עץ תאנה.

sela20

New member
עץ תאנה.

האם לחברי מבין החרטים/נגרים יש נסיון עבודה עם עצי תאנה?. במטע שליד הישוב מבצעים החלפת זן, ולדברי מרכז המשק מדובר על ענפים/גזעים בגודל של כ-3 צול. במידה ויש ענין וניתן לחרוט בעץ זה, אנסה להביא אלי כל כמות שתתאפשר ולחלקה ביום סדנת הצבע. להתיחסותכם בחוזר. סלע.

yulevi

New member
עדיף יותר עבה

ומהיכרות עם החברים החרטים ישמחו גם לעובי כזה

משיחה שהייתה לי בעבר עם יהודה וורשבסקי

הוא אמר לי כי עץ התאנה הינו רעיל !! ושומר נפשו ירחק !! אני קיבלתי את עצתו

zvika f

New member
רשימה מענינת

לפי כמות וסוג העצים הרעילים אפשר כבר "לסגור את הבאסטה" ולהתחיל להתעסק בסריגה או ריקמה

yoavliberman

New member
אריה, "הרגת" אותנו עם הרשימה הזו!

הרשימה הזו פוסלת את כל העצים שאני מכיר. היא מדווחת לנו שכל מין של שיח ועץ הידועים לאדם עלולים להרוג אותו בדרך זו או אחרת: מי באש ומי במים, מי במגיפה ומי מסתימת ריאות.... דבר אחד הרשימה משום מה החסירה לספר וזה שקרשים עלולים ליפול על הראש ולשבור אותו, לוחות של בוק עלולים לעוף ממשאיות ולמחוץ הולכי רגל, צלחות סיגמנטים מממיפל ומהגוני הסובבות על צירן הופכות מסוכנות במיוחד באיזור המצפים שבגליל... ועוד ועוד :)

Ron 99

New member
הרמזים מהרשימה הם מאוד ברורים:

1. לא לאכול עץ 2. לא להפוך לעכבר 3. לעבוד עם כלים ידניים במקום מכונות כדי לא לעשות עבק אם נקפיד על הכללים האלה, נראה לי שאנחנו בטוחים. חברה לא לשכוח שהגזים הנפלטים מהמכוניות הם רעילים ובכול זאת אנחנו נושמים אותם כול הזמן, שלא לדבר על הרעלים בפירות וירקות שאוכלים כול הזמן בנוסף לאנטיביוטיקה בעופות וכו וכו ...

arsar

New member
מסתבר שהאדם גם ממשיך לעשן למרות ש...

יש כל כך הרבה סיכונים רק ב"לחיות"... שנים התעסקתי עם צבעים על בסיס שמן (נפט) בהדפסים. אבל לאחר ש"זכיתי" לעבור ניתוח לב פתוח וגם התבררה לי העובדה ששלושים שנות עישון (איזה אידיוט!!!) לא עברו עלי ללא תוצאה, הבנתי שאני צריך לשנות ולעבור לחומרים "ירוקים". יש כיום מבחר ענק בשטח הזה, אך בכל זאת כבר שנים רבות שאני עדיין תוהה איך להמשיך... השבח לאל שעיקר עבודתי כיום היא בכלי יד וכך אני מוריד את הסיכון. כששכבתי בבילינסון בניתוח, שכב לידי בחור שעבר ניתוח כמו שאני עברתי. הסיבה אצלו היתה - היה נגר שלושים שנה ולא השתמש במסכת נשימה!!! אז בנימה נעימה זו - שתהיה שבתנו טובה ועיסוקנו בטוח...

yoavliberman

New member
עצים עדתיים

למי שמחפש כלל אצבע פשוט על מנת לדעת האם עץ צופן בחובו סכנות לבריאותינו הנה שני חוקים: 1. עץ מיער ממוזג (צפון אירופה, אמריקה וצפון אסיה, יהיה בטוח יותר מאשר עץ הגדל ביערות הגשם או בקו המשווה. דוגמה: עץ הגדל ביער בניו אינגלנד, כמו אדר למשל, יהיה בטוח לגמרי לשימוש. לעומתו מהגוני שגדל בהונדורס עלול להיות אלרגני או מחולל פריחה בעור. 2. עצים בהירים בטוחים יותר מאשר עצים כהים: אשור מיגוסלוויה בטוח יותר מאשר אגוז אמריקני או איפאה מאפריקה. ובשורה התחתונה: עצים "אשכנזיים" - בהירים, ויש שיגידו אף משעממים - בטוחים יותר לשימוש, עיבוד ומגע עם מזון, מאשר עצים טרופיים ואקזוטיים מאפריקה, דרום אמריקה ואסיה המשוונית. נכון שלאחרונים יהיה הרבה יותר סקס אפיל אבל אילו גם עלולים להיות קריזיונרים לא קטנים. :)

yulevi

New member
כנראה כנראה../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

בגלל זה צביקה נפצע ,הדביק עצים קריזיונרים

תהמס

New member
עצי הברושים שימשו לבניין בית המקדש, רצפותיו,

האם היו בונים אילו היה רעיל?

הנסורת רעילה לנשימה

זה הגיוני בעץ ברוש אין מזיקים ואין תולעים. כשדורכים על המשטח הוא לא רעיל.

שאין תולעי עץ קראתי במאמר

אני לא מומחה גדול בסוגי עצים. מצד שני זכור לי שבבית המקדש היו "ארזי הלבנון". אני נזכר בהפטרה של הבר מצווה שלי.

למעלה