "אז ככה מרגיש קולט ברקים", אמר כריס, חייך והנהן בראשו. "אנחנו לא קולטי הברקים", השיב איאן. "אח!", קרא כריס, "לא ממש הבנתי את המדענים המטורפים שלנו, אבל הם גאונים! אני אומר לך!". ההתרגשות פרצה מכריס וחוסר המקצועיות שלו בלט לעומת קור הרוח של איאן. "דבר ראשון, צריך לברר איפה אנחנו", אמר כריס וניסה לחזור לשליטה. "לא איפה", אמר איאן. "מתי".
סחפור שני מתוך צמד סיפורים שקשור בקשר יחסית הדוק. את הסיפור הראשון כדאי לקרוא לפני הסיפור הזה. מאוד כדאי. הוא נמצא פה: קישורלסיפורהראשון תודה ל- murmur על הדחיפה הקטנה