בסיידר.
קודם כל, הסיפור נהדר. עובדה שקראתי את כולו ברצף מההתחלה ועד הסוף בנשימה אחת. אבל. אחרי שקראתי את ההההההההכל, אני חייבת לשאול שאלה אחת (זה משהו שתמיד מציק לי בסיפורים על מסעות בזמן וכאלה): למה, אם כל התפקיד של כריס ואיאן היה לעבור בזמן, לאסוף חומר מהעתיד ולחזור, אי אפשר לתת את אותה המשימה למישהו מהעתיד? כלומר, כשימציאו ויפתחו את כל המחקר של המסע בזמן, כשכבר יהיה ברור שיש מה לעשות עם זה - אז ישלחו *מהעתיד* מישהו עם המידע הזה לעבר, ויחסכו את כל הבלגן של המעבר מהעבר-לעתיד-לעבר. אין שום היגיון בזה. (מקווה שאני מובנת. אני קצת מסתבכת עם ההסבר הזה.) הבעיה בסיפורים כאלה שמישהו מגלה את המסע בזמן ומשפיע ככה על העבר, היא שמתישהו במהלך ההיסטוריה והעתיד *אחרי* שהוא גילה את מה שגילה - איכשהו ההמצאה שלו תמיד תגיע לידיו של מישהו אחר, ומכיוון שבמסע בזמן לא משמעותית בכלל השאלה מתי זה התגלה, אותו מישהו תמיד יוכל לסכל את התוכנית של הממציא המקורי של המסע בזמן. (וואו. זה היה ממש משפט מסורבל. אם לא הבנתם, תגידו ואני אנסה להסביר את עצמי שוב. אולי אני אפילו אנסה לצייר לכם את זה על ציר זמן
) חוץ מזה, אני בהחלט מסכימה עם כולם שכל העניין של המטוס היה קצת יותר מדי. (ודווקא הרעיון עם לולאת הזמן שבעזרתה היפנים מגלים את התוכניות של עצמם מהעתיד הייתה לי מאוד מובנת. אפילו קצת צפויה.) הרעיון של הגלולה מצא חן בעיני, עד שהתחלת להסביר אותו. ברגע שאתה נותן הסבר - מצפים ליותר אמינות, והאמינות הזאת פשוט לא יכולה להיות, במקרה הזה. אולי בגלל זה אנשים מקבלים מצויין סיפורים על מכונות זמן. נותנים להם אותן בלי שום הסבר, אז הם מקבלים את זה כאקסיומה. ברגע שזה מוסבר כבר מנסים למצוא פגמים בהגיון. בקשר לסיפור הראשון - הוא נהדר. הקטע שהוא מדבר אליה כשהיא ישנה באמת לא אמין. גם ההתמודדות שלה עם המוות (אבל את כל זה כבר אמרו לך. ככה זה כשלא נכנסים מלא זמן לפורום
). הסוף נהדר - בעיקר כשמחברים אותו עם הסיפור השני. בנוגע לחלק השלישי שאולי עוד יבוא - אם אתה חושב לכתוב על כריס, אז אני חושבת שהדמות שלו פשוט לא מספיק מפותחת בחלק השני. אם הוא הולך להיות החלק המרכזי בסיפור השלישי, אני חושבת שאתה צריך לתת לו קצת יותר עומק כבר עכשיו. בדיוק כמו שלאיאן היה כבר עומק מסויים בחלק הראשון. ועוד דבר אחרון - לא היה ברור בכלל מהסיפור מהי מערכת היחסים בין איאן וכריס. בהתחלה בכלל חשבתי שאיאן הוא המפקד של כריס - ואח"כ התברר לי שלהפך. זה לא כל כך ברור (אולי רק לי כי אני לא מבינה כלום במושגים צבאיים?) זהו. דיברתי יותר מדי להיום.