עפר שלח גזען

עפר שלח גזען ../images/Emo18.gif

"הגזע האנושי החליט שהוא הגזע העליון פה והוא יכול להשתמש בכל השאר - בחייהם, בסבלם ובמותם - כדי להנציח את השרדותו. אתה מקבל את זה או לא מקבל את זה? אני מקבל את זה. " אני מניח שאם הייתי מחליף את המילה "האנושי" במילה "הארי" זו הייתה גזענות לשמה בעיני כל אחת ואחד מכם. אבל כאשר אנחנו לא אלה אשר בצד הסובל, לפתע זו לא גזענות? באותו נושא: כתבה רלוונטית

JackDanyells

New member
אבוי

אני לא מסוגל ללחוץ על ה"play"... אז אני אאמין לזה פשוט. אני חושב שזאת לא גזענות, זה פשוט חוסר לב. יש גבול לכמה סבל אפשר לגרום לחיות. אני חושב שצריך גם לדעת לרחם.

אם אתה ממש רוצה

אתה יכול להעביר את הכתבה קדימה בעזרת סמן ההתקדמות (לסביבות ה-11 דקות). תאר לעצמך, ההתבטאות של שלח הגיעה לאחר שהוא עצמו כן צפה בזוועה.

תמיר1991

New member
אמר, וצדק. זוהי לא גזענות, זוהי עובדה -

האדם נעלה על בעלי החיים והצמחים. לצערנו, יש בני אדם שחושבים שהם נעלים על בני אדם אחרים. זו גזענות, ודבר זה צריך להיות ממוגר.

במה אדם נעלה על חיות?

וגם אם הוא נעלה על חיות האם זה נותן לו את הזכות לעשות עליהם ניסווים? לטורפם (לרצוחם?),

תמיר1991

New member
אדם יודע לדבר, לחשוב לעומק וליצור.

כן, יש לנו את הזכות לעשות עליהם ניסויים ולטרוף אותם, אבל כל עוד הדבר נעשה בהומניות.

אז מה גם עוזי כוהן יודע לדבר...

ואני מכיר כמה חתולים שיותר חכמים ממנו.., לדבר זו לא חוכמה, רוב החיות יודעות לדבר... גם חיות יודעות לחשוב... אולי לא לעמוק.. לרצוח זה דבר הומני? נו באמת תמיר...

A n g e l u s

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo44.gif

ייש גם בני-אדם שלא יודעים לדבר/לחשוב לעומק/ליצור, האם זה אומר שאנחנו מעליהם? והאם זה שאנחנו מסוגלים לעשות (לפחות הרוב) את הנ"ל מקנה לנו את הזכות להתעלל בבעלי חיים ולכפות עליהם חיים שלמים של סבל? אתה יודע טוב מאוד שכמעט וכל מה שקשור בניצול בעלי חיים לטובת האדם אפוף בסבל וברצח, ובכל זאת הרבה בוחרים להתעלם מזה, וגם אתה. האם זו הומניות?

../images/Emo31.gif אין לנו שום זכויות כאלה!

מי החליט שלנו הזכות להשתמש בהם? למה להם אין את הזכות לחיים? במה שונה כלב וחתול מפרה ותרנגולת? זה שאתה לא מבין את התקשורת בין החיות לא אומר שהן פחות חכמות מבני אדם. בני האדם כמו שאמר עפר שלח "הגזע האנושי החליט שהוא הגזע העליון פה והוא יכול להשתמש בכל השאר - בחייהם, בסבלם ובמותם - כדי להנציח את השרדותו. אתה מקבל את זה או לא מקבל את זה". איזה הומניות יש בהשלבת עשרות גוזלים זכרים לפח אשפה כדי שיחנקו וימתו? איך הומניות יש בכליאת תרנגולות בכלובים של 10-20 עופות למטר רבוע בלולים פתוחים, וכ-28 עופות למטר רבוע בלולים שקיימת בהם מערכת לבקרת האקלים. השטח המוקצב לכל תרנגול קטן אפוא ממרצפת בגודל 20X20 סנטימטרים. (מתוך אתר הצמחונות).? אין שום הומניות בתעשיית בע"ח למאכל, ניסויי קוסמטיקה, לבוש ועוד.

האדם לא נעלה על בעלי החיים והצמחים

האדם עצמו בעל חיים אבל זה שאין לו זכות לאכול בעלי חיים וכדומה זה לא נכון. גם בטבע אוכלים אחד את השני (אם נוציא רגע את האדם מהתמונה).

JustRain

New member
אגיד לך מה ההבדל

בעלי חיים בטבע אוכלים זה את זה, זה נכון. אבל הם אוכלים זה את זה בכדי לשרוד. הם לא טורפים בעלי חיים בשביל לקשט את עצמם בעור שלהם, או בפרווה שלהם, או בשביל לשים עליהם אלקטרודות ולחשמל אותם בפי הטבעת. אני לא יכולה להעמיד פנים שאין צדק בטענה שבני אדם הם אוכלי בשר וצריכים בשר בכדי לשרוד, וגם טיגריס צד. אבל! ויש אבל גדול - אנחנו כבר לא הורגים בעלי חיים רק בשביל לשרוד. יש לנו תעשייה שלמה שגורמת לייסורים של בעלי חיים, גוזלת מהם את החירות מאז שנולדו ועד למוות כואב (דמיין שמרגע שנולדת אתה כלוא בכלוב ואפילו לא לרגע קט בחייך אין לך אפשרות לנוע בחופשיות או ליהנות אפילו). אנחנו אוכלים הרבה יותר בשר ממה שאנחנו צריכים, ואת השאריות זורקים לפח! כאילו שזה לא מספיק, אנחנו לא הורגים בעלי חיים רק במישרין - אלא גם בעקיפין, אנחנו גורמים להתחממות מואצת ולא טבעית של כדור הארץ, משמידים אזורי מחיה של בעלי חיים, מפרידים להקות באמצעות כבישים וגדרות תיל וגבולות מדיניים - אנחנו פשוט חולשים על כל פינה בכדור הזה. ולכן אני צמחונית. כאשר חיינו בשבטים והרגנו בעל חיים כשהיינו זקוקים לבשר, ורק אז, כאשר חיינו בהרמוניה עם הטבע ולא הפרענו לו, כאשר לא מנענו מבעל חיים את חירותו - אז אכילת הבשר הייתה טבעית, כמו שכל בעל חיים אחר עושה. אבל אנחנו כבר לא פועלים ככה. וחבל.

StrengthHonor

New member
לא בן האדם זה פשוט אנחנו

ואין לי כוח לשטויות של PETA והשלוחות שלהם בארץ , עוד 20 שנה מילא נוכל לגדל סטייקים על קולטנים פוטוולטאיים והם יהפכו להיסטוריה אז שיהנו מהרגע , אוי מהפכנים ירוקים שלי.

למעלה